Čeká nás souboj seriálů: Hannibal Lecter vs. Clarice Starling

Vydáno: 31.05.2012 14:56 - Michala Benešovská | foto: MGM

Připravovanému seriálu o Hannibalovi se chystá konkurovat stanice Lifetime podobným projektem. Pro svůj seriál si vypůjčí také postavu z thrillerů Thomase Harrise, tentokrát agentku FBI Clarice Starling.
Nedávno jsme vás informovali o připravované sérii stanice NBC, která se zaměří na spolupráci latentního kanibala Hannibala Lectera s agentem Williamem Grahamem (Hugh Dancy). Konkurenční stanice Lifetime vyrazila do protiútoku - tvorbu Thomase Harrise také trochu vyždímá. Lifetime se ale vydá cestou sobě vlastní a věnují sérii agentce Clarice Starling. Zdá se, že seriály s výraznými ženskými hrdinkami právě letí.
Hannibal Lecter, génius, který nepohrdne lidským masem, nám už o sobě odhalil celkem dost ve filmech jako Manhunter, Mlčení jehňátek, Hannibal, Červený drak nebo Hannibal Rising. Určitě si také vybavíte agentku Clarice Starling, která musela ve filmu Mlčení jehňátek s kontroverzním doktorem Lecterem navázat spolupráci, aby společně vystopovali ještě horšího psychopata. A jejich zvláštní vztah pokračoval i v pokračování.
V klasice z roku 1991 si agentku Clarice Starling zahrála Jodie Foster a v Hannibalovi ji poněkud nešťastně vystřídala Julianne Moore. Seriál o Clarice se zaměří na její kariéru těsně po dokončení studií na speciální FBI akademii, takže střet s Hannibalem bude mít už za sebou (jestli si dobře vzpomínáte, tak Clarice ještě studovala, když se s Hannibalem poprvé setkala).
Kdo si Clarice zahraje, zatím není známo, Jodie Foster i Julianne Moore už jsou ve věku, kdy by asi čerstvou absolventku policejní školy nezvládly moc přesvědčivě.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY