Kinopremiéry: 16. týden

Vydáno: 19.04.2012 07:19 - Daniel Patras | foto: Bontonfilm

Kina poctí zatím největší příval premiér v jednom týdnu. Co nás čeká? Bitevní lodí návštěvníků z vesmíru, vibrátor ve Vrtěti ženou, parta důchodců v Báječném hotelu Marigold, marihuana v Roku konopí nebo zkrachovalá rocková hvězda Cheynne v Tady to musí být.
Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale z aktuální devítky premiér se vyloženě nepovedla jen jediná, a sice romantická komedie Talisman. Výběrem těch ostatních nic nezkazíte, ačkoliv žádná z nich není událostí roku. Největším lákadlem pro široké vrstvy je rozhodně blockbusterové akční sci-fi Bitevní loď. Vypíchnutí si však zaslouží i jiné tituly a možná si ho zaslouží více. Zejména bizarní road-movie Tady to musí být, hystericky eroticky laděná komedie Vrtěti ženou nebo britská komedie Báječný hotel Marigold, jež je skvostným "muzeem" velkých britských hereckých es důchodového věku. A své zájemce si jistě najde i nečekaně detailní a odborný dokument o marihuaně Rok konopí.
Bitevní loď (Battleship) (Bontonfilm)
Mimozemšťané útočí. Zase. Tentokrát si za to ale můžeme do značné míry sami. Návštěvníci z jiné planety totiž zachytili signál ze Země. Signál byl výsledkem vědeckého pokusu, který si kladl za cíl právě objevení mimozemské civilizace a její zkontaktování. Když tedy emzáci přilétají, zdá se, že je vědecká mise dokonale splněna. Problém však je, že se jako na potvoru rozhodli přistát zrovna doprostřed obřího námořního cvičení. To samozřejmě mimozemšťané vnímají jako nepřátelský akt a začnou se bránit. A jak se stalo v blockbusterech již klasikou, záchranu světa bude na svých bedrech nést především jedna osoba. Životní cesta Hoppera (Taylor Kitsch) zavedla tam, kam nikdy nechtěl dojít. Nezbývá mu však nic jiného, než se chopit zbraně, neboť vzniklá situace se stala velmi osobní. Vetřelcům se totiž podaří zajmout jeho přítelkyni. Naštěstí v tom není úplně sám. Po boku má řadu hrdiných námořníků včetně dělostřelkyně s vizáží Rihanny.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Bitevní loď

Tady to musí být (This Must Be the Place) (Film Europe)
Většinu lidí to s věkem přejde, ale Cheyenne (Sean Penn) jako bývalá rocková hvězda se i ve svých padesáti letech nadále obléká ve stylu gothic a proplouvá svým bídným a zkrachovalým životem jen díky četným autorským honorářům. Ty jsou však jen odleskem jeho bývalé slávy. Změnu v životě přinese až nečekaná smrt otce, se kterým se dlouhých třicet let neviděl. Vydává se za ním do New Yorku a z jeho pozůstalosti zjišťuje překvapivou věc - jeho otec byl posedlý pomstou. Pomstou za utrpení a bezpráví, které si musel vytrpět v koncetračním táboře za druhé světové války. Cheyenne neváhá a hodlá ve šlépejích svého otce pokračovat. Vydává se tak na dlouhou cestu do Ameriky.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Tady to musí být

Báječný hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel) (Bontonfilm)
Báječný hotel Marigold by měl být správně jedním z nejluxusnějších míst v Indii. Tím také naláká sedmičku britských penzistů, kteří touží po odpočinku a požití přepychu. Jenže je tu problém. Hotel ještě není zdaleka dokončený. Místo slibovaného luxusu zde ani neteče voda a elektřina s telefonem jsou v nedohlednu. A to může být naivní mladý majitel Sonny Kapoor (Dev Patel) jak chce být milý, nároční britští hosté jsou ze zdejších poměrů zděšeni. Nezbývá tedy nic jiného, než si začít užívat výletu plného překvapení a dokonalých kontrastů, které může nabídnout jedině Indie.
Hodnocení: 6/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Báječný hotel Marigold

Vrtěti ženou (Hysteria) (Bioscop (Magic Box, a.s.))
Nacházíme se ve viktoriánské Anglii a svět se má právě dočkat jednoho z nejdůležitějších vynálezů své historie: vibrátoru. Mortimer Granville (Hugh Dancy) je mladý pokrokový lékař toužící prosazovat nové lékařské metody. Jenže Británie stále lpí na starých středověkých způsobech, jakými jsou pouštění žilou či pijavice. Mortimer se tak nikde příliš dlouho neohřeje. Skončí jako léčitel ženské hysterie. Se svými novými spolupracovníky vytvoří vibrační nástroj, který náhle a zázračně udravuje ženskou hysterii téměř na počkání. V čekárnách se začínají množit ženy, které o sobě tvrdí, že trpí hysterií, jen aby se k zázračné hračce dostaly. Jen jedna žena Mortimerovi nedůvěřuje. Je jí feministicky naladěná Charlotta (Maggie Gyllenhaal) a právě do ní se Mortimer bezhlavě zamiluje.
Hodnocení: 6/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Vrtěti ženou

Knoflíková válka (La nouvelle guerre des boutons) (35MM)
A máme tady další zpracování oblíbené knihy Louise Pergauda. Je rok 1944, všude zuří druhá světová válka a malí kluci, aby nebyli pozadu, válčí mezi sebou. Zápolení mezi dvěma znepřátelenými vesnicemi Longeverne a Velrans ale rozhodně není tak nebezpečné jako to u dospělých. Jde zde hlavně o čest a o knoflíky. O ty totiž přijde každý zajatec a domů pak odchází obnažený a zahanbený. Sladké vítězství zažije ta vesnice, která získá větší počet knoflíků.
Hodnocení: 7/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Knoflíková válka

Rok konopí (Rok konopí) (Aerofilms)
Dva roky mapuje časosběrný dokument zabývající se po odborné i popularizační stránce vlivem marihuany (respektive THC) na zdraví těžce nemocných osob. Na příkladu několika postav s diagnostikovanou rakovinou či roztroušenou sklérozou ukazuje její možné léčebné učinky. Je dán prostor celé řadě názorů a úhlů pohledu z řad společenských aktivistů, politiků, policistů, profesorů a řady dalších. Rok konopí je tak seriózní sondou do ožehavé problematiky a úspěšně z hlediska tohoto oboru zrcadlí naši současnou společnost.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Rok konopí

Talisman (The Lucky One) (Warner Bros)
Logan Thibault (Zac Efron) je v Iráku už potřetí a jediné, co ho drží při životě, je fotografie jedné Američanky, kterou zde nalezl a stala se jeho talismanem pro štěstí. Po návratu domů se rozhodne tuto ženu najít. Zjistí si jméno (Beth s tváří Taylor Schilling), adresu a také objeví, že její rodina vlastní jedno psí centrum. Logan neváhá a nechá se v psím centru zaměstnat. Beth má své pochybnosti, ale netrvá to dlouho a vznikne mezi nimi očekávaný románek.
Hodnocení: 4/10 (recenze | profil filmu).


Český trailer filmu Talisman

Tajemství podzemní továrny v Chebu (Tajemství podzemní továrny v Chebu) (Triton-Film)
Druhá světová válka ještě zdaleka neodhalila všechna svá tajemství a jedno z nich by se mělo nacházet pod městem Cheb. O tamní, ve své době hypermoderní podzemní továrně se vyprávějí legendy a mýty. Co je na nich však pravdou, a co jen vysněným bludem? Vedou továrnou podzemní tunely až do Německa? Skutečně se zde vyráběly německé diskoplány a byla továrna kdysi až osmipatrová? Přišel čas tyto záhady jednou pro vždy rozlousknout.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).


Český trailer filmu Tajemství podzemní továrny v Chebu

Joe Satriani-Satchurated (Joe Satriani-Satchurated) (D-Cinema)
Joe Satriani-Satchurated nabízí záznam koncertu slavného virtuozního kytaristy Joea Satrianiho. Záznam pořídili filmaři Francois a Pierre Lamoureuxovi 21. prosince 2010 v kanadském Montrealu. Koncert se odehrál v rámci hudebníkova turné The Wormhole Tour, které si vzalo za cíl především podporu alba Black Swans and Wormhole Wizards.

Upoutávka filmu Joe Satriani-Satchurated

Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu).

Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšíte do kina v 16. týdnu roku 2012?













Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY