Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 11. 2021 - 25. 11. 2021

TV tipy: Jack Strong pro balík prachů podstoupí cestu do středu Země

Vydáno: 19.11.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Mashable India

České televize jako by už čekaly na Vánoce, protože se zdá, že rezignovaly na atraktivní premiéry a znovu zařazují oblíbené hity. Taháky našeho aktuálního výběru tak jsou thrillery Bourneův odkaz a Pro balík prachů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Akta X: Chci uvěřit (The X-Files: I Want to Believe) (pátek 19. 11., Prima Cool, 20.15 - 22.25 / neděle 21. 11., 23.45 - 01.50)

Plakát filmu Akta X: Chci uvěřit / The X Files: I Want to Believe
© IMDb
Před třinácti lety vznikl zatím poslední celovečerní film, který navazoval na legendární a velmi oblíbený seriál. Jako svůj režijní debut ho natočil duchovní otec celé série Chris Carter, jenže se mu tak úplně nepodařil. Místo očekávaného mysteriózního sci-fi s nádechem tajemna totiž stvořil poměrně napínavou, ale naprosto tuctovou kriminálku, která je sice trochu drsnější a má potemnělou atmosféru, nikoho ale moc neuspokojí. Fanoušci se nedozví vůbec nic nového a bude jim chybět určitá záhadnost, nejednoznačnost a různé konspirační teorie, ti, kteří seriál moc nesledovali, se absolutně nebudou orientovat v různých narážkách, odkazech a vztazích mezi postavami. Celý příběh navíc nedává moc smysl a je plný zvláštně toporných a nedomyšlených dialogů. Na úrovni lehkého nadprůměru tak snímek udržují svižné tempo, již zmíněná atmosféra, střídmá stopáž a pochopitelně obsazení, jemuž dominují David Duchovny a Gillian Anderson, které doplňují třeba Amanda PeetBilly Connolly nebo Xzibit. Ne úplně uspokojivý konec jednoho kultu. 

Zajímavost: Název filmu I Want to Believe je nápis na fotce UFO, která visela v Mulderově kanceláři.

Originální trailer filmu Akta X: Chci uvěřit / The X-Files: I Want to Believe
Chléb, láska a..... (Pane, amore e.....) (pátek 19. 11., ČT2, 21.55 - 23.35 / sobota 20. 11., 14.10 - 15.45)

Plakát filmu Chléb, láska a..... / Pane, amore e.....
© TVGuru
Vyvrcholení italské romanticko-komediální ságy pochází z poloviny padesátých let a je v lecčems jiné než jeho dva předchůdci. Režie se ujal Dino Risi, který trochu temnější a realističtější podtóny zcela ignoroval a spoléhal jen a pouze na čistý humor, který je povětšinou situační, vesměs dobře vypointovaný, typicky jihoevropsky bláznivý, ale nenápaditý. Další změna je v technickém pojetí, neb celý snímek je natočen v širokoúhlém formátu a v barvě, což mu dodává o dost pozitivnější a rozvernější atmosféru. Příběh nemá smysl řešit, protože jde spíše o sled jednotlivých epizod, které jsou záminkou k různým více, či méně vtipným situacím. Nechybí ale ani krásné lokace Sorrenta, kam se celý děj přesunul. V hlavní roli se vrátil spolehlivý Vittorio de Sica, jehož partnerku tentokráte ztvárnila Sophia Loren, znovu se ovšem objeví i výborná Tina Pica. Jen je asi škoda, že tvůrce spoléhal až moc na jistotu a nepřišel s něčím originálním, protože výsledek je hodně zaměnitelný. Nenáročná zábava na páteční večer.  

Zajímavost: V Itálii měl film premiéru 22. prosince 1955.

Ukázka z filmu Chléb, láska a..... / Pane, amore e.....
Bourneův odkaz (The Bourne Legacy) (pátek 19. 11., Nova, 22.50 - 01.20 / sobota 20. 11., Nova Action, 20.30 - 23.00 / úterý 23. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.40)

Český plakát filmu Bourneův odkaz / The Bourne Legacy
© Bontonfilm
Skoro dekádu starý akční thriller měl být jakousi snahou o rozšíření bourneovského univerza, i kvůli vlažné reakci diváků ale zůstalo u jednoho příspěvku. Režisér a spoluscenárista Tony Gilroy v něm vsadil na poctivou a staromilskou špionážní podívanou, v níž mají přednost dlouhé dialogy a pečlivé budování poněkud komplikované zápletky. Ta drhne především v ne úplně zajímavém a pomalejším začátku, když ale úvodní komplikace překoná, je naprosto bezproblémová a při plné pozornosti pochopitelná. Je asi dobře, že akce tu není tolik, protože není úplně dobře sestříhaná a často je velmi nepřehledná. Titulní roli zahrál velmi dobrý Jeremy Renner, kterého skvěle doplňují především Rachel Weisz a Edward Norton, který by ale potřeboval trochu víc prostoru. Dojem krom lehce přetažené stropáže trochu kazí zbrklý a nečekaný závěr, jemuž chybí lepší pointa. Oldschoolová zábava, o níž se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Při natáčení scény s vlky měl Renner v kapse kuřecí játra, kdyby totiž k něčemu došlo, zvířata by dala přednost jim.

Český trailer filmu Bourneův odkaz / The Bourne Legacy
Czech Made Man (sobota 20. 11., Nova Cinema, 02.00 - 04.30)

Plakát filmu  / Czech Made Man
© Facebook tvůrce
České komediální drama je dnes relativně zapomenuté a nepatří ani k těm divácky zásadně úspěšným. Režírující Tomáš Řehořek v něm upoutá především technickou stránkou, která je na tuzemské poměry i po deseti letech výborná a osobitá. Akční scény jsou obstojné, kamera hodně zajímavá a hudební soundtrack zcela přesný a v dobrém slova smyslu "cool". O to větší je škoda, že příběh není celistvý a je jen řadou jednotlivých epizod, které jsou dost nevyrovnané, oscilují mezi vtipnými a seriózními, avšak někdy sklouznou až do trapnosti a komentář hlavní postavy je po chvíli otravný. Podobně nekonzistentní jsou herecké výkony, protože na jedné straně tu jsou vynikající Jan BudařPetr ČtvrtníčekMilan Šteindler nebo Norbert Lichý, na té druhé však nevýrazní Kateřina Brožová a Martin Pisařík a vysloveně trapný Martin Hranáč. Přes veškeré výtky by dojmy měly být kladné, protože látka je poměrně provokativní, o zdejší povaze hodně vypovídá a je zpracována relativně zdařile, což potvrdí i naše letitá recenze.

Zajímavost: Děj filmu je inspirován osudy podnikatele Zdeňka Kubíka.

Televizní spot filmu Czech Made Man
Mezi námi zloději (sobota 20. 11., ČT1, 15.35 - 17.00 / neděle 21. 11., 06.25 - 07.50)

Plakát filmu  / Mezi námi zloději
© IMDb
Ačkoliv československá komedie pochází z první poloviny šedesátých let, tedy z jednoho z nejlepších období zdejší kinematografie, připomíná spíš počiny o dekádu starší a z tehdy startující Československé nové vlny se značně vymyká. Režisér a spoluscenárista Vladimír Čech v ní totiž dostal k dispozici typicky budovatelský příběh, který měl být společenskou satirou, ale ve výsledku byl naprosto nenápaditou a neoriginální záležitostí a bohapustou socialistickou agitkou. Na druhou stranu nutno uvést, že situační a nepolitický humor funguje poměrně dobře, jen je ho zoufale málo a plytkost scénáře je místy až do očí bijící. Jediné, co drží film lehce nad průměrem, jsou vskutku originální úvodní titulky a bravurní obsazení, v němž hrají prim Otomar KrejčaVladimír Menšík a Jiří Sovák, které neměné úchvatně doplňují mimo jiné Václav LohniskýBohuš ZáhorskýStella ZázvorkováFrantišek FilipovskýJosef Kemr nebo Jaroslav Vojta. Trochu sentimentální tip pro tolerantnější publikum.     

Zajímavost: Natáčení probíhalo v obci Plástovice.

Ukázka z filmu Mezi námi zloději
Cesta do středu Země (Journey to the Center of the Earth) (sobota 20. 11., Prima Max, 15.40 - 17.35 / neděle 21. 11., 12.55 - 14.50)

Plakát filmu Cesta do středu Země / Journey to the Center of the Earth
© Lolo Loves Film
Dobrodružná podívaná ze druhé poloviny nového tisíciletí sice vychází ze slavné předlohy Julese Vernea a překvapivě ji i poměrně ctí, zase tolik společného s ní ale nemá. Tehdy debutující režisér Eric Brevig v ní spolehl na absolutní diváckou jistotu a rezignoval na jakoukoli snahu o originalitu, protože všechny scény už byly viděny v podobných žánrovkách, jen někde lépe provedené, jinde hůře. Opíral se tak o exotické lokace, pohodovou atmosféru, která diváky vrátí do dětských let, velmi dobrou akci a překvapivě zdařilý humor, který není vysloveně infantilní a trapný. Příběh pochopitelně nemá smysl řešit, protože nedává elementární smysl a nedrží moc u sebe, to ale zase tolik nevadí. Ústřední roli si zahrál spolehlivý Brendan Fraser, jemuž zdatně sekundují především Josh Hutcherson a Anita Briem. Problém pak bude v tom, že na obrazovce snímek ztratí podstatnou část kouzla, protože byl koncipován pro 3D a většina triků tak nevynikne. Příjemná rodinná zábava na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Snímek byl natočen za pouhých osmačtyřicet dní.

Originální trailer filmu Cesta do středu Země / Journey to the Center of the Earth 
Jack Strong (Jack Strong) (sobota 20. 11., ČT2, 22.10 - 00.15)

Plakát filmu Jack Strong / Jack Strong
© CSFD
Sedm let staré polské drama sice vychází ze skutečných událostí, nutno ale podotknout, že se mnohdy reálného průběhu nedrží a poměrně dost věcí idealizuje, případně vykládá trochu jinak. Je ale otázkou, zda se režisér a scenárista Wladyslaw Pasikowski zrovna chtěl vydat cestou historické přesnosti, protože svůj počin podřídil spíše žánrovým požadavkům a natočil ho jako poctu významné, i když kontroverzní osobnosti polských dějin, než že by chtěl rekonstruovat, co a jak se přesně stalo. Spolehl se tedy především na brilantně budované napětí, které je stupňováno ke strhujícímu závěru, svižné tempo a dobovou atmosféru, která funguje na výbornou. Akce tu tedy moc není, když už se ale objeví, je takřka dokonalá, o to víc je potěšující, že dialogy nijak nenudí, jsou skvěle napsané a mají v sobě vnitřní náboj. Titulní roli ztvárnil vynikající Marcin Dorocinski, nejvíc ale překvapí účast Patricka Wilsona, dále se pak objeví třeba Maja OstaszewskaDagmara Dominczyk nebo Zbigniew Zamachowski. Jen možná škoda lehce přepálené stopáže a občas komplikované zápletky. U nás ne tak známá záležitost.

Zajímavost: Film se kromě Polska natáčel v Moskvě a Washingtonu.

Oficiální trailer filmu Jack Strong / Jack Strong
Pro balík prachů (Honest Thief) (neděle 21. 11., Prima, 22.40 - 00.40 / pondělí 22. 11., Prima Max, 01.50 - 03.45)

Český plakát filmu Pro balík prachů / Honest Thief
© Kino Litomyšl
Akční krimi vstoupilo do tuzemských kin teprve před třinácti měsíci, přesto se už dočkalo televizní premiéry, což o něm dost svědčí. Režisér a spoluscenárista Mark Williams v něm tedy nedělá nic vysloveně špatně, jen rezignoval na veškeré ambice. Výsledkem tak je nenápaditá záležitost s předvídatelným příběhem, v němž nefunguje logika a je v něm až příliš nesmyslů. Mnohé pak asi nepříjemně překvapí, že akce je v něm naprosté minimum a důraz je kladen spíše na milostnou linii, která ale moc nefunguje a není ani moc zajímavá, ke vší škodě tu není ani moc napětí. Jediným, kdo tedy udržuje kvality snímku někde decentně nad průměrem, je Liam Neeson v titulní roli, ačkoli i on ve své akční poloze už se značně opakuje. Tomu pak dělají společnost například Kate WalshJai CourtneyJeffrey Donovan nebo Robert Patrick. Naprosto zaměnitelný počin, který je ale možná na konec pracovního týdne naprosto ideální.   

Zajímavost: Scény automobilové honičky se natáčely v listopadu 2018.

Český trailer filmu Pro balík prachů / Honest Thief
Série Divergence: Aliance (Allegiant) (úterý 23. 11., Prima Max, 20.00 - 22.25 / středa 24. 11., 17.40 - 20.00 / pátek 26. 11., 08.55 - 11.20)

Český plakát filmu Série Divergence: Aliance / Allegiant
© Facebook tvůrce
Vyvrcholení dystopické trilogie, na kterou si dnes málokdo vzpomene, je v zahraničí hodnoceno o něco lépe než u nás, žádná velká sláva to ale není. Režírující Robert Schwentke v něm vychází z předlohy Veronicy Roth a nabízí jen bohapustou rutinu, která se veze na doznívající slávě podobných young adult záležitostí. Daří se mu vytvořit solidní atmosféra blízké budoucnosti, problém nemá ani s akcí, které je bohužel málo a není tak výrazná a taktéž tempo je poměrně svižné. Při vší snaze ale nedokáže zakrýt prázdný a dost hloupý příběh a dost zbytečně se soustředí na nicneříkající a extrémně dlouhé dialogy a další vysvětlování fungování celého světa, které je po chvíli únavné a nezajímavé. Dost možná by mohl ubrat i z příliš viditelných digitálních efektů. Nad vodou tak drží snímek obsazení, v němž hlavní role vytvořili Shailene Woodley a Theo James, které doplnili třeba Naomi WattsOctavia SpencerJeff DanielsAnsel ElgortZoë Kravitz nebo Miles Teller. Tip hlavně pro teenagery, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: K natáčení filmu byly použity dvě nové kamery německé firmy Arri.

Český trailer filmu Série Divergence: Aliance / Allegiant
Jack Frost (Jack Frost) (čtvrtek 25. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.00)

Plakát filmu Jack Frost / Jack Frost
© Movie Poster Shop
Komediální drama z konce devadesátých let se v našich končinách těší přece jen o něco lepšímu hodnocení než v zahraničí. Čím to může být, je těžké odhadovat, protože na velkém plátně debutující režisér Troy Miller se v něm spolehl na absolutní jistotu a natočil typicky vánoční film, v němž převažuje sentiment a částečně kýč, nechybí mu ale poctivá sváteční atmosféra, svižné tempo a nepřekvapivý příběh, který je určen především dětskému divákovi. Ten dospělý pak ocení zejména i několik posmutnělých scén, poměrně dobře vysvětlenou důležitost rodinných vztahů a decentní a místy chytrý humor. Titulní roli si zahrál spolehlivý Michael Keaton, jemuž sekundují mimo jiné Kelly PrestonJoseph Cross nebo Mark Addy. Připomínka blížících se Vánoc. 

Zajímavost: Hlavní úlohu měl původně hrát George Clooney.

Originální trailer filmu Jack Frost / Jack Frost

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gentlemani (23.02.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu