Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 12. 7. 2013 - 18. 7. 2013

TV tipy: Prokletý Scorsese, vtipný Clooney a další zábava

Vydáno: 12.07.2013 09:57 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Ani další prázdninová televizní nadílka není úplně marná a najdeme v ní několik počinů, které stojí za pozornost. Jednoznačnými hity týdne jsou premiéry Scorseseho krimi Prokletý ostrov a Reitmanovy dramedie Lítám v tom.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Prokletý ostrov (Shutter Island) (pátek 12. 7., Nova Cinema, 21.50 - 00.20 / sobota 13. 7., 01.45 - 04.00)

Plakát filmu Prokletý ostrov / Shutter IslandSolidní oldschoolový thriller je adaptací stejnojmenného románu Dennise Lehaneho a režijně ho zaštítil legendární Martin Scorsese. Ten vsadil na výtečnou a hutnou atmosféru, bravurní kameru a dokonalé obsazení, jemuž vévodí Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley a v menší roli také Max von Sydow. Problémem jsou přehnaná délka, díky níž jsou některé scény zbytečně natahované, a také závěrečná pointa, která se dá odtušit velmi brzy. Při troše divácké tolerance si ale lze film docela užít.

Synopse: Detektiv Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) a jeho kolega Chuck Aule (Mark Ruffalo) přichází na ostrov Shutter, aby vypátrali, kam se ztratila šílená vražedkyně, která zmizela ze své cely ve zdejší psychiatrické léčebně. Teddyho situaci ale značně komplikuje fakt, že sám prožívá trauma z nedávno skončené války a ztráty manželky a také to, že vedení ústavu v čele s doktorem Cawleym (Ben Kingsley) nechce příliš spolupracovat.

Zajímavost: K filmu nevznikl původní soundtrack, hudba byla vytvořena ze starších nahrávek.

Oficiální trailer filmu Prokletý ostrov / Shutter Island
Láska ze sousedství (Adam) (sobota 13. 7., Prima Family, 13.40 - 15.45)

Plakát filmu  / AdamZdánlivě tuctovou komediálně-dramatickou romanci povyšuje do lehkého nadprůměru fakt, že tvůrci tu řeší téma Aspergerova syndromu, které je stále neotřepané. Režírující Max Mayer dobře věděl, že v ruce nemá originální scénář, proto kladl důraz hlavně na příjemnou atmosféru a pečlivý výběr hlavních rolí, které nakonec svěřil Hughu Dancymu a Rose Byrne. Škoda, že se nezaměřil na jeden žánr, ale pokoušel se jich míchat několik, což se mu ne úplně vydařilo. Neuškodil by ani lepší závěr.

Synopse: Adam (Hugh Dancy) trpí Aspergerovým syndromem, proto žije ve své vlastní realitě a před nástrahami okolního světa se zdá být dobře skrytý. Život mu ale změní příchod nové sousedky Beth (Rose Byrne), jež ho vytáhne z jeho ulity. Každá akce má ovšem své následky.

Zajímavost: Snímek je celovečerním debutem Maxe Mayera.

Originální trailer filmu Láska ze sousedství / Adam
Lítám v tom (Up in the Air) (sobota 13. 7., Nova, 22.00 - 23.55 / neděle 14. 7., Nova Cinema, 02.00 - 03.45)

Český plakát filmu Lítám v tom / Up in the AirPříjemná romantická dramedie stojí hlavně na Georgi Clooneym v titulní roli, který přesně ví, co a jak má hrát a dost možná přidává i vlastní zkušenosti. Režírující Jason Reitman pak dodává svižné tempo, odpovídající atmosféru a výtečný konec, který rozhodně nezapadá do žánrové šablony. O to víc mrzí, že se malinko samoúčelně uchyluje k úvahám o vztazích jako takových, což má za následek pár hluchých míst. V dalších rolích se objeví Vera Farmiga, Anna Kendrick nebo J. K. Simmons. Typická víkendová pohodovka.

Synopse: Ryan Bingham (George Clooney) má jediný životní cíl - chtěl by nalétat deset milionů leteckých mil a vstoupit tak do společnosti několika málo vyvolených. To mu umožňuje jeho práce, která ho neustále posílá do nejrůznějších koutů USA. Nomádský život mu naprosto vyhovuje, neboť své potřeby uspokojuje s Alex (Vera Farmiga), která je podobného ražení. Nebezpečí však přichází od nové kolegyně (Anna Kendrick), která se rozhodne snížit stavy. 

Zajímavost: Každá osoba (vyjma slavných tváří), která ve filmu dostane vyhazov, ho dostala i ve skutečném životě, takže reakce jsou autentické.

Originální trailer filmu Lítám v tom / Up in the Air
Krvavé léto (Summer of Sam) (neděle 14. 7., Prima Family, 00.20 - 03.10)

Plakát filmu Krvavé léto v New Yorku / Summer of SamKriminální drama osobitého tvůrce Spika Lee sice vychází ze skutečných událostí, ty jsou ale pouze záminkou a inspirací k tomu vytvořit perfektní dobovou atmosféru a k sondě do tehdejší americké společnosti. Ač je snímek trošku delší, než by měl být, a díky řídké zápletce jsou některé scény rozvláčné, za vidění stojí kvůli některým režijním nápadům. V hlavních rolích mnohdy bizarních postav se objeví John Leguizamo, Adrien Brody a Mira Sorvino.

Synopse: V létě 1977 řádil v USA vrah označovaný jako "Samův syn". Za oběti si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu prchat a postupem času se do pátrání zapojovala i samotná mafie a nechyběly ani občanské hlídky. Kadeřník Joey (Michael Rispoli) se svou partou povalečů dostali nápad, že pachatelem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si tedy seznam potenciálních podezřelých a vyrazili pátrat.

Zajímavost: Adrien Brody si při natáčení jedné ze scén zlomil nos.

Originální trailer filmu Krvavé léto / Summer of Sam
Dokonalý únik (A Perfect Getaway) (neděle 14. 7., Prima Family, 22.35 - 00.40)

Český plakát filmu Dokonalý únik / A Perfect GetawayZajímavá žánrová hříčka režiséra a scenáristy Davida Twohyho je především jednou velkou hrou s divákem. Ten totiž žije v domnění, že sleduje tuctový béčkový příběh, aby posléze zjistil, že vše je poněkud sofistikovanější. Tím pádem si ani nemusí všimnout rafinovaně ukrytých dvojsmyslů a různých popkulturních odkazů. Jelikož ale nechybí nadhled a závěr je parádní akcí, ve výsledku to vlastně nevadí. Podobně povedený je i casting, jemuž vévodí Steve Zahn, Timothy Olyphant, Milla Jovovich a Kiele Sanchez. Tohle za pokus stojí.

Synopse: Mladý pár dobrodruhů Cliff (Steve Zahn) a Cydney (Milla Jovovich) tráví své líbánky na cestách po nejkrásnějších a nejodlehlejších plážích na Havaji. Brzy se ale setkají se skupinkou vyděšených turistů, která probírá děsivou vraždu jiné dvojice. Oba tak začnou uvažovat o tom, že by se měli raději vrátit. Jenže na to už je příliš pozdě. 

Zajímavost: Twohy dostal nápad na příběh právě na dovolené na Havaji.

Oficiální trailer filmu Dokonalý únik / A Perfect Getaway
I Love You Phillip Morris  (I Love You Phillip Morris) (neděle 14. 7., ČT2 22.35 - 00.10)

Plakát filmu  / I Love You Phillip MorrisKomediální drama láká hlavně na homosexuální tématiku a netradičně obsazené Jima Carreyho a Ewana McGregora v roli ústředního zamilovaného páru. Režírující dvojice Glenn FicarraJohn Requa ale na to spoléhá až moc, protože ve výsledku nabízí jen lehce nadprůměrnou variaci na podfukářské komedie. Kontroverzních momentů tu taktéž moc nenajdete, na druhou stranu ale potěší pár vtipů, hlášek a některé vizuálně záměrně přepálené scény.

Synopse: Štastně ženatý Steven Russell (Jim Carrey) se dostane do problémů a následně si odpykává trest ve vězení. Tam se potká s Phillipem Morrisem, bezhlavě se do něho zamiluje a začíná se ocitat v koloběhu vášní, podvodů a vlastní sexuální identity.

Zajímavost: Právníka, který v závěru obhajuje Stevena, hraje skutečný Phillip Morris.

Originální trailer filmu I Love You Phillip Morris / I Love You Phillip Morris
Kinsey (Kinsey) (pondělí 15. 7., ČT2, 21.50 - 23.50)

Plakát filmu  / KinseyŽivotopisné drama je pohledem na člověka, který změnil sexuální vzdělanost americké společnosti první poloviny minulého století. Režírující Bill Condon si pohlídal výpravu, dobovou atmosféru a lechtivé téma natočil vkusně a rozhodně nikoho neuráží, ba naopak se snaží vážné téma malinko shodit. Hlavní devízou snímku jsou ovšem Liam Neeson a na Oscara nominovaná Laura Linney, kteří ho drží nad vodou i ve druhé polovině, která značně drhne a není tak zajímavá jako ta předchozí.

Synopse: Alfred Kinsey (Liam Neeson) se proslavil otevřenou studií lidského sexuálního chování. Za svůj život vydal několik publikací, které vzbudily poprask svou nekompromisností a doslovností, neboť hovořit o sexu bylo v první polovině dvacátého století tabu. Jeho poznatky ale zachránily manželství mnoha párům.

Zajímavost: Natáčení trvalo pouhých sedmatřicet dní.

Originální trailer filmu Kinsey / Kinsey
Masakr na svatého Valentina (The St. Valentine´s Day Massacre) (středa 17. 7., Prima Cool, 03.25 - 06.25)

Plakát filmu Masakr na sv. Valentina / The St. Valentine's Day MassacreZřejmě nejambicióznější počin legendárního Rogera Cormana doplácí zejména na snahu o co největší autenticitu, v rámci níž tvůrce servíruje nepodstatné a zbytečné informace. Režisér taktéž nezvládl ukočírovat na něho nezvykle velký rozpočet, takže některé scény nedávají příliš smysl a jsou "přeumělkované". Na druhou stranu tu jsou ale solidní akční scény, parádní dobová atmosféra a jistí herci v čele s Jasonem Robardsem a Georgem Segalem. Čas vysílání je ale v tomto případě smrtící.

Synopse: Koncem dvacátých let dvacátého století vrcholila v USA éra gangsterů. V Chicagu proti sobě stály gangy Al Capona (Jason Robards) a Bugse Morana (Ralph Meeker), jejichž závěrečné krvavé zúčtování proběhlo 14. února 1929.

Zajímavost: Scéna masakru v garážích byla zrealizována podle dobových policejních fotografií.

Originální trailer filmu Masakr na svatého Valentina / The St. Valentine´s Day Massacre
Zámotek (Cocoon) (středa 17. 7., Prima Cool, 22.40 - 00.55 / čtvrtek 18. 7., 03.05 - 06.25)

Plakát filmu Zámotek / CocoonU nás méně známá dobrodružná sci-fi komedie Rona Howarda vyvolá hlavně u těch dříve narozených velkou vlnu nostalgie. Jde totiž o typicky naivní ukázku "osmdesátek", která rozesměje, pobaví a dojme zároveň a je citlivě a zručně zrežírovaná. Zub času samozřejmě na filmu své stopy zanechal, což je vidět zejména na trikové stránce, která si ve své době ovšem vysloužila Oscara. Stejnou cenu si odnesl i Don Ameche, který je vedle Steva Guttenberga nejznámější tváří, jež se zde objeví. Neškodná záležitost.

Synopse: Ben (Wilford Brimley), Art (Don Ameche) a Joe (Hume Cronyn) žijí v domově důchodců a tamní nudnou realitu si zpříjemňují dováděním v krytém bazénu opuštěné vily, kam se dostávají dírou v plotě. Honosný dům ale brzy koupí nový majitel, který si pronajme i loď a loví podivné kameny, které ukládá do bazénu. Důchodci se ale nadále chodí koupat, aniž by je nová fakta nějak tížila. Brzy se ale na nich začnou projevovat změny, jež jim vrací fyzickou vitalitu a zdraví.

Zajímavost: Hume Cronyn byl slavný boxer, i z toho důvodu při natáčení jedné ze scén skutečně knockoutoval svého kolegu.

Originální trailer filmu Zámotek / Cocoon
Klute (Klute) (čtvrtek 18. 7., Nova Cinema, 21.45 - 23.50 / pátek 19. 7., 03.35 - 06.15)

Plakát filmu  / KluteLehce opomíjené kriminální drama odpovídá době, ve které vzniklo, děj tudíž nikam nespěchá a soustředí se zejména na budování vztahů mezi postavami a atmosféry. Režírující Alan J. Pakula diváka napíná od první chvíle a prakticky až do konce nepoleví. V hlavní roli exceluje oscarová Jane Fonda, kterou doplňují neméně výborní Donald Sutherland nebo Roy Scheider. Někomu ale může zmiňovaná pomalost dost vadit. Pro milovníky klasických kousků jde nicméně o jasnou volbu.

Synopse: Soukromý detektiv John Klute (Donald Sutherland) pátrá po zmizelém obchodníkovi. Když se do případu připlete prostitutka Bree (Jane Fonda), jsou mu náhle všechny souvislosti případu jasné. Jelikož si ale jako člověk vysokého společenského postavení nemůže dovolit být vidět s dívkami typu Bree, vezme si do hlavy, že ta musí zmizet.

Zajímavost: Jane Fonda v rámci přípravy na roli pracovala týden jako callgirl. 

Originální trailer filmu Klute / Klute

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Boj o vzduch ve filmu Breathe (14.03.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu