Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 19. týden

Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky

Vydáno: 10.05.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Variety

Na nejvíce diváků bude v tomto týdnu v kinech útočit hvězdně obsazená tuzemská komedie Život pro samouky, která asi větší ambice nemá. Startuje ovšem také nenápadné drama Roberta Rodrigueze Hypnotik s Benem Affleckem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hypnotik (Hypnotic) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Hypnotik / Hypnotic
© Vertical Entertainment
Mysteriózní thriller vypadá dle synopse poměrně zajímavě a asi bude spoléhat na zásadní příběhové zvraty. Hodně netradiční je jméno tvůrce, protože režisérem a spoluscenáristou je Robert Rodriguez, u kterého jsou fanoušci zvyklí přece jen na přímočařejší a záměrně béčkové počiny. Diváckým lákadlem by měl být Ben Affleck v hlavní roli, toho doplňují třeba William FichtnerJeff Fahey nebo Jackie Earle Haley. Ohlasy zatím nejsou dostupné, tak uvidíme, jak to celé dopadne. Premiéra týdne.

Synopse: Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ale zažije šok, protože v bance narazí na stopu, která by mu mohla pomoci objevit jeho dávno ztracenou dceru. V průběhu loupeže navíc dojde k podivnému ohnutí reality. Všechno spojuje osoba tajemného hypnotika (William Fichtner), který prý dokáže silou své mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke ho pronásleduje, protože věří, že mu pomůže najít dceru. Jenže je dost možné, že ho donutí zpochybnit realitu svého světa.

Zajímavost: Scénář k filmu napsal autor už v roce 2002.

Oficiální český trailer filmu Hypnotik / Hypnotic

Machine Gun Kelly: Mainstream Sellout Live from Cleveland (Aerofilms)

Český plakát filmu  / Machine Gun Kelly: Mainstream Sellout Live from Cleveland
© CSFD
Jen a pouze v sobotu 13. května by měl být na plátnech kin k vidění záznam koncertu rappera Machinea Gun Kellyho z loňského roku, který se odehrál na clevelandském FirstEnergy Stadium. O režii se postaral Sam Cahill, který s umělcem spolupracuje delší dobu a diváky láká i na exkluzivní pohled do zákulisí celého vyprodaného turné. Víc asi nemá smysl psát. Premiéra pro fanoušky.

Synopse: Koncertní snímek zachycuje nezapomenutelné vystoupení Machinea Gun Kellyho na clevelandském FirstEnergy Stadium. Součástí jsou i exkluzivní momenty ze zákulisí jeho vyprodaného turné.







Český trailer filmu Machine Gun Kelly: Mainstream Sellout Live from Cleveland

Poznámky k Hitlerovi
 (The Meaning of Hitler) (Film Europe)

Plakát filmu Poznámky k Hitlerovi / The Meaning of Hitler
© CSFD
Už od pondělí 8. května lze ve vybraných kinech vidět tři roky starý dokument, který se zabývá dopadem vidění světa nacistického diktátora na dnešní vlnu antisemitismu a nadřazování bílé rasy. O režii se podělilo duo Petra Epperlein a Michael Tucker, přičemž druhý jmenovaný je i autorem scénáře, stál za kamerou a střihem. Inspirací tvůrcům byla kniha z konce sedmdesátých let Hitlerův vzestup a pád a k výpovědím si přizvali slavné historiky, spisovatele i lovce nacistů. Ohlasy dosud neexistují, v tomto případě ale nejsou až tak podstatné, protože zájemci si snímek v nějakém klubovém kině nepochybně najdou.

Synopse: Co nám může historie říci o současnosti? Autoři filmu hledají odpovědi a zkoumají Hitlerův význam v současné vlně nadřazenosti bílé rasy, antisemitismu a ozbrojování dějin. Promluví i spisovatelé, historikové a lovci nacistů, kteří se vyjádří k tomu, proč jsou znalosti historie naléhavější než kdy jindy.

Český trailer filmu Poznámky k Hitlerovi / The Meaning of Hitler

Předtím, nyní a poté (Nana) (Film Europe)

Český plakát filmu Předtím, nyní a poté / Nana
© CSFD
Indonéská kinematografie je u nás velkou neznámou a k vidění je jen na některých festivalech. I proto potěší, že jeden její zástupce se nyní dostává do širší distribuce. Jde o drama, které se odehrává na pozadí klíčových historických událostí, ale pokračuje i mnoho let po nich, navíc se veze na populární vlně ženských filmů, neboť hlavní hrdinkou je mladá žena. Režisérkou a scenáristkou je Kamila Andini, která do hlavní role obsadila Happy Salmu. Ohlasy, kterých pochopitelně není moc, jsou většinou spokojené a chválí především poetickou atmosféru, citlivost celého filmu a herecké výkony. Exotická premiéra do klubových kin.

Synopse: Něžná a krásná Nana (Happy Salma) byla v šedesátých letech v Indonésii zasažena obdobím dramatických politických změn a nepokojů, které vedly k násilným protikomunistickým činům. Její manžel byl při tom unesen a odvezen do pralesa. Přestože se jí před vůdcem gangu, který ji chtěl přinutit, aby si ho vzala, podařilo uprchnout, její otec za to zaplatil životem a ona najednou žila na pokraji chudoby. O několik let později se ale dokázala vdát za bohatého sundanského muže a má služebnou, která jí pomáhá zorientovat se v novém prostředí. Ve snech se jí však stále vynořuje její minulost.

Český trailer filmu Předtím, nyní a poté / Nana

Slon (Slon) (Queer Kino)

Český plakát filmu Slon / Slon
© CSFD
Už jméno českého distributora napoví, jakým tématem se převážně zabývá polské romantické drama. To je viditelně určeno náročnějšímu publiku, které jde spíše za příběhem a možná zajímavou formou než za hvězdnými jmény. Ta tu zcela chybí, neboť o režii a scénář se postaral debutant Kamil Krawczycki, který do hlavních rolí obsadil Jana Hrynkiewicze a Pawla Tomaszewského. Ohlasů je logicky dost málo, ale pohybují se na úrovni nadprůměrných hodnocení, takže případní zájemci by neměli být úplně zklamáni. Další premiéra pro specifického diváka.

Synopse: Bartek (Jan Hrynkiewicz) žije v malé vesnici v jižním Polsku se svou matkou (Ewa Skibińska), která se nedokázala vyrovnat s tím, že jeho otec před lety od rodiny náhle odešel. Jeho dny jsou jeden jako druhý a plné naprosté rutiny. Z té ho ovšem vytrhne příchod charismatického Dawida (Pawel Tomaszewski), který do vesnice přichází vypořádat pozůstalost po svém otci. Bartek je jím naprosto fascinován a mezi oběma muži velmi rychle vzniká nerozlučné pouto. První láska ale přináší i nutnost učinit obtížná rozhodnutí.

Český trailer filmu Slon / Slon

Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství (Pattie et la colére de Poséidon) (Bioscop)

Český plakát filmu Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství / Pattie et la colère de Poséidon
© Kino Svět Znojmo
Do záplavy různorodých animáků v kinech přibývá další, tentokráte ryze francouzský. Ten by se měl odlišovat především pojetím příběhu, který se vrací do starého Řecka, a pochopitelně animací, která logicky nebude asi na úplně špičkové úrovni, což ale na druhou stranu mnohdy nevadí. Povinná informace je, že za režií a scénářem stojí trio David AlauxEric Tosti a Jean-François Tosti. Tuzemský divák navíc nemusí litovat povinného dabingu, protože v původním hlasovém obsazení nepromlouvá až na výjimku Pierra Richarda žádná velká hvězda. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi nějak moc řídit. Jedna z těch premiér, které bez dětí nemají smysl.

Synopse: Rozzlobit některého z mocných bohů ve starověkém Řecku rozhodně není dobrý nápad. Stárnoucímu hrdinovi Jásonovi se to povedlo, protože pořádně naštval samotného boha moří Poseidona. Po jeho bok se přidávají zvídavá a neposedná myška Pattie a její kočičí kamarád Sam a pomáhají mu zachránit jeho město, které Poseidon hrozí zničit.

Český trailer filmu Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství / Pattie et la colére de Poséidon

Noc 12. (La nuit du 12) (Pilot Film)

Český plakát filmu Noc 12. / La nuit du 12
© CSFD
V pátek 12. května startuje v kinech francouzské kriminální drama, které se do nich dostává zřejmě jen pro místní oblibu tamních filmů a kriminálního žánru jako takového. Synopse totiž vypadá dosti tuctově a ani v tvůrčím týmu není nikdo, koho by zdejší divák znal. Režie a částečně scénář je dílem Dominika Molla a v hlavní roli se objeví Bastien Bouillon. Pozitivní zprávou je ale rozhodně slušné zahraniční hodnocení, které se pohybuje na sedmi bodech z deseti, takže diváci by měli být vesměs spokojeni.

Synopse: Yohanovi (Bastien Bouillon) se stalo to, co se policejním vyšetřovatelům čas od času stává - setkal se totiž s případem, který zůstává nevyřešený a pronásleduje ho. Tímto případem je vražda Clary. Rutinní vyšetřování života oběti se brzy mění v posedlost, jeden výslech stíhá druhý, podezřelých je pořád dost a Yohan začíná mít pochyby. Jisté je jen to, že zločin se stal v noci na dvanáctého.

Zajímavost: Natáčení trvalo třicet čtyři dnů.

Český trailer filmu Noc 12. / La nuit du 12

Katedrála (Aerofilms)

Plakát filmu  / Katedrála
© Aerofilms
Slovenský dokument přiblíží divákům pravděpodobně velmi málo známou událost, v níž se jeden mladý Španěl rozhodl, že bez jakéhokoli architektonického vzdělání vybuduje obří katedrálu. Jeho úsilí zmapoval celovečerně debutující Denis Dobrovoda, který si pomohl mnoha archivními záběry a pochopitelně i zpovědí Justa Gallega Martíneze, který je oním stavitelem. Ohlasů je tedy minimum, jsou ale hodně nadšené a shodují se na tom, že snímek může v druhém plánu působit i dost motivačně. Nenápadná premiéra.

Synopse: V roce 1961 se mladý Justo Gallego Martínez rozhodne, že v malém městě na předměstí Madridu postaví katedrálu. Zatímco všichni ho považují za blázna, on dalších šedesát let života věnuje čas a energii stavbě chrámu. Nakonec bez jakéhokoli architektonického vzdělání opravdu vybuduje katedrálu velkou jako Sagrada Familia a zapíše se do dějin Španělska.

Originální trailer filmu Katedrála

Život pro samouky (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Život pro samouky
© Bontonfilm
Česká komedie viditelně cílí na první místa žebříčků návštěvnosti a dle synopse nabízí další variaci na nesmrtelné téma vztahů a vztahových problémů. Režisérkou a scenáristkou je v podobných příbězích ostřílená Jitka Rudolfová, která tradičně vsadila na hvězdné obsazení, jemuž dominuje ústřední Jana Plodková, vedle které se objeví třeba Barbora SeidlováZuzana KronerováJaroslav PleslDavid ŠvehlíkVáclav Neužil nebo Simona Babčáková. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, to ale bude vadit málokomu. Potenciální komerční hit.

Synopse: Klára (Jana Plodková) je ve svých čtyřiceti letech stejně nejistá a zmatená jako v osmnácti, jen už to není tak roztomilé. Její manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitá v nepředvídatelném světě randění a seznamovacích trapasů. Do toho vychovává dvě dcery, snaží se přežít životní styl své excentrické matky a navíc jí začne radit vztahová koučka a influencerka.

Originální trailer filmu Život pro samouky

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Spy Kids: Armageddon (08.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Barbie zachraňuje kina (25.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Mission Impossible vede slabý víkend (18.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: The Retirement Plan (13.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu