Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 6. 2018 - 28. 6. 2018

TV tipy: Rocker Jack Reacher se (ne)vrací do pensionu pro svobodné pány

Vydáno: 22.06.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na konci června už televize najíždějí na prázdninový režim, což znamená, že nelze čekat žádné zásadní premiéry, ale spíše méně známé žánrovky a spoustu repríz. Tím nejatraktivnějším tipem je asi thriller Jack Reacher: Nevracej se.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fantastický mazel (Cheung gong 7 hou) (sobota 23. 6., ČT :D, 09.25 - 10.55)

Plakát filmu Fantastický mazel / Cheung gong 7 houDekádu stará hongkongská rodinná dramedie nepatří u nás k těm nejznámějším a ani se netěší tak dobrému hodnocení jako na zahraničních databázích. Jednoznačně je to dáno tím, že režisérem, spoluscenáristou a hlavní hereckou hvězdou je svérázný Stephen Chow, který si v ní bere na paškál klasické hollywoodské rodinné podívané z osmdesátých let a částečně jim vzdává hold a částečně je paroduje. Z toho pak rezultuje to, že nastolil naprosto šílené tempo, odlehčenou atmosféru a vše ještě doplnil zcela západním soundtrackem, který filmu dodává zvláštní kouzlo. Navíc tu jsou některé veskrze geniální gagy, na něž ale připadá poměrně dost nezdařených. Vše se ovšem trochu bije s typicky asijským afektovaným herectvím, které nemá daleko k přehrávání a ne každému sedne. Vzhledem ke krátké stopáži by to ale neměl být až takový problém. Tip pro celou rodinu, neboť rodiče si užijí odkazy na slavné hity, děti pak vše ostatní.

Zajímavost: Xu Jiao sice hraje syna hlavního hrdiny, ve skutečnosti je ale děvče.

Originální trailer filmu Fantastický mazel / Cheung gong 7 hou
Talisman (The Lucky One) (sobota 23. 6., Nova, 12.30 - 14.35 / pondělí 25. 6., Nova Cinema, 10.55 - 12.50)

Plakát filmu Talisman / The Lucky OneRomantické drama je adaptací románu Nicholase Sparkse, což mnohým stačí k tomu, aby věděli co očekávat. Režírující Scott Hicks v něm spoléhá na absolutní jistotu a cílí především na ženské publikum, protože to mužské zaujme pouze slušnou úvodní pasáží z válečného Iráku. Jinak vskutku nemá co nabídnout, protože příběh je zoufale předvídatelný, bez nápadu, a i když se ho snaží oživit hezkou, leč kýčovitou kamerou, moc se mu to nedaří. Asi nikoho pak nepřekvapí, že charaktery jsou černobílé a tzv. mariňáci jsou vykresleni jako ti nejlepší a nejslušnější muži pod sluncem. Dámy nepochybně ocení snaživého a často do půli těla odhaleného Zaca Efrona v titulní roli, jeho partnerku si vystřihla Taylor Schilling, která se bohužel neobnaží. Řemeslně sice slušná, ale nenápaditá romance je tipem hlavně pro dámy, což potvrzuje i naše recenze

Zajímavost: Efron kvůli roli přibral deset kilogramů svalové hmoty.

Český trailer filmu Talisman / The Lucky One
Miláčku, zmenšil jsem děti (Honey, I Shrunk the Kids) (sobota 23. 6., Nova Cinema, 15.50 - 17.35 / pondělí 25. 6., 06.20 - 08.05)

Plakát filmu Miláčku, zmenšil jsem děti / Honey, I Shrunk the KidsPod alternativním názvem Co je malý, to je hezký najdete v programu dobrodružnou rodinnou komedii s prvky sci-fi z konce osmdesátých let. Tehdy debutující Joe Johnston v ní tedy nepředvedl nic zásadního a striktně se držel mantinelů studia Disney, což ale naštěstí nebylo na škodu. Spolehl se tedy na pohodovou a odlehčenou atmosféru, poměrně atraktivní námět, svižné tempo, v němž není prostor na nějakou extrémní nudu, především ale na vynikající trikovou stránku, která snese srovnání i v dnešní době. Titulní roli velmi dobře ztvárnil Rick Moranis, jehož doplňují podobně méně povědomé tváře. Možná by takovému tématu slušelo trochu víc originality a tvůrčí invence, jakožto oddechovka na víkendové odpoledne ale snímek funguje dokonale. 

Zajímavost: V úplně původní verzi scénáře bylo zmešených dětí pět, jedno z nich ale mělo v průběhu procesu zemřít.

Originální trailer filmu Miláčku, zmenšil jsem děti / Honey, I Shrunk the Kids
Pension pro svobodné pány (sobota 23. 6., ČT1, 16.00 - 17.30 / úterý 26. 6., 10.25 - 12.00)

Plakát filmu  / Pension pro svobodné pányČeskoslovenská komedie z konce šedesátých let je adaptací stejnojmenné divadelní hry Seana O'Caseyho, což je na ní hodně znát. Režisér a scenárista Jiří Krejčík v ní zaujme především vynikajícími kostýmy, výpravou a naprosto parádní dobovou atmosférou, která má své kouzlo. S tím pak souvisí i celkový nadhled a lehkost, které ční z každého záběru. Pozitivy budiž i velmi střídmá stopáž a svižné tempo, v němž není tolik prostoru na nudné chvilky. A je to jedině dobře, protože samotný příběh i přes množství vtipných dialogů a několika excelentních hlášek není tak precizní a pracuje s až příliš mnoha dějovými zvraty, které nepůsobí úplně důvěryhodně a v závěru jsou zcela zbytečné. Samozřejmostí je ovšem excelentní herecké obsazení, v němž září mimo jiné Iva Janžurová, Josef Abrhám, Jiří Hrzán a Věra Ferbasová, vedle nich se ale neztratí ani další hvězdné tváře. Tuzemská klasika, která se ale překvapivě tolik nevysílá.

Zajímavost: Před samotným natáčením se celý film nazkoušel v jedné zatuchlé a uzavřené hospodě v Šárce.

Ukázka z filmu Pension pro svobodné pány
Jack Reacher: Nevracej se (Jack Reacher: Never Go Back) (sobota 23. 6., Prima, 21.35 - 00.10 / neděle 24. 6., Prima Max, 23.00 - 01.30)

Český plakát filmu Jack Reacher: Nevracej se / Jack Reacher: Never Go BackDva roky staré pokračování úspěšného akčního hitu kiny spíše prošumělo, což je v tomto případě asi oprávněné a jeho podtitul nechtěně naznačuje, co se značkou bude dál. Režisér a spoluscenárista Edward Zwick v něm překvapivě nepředvádí nic nápaditého, ale spoléhá se na příjemné oldschoolové řemeslo, které ale potěší spíše ty trochu dříve narozené. Snímek ale sráží především nemastný neslaný příběh, který z charismatického hlavního hrdiny dělá nezajímavou postavu, která polovinu stopáže řeší nesplněnou otcovskou úlohu, což se k ní úplně nehodí. Výsledek tentokrát nezachraňuje ani Tom Cruise, jemuž chybí charisma a trable své postavy nedokáže důvěryhodně prodat a je nejvíc vidět, že nejlépe se cítí v akci, která je sice slušná, je jí ale zoufale málo. Alespoň že Cobie Smulders je výborná a svou roli si v rámci možností užívá. Asi trochu zbytečný sequel, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Aby se připravila na roli, věnovala se Smulders osmi bojovým uměním.

Oficiální český trailer filmu Jack Reacher: Nevracej se / Jack Reacher: Never Go Back
Vrásky z lásky (úterý 26. 6., ČT1, 20.55 - 22.34)

Plakát filmu  / Vrásky z láskyŠest let staré české komediální drama je především oslavou stáří a ukázkou toho, že život rozhodně důchodem nekončí. Zásluhu na tom má určitě režírující Jiří Strach, který je typicky laskavý a lidský a všechny neřesti zobrazuje s nadhledem a pochopením. Lepší chvilku si tentokrát vybral i scenárista Marek Epstein, jenž netlačí na pilu a nikterak komplikovaný příběh staví na inteligentním humoru a poměrně realistických situacích, které ale opět nebere moc vážně. Hlavní devízou je ovšem exkluzivní obsazení, v němž září na České lvy nominované Jiřina Bohdalová a Jiřina Jirásková, kterým výborně přihrává Radoslav Brzobohatý, neztratí se vedle nich ale ani Ivan Trojan, Lenka Vlasáková nebo Aňa Geislerová. Příjemná jednohubka, o níž se víc dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Film se natáčel sedmadvacet dní.

Originální trailer filmu Vrásky z lásky
Rocker (Rock Star) (úterý 26. 6., Nova Cinema, 22.10 - 00.10 / středa 27. 6., 23.45 - 01.40)

Plakát filmu Rocker / Rock StarHudební drama z počátku milénia není nijak objevné a výjimečné, svůj účel ale beze zbytku splní. Režírující Stephen Herek v něm ohromí především výbornou a skoro autentickou atmosférou rockového zákulisí osmdesátých let, brilantně nasnímanými a zrealizovanými hudebními scénami a s tím souvisejícím perfektním soundtrackem. K tomu přidal svižné tempo a klasický příběh amerického snu, který sice nikoho nepřekvapí, naštěstí ale funguje a nemá příliš hluchých míst. V titulní roli exceluje charismatický Mark Wahlberg, jenž si v podstatě krade celý film pro sebe a zcela zastiňuje zbytek hodně slušného castingu, v němž dále dostali důvěru třeba Jennifer Aniston, Dominic West, Timothy Spall nebo Timothy Olyphant. I v tomto případě je možná škoda, že výsledek je zaměnitelný a nevýrazný a postrádá jakoukoli zapamatovatelnou scénu. Nenáročná jednohubka.

Zajímavost: Přestože jde o film inspirovaný skupinou Judas Priest, nezazní v něm jediný song této slavné kapely.

Oficiální trailer filmu Rocker / Rock Star
Světáci (středa 27. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.05 / čtvrtek 28. 6., 15.45 - 17.45)

Plakát filmu  / SvětáciČeskoslovenská komedie z konce šedesátých let patří do zlatého fondu tuzemské kinematografie a jako jedna z mála je opravdu geniální. Režírující Zdeněk Podskalský v ní dostal k ruce precizní příběh z pera Vratislava Blažka, který je ukrutně vtipný, inteligentní a zároveň je sžíravou satirou na snobství a maloměšťáctví. Vyzdvihnout se musí i velké množství dnes už zlidovělých hlášek, perfektní atmosféra a celková lehkost, která je znát z každé scény a dělá z filmařiny velkou rodinnou zábavu. Parádní je i obsazení, v němž zcela excelují Jiří SovákVlastimil BrodskýJan LibíčekJiřina BohdalováJiřina JiráskováIva Janžurová. Opravdová a nestárnoucí legenda.

Zajímavost: Snímek je z velké části založen na improvizaci, kterou režisér odlehčoval pochmurnou náladu při natáčení, neboť to probíhalo krátce po srpnové okupaci.

Ukázka z filmu Světáci
Prodavač humoru (středa 27. 6., ČT2, 22.05 - 23.50)

Plakát filmu  / Prodavač humoruTakřka neznámé československé komediální drama patří do skupiny tzv. trezorových filmů a navíc se příliš nevysílá. A je to svým způsobem škoda, protože režisér a spoluscenárista Jiří Krejčík v něm natočil poměrně ostrou satiru na socialistickou kulturu a obzvláště oblíbené estrády, které musely být pro všechny a zároveň pro nikoho a pochopitelně nesměly urazit. Podařilo se mu zachytit absurdní atmosféru doby končící normalizace, kdy už se spoustu věcí smělo, zároveň se na vše muselo opatrně. Unikátní je snímek i v tom, že v něm často zní hudba tehdy už zakázaného Pražského výběru. V titulní roli ohromí Július Satinský, jemuž dělají společnost třeba Nina Divíšková, Pavel Zedníček, Yvetta Kornová nebo Magdalena Reifová. Škoda jen, že celý film je zvláštně těžkopádný a dost dlouho mu trvá, než diváka zcela zaujme. 

Zajímavost: Film je natočen podle stejnojmenného románu Romana Ráže.

Ukázka z filmu Prodavač humoru
Vincentův svět (Entourage) (čtvrtek 28. 6., Nova, 22.45 - 00.50)

Český plakát filmu Vincentův svět / EntourageTři roky stará komedie je filmovou verzí úspěšného seriálu, v čemž také spočívá její základní nedostatek. Režisér a spoluscenárista Doug Ellin v ní totiž počítá s jeho znalostí, takže nijak neřeší, co se dělo dřív, nepředstavuje postavy a diváka rovnou uvádí do děje, který je zároveň lehkou satirou na fungování Hollywoodu. To je na jednu stranu příjemné, protože fanoušci nemusí nic řešit a s ničím se zdržovat a okamžitě se vrací ke svým oblíbeným postavám, na druhou stranu ale snímek tím pádem působí hodně uzavřeně a spousta humoru v něm neznalému publiku uteče. Jinak se ale spolehl na svižné tempo, hodně příjemnou letní atmosféru, několik vzrušujících erotických scén, celkový nadhled a až extrémní množství cameo rolí. V těch "normálních" se pak objeví Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara nebo Jeremy Piven. Více se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Jedním z producentů filmu je Mark Wahlberg, který také přiznal, že ten je lehce založen na jeho životních osudech.

Český trailer filmu Vincentův svět / Entourage

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu