Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Ve stínu nejslavnější role: Emma Watson (Hermiona Grangerová, série Harry Potter filmů)

Téma: Ve stínu nejslavnější role: Emma Watson (Hermiona Grangerová, série Harry Potter filmů)

Vydáno: 29.08.2021 10:30 v sekci Články | Publicistika - Lukáš Frank | foto: facebook tvůrce

Ve druhém díle našeho seriálu o hercích, kteří se snaží vymanit ze stínu své nejslavnější role, se podíváme na prozatímní hereckou kariéru Emmy Watson známou hlavně pro roli Hermiony Grangerové v sérii filmů o brýlatém čaroději.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Emma Charlotte Duerre Watson se narodila 15. dubna 1990 v Paříži, ale od svých pěti let žije s matkou a bratrem v Oxfordu v Anglii. Když se v roce 1999 zúčastnila konkurzu na roli Hermiony Grangerové, asi sama netušila, jak velký úspěch ji čeká. Stejně jako pro Ruperta Grinta byla tohle její první filmová role, která jí otevřela dveře do světa showbusinessu. V roce 2014 uvedla, že kdykoliv při studiu na univerzitě odpověděla na nějakou otázku při hodině správně, její spolužáci sborem zakřičeli: „Tři body pro Nebelvír!“. Zatím poslední rolí Emmy byla v roce 2019 role Meg v oceňovaném romantickém dramatu Malé ženy. Dokázala se krásná Emma Watson zbavit nálepky bradavické studentky?

Baletní střevíčky (2007)

Emma Watson ve filmu  / Ballet Shoes
© BBC
Televizní film Baletní střevíčky se objevil čtyři roky po uvedení prvního dílu Harryho Pottera. Příběh je zasazen do Londýna roku 1930 a sleduje tři osiřelé dívky, které adoptuje výstřední muž jménem Matthew. I přesto, že jsou z dívky z chudých poměrů, dostanou se k učiteli baletu a snaží se tímto tancem přivydělat, aby si splnily svůj sen. I přes nevelký ohlas se jednalo o milý film, jehož provedení možná bylo malinko zastaralé a tradiční, ale Emma Watson ukázala, že umí zahrát i něco jiného než panovačnou Hermionu.

Oficiální trailer filmu Baletní střevíčky
Můj týden s Marilyn (2011)

Emma Watson ve filmu Můj týden s Marilyn / My Week with Marilyn
© IMDb
Režisér Simon Curtis natočil v roce 1999 Dickensova Davida Copperfielda s malým Danielem Radcliffem. O dvanáct let později se v jeho malém životopisném dramatu objevuje i jeho kolegyně Emma Watson, a to po boku velkých hvězd, jako jsou Michelle Williams, Eddie RedmayneKenneth Branagh nebo Judi Dench. Snímek získal několik nominací na prestižní ceny a sleduje osudy Marilyn Monroe ve Velké Británii při natáčení filmu Princ a tanečnice. Při tom se seznámila s třiadvacetiletým Colinem Clarkem, který se poprvé v životě účastnil filmového natáčení.

Český trailer filmu Můj týden s Marilyn
Charlieho malá tajemství (2012)

Emma Watson, Logan Lerman ve filmu Charlieho malá tajemství / The Perks of Being a Wallflower
© Summit Entertainment
Režisér Stephen Chbosky v roce 2012 natočil film, u kterého je autorem předlohy i scénáře. Emmu Watson si do snímku vyhlédl ve chvíli, kdy viděl Harryho Pottera a Ohnivý pohár, ve kterém si ho svým herectvím získala. Kvůli natáčení si vzala Emma na jeden semestr na univerzitě volno a aktivně musela trénovat americký přízvuk. Ten, kdo stojí v koutě (další z názvů filmu) je fanoušky i kritiky přijímán velmi dobře. Charlie je tím, který stojí v koutě a pozoruje svět kolem. Snaží se zapojit mezi své vrstevníky, kteří ho spíše vnímají jako podivína.

Originální trailer filmu Charlieho malá tajemství
Bling Ring: Jako VIPky (2013)

Fotografie z filmu Bling Ring: Jako VIPky / The Bling Ring
© A24
Když Sofia Coppola před lety natočila Smrt panen a Ztraceno v překladu, předpovídala se jí velká kariéra. Její další filmy bohužel nesklidily ani dobré ohlasy, ani závratné tržby. Rozpočet filmu Bling Ring: Jako VIPky činil 15 milionů dolarů. Vydělal jich ale jen 19 a při započtení všech nákladů se dostal do mínusových hodnot. Je to škoda, protože námět, který je opřen o skutečné události, není vůbec špatný. Trojice obdivovatelek hollywoodských hvězd se vydává na noční návštěvy domů těchto celebrit a odnášejí si z nich spoustu značkových kousků, kterými se chlubí nejen na ulicích, ale i v klubech. Provalí se tahle jejich rebelie?

Originální trailer filmu Bling Ring: Jako VIPky
Apokalypsa v Hollywoodu (2013)

Emma Watson ve filmu Apokalypsa v Hollywoodu / This Is the End
© Falcon
Bláznivá komedie si při svém rozpočtu vydělala čtyřnásobek. Zajímavostí je, že herci ve filmu hrají sami sebe. Večírek šesti kamarádů se najednou změní v boj o život. Přátelé se tak ukryjí v domě jednoho z nich, ale zásoba jídla a pití dochází. A ponorková nemoc už krouží kolem. Jak to celé dopadne? Emma Watson zde hraje sice jednu z menších rolí, ale dokazuje, že si sama ze sebe umí udělat srandu a přistoupit na scénář, který má na svědomí třeba i herec Seth Rogen. Ten stojí za „nechutnějšími“ kousky, jako jsou Sousedi 2 nebo Buchty a klobásy.

Český trailer filmu Apokalypsa v Hollywoodu
Noe (2014)

Emma Watson ve filmu Noe / Noah
© Facebook tvůrce
K méně povedeným filmům kontroverzního režiséra Darrena Aronofskyho patří právě biblické drama, které i přes nepříliš vysokou kvalitu vydělalo v kinech více než 350 milionů dolarů. Noe se cítí být vyvolen Tím nejvyšším k záchraně zvířat, a tak začne stavět archu, která je má všechny ochránit před hektolitry vody, které se na ně řítí. Kromě němých tváří nalodí i svou rodinu a dívku Ilu (Emma Watson), která je jakýmsi nalezencem. Noe uhájí svoji archu, ale slíbí, že lidstvo jako takové tímto aktem navždy skončí. Když Ila porodí jeho synovi dvojčata, rozhodne se je zabít. Nedokáže to, a tak lidské pokolení kvůli jeho slabosti začíná žít nový život.

Oficiální trailer filmu Noe
Regression (2015)

Emma Watson, Ethan Hawke ve filmu  / Regression
© Facebook tvůrce
Nenápadný psychologický krimithriller měl premiéru v roce 2015, a to s hvězdnou sestavou. Kromě Emmy Watson se v hlavních rolích objevil Ethan Hawke nebo David Thewlis, který si s Emmou zahrál už v Harry Potterovi v roli profesora Lupina. Snímek si sám na sebe nevydělal, a to i přesto, že jde o film režiséra Alejandra Amenábara, jehož jméno je spojeno s oceňovanými filmy Hlas moře nebo Ti druzí. Muž, který je obviněný ze sexuálního zneužívání své dcery, se ke svému činu přizná, a to i přesto, že si na nic nevzpomíná. Detektiv Bruce (Ethan Hawke) postupně zjišťuje, že jde o něco temnějšího než o sexuální podtext, ale o další trestné činy, které se za poslední roky staly v USA.

Originální trailer filmu Regression
Kolonie (2015)

Emma Watson ve filmu Kolonie / Colonia
© Facebook tvůrce
Snímek, který dorazil do kin v tomtéž roce jako Regression, otevřel jedno velice zajímavé téma. Příběh vychází ze skutečných událostí, které se staly ve 70. letech minulého století v Chile. Lena (Emma Watson) a Daniel (Daniel Brühl) jsou krásným párem, jehož pouta zpřetrhá válečný převrat. Daniel je zatčen za odpor proti Pinochetovu režimu a odvezen do Kolonie Dignidad. Tábor skrývající se za maskou křesťanského zařízení je ale plný brutality, mučení a sexuálního zneužívání dětí. Aby ho Lena zachránila, rozhodne se do kolonie dobrovolně vstoupit. Kolonie určitě není filmem pro slabší povahy. Některé scény jsou opravdu náročné na koukání, a i z herectví samotné Watson je znát, že se na roli hodně připravovala. V září 2014 navštívila herečka Villu Baviera (bývalá kolonie Dignidad). Ačkoli si média zpočátku myslela, že byla na dovolené, tak se nakonec ukázalo, že dělá výzkum pro svou roli.

Český trailer filmu Kolonie
Kráska a zvíře (2017)

Emma Watson ve filmu Kráska a zvíře / Beauty and the Beast
© Facebook tvůrce
Nejnovější adaptace klasické pohádky měla všechny předpoklady pro to stát se globálním hitem a taky se jím stala. Jen u nás vidělo Krásku 390 000 diváků a celosvětově utržil snímek téměř 1,3 miliardy amerických dolarů. Emma Watson, která se na roli perfektně hodila, dokázala, že ani pěvecky na tom není vůbec špatně a před samotným natáčením chodila na hodiny zpěvu, aby svůj um ještě zdokonalila. Sama i výrazně promluvila do konečné podoby kostýmů – odmítla nosit korzet a přála si nosit boty, které by jí umožňovaly pohodlnější chůzi. V této době také odmítla hlavní roli ve filmu La La Land právě kvůli této Disneyho klasice. Roli získala Emma Stone, po jejímž boku zářil Ryan Gosling, který naopak odmítl kvůli La La Landu roli v Krásce a zvířeti. Tento film zcela jistě přesvědčil diváky o tom, že Emma Watson není jen Hermionou, ale bezpochyby i Kráskou.

Český trailer filmu Kráska a zvíře
The Circle (2017)

Emma Watson ve filmu The Circle / The Circle
© Facebook tvůrce
Hlavní roli měla původně hrát Alicia Vikander, která byla nakonec nahrazena právě Emmou Watson. Vedle ní se ve filmu objevil Tom Hanks, pro kterého už to byl druhý film natočený podle knihy bostonského spisovatele Davea Eggerse. Tento thriller s prvky sci-fi sleduje obrovskou high-tech společnost The Circle, která vyřeší každý problém světového měřítka – hlad, války, nemoci. Právě do této společnosti nastupuje Mae (Emma Watson). Zakladatel (Tom Hanks) touží po dokonalém světě a myslí si, že tou správnou cestou je naprostá otevřenost všech lidí, sdílení, ale i jejich sledování. Mae postupně objevuje fungování společnosti a začíná mít strach, jestli se z tohoto kruhu vůbec někdy dostane. I přes hvězdné obsazení neměl film příliš velký ohlas. Byla mu vyčítána jeho zdlouhavost a nepříliš povedený tah na branku. Naopak oceňováno bylo civilní herectví Watson a aktuálnost tématu. Kdo ví, třeba za několik desítek let bude film doceněn více.

Český trailer filmu The Circle
Malé ženy (2019)

Florence Pugh, Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen ve filmu Malé ženy / Little Women
© Facebook tvůrce
Překvapivý komerční hit je posledním filmem Emmy Watson, který jsme mohli v kinech vidět. Kromě slušného výdělku byl oceňován kritiky, diváky a byl nominován na několik prestižních cen. Už několikátá adaptace slavného románu zaujala zpracováním, spádem a svou lehkostí. Režisérka Greta Gerwig dokázala z příběhu sester Marchových udělat nadčasový a velice aktuální snímek. Sama Watson je fanynkou knihy a její nejoblíbenější postavou je právě romantická Meg, kterou si ve filmu zahrála. Emma opět musela oprášit americký přízvuk – po Charlieho malých tajemstvích a Bling Ring: Jako VIPky je to třetí film, kdy jej musela použít.

Oficiální trailer filmu Malé ženy
Verdikt:

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
© Warner Bros. Picture
Do roku 2017 byla zcela jistě Emma Watson pro všechny jen střapatou Hermionou Grangerovou z Harryho Pottera. Zlom nastal ve chvíli, kdy se hraná adaptace Disneyho klasiky Kráska a zvíře stala globálním hitem. Většina z nás viděla v Emmě Watson opravdovou Beauty a ne Hermionu, která se zamilovala do zvířete. Svou pozici ve filmovém světě potvrdila před dvěma lety v Malých ženách, které se staly hitem a diváci Watson vnímali jako kvalitní herečku. Je vidět, že Emma si projekty vybírá pečlivě. Občas sáhne vedle, ale věřím, že při dalším rozhodování bude mít šťastnou ruku a my si její herecký talent vychutnáme v dalším povedeném snímku.

A jak hereckou kariéru Emmy Watson vnímáte vy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Austin Butler spojí síly s Darrenem Aronofskym (28.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu