Kinopremiéry: 8. týden

Vydáno: 23.02.2012 07:08 - Daniel Patras | foto: The Weinstein Company

Oscaři se kvapem blíží, a je tak třeba rychle nakoukat nominované filmy. Tento týden budou u nás premiérované hned dva. Válečný kůň Stevena Spielberga a Můj týden s Marilyn. Novinek je však nachystáno ještě daleko více.
Celá sedmička premiérových titulů znesnadnila výběr hlavního tipu týdne na maximum. Poměrně srovnatelnou, mírně nadprůměrnou kvalitou oplývá totiž hned šest aktuálních novinek, aniž by některá z nich nějak výrazněji vyčnívala směrem nahoru nebo dolů. To se ovšem netýká sedmého snímku, Magnuskova a Šíchova opusu magnum , který posouvá hranice filmu tam, kam většina z nás ani nedohlédne. Tipem týdne se však nakonec stává Můj týden s Marilyn pro příjemnou zábavu, kvalitní dobovou atmosféru a vynikající herecké výkony.
Můj týden s Marilyn (My Week With Marilyn) (HCE/Forum Film Czech)
Ano, Marilyn Monroe se nepřímo vrací na plátna kin. Můj týden s Marilyn je detailní pohled do krátkého úseku jejího intimního života podaný dramatickou formou. Colin Clark, tehdy třiadvacetiletý mladík a čerstvě vystudovaný začátečník, toužil po práci režiséra. K filmu se sice dostal, ale pouze vypomáhal s drobnými produkčními pracemi u snímku Princ a tanečnice. Ocitl se tak na blízku samotné Marilyn Monroe. O čtyřicet let později sepsal Colin Clark deník, kde podrobně popisoval natáčení. Jeden týden však v deníku záhadně scházel. Po letech vyšlo najevo proč. Chybějící týden totiž strávil v až příliš těsné blízkosti slavné herečky.
Hodnocení: 7/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Válečný kůň (War Horse) (Falcon)
Historické válečné drama Stevena Spielberga nezobrazuje první světovou válku z pohledu lidí. Hlavním hrdinou je kůň Joey, který se ocitá na frontě. Zde překonává všechny nesnáze a překážky, které mu život připravil, a svou neuvěřitelnou poutí ovlivňuje každého, s kým přijde do styku. Mladík Albert (Jeremy Irvine) platil v minulosti za nejlepšího přítele zázračného zvířete. Musel se však koně vzdát, když ho jeho otec prodal britské jízdě. Albert však na Joeyho nikdy nezapomněl a rozhodne se vrhnout vstříc francouzským válečným polím, aby svého hrdinu znovu nalezl a přivedl zpět domů.
Hodnocení: 6/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Tohle je válka! (This Means War) (Bontonfilm)
Můžete být jak chcete velcí přátelé, jakmile vám oběma přijde do života ta samá žena, jde všechno kamarádství stranou. Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine) jsou špičkoví agenti CIA a jeden za druhého by vložili ruku do ohně. Objeví se však jistá Lauren Scott (Reese Witherspoon), úspěšná a atraktivní blondýna, která pořádně upraví jejich smysl pro profesionalitu. Lauren se zrovna vzpamatovává z neúspěšného vztahu, a jestli něco neplánuje, tak je to začátek nějakého nového. Naštěstí má však kamarádku Trish, která ji vyvede z omylu. Na internetové seznamce si Lauren nabrnkne Tucka, ve videopůjčovně se náhodou potká s FDR a randit začne pro jistotu s oběma. Oba agenti však nemají ani potuchy o tom, že Lauren chodí i s tím druhým, a Lauren zase vůbec netuší, že FDR a Tuck jsou nejlepší kamarádi a navíc elitní agenti CIA. To je situace, která si přímo říká o brzké odhalení a pořádný průšvih. Agenti CIA totiž znají velmi účinné prostředky, jak zkazit něcí milostnou schůzku.
Hodnocení: 7/10 (recenze | trailer | profil filmu).

Křtiny (Chrzest) (Film Europe)
Dva staří přátelé, kteří vykřikovávali vzletné plány do budoucna, se v polském dramatu z roku 2010 po letech znovu setkávají při příležitosti křtu novorozeného syna. Vidí tak po dlouhé době jeden druhého a mají možnost porovnat, jak nakonec ve svém životě dopadli. Michal je na tom dobře. Žije se svou rodinou v přepychovém bytě ve Varšavě. Zato Janek je úplně k nepoznání. Z původně drsného muže, který nešel pro ránu daleko, se vyklubal velice citlivý jedinec. Nic však není tak jednoduché. Bohatý Michal má za sebou kriminální minulost a pronásleduje ho zločinecký gang, který mu vyhrožuje smrtí. Michal se proto rozhodne požádat Janka o pomoc. Ten nakonec vykoná čin, který změní životy...
Hodnocení: 6/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Žena v černém (The Woman In Black) (EEAP)
Daniel Radcliffe se v tomto temném duchařském hororu ujal role Arthura Kippse, právníka a otce čtyřletého syna. Je nucen své dítě na čas opustit a vydává se do jedné ponuré vesnice, aby vyřídil právní náležitosti ohledně nedávno zemřelého majitele tamní rezidence Eel Marsh House. Arthur Kipps v tomto prastarém sídle pracuje o samotě a postupně odkrývá záhadná a děsivá tajemství. Místní děti tu mizejí za podivných okolností. A zdá se, že tyto události mají něco společného s tajemnou a pomstychtivou ženou v černém.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).

Modrý tygr (Modrý tygr) (Cinemart)
Johanka, Matyáš a jejich rodiče mají jednu vášeň. Je jí botanická zahrada uprostřed staré čtvrti města. Botanická zahrada a její okolí se ovšem vůbec nelíbí starostovi Rýpovi. Toho zajímají hlavně peníze a touží po přebudování staré čtvrtě v moderní novostavby. Plánuje se tak velké bourání. To ovšem netuší, že Johanka má svou tajnou zbraň. Je jím modrý tygr. Ano, přesně tak. Není ani zrzavý, ani bílý nebo dokonce černý. Je modrý. Otázkou však zůstává, zda je pouze naivní fantazií, mocnou magií nebo snad holou skutečností? Tak či tak, udělá ve městě pořádný rozruch a pomůže Johance, Matyášovi i jejich rodičům v záchraně cenné lokality.
Hodnocení: 6/10 (recenze | trailer | profil filmu).

(Školní výlet) (Magnusfilm)
Tomáš Magnusek a Petr Šícha přicházejí po slabých Bastardech s dalším podivným projektem na pomezí fiktivní reality show, dokumentu, reklamy a home videa. Početná parta seniorů je pozvána do lázní, aby si tam pro jednou a možná i naposled pořádně užila. Snímku se upsala celá řada známých tváří zahrnující Jiřinu Jiráskovou, Libuši Švormovou, Stanislava Fišera, Zdeňka Srstku a celou řadu dalších včetně již zesnulých herců Pavla Vondrušky a Bořivoje Navrátila, pro něž pro oba je tento film jejich posledním.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | trailer | profil filmu).



Trailery aktuálních kinopremiér
Chcete vědět, jaké další filmy dorazí do tuzemských kinosálů? Podívejte se na desítky dostupných českých trailerů na našem oficiálním YouTube kanálu.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 8. týdnu roku 2012?











Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY