Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 11. 2013 - 28. 11. 2013

TV tipy: Machete, James Bond a další zběsilá akce

Vydáno: 22.11.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: 2010 Twentieth Century Fox

Poslední listopadový televizní výběr udělá radost milovníkům zběsilé a někdy i brutální akce a napětí. V premiéře se můžete těšit na Rodriguezova Macheteho, norské Lovce hlav nebo poslední film Tonyho Scotta Nezastavitelný.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Deset důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You) (pátek 22. 11., Prima Love, 20.15 - 22.25)

Český plakát filmu Deset důvodů, proč tě nenávidím / 10 Things I Hate About YouRomantická komedie z konce devadesátých let je důkazem, že i hra Williama Shakespearea se dá uzpůsobit teenagerům vkusně a hlavně vtipně. Režírující Gil Junger dostal k dispozici poměrně inteligentní scénář, u něhož vadí snad jen typicky hollywoodská hloupost některých školních dialogů. To ale hravě vyvážil svěžím tempem, několika originálními momenty, pohodovou atmosférou a výtečným obsazením, v němž se v ústředních rolích objeví Heath LedgerJulia Stiles a Joseph Gordon-Levitt. Velmi příjemná žánrovka.

Synopse: Sestry Stratfordovy snad ani nemohou být rozdílnější. Krásnou a křehkou Biancu (Larisa Oleynik) obdivují snad všichni kluci ze školy. Zásadní problém však je ten, že kvůli otcovu nařízení nesmí děvče randit, dokud si chlapce nenajde i její starší sestra Kat (Julia Stiles), která je hádavá, jízlivá a hlavně inteligentní. Biance proto nezbývá nic jiného než se pokusit seznámit ji s podobně nesnesitelným mladíkem. Najde se však takový?

Zajímavost: Původní verze scénáře byla mnohem temnější a jedna z postav v ní dokonce spáchala sebevraždu. 

Originální trailer filmu Deset důvodů, proč tě nenávidím / 10 Things I Hate About You

Goldfinger (Goldfinger) (sobota 23. 11., ČT2, 20.55 - 22.45)

Plakát filmu  / GoldfingerJedna z nejlepších bondovek vůbec přinesla agentovi 007 velkou popularitu a také definovala jeho pozdější trademarky. James Bond v podání Seana Conneryho tu dostává dost na frak a mimo klasické motivace ho vpřed žene i pomsta. Jeho charismatického a výrazného protivníka si zahrál Gert Fröbe, v roli bondgril se objeví Honor Blackman. Režírující Guy Hamilton dodal svěží tempo, na svou dobu perfektní akci a typicky britský humor. Nezapomenutelní jsou i legendární Aston Martin DB5 se všemožnými "udělátky" a titulní song nazpívaný Shirley Bassey. Absolutní klasika.

Synopse: Auric Goldfinger (Gert Fröbe) plánuje útok na americkou pevnost Fort Knox, kde se nachází velké zásoby zlata. Zločinec se je ovšem překvapivě nechystá ukrást, nýbrž je chce atomovým výbuchem na mnoho let znehodnotit. Pak by totiž zlato zůstalo radioaktivní a tím pádem nepoužitelné. Zabránit mu v tomto činu může jedině agent 007 James Bond (Sean Connery). 

Zajímavost: Blackman je vůbec nejstarší bondgirl v historii, v době natáčení jí bylo sedmatřicet let.

Originální trailer filmu Goldfinger / Goldfinger

Nezastavitelný (Unstoppable) (sobota 23. 11., Prima, 21.45 - 00.05)

Plakát filmu Nezastavitelný / UnstoppableDefinitivně poslední režijní počin zesnulého Tonyho Scotta rozhodně neoplývá originalitou a objeví se v něm tuny klišé, jenže zpracován je tak, že místy bere dech. Ač se tu tvůrce poměrně dost "krotil", nechybí tu parádní kamera, skvělá atmosféra, napětí, výborné akční scény a trefná a řízná hudba. V hlavních rolích nezklamou spolehlivý Denzel Washington a velmi dobrý Chris Pine. Možná malinko škoda rozvláčného úvodu. Ideální oddechovka na víkendový večer.

Synopse: Masivní lokomotiva bez obsluhy, které se přezdívá Bestie, veze toxický náklad a nezadržitelně se řítí krajinou. Zastavit se ji pokoušejí bývalý inženýr Frank (Denzel Washington) a mladý průvodčí Will (Chris Pine), kteří na ni čekají na palubě dalšího vlaku a doufají v takřka nemožné. 

Zajímavost: V průběhu natáčení bylo použito osm lokotiv a zhruba šedesát speciálních vagónů.

Oficiální trailer filmu Nezastavitelný / Unstoppable

Dobrodruzi (Les Aventuriers) (sobota 23. 11., ČT1, 22.35 - 00.25)

Plakát filmu Dobrodruzi / Les aventuriersU nás méně známé francouzsko-italské romantické dobrodružné drama je dle mnohých jednou z nejkrásnějších oslav "chlapáctví". V hlavních rolích excelují Lino Ventura a Alain Delon, které skvěle doplňuje Joanna Shimkus. Právě toto trio drží snímek nad vodou v několika slabších chvílích, které jsou způsobeny tím, že režírující Robert Enrico ne úplně šťastně střídá chvíle vtipné s těmi vážnějšími a nedaří se mu po celou dobu udržet pohodovou atmosféru. Za zmínku ovšem stojí nádherná kamera a parádní hudba. Hodně vydařený kousek. 

Synopse: Pilot bez licence Manu (Alain Delon), automobilový závodník Roland (Lino Ventura) a dle kritiků špatná sochařka Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé. Když se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě půl miliardy franků, vydají se poklad najít. Nejsou ale sami. 

Zajímavost: Stěžejní část filmu se odehrává na proslulé pevnosti Boyard.

Originální trailer filmu Dobrodruzi / Les Aventuriers

Vražedná terapie (Session 9) (neděle 24. 11., Prima, 00.05 - 02.05)

Plakát filmu Vražedná terapie / Session 9Zdánlivě tuctový horor zaujme především svou formální stránkou. Režisér Brad Anderson ho totiž natočil na digitální kameru, čímž dosáhl jakéhosi "levného" vzhledu, což ne každému sedne. Lepší už to je s potřebně stísněnou až depresivní atmosférou, údernou hudbou a dobře napsaným scénářem. Ten se soustředí na dobře propracované postavy, díky kterým také postupně graduje napětí. Ve vesměs neznámém obsazení vyčnívá snad jen David Caruso. Snímek sráží hlavně závěrečná pointa, která působí lehce vykonstruovaně a nerealisticky.

Synopse: Gordon (Peter Mullan) vede stavební firmu a aktuálně získal zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že práci zvládne v šibeničním termínu. Všichni jsou tedy pod velkým tlakem, a když navíc objeví nahrávky z terapie jedné schizofrenní pacientky, začnou se dít zvláštní věci.

Zajímavost: Natáčelo se v Danverské státní nemocnici, ale vzhledem k jejímu stavu se využívalo jen velmi málo místností.  

Originální trailer filmu Vražedná terapie / Session 9

Machete (Machete) (neděle 24. 11., ČT2, 21.55 - 23.35)

Plakát filmu Machete / MacheteZajímavá a záměrně béčková hříčka Roberta Rodrigueze potěší hlavně jeho fandy a příznivce podobně "zvrhlých" filmů. Děj místy nedává smysl, trpí množstvím zbytečných dialogů a samozřejmě v něm nechybí brutální a přepálená akce, která si nebere servítky. V hlavní úloze se představí Danny Trejo, který si ji evidentně užívá, ale celý film sám neutáhne. Za zmínku stojí ještě výborní Robert De Niro a Steven Seagal (!), jenž tu prožil takový malý comeback. Když nebudete příliš přemýšlet a necháte se jen bavit, snímek se vám zřejmě bude líbit. Musíte ovšem být naladěni na stejnou vlnu jako tvůrce.

Synopse: Vypadal jako dělník, proto byl ideálním kandidátem na to, aby na něj hodili vraždu. Jenže to byl Machete (Danny Trejo), legendární agent, kterého se nevyplatí naštvat. Poté, co ho vyhlášený mexický drogový magnát Torrez (Steven Seagal) nechal v pustině polomrtvého, se mu podaří přežít a uprchne do Texasu, kde chce začít znovu. Jenže i tady narazí na síť korupce a podvodů, na jejímž konci je zastřelený senátor (Robert De Niro). A je to opět Machete, kdo je z činu obviněn. Bude se tedy muset bránit a jeho nepřátelé by se měli mít na pozoru. 

Zajímavost: Film je založen na původně falešném traileru.

Oficiální trailer filmu Machete / Machete

Lovci hlav (Hodejegerne) (neděle 24. 11., Barrandov, 23.00 - 01.05)

Plakát filmu Lovci hlav / HodejegerneNorsko-německá adaptace literárního bestselleru populárního Jo Nesbøho získává body právě tím, že nemusí dělat žádné kompromisy. Režírující Morten Tyldum od začátku jede ve velkém stylu, nasazuje svěží tempo a poměrně baví. Nechybí tu ani relativně černý humor, dvojsmyslnost některých dialogů a scén a zajímavý námět. Ve výborném, ale téměř neznámém obsazení hrají prim Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund a Nikolaj Coster Waldau, kteří jsou skvostní. Zamrzí jen to, že závěrečná třetina už je plná nedůvěryhodných a mnohdy křečovitých zvratů.

Synopse: Roger Brown (Aksel Hennie) je nejúspěšnějším vyhledavačem talentů (lovcem hlav) v Norsku, má krásnou manželku (Synnøve Macody Lund) a velký dům. Jenže aby to tak zůstalo, musí si přivydělávat krádežemi a prodejem vzácných obrazů. Z ničeho nic se seznámí s mužem jménem Clas Greve (Nikolaj Coster Waldau), který je ideálním kandidátem na pozici, o kterou usiluje Roger a hlavně vlastní velmi unikátní Rubensův obraz Lov na kance. Tohle je pro Rogera šance stát se finančně nezávislým. Jenže situace se nečekaně zkomplikuje. 

Zajímavost: Snímek byl distribuován do padesáti zemí, což byl pro norský film rekord.

Český trailer filmu Lovci hlav / Hodejegerne

Prokletí domu Hajnů (pondělí 25. 11., ČT2, 22.00 - 23.50)

Plakát filmu Prokletí domu Hajnů / Prokletí domu HajnůAdaptace psychologického románu Jaroslava Havlíčka Neviditelný zaujme na svou dobu odvážnou a neotřelou režií zkušeného Jiřího Svobody. Ten vsadil na psychotický vizuál a ústřední dům nasnímal jako vskutku fantaskní stavbu, kde nic není v pořádku. Snímek oplývá i na naše poměry solidní hororovou atmosférou. Devízou jsou i výtečné výkony všech zúčastněných, z nichž vynikají mrazivá Valerie Kaplanová a fantastický Petr Čepek. Ne tak často vysílaná záležitost.

Synopse: Profesor Švejcar se spíše než z lásky oženil se Soňou Hajnovou (Petra Vancíková) z prospěchu. Jenže brzy po svatbě zjistí, že rod je poznamenán dědičným šílenstvím. Sonin strýc Cyril (Petr Čepek) trpí představou, že je neviditelný a choroba se začíná projevovat i u mladé ženy. Jenže Švejcar se nechce nabytého majetku a postavení vzdát.

Zajímavost: Emila Horvátha ml. v roli nadaboval Martin Stropnický.

Upoutávka na film Prokletí domu Hajnů

Kovboj Bebop: Lovec odměn (Cowboy Bebop: Tengoku no tobira) (úterý 26. 11., ČT art, 23.40 - 01.35)

Plakát filmu Kovboj Bebop: Lovec odměn / Cowboy Bebop: Tengoku no tobiraJaponské animované akční sci-fi je završením stejnojmenného úspěšného seriálu. To mimo jiné znamená, že se tu objeví až příliš postav a scén, které neznalý divák jen těžko pochopí. Režírující dvojice Shinichiro Watanabe a Hiroyuki Okiura se nevyhýbá ani hodně drsným a brutálním výjevům, takže děti by se od filmu měly držet raději dál. Filmové fanoušky potěší několik přímých westernových odkazů a hodně svérázná atmosféra. Logicky platí, že čím lépe znáte původní seriál, tím více si snímek užijete. Ale ani v opačném případě byste se neměli vyloženě nudit.

Synopse: V roce 2071 je Mars v ohrožení. V předvečer Halloweenu vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě osídlené město, bomba. Exploze má děsivé následky v podobě pěti set mrtvých a zraněných, které nejspíše zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna. Do pátrání se pouští i slavný kovboj Bebop a jeho parta. Dokáží najít pachatele včas?

Zajímavost: V Íránu a Iráku byl snímek zakázán.

Originální trailer filmu Kovboj Bebop: Lovec odměn / Cowboy Bebop: Tengoku no tobira

Jdi na to! (Nati con la camicia) (čtvrtek 28. 11., Smíchov, 20.50 - 22.45)

Plakát filmu Jdi na to! / Nati con la camiciaItalsko-americká komedie je typickou ukázkou tvorby slavné herecké dvojice Bud Spencer a Terence Hill. To tedy znamená, že tu nechybí jejich ikonický humor, slovní přestřelky a jednoduchý příběh, který je jen záminkou pro jejich gagy a hlášky. Na druhou stranu jsou tu i plno bitek, v nichž je evidentní, že nedochází k žádnému kontaktu a přehnané zvukové efekty. Režírující Enzo Barboni ale nemá problém s rychlým tempem, nadhledem a celkově pohodovou atmosférou, takže jako nostalgický kousek funguje snímek báječně. Nic víc ale raději nečekejte.  

Synopse: Rosco Frazer (Terence Hill) a Doug O´Riordan (Bud Spencer) mají různé životní osudy. Náhoda je však svede dohromady a brzy jsou považováni za zločince, posléze pro změnu za špiony a navíc se jim do rukou dostane milion dolarů v hotovosti. Jako agenti nakonec začnou bojovat proti organizaci šíleného gangstera (Buffy Dee), který chce ovládnout svět tím, že z lidského vědomí vymaže čísla. 

Zajímavost: Scény na lodi se natáčely na jednom křižníku přímo v průběhu plavby, takže přítomni byli i civilní pasažéři.

Originální trailer filmu Jdi na to! / Nati con la camicia

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Policajt v Beverly Hills: Axel F (14.12.2023 14:53 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu