Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: Abstinent Terminátor prožívá s Addamsovou rodinou šťastné a veselé

Vydáno: 30.10.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V poslední říjnový den odstartuje v kinech osm hodně různorodých premiér. Tou nejatraktivnější je určitě další Terminátor, tentokrát s podtitulem Temný osud, na své si ale přijdou i milovníci hororu nebo animovaných filmů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Terminátor: Temný osud (Terminator: Dark Fate) (CinemArt)

Český plakát filmu Terminátor: Temný osud / Terminator: Dark FateDalší pokračování rozsáhlé sci-fi ságy je zajímavé v tom, že kromě prvního a druhého dílu ignoruje všechny ostatní a rádo by začalo další sérii. Zda se to podaří, ukážou až tržby, podle prvních ohlasů jde nicméně o solidní kousek, který je rozhodně lepší než nevýrazné trailery, a ač do celé série nepřináší nic nového, výsledek je velmi dobrý a fanoušky nezklame. O režii se postaral talentovaný Tim Miller, v hlavních rolích se představí Natalia ReyesGabriel Luna a Mackenzie Davis, vrátí se ale i ikoničtí Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Skynet posílá z budoucnosti nového modifikovaného terminátora (Gabriel Luna) z tekutého kovu, aby ukončil život Dani Ramos (Natalia Reyes), kterou ochraňuje Grace (Mackenzie Davis). V boji o život proti novému druhu terminátora přicházejí ženám na pomoc Sarah Connor (Linda Hamilton) a T-800 (Arnold Schwarzenegger).

Zajímavost: Kvůli úpravě scénáře byl začátek natáčení odložen o dva měsíce.

Český trailer filmu Terminátor: Temný osud / Terminator: Dark Fate
Addamsova rodina (The Addams Family) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Addamsova rodina / The Addams FamilyDodnes oblíbená a svým způsobem legendární "duchařská" rodina se znovu vrací do kin, tentokrát ovšem v animované podobě. A vzhledem k tomu, že ta je určena dětem, nedá se čekat žádný extrémně černý humor nebo nějaké morbidnější odkazy, ale spíše klasická nekonfliktní záležitost, které půjde primárně o zisk. Režijně snímek zaštítilo duo Greg Tiernan a Conrad Vernon, jemuž se podařilo sehnat atraktivní hlasové obsazení, které ale tuzemský divák bohužel neuslyší. Zdejší ohlasy dosud neexistují, ty zahraniční ale moc nadšené nejsou a podle nich se jedná o nevýraznou záležitost, která bude brzy zapomenuta. Premiéra, která asi bez dětí nemá smysl.

Synopse: Členové legendární rodiny, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween, se tentokráte představí v animované podobě. Addamsovi se navíc budou snažit za všech okolností dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení.

Český trailer filmu Addamsova rodina / The Addams Family
Stáhni a zemřeš (Countdown) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Stáhni a zemřeš / CountdownNízkorozpočtových hororů bude v nejbližších měsících a letech stále dost, proto není divu, že v tomto týdnu vstupuje do kin jeden z nich. Tento by navíc před pár lety ani nemohl vzniknout, protože jeho tématem je smrtící vražedná mobilní aplikace. A to je vlastně vše, co by divák o snímku měl vědět, protože jak už to u podobných záležitostí bývá, režisérem je málo zkušený, v tomto případě dokonce debutant Justin Dec a ani v hlavních rolích se neobjeví žádná velká hvězda. Hodnocení se pohybují někde kolem průměru, takže se zdá, že půjde o klasicky zapomenutelnou záležitost pro nejzarytější fanoušky této podoby žánru.

Synopse: Parta přátel si jen tak z legrace nainstaluje aplikaci, o které se tvrdí, že umí předpovědět čas zbývající do smrti. Je to trapný pokus o žert, nebo již každému začal děsivý odpočet?

Oficiální český trailer filmu Stáhni a zemřeš / Countdown
Antologie města duchů (Répertoire des villes disparues) (Film Europe)

Český plakát filmu Antologie města duchů / Répertoire des villes disparuesPodle synopse vypadá kanadské fantasy drama poměrně zajímavě, a protože nejde o úplný mainstream, divák by mohl očekávat pohrávání si s žánrem. O režii a scénář se postaral nepříliš známý Denis Côté, který pochopitelně nenaláká na herce, protože ti jsou také víceméně neznámí. O to víc mrzí, že ohlasy nejsou moc nadšené a hovoří o tom, že po slibném začátku následuje náročnější, ale ne úplně uspokojivá podívaná plná prázdných metafor a nevyužitého potenciálu.

Synopse: Zapadlou vesnicí kdesi v Quebecu otřese smrt jedenadvacetiletého Simona. Příjezd psycholožky však pragmatická starostka odmítá, protože s tragédií se podle ní uzavřená komunita sestávající z dvě stě patnácti obyvatel dokáže vyrovnat sama. Opak je ale pravdou: mrazivé dny se táhnou do nekonečna, staré pořádky jsou neudržitelné a z mlhy se pozvolna vynořují tajemné postavy.

Zajímavost: Snímek je natočen na 16mm film, který má odkazovat na mizející tradice a staré pořádky.

Český trailer filmu Antologie města duchů / Répertoire des villes disparues
Šťastné a veselé (Sve najbolje) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Šťastné a veselé / Sve najboljeVánoce se blíží a distributoři pomalu přicházejí s tematickými filmy. Jedním z prvních, který můžete v tuzemských kinech vidět, je překvapivě chorvatská romantická komedie, která se ze synopse zdá být klasickou vztahovou mozaikou, v níž se proplétají osudy několika lidí. Jako svůj celovečerní režijní a scenáristický debut ji natočila Snjezana Tribuson, která ho pochopitelně obsadila místními herci, takže pro našince se neobjeví nikdo známý. Ohlasů a komentářů je příliš málo na to, aby bylo relevantní se jimi nějak zabývat. Netradiční vánoční záležitost.

Synopse: Osamělá cukrářka Verica (Ksenija Marinković), která už dávno přestala hledat toho pravého, potká v čase vánočním v krátkém sledu hned několik mužů, kteří ji každý po svém okouzlí. Který z nich je ale lepší - malíř pokojů (Goran Navojec), který se otočí za každou sukní, operní pěvec (Ozren Grabaric), který když je nervózní, musí okamžitě sníst něco sladkého, nebo pěstitel zeleniny nadstandardních rozměrů (Bogdan Diklić)? A jak se s jejím osudem protnou životy dvou zdravotních sester, které touží zjistit, jak funguje mužský mozek?

Český trailer filmu Šťastné a veselé / Sve najbolje
Sólo (Solo) (Artcam Films)

Plakát filmu Sólo / SoloČesko-francouzsko-argentinsko-rakouský dokument je portrétem talentovaného klavíristy a skladatele, který čtyři roky strávil v ústavu pro duševně choré. Jako svůj dokumentární debut ho natočil režisér a scenárista Artemio Benki, který se pravděpodobně nejvíc soustředí na silné téma. Ohlasů je velmi málo, takže diváky není moc na co lákat, protože i vážná hudba a celkový námět jsou natolik specifická témata, že ti, kteří do klubových kin zavítají, musí vědět, nač jdou. Premiéra pro dost náročné diváky.

Synopse: Martín Perino je mladý argentinský klavírní virtuos a skladatel, který poslední čtyři roky života strávil v ústavu pro duševně choré El Borda v Buenos Aires. Zatímco pracuje na své nové skladbě, pokouší se dětský hudební génius a nejslibnější talent své generace najít způsob jak překonat své psychické onemocnění a vrátit se k životu venku za zdmi sanatoria i na koncertní pódia.

Český trailer filmu Sólo / Solo
Hra (Pilot Film)

Plakát filmu  / HraČesko-chilsko-francouzsko-jihokorejské drama je natočeno převážně v češtině a alespoň na papíře vypadá dost slibně. Režisérem a scenáristou je Chilan Alejandro Fernández Almendras, který do hlavních rolí obsadil Jiřího MádlaElizavetu Maximovou a Mariku Šoposkou a láká na sice otřepaný, ale pořád atraktivní námět o tvůrčí krizi a milostném trojúhelníku. O to větší je škoda, že ohlasy nejsou moc spokojené a hovoří o rádoby uměleckém díle, kterému ale chybí lépe napsané postavy a dialogy a je hodně kýčovité. Navíc je důležité vědět, že snímek je natočen černobíle ve formátu 4:3. Uvidíme, co na to náročnější tuzemský divák.

Synopse: Svět mladého ředitele oblastního divadla Petra (Jiří Mádl) se začne rozpadat poté, co se rozhodne zrealizovat svůj sen, ambiciózní adaptaci Euripidova klasického dramatu o Faidře. Během zkoušek ovšem přijde o dva hlavní představitele a město mu vyhrožuje krácením rozpočtu kvůli politickému obsahu hry. Navíc se zamiluje do hlavní herečky Karolíny (Elizaveta Maximová) a přestane fungovat jako manžel i jako otec. Krátce před premiérou ho obě ženy opouští. Jeho manželka (Marika Šoposká) má všeho dost a Karolína prostě zmizí. Podaří se mu zachránit alespoň něco z jeho života?

Zajímavost: Film byl natáčen v nově opraveném kladenském divadle.

Oficiální trailer filmu Hra
Abstinent (CinemArt)

Plakát filmu  / AbstinentČeské drama se zabývá dost těžkým tématem protialkoholního léčení u mladých lidí, tudíž je jasné, že není určené úplně tomu nejširšímu publiku. Jako celovečerní debut ho natočil a částečně napsal David Vigner, který krom námětu láká na stoupající hvězdu Josefa Trojana v hlavní roli. Odkazy ani ohlasy zatím neexistují a lze opravdu těžko odhadovat, jak to může celé dopadnout. Věřme ale, že když není potenciál divácký, je alespoň ten kvalitativní. Snad zajímavá premiéra.

Synopse: Devatenáctiletý Adam (Josef Trojan) je pacientem protialkoholní léčebny. Ačkoli si tuhle instituci mnozí spojují s výrazně staršími lidmi, realita je jiná, protože alkoholově závislými se stávají čím dal mladší lidé. A stačí k tomu málo. Adam měl život před sebou, zbývalo mu jen dodělat maturitu a poslat přihlášku na vysokou školu. Ale to nespěchalo, důležitější byly velké pařby, rande s holkou nebo pivko s kamarády. Adam byl přesvědčený, že má vše pod kontrolou, díky alkoholu se navíc cítil silnější, odvážnější a vtipnější. Pak se ale všechno pokazilo a přišel nevyhnutelný průšvih. Adam se nedobrovolně dostal do léčebny, kde hledá cestu zpět do společnosti.

Zajímavost: Natáčení trvalo čtyřiadvacet dní.

Oficiální trailer filmu Abstinent

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV recenze: Arnold Schwarzenegger je zpátky v seriálu FUBAR (05.06.2023 12:30 v Recenze)
- Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy (31.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Sequel Dvojčat nebude (17.05.2023 11:02 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Arnold (10.05.2023 18:56 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu