Kniha džunglí jako nová Alenka v říši divů?

Vydáno: 10.07.2013 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Studio Disney sahá opět do archívu a snaží se do hrané podoby převést svou animovanou klasiku Kniha džunglí na základě předlohy Rudyarda Kiplinga. Co můžeme čekat?
Fotografie z filmu Kniha džunglí / The Jungle BookI když Osamělý jezdec v kinech neuspěl, studio Disney nezahálí a stále hledá náhradu. Tou by bezesporu mohla být nová adaptace Knihy džunglí, která by v hrané podobě měla do kin dorazit někdy v příštích letech. Látka už byla mnohokrát adaptována pro velké plátno (vzpomeňme si na přepálenou Novou knihu džunglí od Stephena Sommerse), nejznámější je však původní animovaná verze z roku 1967. Jelikož jde o disneyovskou klasiku, je dost možné, že nový film z ní bude částečně vycházet.

Pro napsání scénáře byl už najat jistý Justin Marks, u něhož studio doufá, že látku přetaví do podobně úspěšného hávu jako v případě Alenky v říši divů, ale také budoucího Maleficent (vychází ze Šípkové růženky) nebo Popelky. Zkrátka kasovních trháků založených na úspěšných animovaných předlohách.

O příběhu zatím nepadlo ani slovo, ale můžeme očekávat, že Mauglí a spol. půjdou šlépějích klasického příběhu Rudyarda Kiplinga a verze z roku 1967. Zajímavé také bude sledovat, jak si s Knihou džunglí poradí studio Warner Bros., které vyvíjí totožný hraný projekt se scenáristou Harryho Pottera Stevenem Klovesem. Že ty studia furt napadá vyvíjet dva stejné filmy...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY