Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 20. týden

Kinopremiéry: Co komu udělali na Mulholland Drive, když prší slzy?

Vydáno: 18.05.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Aktuální týden v kinech jako by nebyl, protože všechny novinky jsou pro specifické a menšinové publikum. O všem svědčí fakt, že tím nejatraktivnějším je uvedení restaurované verze Lynchova filmu Mulholland Drive.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mulholland Drive (Mulholland Drive) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Mulholland Drive / Mulholland Drive
© CSFD
Po jedenadvaceti letech se do kin v restaurované verzi na pouhý týden vrací mysteriózní thriller režiséra a scenáristy Davida Lynche. Ten je jeho absolutní esencí, pohrává si s divákem a nabízí velké množství interpretací. Navíc tehdy širší veřejnosti představil Naomi Watts, která si zahrála jednu z hlavních rolí, tu druhou pak ztvárnila Laura Harring. Psát cokoli dalšího o tomto počinu je pověstným nošením dříví do lesa, navíc to udělala už před lety naše rubrika Stroj času, mnohem důležitější totiž je ho vidět, k čemuž je teď po letech ideální příležitost. "Premiéra" týdne.

Synopse: Ve spletitém vyprávění jsme nejdříve svědky nehody, kterou přežije jako jediná Rita (Laura Harring) a silně otřesená se uchýlí do opuštěného apartmá poblíž Sunset Boulevardu. Svou roli v rámci komplikovaného příběhu sehrává režisér Adam Kesher (Justin Theroux), jemuž investoři diktují obsazení hlavní role v jeho novém filmu, což Adam kategoricky odmítá. Brzy je ale přesvědčen o opaku. A do toho přijíždí mladá herečka Betty (Naomi Watts), která se ubytovává ve volném apartmá své tety, kde narazí na dezorientovanou Ritu, s níž začne postupně odhalovat Ritinu skutečnou identitu, původ pětadvaceti tisíc dolarů v Ritině kabelce a účel tajuplné modré skříňky. Komplikované odpovědi, které nacházejí, jsou velice znepokojivé.

Zajímavost: Jako úředník popíjející espreso se hned na začátku filmu mihne autor hudby Angelo Badalamenti.

Český trailer filmu Mulholland Drive / Mulholland Drive
Co jsme komu všichni udělali? (Qu’est-ce qu’on a tous fait au bon Dieu?) (CinemArt)

Český plakát filmu Co jsme komu všichni udělali? / Qu’est-ce qu’on a tous fait au bon Dieu?
© CSFD
Francouzská komedie je pravděpodobně završením trilogie, jejíž námět vychází ze střetu rozdílných kultur v rámci jedné rodiny. O tom, že vše nejspíše pojede v očekávaných kolejích, svědčí to, že tvůrčí tým se nijak neproměnil. To tedy znamená, že režii znovu obstaral Philippe de Chauveron, jemuž se scénářem opět pomohl Guy Laurent a hlavní role rodičů si zahráli Christian Clavier a Chantal Lauby. Ohlasů ani komentářů zatím moc neexistuje, dá se ale očekávat, že ti, kteří se bavili při prvních dvou dílech, se budou asi bavit i u tohoto, i když možná ne v takové míře. Možný divácký hit.

Synopse: Claude (Christian Clavier) a Marie (Chantal Lauby) Verneuilovi slaví čtyřicet let společného života. Jejich dcery pro ně připravují oslavu v jejich rodinném domě, a jelikož to musí být velká akce, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Oba manželé tak budou muset pod svou střechou přivítat Rachida (Medi Sadoun), Davida (Ary Abittan), Chaa (Frédéric Chau) a Charlese (Noom Diawara), kteří jsou podobně rozdílní jako jejich synové. O zábavu tak bude znovu postaráno.

Oficiální český trailer filmu Co jsme komu všichni udělali? / Qu’est-ce qu’on a tous fait au bon Dieu?
Když prší slzy (High Level Pictures)

Plakát filmu  / Když prší slzy
© CSFD
Tuzemské drama je jednou velkou neznámou a je velmi těžké o něm cokoli kloudného napsat. Jedná se totiž o režijní a scenáristický debut Michaely Semely, která klíčové role svěřila jen minimálně známým Anetě KernovéHaně Drozdové a Janu Burdovi. Ohlasy ani komentáře dosud pochopitelně neexistují a nedá se moc očekávat, že by se to po premiéře dramaticky změnilo. Premiéra, která přichází bez větší propagace a asi bude trochu těžší ji najít.

Synopse: Půvabná, avšak zakřiknutá Klára (Aneta Kernová) má za manžela policistu Martina (Jan Burda), z něhož se postupem času stává alkoholik. V opilosti se mění v násilníka a terčem jeho slovních i fyzických útoků je právě Klára. Ta dlouho věří, že se situace změní a ona bude mít zpět muže, kterého milovala. Vše ale otočí náhodné setkání s Adélou (Hana Drozdová), která v mládí zažívala domácí násilí. Tato dívka Kláře otevře oči a ona v sobě začne hledat sílu se násilnickému manželovi vzepřít.

Zajímavost: Snímek vychází ze skutečných událostí.

Originální trailer filmu Když prší slzy
Mára jde do nebe (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Mára jde do nebe
© CSFD
Tuzemský dokument sleduje snažení známého českého horolezce Marka Holečka o zdolání náročné hory Gašerbrum. Režijně a scenáristicky ho zachytila Markéta Ekrtová-Válková, která bude určitě spoléhat na atraktivní námět, krásné záběry nekonečných hor a charisma hlavního hrdiny. Dle synopse by ale prostor měli dostat i jeho kolegové a kamarádi, takže by nemělo jít o nekritickou one-man show. Nějaké komentáře ani ohlasy zatím neexistují, u podobného žánru ale moc potřeba nejsou, protože diváci, kteří o snímek mají zájem, si ho nepochybně najdou a možná i s následnou diskuzí s tvůrci.

Synopse: Marek Holeček patří k nejvýznamnějším českým a světovým horolezcům současnosti. Na ty největší hory leze bez použití kyslíku náročným alpským stylem. Pětkrát se pokusil vylézt na náročnou horu Gašerbrum I v pákistánském pohoří Karákorám, úspěšný byl ale až pátý pokus. V těch předchozích zažil neúspěchy, přišel kvůli omrzlinám o několik článků prstů na noze a také o kamaráda horolezce, který přímo před ním spadl z výšky tisíce metrů. A díky přítomnosti kamery u toho diváci mohou být s ním.

Zajímavost: V roce 2018 získal Holeček se svým spolulezcem Zdeňkem Hákem jako vůbec první Čech mezinárodní ocenění Zlatý cepín.

Originální trailer filmu Mára jde do nebe 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Angelo Badalamenti a David Lynch (15.04.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Tom Sizemore (04.03.2023 09:06 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Slepý obhájce nevinných Zátopek je strážce majáku (30.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Angelo Badalamenti (13.12.2022 05:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu