Preview: Madagascar 3

Vydáno: 09.05.2012 07:00 - Petra Janků | foto: Bontonfilm

Animáky k létu patří. V tom letoším si můžete užít již třetí pokračování úspěšné série Madagaskar. Známá čtverka zvířecích přátel se z divočiny dostane až do Evropy, kde teprve začnou ty pravé trable. Chybět nebudou ani tučňáci, král "já-tak-rád-trsám" Jelimán, ale dojde i na nové tváře. Jaký asi bude návrat do světa lidí?
Filmy Madagaskar a Madagaskar 2: Útěk do Afriky světově vydělaly přes jednu miliardu dolarů. Nejspíše proto lev Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hrošice Gloria (Jada Pinkett Smith) a žirafa Melman (David Schwimmer) "vyhráli" další pokračování nesoucí název Madagascar 3: Europe's Most Wanted.
Na režisérském křesle se neudála žádná změna a stejně jako v předešlých snímcích se tohoto nelehkého úkol ujal Eric Darnell, jemuž znovu režisérsky vypomohl Tom McGrath. Naopak novou silou v týmu je scénárista Noah Baumbach (Fantastický pan Lišák).
Ve filmu Madagaskar se tehdy ještě neznámá zvířecí čtverka shodou náhod a nedopatření dostala z rodné zoo v New Yorku až na ostrov... Madagascar. A v pokračování Madagaskar 2: Útěk do Afriky se naši zvířecí přátelé (jak rovněž napovídá název) dostali do Afriky.
V obou dílech zažívali mnoho dobrodružství a nabalili na sebe další zvířecí postavy - nezapomenutelné tučňáky, krále Jelimána a jeho nohsledy nebo znakující opici. A stále se chtějí nějak dostat zpátky domů. A stejně tomu bude i ve třetím pokračování, které nese název Madagascar 3: Europe's Most Wanted.
Tentokrát se zvířecí parta dostane až do Monte Carla, Říma a přes Alpy až do Londýna. V čem by ale třetí díl měl být oproti prvním dvěma výjimečný? Režisér Eric Darnell se domnívá, že je to právě střet zvířecího a lidského světa, který nás ve trojce čeká: "Co se mi na Madagascaru 3 líbí asi nejvíce je fakt, že se hrdinové filmu vrací zpět do lidského světa, tedy tam, odkud vzešli. Přestože naši zvířecí hrdinové myslí jako lidé, jsou to pořád zvířata a podle toho se k nim lidé i chovají. A ani se s tím musí vypořádat".
Problémy v lidském světě pro Alexe, Martyho, Glorii a Melmana začnou už od začátku, kdy se poprvé dotknout území Monte Carla. Tady je totiž zmerčí velmi ctižádostivá a nekompromisní kapitánka Chantel DuBois (Frances McDormand), která má na starosti všechny zaběhnutá a nebezpečná zvířata ve městě.
Dosud to však byli jen zaběhnuté kočky a psi. Chycení lva v Monte Carlu? To je kariérní skok, na který dlouho čekala. A proto, aby se Alex, Marty, Gloria a Melman této ženské vyhnuli, přidají se v duchu hesla "hlavně nenápadně" k cirkusu, kde potkávají nové zvířecí postavy: ruského tygra Vitaly (Bryan Cranston), italkého jaguára Giu (Jessica Chastain) a lachtana Stefana (Martin Short).
"Tři nové postavy ve filmu jsou jako tři různé charaktery cirkusu," vysvětluje Eric Darnell. "Vitaly představuje velice konzervativní život v cirkusu, špatně nese změny a vliv okolního světa. Stefano přestavuje ikonickou zábavní funkci cirkusu, jeho nejhlubší podstatu. A Gia představuje tu tajemnou a fascinující stránku cirkusu - ona ochraňuje, ale zároveň otevírá cirkusu nové možnosti."
Film Madagascar 3 se stejně jako jiné animáky přidal k 3D šílenství. Režisér Eric Darnell tento krok ospravedlňuje jednoduše – filmy Madagascar série se vždy vyznačovali bohatou vizuální stánku filmu a technologie 3D dává mnohem větší šanci pro opravdu strhující animaci.
A nejdůležitější otázka na konec. Dostanou se lev Alex, zebra Marty, hrošice Gloria a žirafa Melman zpět do New Yorku? To se samozřejmě budeme muset nechat překvapit. Ale Darnell slibuje alespoň jedno: Tento film konečně odpoví na Martyho otázku z prvního dílu: Co všechno je tam venku za zdmi zoo?
Po uvedení světové premiéry v Cannes letos v květnu se snímek dostává do kin po celém světě. My se na na tuhle nesourodou, ale tolik sympatickou zvířecí partu můžeme těšit od 14. června, kdy bude Madagascar 3 uveden v našich kinech.


Český trailer filmu Madagaskar 3


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY