Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Steven Spielberg č.2

Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část

Vydáno: 25.02.2023 09:30 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: Pinterest

Steven Spielberg patří mezi současné nejlepší filmaře. V tomto článku se podíváme na hodnocení jeho dosavadních čtyřiatřiceti celovečerních filmů směrem k tomu nejlepšímu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pokračování první části, kterou naleznete zde.

17. Ready Player One: Hra začíná

Tye Sheridan ve filmu Ready Player One: Hra začíná / Ready Player One
© Warner Bros.
Spielberg se tu na stará kolena opět proměnil v malého kluka, aby si zahrál hru OASIS o hledání pomyslného svatého grálu, v tomto případě velikonočního vejce. Film natočený podle knihy Ernesta Clinea, který ji napsal už v roce 2011, nese jednoduché poselství: nikdy nepropásněte šanci políbit dívku (chlapce) svých snů. Samozřejmě, v podání božského Stevena se jedná o audiovizuální ohňostroj, který vás strhne už v prvním simulovaném závodu a nepustí vás až do konce. Pro fanoušky videoher pak musí jít o jeden z nejlepších filmů života. Pro ty ostatní je to trochu nastavovaná kaše plná popkulturních narážek, která se utápí sama v sobě.
Trailer filmu Ready Player One: Hra začíná 

16. Indiana Jones a chrám zkázy

Harrison Ford, Ke Huy Quan ve filmu Indiana Jones a chrám zkázy / Indiana Jones and the Temple of Doom
© Lucasfilm
Druhý Indy z roku 1984 je zasazen rok před události v jedničce a jde tak vlastně o prequel Dobyvatelů ztracené archy. Indy (Harrison Ford) se nachází v Šanghaji, kde se spolu se svým pomocníkem Kulatým kraťasem (Ke Huy Quan) a barovou tanečnicí Willie (Kate Capshaw) vydávají do netušeného dobrodružství v Indii, kde se setkají s vesničany, kterým byly ukradeny posvátné kameny. Jejich cesta dále vede mezi uctívače Kálí a k odhalení tajemství zmizelých dětí a kamenů. Druhý Indiana Jones je ze všech čtyř nejnásilnější a jako takový z celé série vyčnívá. Také jde o jediný díl, v němž nefigurují nacisté nebo Rusové. Překvapením je úvodní taneční číslo v Šanghaji, které odhaluje Spielbergovo nadání pro muzikál. Zbytek filmu je věrný bláznivé akci prvního dílu, která je navíc okořeněná téměř hororovými prvky.   
Trailer filmu Indiana Jones a chrám zkázy

15. Fabelmanovi

Fotografie z filmu Fabelmanovi / The Fabelmans
© Universal
Film, k jehož natočení se Spielberg odhodlal až v pozdní fázi své režijní kariéry, je i podle jeho slov tím nejosobnějším. Zřetelně autobiograficky laděné drama pojednává o šestnáctiletém Sammym (Gabriel LaBelle), jeho problematickém vyrůstání a lásce k filmu. Dospívající Sammy projeví neobyčejný filmařský talent, který uplatní na maturitním plese, nechtěně také skrze objektiv kamery objeví tajný vztah jeho matky Mitzi (Michelle Williams) a otcova kamaráda (Paul Dano) Bennieho (Seth Rogen). Fabelmanovi jsou na jedné straně obyčejným příběhem o obyčejných lidech a na straně druhé ukázkou Spielbergova režijního růstu a nadšení pro filmařské řemeslo. Třešničkou na dortu je pak epizodní role Davida Lynche v úplném závěru filmu, kde jako legendární režisér John Ford udílí mladému adeptovi několik cenných rad. Film je nominován na sedm Oscarů, přičemž Spielberg aspiruje na svou třetí zlatou sošku za režii. 
Trailer filmu Fabelmanovi

14. A.I. Umělá inteligence

Haley Joel Osment ve filmu A.I. Umělá inteligence / Artificial Intelligence: AI
© Universal
Ještě než Stanley Kubrick zemřel, dal výsledky své dosavadní práce na filmu A.I.: Umělá inteligence, včetně originálních návrhů designu svému mladšímu kolegovi, který pak za něj (a pro něj) film dokončil. Předlohou byla povídka Briana Aldisse "Supertoys Last All Summer Long". Film se odehrává v blízké budoucnosti, kde se vedle lidí vyskytují i roboti. Novinkou na trhu jsou dětské repliky naprogramované na lásku. Takový je i David (Haley Joel Osment), kterého si adoptují Henry (Sam Robards) a Monica (Frances O'Connor), jejichž syn Martin (Jake Thomas) je v kómatu. Když se z něj ale posléze probere, stává se David nadbytečným a Monica ho vysadí v lese a nechá ho napospas lovcům robotů. Ti jej spolu s androidem Joem (Jude Law) odchytí a spolu s dalšími "nešťastnými" roboty je převezen na destrukci do arény pro pobavení davů. Snímek vyniká po technické stránce, stejně jako po té emocionální. Na škodu je jen zbytečně natahovaný a několikrát znovu restartovaný závěr. Celkově jde asi o nejdepresivnější a nejsmutnější Spielbergův film.
Trailer filmu A.I. Umělá inteligence 

13. Duel

Fotografie z filmu  / Duel
© ABC
První Spielbergův celovečerní film, původně natočený pro televizi, se po nečekaném úspěchu pak vysílal i v kinech a dnes je počítán jako jeho první "skutečný" film. Natočen byl tak, jako bylo pro televizi zvykem, rychle a levně, a přesto s maximálním účinkem, který mohl z povídky Richarda Mathesona vytěžit. Pojednává o obyčejném obchodníkovi (Dennis Weaver), kterého z nepochopitelných důvodů na jeho cestě atakuje kamión s cisternou. Nikdy se nedozvíme proč, ani kdo seděl za volantem cisterny. Spielberg se tu soustředil pouze na teror a boj o přežití a byl v tom neuvěřitelně efektivní. Dal v něm jasně na srozuměnou, že se zrodil nový velký talent, pro nějž je svět televize příliš malý a omezený. Další jeho kariéra se tak ubírala na stříbrné plátno.  
Trailer filmu Duel

12. Indiana Jones a království křišťálové lebky

Harrison Ford ve filmu Indiana Jones a království křišťálové lebky / Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
© Paramount Pictures
Čtvrtý díl Indiany Jonese přišel až 19 let po dílu předchozím, nicméně už od úvodní minuty je jasné, že Indyho má prostě Spielberg v ruce a s lehkostí sobě vlastní, pokud jde o dobrodružství archeologa Henryho Jonese juniora, se vrací k postavě, která patří k těm nejlepším, jaké kdy filmové plátno spatřilo. Jones (Harrison Ford) se tentokrát střetne s Rusy, kterým velí démonická Irina Spalko (Cate Blanchett). Kromě toho se pozná se svým synem Jonesem III (Shia LaBeouf) a znovu se setká i se ztracenou láskou Marion (Karen Allen). A přitom všem se dostanou do Peru na stopu "království křišťálové lebky". Čtvrtý Indy si v ničem nezadá s napětím, humorem a spádem předchozích tří dílů. Spielberg by klidně mohl točit nový díl Indyho každé tři roky a nikdy by se neomrzelo je sledovat. Dnes už víme, že se Indy, alespoň prostřednictvím Harrisona Forda, vrátí letos definitivně naposledy, ale poprvé už to z režijní stoličky nebude dirigovat mistr sám. Důstojná Spielbergova rozlučka s jedinečnou a ikonickou filmovou postavou. 
Trailer filmu Indiana Jones a království křišťálové lebky

11. West Side Story

Fotografie z filmu West Side Story / West Side Story
© Cineblog
K nejméně doceněným autorovým filmům z poslední doby patří remake muzikálu West Side Story, který sice komerčně propadl, ale přesto ho lze řadit již dnes ke klasickým Spielbergovým dílům. Režisér se věrně drží předlohy a znovu jsme svědky rivality dvou pouličních gangů a lásky Tonyho (Ansel Elgort) a Marie (Rachel Zegler) a Anity (Ariana DeBose) a Bernarda (David Alvarez). Jde o strhující kinematografický zážitek, v němž Spielberg znovu demonstruje svůj výjimečný filmařský talent a cit pro práci s obrazem, kamerou, výtvarnou stránkou a hudbou. Jde o vysoký filmařský nadstandard s perfektně natočenými hudebními čísly, který se nicméně minul s vkusem a náladou většinového publika. Ze sedmi oscarových nominací si zlatou sošku odnesla jen představitelka vedlejší role Anity Ariana DeBose. Zahrála si zde i Rita Moreno, která byla představitelkou Anity v původním filmu a také byla oceněna Oscarem za vedlejší roli.
Trailer filmu West Side Story

10. Terminál

Tom Hanks ve filmu Terminál / The Terminal
© DreamWorks
Třetí spolupráce s Tomem Hanksem. Tentokrát chtěl Spielberg natočit film, který "by nás mohl pobavit i rozbrečet, abychom měli dobrý pocit ze světa". To se mu podařilo naplnit beze zbytku na příběhu "nepřijatelného" Viktora Navorského, obyvatele fiktivního východoevropského státu Krakozie (myšlený zřejmě jako některý ze států rozpadlého Sovětského svazu), který kvůli válečnému konfliktu v domovině nechtěně uvízne "v paragrafech" a také na letišti JFK v New Yorku. V patové situaci nesmí ani opustit letištní halu, ani se vrátit domů. Začne tedy žít zde k nelibosti šéfa letiště Franka (Stanley Tucci), který se chce mermomocí nevítaného vetřelce zbavit. Viktor se tu seznamuje s celou řadou "místních obyvatel" a poznává také půvabnou letušku Amelii (Catherine Zeta-Jones). Jeden z nejhezčích a nejdojemnějších Spielbergových filmů a Hanksovi role Navorského extrémně sedne.    
Trailer filmu Terminál

9. Blízká setkání třetího druhu

Fotografie z filmu Blízká setkání třetího druhu / Close Encounters of the Third Kind
© Universal
Každý režisér natočí dříve, či později (v tomto případě dříve) takzvaný profilový snímek, který ukáže jeho pravou tvář. Pro Spielberga je tímto profilovým filmem sci-fi, v němž se skloubí rodinné drama a vědeckofantastický námět o setkání lidí s mimozemskou civilizací. Spielberg věří, že mimozemšťani jsou inteligentní a mírumilovní a tento film tuto víru ilustruje v poslední třetině, kdy se vzorek náhodně vybraných jedinců setkává s mimozemskými vyslanci. Jsou mezi nimi i obyčejný otec rodiny Roy Neary (Richard Dreyfuss) a Jilian (Melinda Dillon), kterým jednoho dne ve žlutém světle zmizí syn. Blízká setkání jsou seriózně pojaté sci-fi, jenž se v závěru mění v pohádku o hodných obyvatelích jiných světů, moudrých a láskyplných. Z osmi oscarových nominací byl nakonec oceněn zlatou soškou jen kameraman Vilmos Zsigmond.
Trailer filmu Blízká setkání třetího druhu

8. Indiana Jones a poslední křížová výprava

Harrison Ford ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava / Indiana Jones and the Last Crusade
© Paramount
Třetí díl Indyho se vrací tam, kde skončili Dobyvatelé ztracené archy, a odehrává se dva roky po nich. Indiana tentokrát z poznámek svého otce hledá cestu za Svatým grálem, zdrojem věčného života. Jenže po něm jdou nacisté, kteří prostřednictvím půvabné Elsy (Alison Doody) Indyho nejdříve přivedou do Benátek a poté do Rakouska, kde je zajatý jeho otec (Sean Connery). Po různých peripetiích se nakonec všichni dostanou až k samotnému grálu. Samotnému ději ještě předchází krátký prolog s mladým Indianou Jonesem (River Phoenix), u něhož člověk zalituje, že netrvá déle. Třetímu dílu výrazně pomohlo obsazení Seana Conneryho, který tvoří s Fordem skvělou komickou dvojici a chemie mezi nimi funguje na výbornou. Trojka je obecně považována za nejlepší díl z celé série, ale ve srovnání s prvním Indym jde přeci jen o kopii, sice výbornou, ale originál je jen jeden.
Trailer filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava

7. Chyť mě, když to dokážeš

Leonardo DiCaprio ve filmu Chyť mě, když to dokážeš / Catch Me If You Can
© DreamWorks
Tento film vznikl podle stejnojmenné autobiografické knihy, kterou Frank William Abagnale jr. napsal v roce 1980. Ve filmu poprvé poznáváme Franka Abagnela (Leonardo DiCaprio) v 16 letech, jak žije se svým otcem Frankem seniorem (Christopher Walken) a matkou Paulou (Nathalie Baye) v New Yorku. Otec má neustálé problémy, aby se vůbec udržel finančně nad vodou, zato synovi předá formou anekdoty o dvou myších inspiraci k tomu, aby se stal tou druhou myší (která přežije). Frank jr. nakonec přijde na to, jak vyzrát nad systémem a stane se mimo jiné i falešným pilotem Pan Am. Na stopě mu je neúnavný agent FBI Carl Hanratty (Tom Hanks). Hra kočky s myší může začít. Už od úvodních animovaných titulků se jedná o neuvěřitelně chytlavý a elegantní retro kousek, který baví po celých zhruba 140 minut trvání. Tentokrát ani větší stopáž nezpůsobí to, že by se tu divák byť jen chvíli nudil. Značně mu v tom pomáhají skvělí herci v čele s DiCapriem, jemuž role podvodníka a svůdníka neobyčejně padne. Na podstatně menší ploše však zaujme Christopher Walken v roli tragikomického smolaře Franka seniora a jeho oscarová nominace je zcela na místě. Bez velkých gest, jen výrazem obličeje dokáže vyjádřit více než záplavou slov. Bezesporu jeden z nejlepších Spielbergových dospělých filmů.  
Trailer filmu Chyť mě, když to dokážeš 

6. Čelisti

Roy Scheider ve filmu Čelisti / Jaws
© Universal
Spielbergovi se původně do adaptace knihy Petera Benchleye moc nechtělo, ale nakonec se nechal přesvědčit s podmínkou, že bude moci změnit a upravit scénář podle svých představ. Děj je situován do malého přímořského letoviska, vyhledávané turistické destinace, kde v něm šerif Brody (Roy Scheider) pojme podezření, že se v blízkosti pláže objevil velký lidožravý žralok. Starosta města (Murray Hamilton) se snaží šerifovu obavu zlehčit a celý problém bagatelizovat kvůli chystaným slavnostem a nadcházející sezóně, kterou může ohrozit šerifem navrhované uzavření pláží. Na pomoc jsou přivoláni biolog Hooper (Richard Dreyfuss) a profesionální lovec Quint (Robert Shaw). Dodnes je snímek považovaný za nejlepší a nejvlivnější žraločí film a není divu. Spielberg udělal z nouze ctnost a podle hesla "méně je více" těžil hlavně z tušení hrozby, což geniálně hudebně podpořil John Williams. Odstartoval také vlnu hollywoodských letních blockbusterů a zbytek je historie.  
Trailer filmu Čelisti

5. Zachraňte vojína Ryana

Tom Hanks, Edward Burns, Matt Damon ve filmu Zachraňte vojína Ryana / Saving Private Ryan
© DreamWorks
V roce 1998 se ve Spielbergově hledáčku objevila 2. světová válka, a zvláště Den-D, vylodění na Omaha beach, které bylo klíčové pro zvrat v bojích a konečnou porážku nacistické válečné mašinérie. Šlo o první setkání Spielberga a Toma Hankse, který si tu zahrál hlavní postavu amerického kapitána, který se svojí jednotkou nejdříve přežije jatka na pláži, aby pak s úzkou skupinkou dalších mužů našel vojína Ryana (Matt Damon) a přivedl ho domů. Spielberg chtěl vždy natočit válečný film, už jako dítě točil amatérské válečné filmy, což je ukázáno i ve Fabelmanových, a nebyl by to on, aby toto téma zde nevytěžil do maximálního účinku. Do té doby nebylo v komerčním mainstreamovém filmu zvykem vídat takto drsné bojové scény plné naturalistického násilí a bojové scény jsou natočeny kameramanem Januszem Kamińskim naprosto excelentním způsobem. Spielberg si za to odnesl druhého Oscara za režii a Kaminski druhou zlatou sošku za kameru. 
Trailer filmu Zachraňte vojína Ryana

4. E.T. - Mimozemšťan

Fotografie z filmu E.T. - Mimozemšťan / E.T.: The Extra-Terrestrial
© Universal Pictures
Spielbergova "blízká setkání" vyvrcholila v roce 1982, kdy natočil svůj zřejmě nejznámější snímek o zapomenutém mimozemšťanovi, který se skamarádí s lidským chlapcem Elliotem (Henry Thomas). Ten si nejdřív roztomilého E.T.ho ubytuje ve svém pokoji a skrývá ho před svými sourozenci, Michaelem (Robert MacNaughton), Gertie (Drew Barrymore), před matkou (Dee Wallace-Stone) i ostatními kamarády. Nakonec ale vše praskne, zvláště když po E.T.m jdou i vědci, kteří chtějí záhadnou bytost pořádně prozkoumat. Film, k němuž napsala scénář Melissa Mathison, našel ohromnou diváckou odezvu a doslova lidem učaroval. Až do Jurského parku šlo o Spielbergův komerčně nejúspěšnější titul. A také obsahuje ikonickou scénu E.T.ho letu s Elliotem na kole na pozadí obrovského úplňku. Loutku E.T.ho vytvořil italský umělec Carlo Rambaldi, který pracoval mimo jiné i na King Kongovi a Vetřelci.
Trailer filmu E.T. - Mimozemšťan

3. Jurský park

Sam Neill ve filmu Jurský park / Jurassic Park
© Universal
Tvůrčího vrcholu dosáhl Spielberg v roce 1993, kdy natočil dva důležité filmy, které by nemohly být rozdílnější. Zatímco jeden ho redefinoval jako krále popcornové zábavy, druhý naplnil jeho umělecké ambice. Předlohou Jurského parku je stejnojmenná kniha Michaela Crichtona, kterou Spielberg povýšil na kulturní fenomén. Extravagantní miliardář John Hammond (Richard Attenborough) hodlá otevřít atrakci, která tu ještě nebyla. 65 milionů let vyhynulí dinosauři znovu ožijí díky klonování DNA. K triumfu vědy jsou přizváni i archeologové doktor Grant (Sam Neill) a doktorka Sattlerová (Laura Dern) a matematik a "teoretik chaosu" Ian Malcolm (Jeff Goldblum), který vyjadřuje znepokojení nad Hammondovou snahou jít proti přírodě a evoluci, což shrnuje legendární hláškou o tom, že "život si vždy najde cestu". Jurským parkem Spielberg předběhl dobu a vytvořil nadčasový snímek, který nabízí kromě dechberoucích triků i nesmrtelné poselství. Rovněž se mu povedlo natočit film bez hluchých míst a našel pro něj ideální délku dvou hodin, jinými slovy se vyhnul svému obvyklému neduhu děj dlouze natahovat.     
Trailer filmu Jurský park

2. Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy

Harrison Ford ve filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy / Raiders of the Lost Ark
© Universal Pictures
Archetyp a prototyp akčního dobrodružného blockbusteru, který patří k divácky nejoblíbenějším režisérovým snímkům, vznikl podle námětu Spielbergova kolegy a kamaráda George Lucase a Philipa Kaufmana. Mělo jít o filmovou verzi dobrodružných rodokapsů, které Spielberg a Lucas měli rádi jako děti. Děj je situován do roku 1936, což byla doba před nástupem nacismu a právě nacisté tu jsou ultimátní zlí hoši, proti nimž archeolog a dobrodruh Indiana Jones (Harrison Ford) bojuje. Jejich cílem je najít tajemnou archu, která jim může zabezpečit světovou nadvládu. Jones se snaží být o krok napřed a spolu s bývalou láskou Marion (Karen Allen) musí překonat řadu nebezpečí. Výsledkem je bezchybný film, který baví a drží v napětí od první do poslední minuty. V závěru se ke slovu dostanou skvělé vizuální efekty z dílny ILM oceněné Oscarem. Mimo dalších tří Oscarů v technických kategoriích z toho byla i druhá nominace za režii pro Spielberga. Důležitější ale je, že se zrodil Indy, jeden z nejlepších filmových hrdinů, jaké kdy stříbrné plátno divákům představilo. 
Trailer filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy 

1. Schindlerův seznam

Liam Neeson ve filmu Schindlerův seznam / Schindler's List
© Universal Pictures
Rok 1993 znamenal pro Spielberga období tvůrčího vrcholu. Kromě toho, že režíroval Jurský park, který se stal jeho komerčně nejúspěšnějším, natočil i dílo, jímž si definitivně získal i uznání kritiky, což následně stvrdilo i sedm Oscarů, hned dva pro režiséra a producenta Spielberga. Ten se tu vypořádává s traumatem holocaustu v příběhu Oskara Schindlera (Liam Neeson), vysoce postaveného nacisty, který za války zachránil stovky židů tím, že jim poskytl práci ve své továrně. Čelil při tom nejrůznějším nesnázím a také veliteli Amonu Göthovi (Ralph Fiennes), který je naopak pověřen likvidací židů v místním pracovním táboře. Spielbergovi se riskantní tah s tříhodinovým filmem natočeným navíc černobíle vyplatil a nikdo již nemohl zpochybnit, že kromě komerce umí vytvořit i umělecky náročné snímky s humánním poselstvím. 
Trailer filmu Schindlerův seznam

Poznámka: Filmy jsou řazeny podle subjektivního hodnocení autora článku.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • , (thornhill, 27.02.2023 10:00) Reagovat

    Schindler je gýč ale to u Spielberga je dosť bežné. Z romantizovaný hlavný hrdina ale natočené je to dobre to bez debat. Ja by som dal určite vyššie Minority Report,Mníchov a Lincolna

  • A kde je Minority Report? Nebo Válka světů?... (Štěpán Špilberk, 28.02.2023 16:06) Reagovat

    A kde je Minority Report? Nebo Válka světů?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Mean Girls nemají konkurenci (22.01.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu