Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 6. 2022 - 23. 6. 2022

TV tipy: Lukas hraje vysokou karetní hru a podniká útok na Rommela

Vydáno: 17.06.2022 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Fanart.tv

Ve druhé polovině června nelze v televizích očekávat žádný zásadní hit, pár premiér se přesto na program dostane. Tou nejvýraznější je asi adaptace severského thrilleru Složka 64, uvedeno bude ale i drama Amnestie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rvačka v Panamě (Du rififi á Paname) (pátek 17. 6., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Rvačka v Panamě / Du rififi á Paname
© IMDb
Kriminální drama z druhé poloviny šedesátých let u nás zas tak známé není a do programů se moc nedostává. Režírující Denys de La Patellière v něm doplácí především na zbytečnou příběhovou složitost, protože až do dvou třetin není úplně jasné, jakým směrem se zápletka bude ubírat, kdo je gangster a kdo ne a celé je to zamotané tak, že to prakticky nejde rozmotat. Dojem trochu napraví poměrně strhující závěr, který ale stejně všechny nejasnosti neobjasní. Drsnější atmosféra a prostředí několika lokací ale fungují vesměs výborně, stopáž je naštěstí střídmá a tempo relativně svižné. Hlavní roli ztvárnil spolehlivý, avšak v tomto případě trochu upozaděný Jean Gabin, kterého doplnili třeba Gert FröbeGeorge RaftClaude Brasseur nebo Nadja Tiller. Trochu nevýrazný tip na konec pracovního týdne.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Augusteho Le Bretona.

Originální trailer filmu Rvačka v Panamě / Du rififi á Paname
Vysoká karetní hra (Lo scopone scientifico) (sobota 18. 6., ČT2, 13.50 - 15.45)

Plakát filmu Vysoká karetní hra / Lo scopone scientifico
© IMDb
Ani italské komediální drama z počátku sedmdesátých let není tuzemským divákům tak úplně známé. Režírující Luigi Comencini v něm sice zpočátku láká na klasicky ztřeštěnou italskou zábavu, postupem času ale od humoru ustupuje a soustředí se na docela hutné sociální drama s trochu morbidní a tragickou pointou. Odlehčená atmosféra nicméně funguje a i samotný příběh je vesměs zajímavý, i když tak trochu prvoplánový. Na výbornou se ovšem povedlo obsazení, v němž excelují Alberto SordiSilvana ManganoJoseph Cotten a Bette Davis. Chybět nesmí ani úderné suché hlášky a několik výtečně vypointovaných scén. Jen to tempo mohlo být o něco svižnější, protože zhýčkaný moderní divák se občas přistihne u lehké nudy. Další zapomenutý tip.  

Zajímavost: Když obdržela scénář, byla Davis uprostřed dovolené v lázních, během dvaceti čtyř hodin ji ukončila a odletěla do Říma na natáčení.

Originální trailer filmu Vysoká karetní hra / Lo scopone scientifico
Nájezd na Rommela (Raid on Rommel) (sobota 18. 6., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu Nájezd na Rommela / Raid on Rommel
© IMDb
Taktéž válečné drama z úvodu sedmdesátých let je v tuzemských končinách absolutně neznámé a nesehnatelné. Režírující Henry Hathaway v něm tedy moc neřešil historické reálie a použitá technika je viditelně z jiné doby, navíc si občas vypomohl skutečnými archivními záběry, které se do snímku moc nehodí, na druhou stranu ale představí stále ne tak dobře zmapovanou epizodu z druhé světové války. Opřít se mohl o exotické reálie, svižné tempo a perfektní závěrečnou akci, která je potřebně velkolepá. Hlavní a jedinou hvězdou tu je výborný Richard Burton, jemuž dělají společnost méně povědomé tváře, mezi nimiž jsou třeba John ColicosWolfgang PreissDanielle De Metz nebo Christophe Carry. Potěší i to, že stopáž je na podobnou žánrovku dost krátká a není zbytečně protahovaná, což je v tomto případě jedině dobře. Raritní záležitost.

Zajímavost: Film byl natočen za pouhé tři týdny.

Originální trailer filmu Nájezd na Rommela / Raid on Rommel
Složka 64 (Journal 64) (sobota 18. 6., ČT2, 21.40 - 23.35)

Český plakát filmu Složka 64 / Journal 64
© Facebook tvůrce
Dánský kriminální thriller je dosud nejlepším příspěvkem do série filmů o Oddělení Q, které vznikly dle literární předlohy Jussiho Adlera-Olsena. A vůbec nevadí, že režírující Christoffer Boe si z ní vypůjčuje jen základní motiv a všechny další vedlejší linie opomíjí. Od začátku totiž nastoluje hutnou a nepříjemnou atmosféru, v níž si pomáhá opravdu svižným tempem, v němž nechybí ani decentní a nijak opulentní akce. Potěší i to, že v detektivní zápletce je jen minimum nelogičností, což sice trochu pokazí samotný závěr, v němž přece jen je až moc klišé a nesmyslů, to ale kompenzuje bravurní práce s napětím. Z obsazení vyniká titulní trio Nikolaj Lie KaasFares Fares a Johanne Louise Schmidt. Pozitivem budiž i jemný sociální přesah, který ale není nijak zdůrazňován a tím pádem je stále aktuální. Trochu nenápadný tip týdne, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Jde o poslední díl série, který produkovala společnost Zentropa, další knihy už zakoupilo studio Nordisk Film Production.

Český trailer filmu Složka 64 / Journal 64
Jak se krade milión (neděle 19. 6., ČT1, 14.05 - 15.40 / úterý 21. 6., 14.45 - 16.20)

Plakát filmu  / Jak se krade milión
© s-antikvariat.cz
Poněkud zapomenutá československá kriminální komedie z druhé poloviny šedesátých let se snaží o společenskou satiru, tato snaha ale funguje jen v první polovině. Režisér a scenárista Jaroslav Balík právě v úvodu baví nejvíc, protože jednotlivé situace skvěle vypointovává a podkresluje je vtipnými vnitřními monology, které snímku dodávají zvláštní kouzlo sžíravého soudobého komentáře. Jen je škoda, že se mu podobné ladění nepodaří udržet celou dobu a v poslední třetině už evidentně nastavuje už tak řídký příběh a uměle přidává další a další epizody, aby se dostal k celovečerní stopáži. Právě v těchto momentech mu nejvíc pomáhá obsazení, v jehož hlavní roli exceluje Rudolf Hrušínský, jemuž sekundují Slávka BudínováIvan Vyskočil nebo Jitka Zelenohorská. Nejzajímavější je počin ovšem tím, jak nevědomky předběhl dobu a de facto popsal fungování privatizační éry devadesátých let a částečně i dnešní doby. Nadčasový tip.

Zajímavost: Převážná část snímku se natáčela v Příbrami.

Televizní spot filmu Jak se krade milión
Amnestie (neděle 19. 6., ČT1, 20.10 - 22.25)

Plakát filmu  / Amnestie
© Facebook tvůrce
Tři roky starý slovensko-český thriller vychází ze skutečných událostí, které se divákům snaží co nejpodrobněji vylíčit, na což také nejvíce doplácí. Režírující Jonáš Karásek se totiž ve změti mnoha podzápletek a složitě propletených vztahů mezi postavami velmi brzy ztrácí a logicky je tak nedokáže srozumitelně podat méně znalým divákům. Situaci si ještě zkomplikoval tím, že do dění přidal i postavy fiktivní, kterým možná věnuje až zbytečně moc pozornosti, protože nejsou až tak zajímavé. Jakmile se ale děj přesune do vězeňského prostředí, rázem jsou dojmy mohem lepší, protože atmosféra je potřebně hutná a drsná a samotná vzpoura je natočena bravurně a dokonale strhujícím způsobem, tempo je navíc hodně svižné a není v něm nějaký prostor na extrémní nudu. Spolehlivé je též obsazení, v němž se sešli Aňa GeislerováMarek VašutMarek MajeskýJuraj Bača nebo Natalia Germani. Jen ta stopáž mohla být o pár desítek minut kratší. Premiérový tip, o němž se více píše v naší recenzi.

Zajímavost: V rámci snížení nákladů šili kostýmy pro leopoldovské vězně skuteční vězni ze zařízení v Šaci na východě Slovenska.

Originální trailer filmu Amnestie
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) (úterý 21. 6., ČT2, 20.00 - 22.00)

Český plakát filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
© Bioscop
Skoro dekádu stará adaptace svého času velmi populárního románu Jonase Jonassona rozhodně naláká k jeho přečtení. Režisér a spoluscenárista Felix Herngren je silnější především v první polovině, v níž velmi dobře rozehrává absurdní, nicméně fungující příběh, v němž není nouze o černý humor a úderné hlášky, vše je navíc skvěle vypointované a má svižné tempo. Daří se mu prodat i scény, které by primárně k smíchu být neměly a divák se u nich tak nemusí stydět. K celkovému prospěchu budiž i odlehčená a pohodová atmosféra a výborné obsazení, jemuž dominuje Robert Gustafsson. O to větší je škoda, že ve druhé polovině začíná příběh drhnout, dvě časové dějové linie se trochu navzájem bijí, což vyústí v to, že si divák může připadat, jako když paralelně sleduje dva úplně jiné filmy. Ke škodě by určitě nebylo ani pokrácení stopáže. Tip, kterému by slušelo, kdyby byl o něco přímočařejší, o čemž se zmiňuje i naše recenze.

Zajímavost: Gustafsson později prozradil, že po začátku natáčení prakticky non stop tři týdny nosil velmi složitý make-up.

Český trailer filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Lukas (Lukas) (úterý 21. 6., Prima Max, 22.20 - 00.10 / čtvrtek 23. 6., 00.20 - 02.10)

Plakát filmu Lukas / Lukas
© Flickering Myth
Pod alternativním českým názvem Vyhazovač najdete v programech francouzské akční drama, které má všechny předpoklady proto, aby bylo velmi snadno přehlédnuto, byla by to ale škoda. Režírující Julien Leclercq v něm totiž dobře věděl, že dostal k dispozici předvídatelný příběh plný klišé, který určitě nikoho nepřekvapí a soustředil se tak spíš na drsnou, ponurou a poněkud bezútěšnou atmosféru, syrovou a až na výjimky velmi dobře zrealizovanou a jako by na jeden záběr natočenou akci a záměrně pomalejší tempo, v němž ona beznaděj a syrovost mají šanci vyniknout. Hlavní roli ztvárnil Jean-Claude Van Damme, který sice neopouští svůj tradiční jeden výraz, v tomto případě to ale nevadí, protože funguje jeho charisma a určitá upřímnost, s níž svůj ztroskotalý charakter podává, navíc jde v jeho vesměs zoufalé kinematografii o zdaleka nejlepší počin za posledních deset let. Tip pro milovníky padlé hvězdy.

Zajímavost: Film se natáčel v Belgii, odkud Van Damme pochází.

Oficiální trailer filmu Lukas / Lukas
Problémissky (Missbehaviour) (středa 22. 6., Prima Max, 20.00 - 22.15 / čtvrtek 23. 6., 17.50 - 20.00)

Český plakát filmu Problémissky / Misbehaviour
© Bioscop
Předloňské britsko-francouzské komediální drama vychází ze skutečných událostí a mělo obrovský potenciál, ten ale nedokázalo využít. Režírující Philippa Lowthorpe v něm dostala k dispozici nadčasové a stále rezonující téma feminismu a ženské rovnoprávnosti, nedovedla ho ale podat moc atraktivně. Po celou dobu se ani nedokázala rozhodnout, zda chce točit spíš komedii, nebo drama, takže výsledek je zvláštně polovičatý a vedle trošku laciných a násilně podaných společenských poselství zoufale postrádá nadhled, o který si některé momenty vysloveně říkají. A je to škoda, protože dobová atmosféra funguje parádně a zákulisí soutěže Miss je podáno velmi dobře a zajímavě. Nad vodou tak snímek drží obsazení, v němž vyniká Keira Knightley, kterou doplňují třeba Greg KinnearGugu Mbatha-Raw nebo Jessie Buckley. Nedotažený tip, který by byl potřeba podat o něco výrazněji a zapamatovatelněji, což potvrzuje i naše recenze.

Zajímavost: Snímek měl premiéru pouhých deset dní před kompletním lockdownem ve Velké Británii.

Český trailer filmu Problémissky / Missbehaviour
The Details (The Details) (středa 22. 6., Paramount Network, 20.00 - 22.00 / čtvrtek 263. 6., 18.00 - 20.00)

Plakát filmu The Details / The Details
© CSFD
Jedenáct let starý snímek je v tuzemsku známý jen minimálně a hodnocen jen lehce nadprůměrně a oficiálně se shání velmi těžko, v zahraničí je na tom o něco lépe. Režisér a scenárista Jacob Aaron Estes v něm naláká na hodně atraktivní zápletku, která se dá zachytit naprosto šíleně a absurdně, aby ji ale zpracoval naprosto nevýrazně a vesměs nezajímavě. Po celou dobu osciluje mezi komedií a dramatem, což rezultuje v to, že výsledek není ničím a oba žánry jsou většinou využity v ne úplně vhodnou chvíli. Tempo je sice svižné a stopáž střídmá, ani to ale nedokáže zakrýt, jak je příběh překombinovaný, nezáživný a postrádá břitké a vypointované dialogy. Titulní roli ztvárnil poněkud unylý Tobey Maguire, mnohem výraznější je ale vynikající Laura Linney, dále se pak objeví ještě Elizabeth Banks, Ray LiottaKerry Washington nebo Gary Schwartz. Nevýrazná a nedotažená oddechovka.

Zajímavost: Původně měl hlavní roli hrát James McAvoy, kvůli kolidujícím termínům byl ale nahrazen.

Originální trailer filmu The Details / The Details

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nepřivolávej nic zlého (11.04.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu