Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 12. 4. 2013 - 18. 4. 2013

TV tipy: Žánrově pestrý výběr a druhý Iron Man

Vydáno: 12.04.2013 10:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Aktuální televizní týden nabízí dost zajímavých kousků, jejichž žánrové zařazení je rozmanité a sahá od hororů k zábavným akčním snímkům a komediím až po fantasy. Na první pohled určitě zaujme premiéra druhého Iron Mana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
DVD obal filmu Vlčí jáma Vlčí jáma (sobota 13. 4., ČT1, 09.00 - 10.30)
Výtečné psychologické drama Jiřího Weisse se příliš nevysílá a je to velká škoda. Jeho hlavní devízou jsou hutná atmosféra, silný příběh a perfektní herecké výkony ústředního tria, o které se postaraly Jiřina Šejbalová, tehdy až lolitkovská Jana Brejchová a Miroslav Doležal. Roku vzniku se vůbec nelekejte, protože tohle je nadčasový snímek, jenž ze své působivosti i díky takřka dokonalé režii neztratil vůbec nic. Kvůli tomuhle se vyplatí si o víkendu přivstat.
Synopse: Starší a citově prázdná Klára (Jiřina Šejbalová) žije v nevyrovnaném manželství s milovníkem přírody a umění Robertem (Miroslav Doležal). Když mezi ně vnikne mladičká schovanka Jana (Jana Brejchová), která k otčímovi hluboce přilne a ani jemu není lhostejná, je tragédie na světě. Prokletí maloměstského domu zkrátka nejde překonat.
Zajímavost: Jiřině Šejbalové uniklo ocenění na festivalu v Benátkách o jediný hlas, o který ji přeskočila Sophia Loren.
Ukázka z filmu Vlčí jáma

Plakát filmu Iron Man 2 Iron Man 2 (Iron Man 2) (sobota 13. 4., Nova, 20.20 - 22.40 / neděle 14. 4., Nova Cinema, 16.00 - 18.10)
Pokračování komiksového hitu je překvapivě hodně dialogové a akce je v něm dost málo. Ztracené body získává režírující Jon Favreau částečně zpět vynikajícím obsazením, v němž pochopitelně nechybí Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow a Don Cheadle, které tentokrát doplňují i famózní záporáci v podání Mickeyho Rourka a Sama Rockwella. Za zmínku stojí i úderný a trefný soundtrack. Už tak rozpačitý dojem bohužel utvrdí ještě nepovedený dabing. Škoda, že tvůrci nevyužili veškerý potenciál.
Synopse: Zbrojař a playboy Tony Stark (Robert Downey Jr.) v přímém přenosu prozradil, že Iron Manem je on sám, což přináší logické důsledky. Okamžitě se o něj začne zajímat vláda, která ho chce do svých služeb. Pozadu nezůstává ani konkurence v čele s neúspěšným Justinem Hammerem (Sam Rockwell), jenž cítí příležitost, jak Starka odsunout mimo hru. A neštítí se ani spojení s potetovaným ruským rabiátem Ivanem Vanko (Mickey Rourke), který má s Tonyho rodinou nevyřízené účty. Nepřátel se tak objevuje víc než dost.
Zajímavost: Rourke kvůli natáčení navštívil moskevskou věznici Butyrka.
Oficiální trailer filmu Iron Man 2

Plakát filmu Muž z Acapulca Muž z Acapulca (Le Magnifique) (sobota 13. 4., ČT1, 21.35 - 23.10)
Dost možná nejlepší snímek s legendárním Jeanem-Paulem Belmondem balancuje na hranici parodie a zcela záměrně nabízí přestřelený a absurdní příběh. Režírující Philippe de Broca dodal svižné tempo, příjemnou atmosféru a zcela správně nechal vyniknout svou hlavní hvězdu. Vedlé té se pak objeví třeba krásná Jacqueline Bisset nebo Jean Lefebvre. Malinko zamrzí jen to, že ve druhé polovině film zbytečně zpomalí. Pro fanoušky slavného "Bebela" jde o jasnou volbu a "povinnou četbu".
Synopse: Bob Saint-Clair (Jean-Paul Belmondo) je nejschopnější agent na světě, který se nikoho nebojí, protivníci z něho mají respekt a ženy mu padají k nohám. Právě on je jediným, kdo může pomoci plukovníku Collinsovi (Hans Meyer), jehož muže likviduje v Acapulcu neznámý pachatel. Jenže Bob je jen románovým hrdinou, kterého stvořil Francois Merlin (Jean-Paul Belmondo), jenž je jeho úplným opakem. To mu ale nebrání v tom se ve svých představách do jeho role vžít.
Zajímavost: Z úsporných důvodů odehrál Belmondo svou roli v jediném páru bot.
Originální trailer filmu Muž z Acapulca

Plakát filmu Vesnice Vesnice (The Village) (sobota 13. 4., Prima Family, 23.55 - 02.10)
Mysteriózní drama kdysi vzývaného M. Nighta Shyamalana rozdělilo obecenstvo do dvou táborů. Jedni mu vyčítali slabou pointu a technické nedostatky, druzí zase velebili hutnou atmosféru a fungující příběh jako celek. Pravdou je, že ve druhém plánu jde o čirou romanci, která ale není okamžitě rozpoznatelná. Každopádně nechybí lekačky a výborná práce s barevnou kompozicí. V hlavních rolích se objeví charismatická Bryce Dallas Howard a standardně dobří Joaquin Phoenix a Adrien Brody. Další příklad filmu, který je potřeba vidět a udělat si na něj názor nezávisle na komkoliv.
Synopse: Obyvatelé jedné vesnice žijí téměř idylickým životem v nádherném prostředí. Jenomže je svírá strach ze záhadných příšer pobývajících v okolních lesích. Jejich hranice se tak nikdo z místních neodváží překročit. Výjimkou je ovšem svéhlavý Lucius (Joaquin Phoenix), který se i přes varování všech do hvozdů vydá. Reálně tak hrozí nebezpečí, že jeho odvážný čin změní osudy a budoucnost celé vesnice.
Zajímavost: Postavit kulisy vesnice trvalo štábu celých jedenáct týdnů.
Originální trailer filmu Vesnice

Plakát filmu Starsky a Hutch Starsky a Hutch (Starsky & Hutch) (neděle 14. 4., Nova, 15.10 - 17.05 / pondělí 15. 4., Nova Cinema, 13.30 - 15.25)
Velmi příjemná retrokomedie během pár vteřin navodí atmosféru sedmdesátých let a až do konce ji neopustí. Režisér Todd Phillips zkrátka vsadil na nadhled, lehkost, vtipný a vypointovaný scénář a na ústřední dvojici v podání sehraných Bena Stillera a Owena Wilsona. Třešínkou na dortu budiž i zábavné slovní přestřelky, které nepostrádají náboj. Snímek navíc funguje i bez větší znalosti původního seriálu, není tedy důvod se na sto minut nenechat bavit a příliš přemýšlet.
Synopse: Dave Starsky (Ben Stiller) je horlivým policistou, který trestá i ten sebemenší přestupek. To Ken Hutchinson (Owen Wilson) je sice dobrý policista, ale je až příliš bezstarostný a touží po rychle vydělaných pěnězích. Když se ti dva dají dohromady, je jasné, že o trable nebude nouze a zločinci si nemůžou být ničím jisti. Hned jejich první společný případ se týká záhadného utopence a stopy vedou až k bohatému obchodníkovi Reesemu Feldmanovi (Vince Vaughn). Důkazy ale zatím chybí.
Zajímavost: Vaughn měl původně ztvárnit Hutche, skončil ale jako záporák.
Originální trailer filmu Starsky a Hutch

Plakát filmu Dračí srdce Dračí srdce (Dragonheart) (neděle 14. 4., Prima Cool, 20.00 - 22.10 / pondělí 15. 4., 01.20 - 02.55)
Překvapivě slušná fantasy s pohádkovými prvky zaujme zejména vizuální stránkou a efekty, které se dočkaly také oscarové nominace. Režírující Rob Cohen ale nezapomněl ani na příběh, který je v rámci možností také poměrně originální. Navrch přidal svižné tempo a potřebnou atmosféru. Ze známějších tváří se v titulních rolích objeví Dennis Quaid, David Thewlis a Pete Postlethwaite. Mnohé možná potěší i vyvážená kombinace veselých a smutných momentů. Ve výsledku se tak pobaví děti i dospělí.
Synopse: Rytíř Bowen (Dennis Quaid) učí v desátém století čtrnáctiletého prince Einona (Lee Oakes) ovládat meč a dodržovat kodex z dob krále Artuše. V jednom z bojů je však mladík zraněn a jeho matce nezbývá nic jiného než ho odnést do hluboké jeskyně a požádat o pomoc draka. Ten se nad ním slituje, ale požaduje, že až se stane králem, bude vládnout spravedlivě. A to může být problém.
Zajímavost: Film se natáčel na Slovensku, takže v menších rolích je možno vidět místní herce.
Originální trailer filmu Dračí srdce

Plakát filmu Tristana Tristana (Tristana) (pondělí 15. 4., ČT2, 21.45 - 23.20)
U nás méně známé drama španělského režiséra Luise Buñuela je opět trpkou kritikou vyšší společnosti. Na rozdíl od jeho ostatních děl je ale mnohem depresivnější a temnější, tím pádem i jeho vyznění je neveselé a nelichotivé. Film stojí hlavně na Catherine Deneuve, která bravurně zvládá potřebnou psychologickou proměnu své postavy, čímž ještě umocňuje celkový dojem. I další obsazení je poměrně slušné, neboť se v něm objeví i Fernando Rey a Franco Nero. Pokud vám sedí typický režisérův styl, budete spokojeni. Jediné, co možná zkazí dojem, jsou špatné postsynchrony, které značně eliminovaly okolní ruchy. Sluší se ještě dodat, že snímek byl nominován na cizojazyčného Oscara.
Synopse: Když mladičké Tristaně (Catherine Deneuve) zemře matka, ocitá se v péči uznávaného Dona Lopeho (Fernando Rey), který má mírumilovnou povahu. Jeho slabostí jsou však ženy a tak není divu, že z ní učiní svou milenku a přetvoří ji k obrazu svému. Jenže to se mu později nemusí vyplatit.
Zajímavost: V roce 1996 zvolili odborníci snímek desátým nejlepším v celé historii španělské kinematografie.
Originální trailer filmu Tristana

Plakát filmu Skvělí chlapi Skvělí chlapi (Wonder Boys) (úterý 16. 4., ČT2. 22.30 - 00.15)
Nenápadné komediální drama spoléhá na scénář řešící sled absurdních až černohumorných situací a dokonalé obsazení, jemuž vévodí neodolatelný Michael Douglas v titulní roli. Mimo něj se objeví ještě například Tobey Maguire, Frances McDormand, Katie Holmes nebo Robert Downey Jr.. Nad vším režijně bdí jistý Curtis Hanson, který dodal tu správnou atmosféru a dokázal prodat i většinu vtípků. Jediným problémem filmu, jehož ústřední píseň získala Oscara, je to, že se musí divákovi trefit do nálady. Jinak ho moc nezaujme.
Synopse: Grady Tripp (Michael Douglas) kdysi napsal vynikající knihu, jenže momentálně neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani nadcházející víkend, neboť setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem (Tobey Maguire) odstartuje sérii událostí, které mu obrátí život naruby.
Zajímavost: Většina filmu se natáčela v Pittsburghu.
Originální trailer filmu Skvělí chlapi

Plakát filmu [Rec] REC ([Rec]) (středa 17. 4., Prima Cool, 23.15 - 00.55)
Jeden z mála tzv. found footage hororů, který skutečně působí a v divákovi zanechá mrazivý dojem. Režírující dvojice Jaume Balagueró a Paco Plaza totiž zpočátku záměrně láká na velkou zábavu, aby posléze navodila hutnou atmosféru strachu a paniky, v níž nikdo neví, co se stane. Celé to vypadá až nepříjemně důvěryhodně,k čemuž přispívají i u nás neznámí herci. Krátká stopáž navíc příliš nedovolí řešit logiku. Vadou na kráse je možná jen zbytečně přehnaný konec, který je spíše na efekt. Jinak jde ale o prvotřídní záležitost, která už stačila zkultovnět.
Synopse: Mladá televizní reportérka jede se svým kameramanem natáčet noční směnu v místní požární stanici. Když hasiči vyjíždí ke zdánlivě rutinnímu případu ženy uvězněné ve starém domě, nikdo netuší, jaká hrůza na všechny uvnitř čeká. A legrace, na jakou to až dosud vypadalo, to rozhodně nebude.
Zajímavost: Celý film se odehrává ve skutečných interiérech.
Originální trailer filmu REC

Plakát filmu Sejmi je všechny Sejmi je všechny (Shoot 'Em Up) (čtvrtek 18. 4., Nova, 22.50 - 00.30)
Zajímavý akční thriller s komediálními prvky vyvolává totálně protichůdné reakce. Někomu se lehce parodický a značně nadsazený tón filmu líbí a oceňuje lehkost, s jakou ho režírující Michael Davis podává a chválí také několik invenčních a opravdu neotřelých scén. Jiným zase celý snímek přijde trapný, prvoplánový a charakterizují ho jako absolutně promarněnou šanci. Stejné je to i s obsazením v čele s Clivem Owenem, Monicou Bellucci a Paulem Giamattim, které někdo velebí, další naopak hodně haní. Nejlepší tedy je udělat si vlastní názor a hlavně moc nepřemýšlet.
Synopse: Pan Smith (Clive Owen) je velmi naštvaný a aniž by věděl, jak je to možné, musí rázem chránit novorozence, kterému pomohl na svět uprostřed divoké přestřelky. Tu rozpoutal nebezpečný gang vedený zákeřným Hertzem (Paul Giamatti). Uprostřed spršky kulek a nekončícího přívalu adrenalinu nachází Smith nečekaného spojence - prostitutku DQ (Monica Bellucci). Oba tak musí přijít na to, proč někdo touží usmrtit čerstvě narozené dítě.
Zajímavost: Owen vystřídá během filmu osmnáct zbraní.
Oficiální trailer filmu Sejmi je všechny

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Preview: Iron Man 3
Preview: Iron Man 3 Robert Downey Jr. se už potřetí vrací do naleštěného kovového obleku, aby řádně odstartoval marvelovskou Fázi 2. Tentokrát to ale rozhodně nebude taková sranda jako dřív - tentokrát už půjde do tuhého. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2013 12:00 v sekci Radar | Preview
0
TV tipy: 5. 4. 2013 - 11. 4. 2013
TV tipy: Jak vycvičit draka a Supermana Zajímavé a mnohdy také rozporuplně přijímané filmy nabízí tento týden české televize. Jednoznačným hitem je nepochybně premiéra animáku Jak vycvičit draka, vedle něj ovšem uvidíte třeba Pláž nebo druhého Supermana. ... čtěte zde
Vydáno: 05.04.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy
0
TV tipy: 15. 3. 2013 - 21. 3. 2013
TV tipy: Absolutní klasiky i osvědčené hity V televizi uvidíte v tomto týdnu poměrně dost filmů, které jsou žánrově sice odlišné, v průběhu let si ale vybudovaly status velké klasiky. Vždyť co jiného jsou Bídníci, Pátek třináctého, Krotitelé duchů nebo Jezinky a... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2013 18:00 v sekci Radar | TV tipy
0
TV tipy: 8. 3. 2013 - 14. 3. 2013
TV tipy: Hororové pecky i odlehčené komedie Následující televizní týden se nese ve znamení zajímavého žánrového rozvržení. Na jednu stranu nechybí třeba legendární horor Osvícení a válečné drama, na tu druhou se zase dočkáte kultovních Krotitelů duchů a odlehčených... čtěte zde
Vydáno: 08.03.2013 13:00 v sekci Radar | TV tipy
0
Iron Man 3 odhaluje plnohodnotný trailer
Iron Man 3 odhaluje plnohodnotný trailer Marvelovská fáze dvě začíná už v květnu třetím Iron Manem v rovnou nejvelkolepějším a nejambicióznějším dobrodružství Tonyho Starka. Perfektně střižený trailer láká na opravdu rozmáchlou podívanou. čtěte zde
Vydáno: 05.03.2013 18:09 v sekci Novinky | Trailery
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Josh Hartnett se octne v Pasti (19.04.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu