Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 12. 3. 2021 - 18. 3. 2021

TV tipy: Stážisti na planetě opic potkávají babu na zabití

Vydáno: 12.03.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Fairbanks on Film - WordPress.com

I v tomto týdnu je sice v televizích poměrně bohatá premiérová nabídka, většina z nich ale není tak kvalitní, aby se dostala do našeho výběru. Z těch, které zůstaly, asi nejvíc zaujme druhý díl rozverného muzikálu Mamma Mia!.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Baba na zabití (Duplex) (sobota 13. 3., Prima Max, 10.45 - 12.40)

Plakát filmu Baba na zabití / Duplex
© IMDb
Americko-německá komedie z první poloviny milénia nepatří k těm úplně nejvýraznějším a její hodnocení se pohybuje v rámci lehkého nadprůměru. Režírující Danny DeVito v ní hodně spoléhá na poměrně fungující a nápaditý černý humor, který ale bohužel doplácí na snahy o korektnost a širší diváckou přístupnost a chybí mu potřebná nekompromisnost. Nedaří se mu ani udržet svižné tempo, které je hodně nevyrovnané a některé momenty jsou zbytečně zdlouhavé. Příběh je pochopitelně nedůležitý, protože jde spíš o sled různých epizod, které jsou jen záminkou pro humorné situace, větší koherence by mu ale nepochybně prospěla. Ve slabších chvílích výsledku pomáhá výborné obsazení, v němž hrají prim Ben Stiller a Drew Barrymore, příliš nezaostávají ani Eileen EssellJustin Theroux nebo Maya Rudolph. K dobru tvůrci budiž připsána i střídmá stopáž, v níž není moc hluchých míst. Trochu nedotažená žánrovka na sobotní dopoledne.

Zajímavost: Film měl původně režírovat Greg Mottola.

Originální trailer filmu Baba na zabití / Duplex
Mimi šéf (The Boss Baby) (sobota 13. 3., Nova Cinema, 20.00 - 21.45 / neděle 14. 3., 14.40 - 16.20 / pondělí 15. 3., 11.55 - 13.35)

Český plakát filmu Mimi šéf / The Boss Baby
© Facebook tvůrce
Čtyři roky staré animované dobrodružství se proti ostatním žánrovkám ničím nevymyká, nicméně je docela slušně zábavné a při troše tolerance pobaví i dospělé. Režírující Tom McGrath se v něm opírá především o extrémně svižné až videoklipovitě zběsilé tempo, v němž se pořád něco děje, i když to samozřejmě povětšinou nedává moc smysl. Body sbírá i častými a vesměs vtipnými narážkami na současnou popkulturu a komiksové trháky, v úvodu dokonce cituje i několik slavných hororů. Vizuální stránka je pochopitelně výborná, i když není úplně dokonalá, postavičky jsou ale natolik sympatické a zábavné, že to de facto moc nevadí. S přibývající stopáží je přece jen všeho až moc, humor je zbytečně infantilní a morální poselství laciná. Ideální víkendová zábava pro celou rodinu, o níž více prozradí naše recenze

Zajímavost: V průběhu filmu se barva očí hlavního hrdiny několikrát změní z modré na zelenou a naopak.

Oficiální český trailer filmu Mimi šéf / The Boss Baby
Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie (sobota 13. 3., ČT art, 20.15 - 01.55)

Plakát filmu  / Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie
© Česká televize
Dva roky starý dokument se stal bohužel posledním dílem legendárního režiséra a scenáristy Karla Vachka, který loni zemřel. A svou filmografii v něm zakončil opravdu velkolepě, protože nedělal kompromisy a divákům naservíroval šestapůlhodinovou (!) podívanou, v níž shrnul vše, co bylo pro jeho tvorbu typické. Vzhledem k jeho zkušenostem a stylu pak vůbec nevadí, že s většinou jeho názorů nemusí divák souhlasit, protože on je vtipným střihem, zajímavými argumenty a výborným obrazovým pojetím dokáže zpracovat tak, že je odpůrci přijmou. Nechybí tu ani několik významných postav tuzemských dějin a filozofických úvah nad tím, kam se směřování naší země ubíralo. Jeho výhodou je i to, že se nebojí mluvit o tématech, která jsou ve společnosti stále tabuizovaná a vzhledem ke specifickému odosobněnému snímání je pojmenovat naprosto konkrétně a věcně. Samozřejmě, že monstrózní a až nelidská stopáž odradí potenciální diváky nejvíc, ti, kteří ale snímku šanci dali, potvrzují, že uteče jako voda a snesli by i více. Tip pro fajnšmekry.

Zajímavost: Snímek je rozdělen do čtyř dílů, které zkoumají současnou politiku, filozofii, náboženství a umění. 

Originální trailer filmu Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie
Stážisti (The Internship) (neděle 14. 3., Nova, 15.20 - 17.40 / pondělí 15. 3., 01.05 - 03.15 / úterý 16. 3., Nova Cinema, 15.50 - 18.10)

Český plakát filmu Stážisti / The Internship
© Facebook tvůrce
Sedm let stará komedie je více než co jiného celovečerní reklamou na nejslavnější internetový vyhledávač a oslavou jeho firemní kultury. Režírující Shawn Levy se v ní ani o nic jiného nesnažil, protože od prvních minut je zcela jasné, jakou cestou se bude předvídatelný a klišovitý příběh ubírat a ničím zásadně nepřekvapí. Klíčový humor vychází ze střetu dvou generací a jejích technologických a technických znalostí, nicméně tolik nepobaví a nápaditých vtipů je spíše pomálu. O trochu lepší je to pak s popkulturními narážkami a vysloveně IT žertíky, těch je ale zase málo. Hlavní role ztvárnili spolehliví Owen Wilson a Vince Vaughn, který se podílel i na scénáři. Ty pak doplnili třeba Rose ByrneMax MinghellaDylan O'Brien nebo Josh Gad. Škoda jen, že stopáž není střídmější, protože těch hluchých míst je v ní až moc. Nenáročná zábava po nedělním obědě, o níž se více píše v naší recenzi.  

Zajímavost: Tři dívky ve scéně z knihovny jsou dcery Levyho.

Oficiální trailer filmu Stážisti / The Internship
Mamma Mia! Here We Go Again (Mamma Mia: Here We Go Again!) (neděle 14. 3., Nova, 20.20 - 22.25 / pondělí 15. 3., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / čtvrtek 18. 3., 12.00 - 14.10)

Český plakát filmu Mamma Mia! Here We Go Again / Mamma Mia: Here We Go Again!
© Facebook tvůrce
Pokračování veleúspěšného muzikálového hitu vzniklo po jedenácti letech a spoléhá se na stejné atributy. Režisér a scenárista Ol Parker v něm znovu vsadil na jednoduchý a  povrchní příběh, který tentokráte není tak morálně pochybný, svižné tempo a pochopitelně i krásné lokace a pohodovou letní atmosféru. Klíčovou složku snímku pak samozřejmě tvoří hudba legendární skupiny ABBA a tentokráte se dostalo i na méně známé písně, což paradoxně může někomu vadit, protože prvoplánových hitů tu není zas tolik. Moc se nezměnilo ani obsazení, v němž se objeví Amanda SeyfriedLily JamesJulie WaltersAndy GarcíaMeryl StreepStellan SkarsgårdColin Firth a Pierce Brosnan, v závěru se přidá i Cher. Stopáž je trochu přehnaná, protože v tak řídkém příběhu se situace vesměs opakují a jsou jen pojítkem mezi jednotlivými hudebními čísly. Absolutní sázka na diváckou jistotu, kterou se zabývá i naše recenze.  

Zajímavost: Natáčení probíhalo v Chorvatsku a Anglii.

Oficiální český trailer filmu Mamma Mia! Here We Go Again / Mamma Mia: Here We Go Again!
Zůstaň nablízku (Please Stand By) (pondělí 15. 3., Prima Max, 20.00 - 22.05 / úterý 16. 3., 18.10 - 20.00)

Plakát filmu Zůstaň nablízku / Please Stand By
© Pinterest
Čtyři roky staré komediální drama není v našich končinách moc známé. Přitom není vůbec špatné, ale doplatilo na režírujícího Bena Lewina, který v něm celou dobu spoléhá na absolutní jistotu a chybí mu jakýkoli náznak osobitosti a větší invence. Dostal totiž k dispozici poměrně zajímavý příběh o osudech autistické dívky a jako by na všechno ostatní rezignoval a nechal působit jen ten. Atmosféra je velmi solidní, nicméně tempo je hodně nevyrovnané a místy se až nepříjemně vleče, výsledek zároveň zcela postrádá emoce a je dost chladný, což je trochu problém, protože na diváka tím pádem nezapůsobí tak, jak by měl. Chování hlavní hrdinky také někdy vypadá dost nahodile a těžko říct, jak je její autismus realistický, to ale asi tolik nevadí. Většinu pochybností ale kompenzuje úžasná Dakota Fanning v titulní roli, která zastiňuje úplně všechny, mezi kterými jsou třeba i Alice Eve a Toni Collette. O to víc mrzí, že snímek není výraznější a drží se zbytečně při zemi.

Zajímavost: Jmenovky spolupracovníků hlavní hrdinky jsou napsané stejným fontem jako úvodní titulky seriálu Star Trek.

Oficiální trailer filmu Zůstaň nablízku / Please Stand By
Eden a potom (L’Eden et aprés) (pondělí 15. 3., ČT art, 21.45 - 23.20)

Plakát filmu Eden a potom / L'éden et après
© FilmAffinity
Experimentální francouzsko-československé drama z raných sedmdesátých let je v tuzemsku zcela neznámé a do programů se zařazuje jen vzácně. A není se co divit, protože jeho režisérem a scenáristou je Alain Robbe-Grillet, který se naplno věnoval i literatuře, což je na výsledku znát. O uceleném příběhu nemůže být ani řeč, neboť celá nedlouhá stopáž je jen jedním velkým experimentem s opojnou kamerou, jiskřivě erotickou atmosférou, krásnými lokacemi a jednotlivými momenty. Vzhledem k osobě tvůrce jsou v popředí i časté filozofické úvahy, které ale někdy působí až moc samoúčelně, do sebe zahleděně a nedávají divákům moc šanci se v nich zorientovat a udělat si na ně názor. Samozřejmostí pak je i plno metafor, symbolů a nejasná hranice mezi realitou a představou. Hlavní roli ztvárňuje výborná Catherine Jourdan, z pohledu našince je důležitější účast tří slovenských filmařů, konkrétně kameramana Igora Luthera a herců Juraje Kukury a Ludovíta Krónera, kteří se na výsledku výrazně podíleli. Tip pro extrémně náročné publikum. 

Zajímavost: Natáčení probíhalo v Bratislavě, Dunajské Stredě a na ostrově Djerba.

Originální trailer filmu Eden a potom / L’Eden et aprés
Planeta opic (Planet of the Apes) (čtvrtek 18. 3., Prima Cool, 20.15 - 22.45)

Plakát filmu Planeta opic / Planet of the Apes
© Facebook tvůrce
Před dvaceti lety vzbudil remake sci-fi klasiky poměrně ohlas a velká očekávání, výsledek byl ale dost rozpačitý. Režírující Tim Burton se v něm sice drží literární předlohy Pierra Boulleho věrněji, nedokáže ale vytvořit potřebnou atmosféru a napětí. Moc se mu nedaří ani prokreslit lidské postavy, které jsou nevýrazné a zaměnitelné. Mnohem lepší to pak je s těmi opičími, protože těm nechybí propracovaná psychologie a motivace a jsou paradoxně sympatičtější, než by měly být. Ne úplně vydařený je samotný závěr, který je hodně zvláštní a vrcholí prvoplánovou a rádoby šokující pointou, která absolutně nefunguje. Výsledek jednoznačně zachraňuje precizní vizuální stránka, v níž vynikají dokonalé masky, které ale nezastiňují úchvatné herecké výkony a jsou pod nimi poznat všichni představitelé, mezi nimiž jsou třeba Helena Bonham CarterTim RothMichael Clarke DuncanKris Kristofferson nebo Paul Giamatti. O to větší je škoda, že ústřední Mark Wahlberg je vesměs průměrný. Lehké zklamání. 

Zajímavost: Duncan si při natáčení vyvrtnul kotník a do nemocnice jel přímo v opičí masce.

Oficiální trailer filmu Planeta opic / Planet of the Apes
Žalman aneb Naslouchám tichu Země (čtvrtek 18. 3., ČT art, 20.15 - 21.30)

Plakát filmu  / Žalman aneb Naslouchám tichu Země
© Filmový přehled
Dva roky starý tuzemský dokument sleduje životní osudy poměrně známého písničkáře Pavla Žalmana Lohonky. Zkušený režisér Zdeněk Gawlik v něm prošel vskutku celou umělcovu kariéru a zaměřuje se přece jen víc na jeho fanoušky, protože objasňuje vznik a pozadí některých jeho písní a nechává nahlédnout do jeho soukromí. Neopomíná ani jeho doprovodné zpěvačky, z nichž už jsou samozřejmě paní v letech, což je působivé a tím pádem vše působí přirozeně. Nasazuje i pomalejší až meditativní tempo, v němž nechává působit většinu Žalmanových myšlenek, které jsou někdy přešpříliš filozofické a pro někoho možná až moc velký důraz kladou na náboženské otázky. Jediné, co kazí příjemný dojem, jsou viditelně inscenované pasáže, v nichž se zpovídaný stylizuje do různých rolí, v nich ale působí prkenně a trochu tím degraduje svou osobnost. Zajímavý portrét folkové legendy. 

Zajímavost: Natáčení trvalo sedmnáct dní.

Oficiální trailer filmu Žalman aneb Naslouchám tichu Země
Henryho deník (The Book of Henry) (čtvrtek 18. 3., Nova Cinema, 22.25 - 00.20)

Plakát filmu Henryho deník / The Book of Henry
© Facebook tvůrce
Kriminální drama je v našich končinách skoro neznámé a na oficiálních nosičích, natožpak v kinech se k nám nikdy nedostalo. Důvodem je to, že jeho hodnocení jsou rozpačitá a v době zámořské premiéry se dočkalo mnohdy zdrcujících kritik a nevelkého diváckého úspěchu. Režírující Colin Trevorrow v něm dostal k dispozci scénář, který se přepracovával dlouhých dvacet let, což je na něm dost znát, navíc kombinuje hned několik žánrů. Mezi nimi navíc tvůrce přeskakuje zdánlivě nahodile, násilně a bez jakéhokoli přechodu. První polovina totiž naláká na trochu zvláštní dětskou revenge story a nevyhýbá se velice decentnímu a jemnému humoru, ta druhá se ale mění v bizarní podívanou, která graduje do totálního nesmyslu a chybí v ní jakékoli poselství. Atmosféra se ovšem celou dobu udržuje poměrně solidní a ani stopáž není natolik dlouhá, že by se do ní vkrádala nuda. V titulních rolích se představí výborní Naomi WattsJaeden Martell a Jacob Tremblay, těm pak sekundují například Dean NorrisLee Pace nebo Sarah Silverman. Hodně osobitý tip. 

Zajímavost: Film se natáčel třicet šest dní.

Oficiální trailer filmu Henryho deník / The Book of Henry

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Strážci (23.04.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Norman Jewison (23.01.2024 09:59 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu