Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 9. 2021 - 23. 9. 2021

TV tipy: Nepříčetná policajtka vydává příkaz k popravě

Vydáno: 17.09.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

S pomalu nastupujícím podzimem jako by televize boj o diváka vzdaly. Znovu spoléhají na osvědčené reprízy a novinek, které by stály za řeč, moc nenabízí. V tomto týdnu tak nejvíc upoutají experimentální horor a artový western.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Cesta srdce (Journey of the Heart) (sobota 18. 9., Nova Cinema, 06.55 - 08.40 / pondělí 20. 9., 04.55 - 07.20)

Plakát filmu Cesta srdce / Journey of the Heart
© FilmAffinity
U nejen u nás neznámého televizního dramatu z druhé poloviny devadesátých let stačí napsat, že pochází z produkce kdysi populární stanice Hallmark a diváci budou mít jasno, co mohou očekávat. A rozhodně nebudou daleko od pravdy. Režírující Karen Arthur v něm spoléhala na klasické atributy v podobě pomalejšího tempa, melancholické atmosféry a silného a předvídatelného příběhu, který je sice kýčovitý a tak trošku prvoplánový, pořád ale hodně působivý. Ke konci už tedy přechází do tzv. červené knihovny a dost lacině začne tahat z diváků emoce, čímž poměrně příjemný dojem trochu kazí. Vylepšují ho naopak velmi dobrý hudební doprovod a obsazení, jemuž dominují Cybill Shepherd a Stephen Lang. Solidní žánrovka, kterou přece jen více ocení ženské publikum.

Zajímavost: Ve své domovině měl film televizní premiéru 2. března 1997.

Ukázka z filmu není dostupná.

Důvod k rozvodu (sobota 18. 9., Prima, 16.40 - 18.52 / neděle 19. 9., Prima Max, 10.40 - 12.45 / středa 22. 9., 15.40 - 17.45)

Plakát filmu  / Důvod k rozvodu
© CSFD
Československá komedie z druhé poloviny třicátých let se moc nepřipomíná a patří mezi ty zapomenuté. Režírující Karel Lamač v ní vychází z divadelní hry Karla Bachmana, takže se opírá především o nenáročný a trochu předvídatelný a z dnešního pohledu i značně naivní příběh plný omylů, který je ale zároveň plný chytrého humoru, výborných hlášek a povětšinou i velmi dobře vypointovaných vtipů. Nechybí ani potřebná dobová atmosféra, krásná černobílá kamera a poměrně svižné tempo, v němž není prostor na přílišné přemýšlení o občasných nelogičnostech. Výrazně si pomohl i excelentním obsazením, v němž se hlavních rolí zhostili Oldřich Nový a Anny Ondráková, mezi kterými funguje báječná kooperace a chemie, ty pak doplnili třeba Adina MandlováJindřich PlachtaTheodor Pištěk nebo Ferenc Futurista. Ve všem překonaný a poměrně zábavný snímek pro trochu tolerantnějšího diváka. 

Zajímavost: Pro Ondrákovou šlo o poslední československý film.

Ukázka z filmu Důvod k rozvodu
Milosrdné lži (Les petits mouchoirs) (sobota 18. 9., Televize Seznam, 22.00 - 01.20 / neděle 19. 9., 22.55 - 02.15)

Plakát filmu Milosrdné lži / Les petits mouchoirs
© AlloCiné
Jedenáct let stará francouzská dramedie je typickým vztahovým snímkem, v němž se i díky velkému množství postav najde úplně každý. Režisér a scenárista Guillaume Canet si v ní dal na příběhu dost záležet a každý dialog má své místo, je skvěle vypointovaný a "odposlouchaný ze života", zároveň má dost prostoru pro charakterizaci jednotlivých hrdinů, kterého také využívá na maximum. Pak mu stačí vše zaobalit do pomalejšího tempa, trochu nostalgické atmosféry a nádherné kamery. Třešničkou na dortu budiž výtečná herecká sestava, v níž se objeví Marion CotillardFrançois CluzetBenoît MagimelGilles LelloucheJean Dujardin nebo Laurent Lafitte. Výsledek ale výrazně kazí na žánr jen těžko obhajitelná přepálená délka, použitý soundtrack, který je sice plný slavných a chytlavých songů, ty ale většinou hrají úplně celé, aniž by to k něčemu vedlo a snímek se tak mění v jeden dlouhý klip, a zbytečně sladkobolný závěr, který z nastolené realističnosti trochu uhne. Nenápadná, ale výborná podívaná na sobotní večer, o níž více prozradí naše rubrika Za horizontem.

Zajímavost: Scénář se psal pět měsíců.

Originální trailer filmu Milosrdné lži / Les petits mouchoirs
Nepříčetná (Unsane) (sobota 18. 9., Nova Cinema, 22.30 - 00.25 / pondělí 20. 9., 01.55 - 04.55 / úterý 21. 9., 03.15 - 05.35)

Plakát filmu Nepříčetná / Unsane
© Facebook tvůrce
Hororový thriller je přiznaným béčkem, a to i včetně zaměnitelného názvu, přehlédnout by ho ale byla škoda. Režírující Steven Soderbergh v něm totiž už poněkolikáté ve své kariéře experimentoval a celý ho natočil na mobilní telefon. Vizuální stránka je tedy hodně zvláštní a je potřeba si na ni chvíli zvykat, má ale své kouzlo, je poměrně působivá, i když určitá autenticita, která byla zřejmě zamýšlena, se nedostavila, tu ale do značné míry kompenzuje výtečná klaustrofobní a paranoidní atmosféra. Je to ale právě celý technický a tvůrčí přístup, který drží snímek nad vodou, protože příběh leckdy nedává smysl, není nijak moc promyšlený a spíše spoléhá na přímočarost a naprostou jednoduchost. Stopáž je ale naštěstí natolik střídmá, že to tolik nevadí a ani zmíněný vizuál se nestihne okoukat. V hlavní roli exceluje Claire Foy, které dělá společnost především vynikající záporák Joshua Leonard, ty pak doplňují třeba Juno TempleSarah Stiles nebo Amy Irving. Ideální snímek na sobotně-nedělní noc, který oslavuje i naše rubrika Za horizontem

Zajímavost: Snímek byl natočen za deset dní v rozlišení 4K.

Oficiální trailer filmu Nepříčetná / Unsane
Slow West (Slow West) (sobota 18. 9., ČT art, 23.10 - 00.30)

Český plakát filmu Slow West / Slow West
© Facebook tvůrce
Britsko-novozélandský western se před šesti lety hrál i v tuzemských kinech, nešlo ale o nějaký divácký hit. Důvod je jednoduchý - jde totiž o artový snímek pro specifické publikum. Debutující režisér a scenárista John Maclean v něm zaujme především poctivou romantickou atmosférou Divokého západu, nádhernými lokacemi, které snímá podobně nádherná kamera a většinu stopáže i pomalým tempem, v němž všemu nechává vyniknout. Působivý je snímek i díky výbornému obsazení, v němž hrají prim Michael Fassbender a Kodi Smit-McPhee, jimž zdatně sekundují třeba Ben MendelsohnCaren Pistorius nebo Jeffrey Thomas. O to víc mrzí, že příběh není celistvý a je spíše sledem různých epizod, které jsou pospojovány chatrnou zápletkou a někdy i nesmyslně filozofujícími dialogy, které nikam moc nevedou, v závěru pak škodí i pomalé tempo, jemuž chybí gradace. O tipu, který se nevyplatí sledovat nevyspalý, více prozradí naše recenze

Zajímavost: I když původně bylo plánováno, že se bude natáčet na 35mm film, nakonec se točilo na digitál.

Český trailer filmu Slow West / Slow West
Crown Vic (Crown Vic) (sobota 18. 9., Paramount Network, 23.30 - 01.55 / pondělí 20. 9., 01.30 - 04.05)

Plakát filmu Crown Vic / Crown Vic
© MovieTickets
Dva roky staré kriminální drama je v tuzemsku známé naprosto minimálně a ani oficiální cestou není sehnatelné. Režisér a scenárista Joel Souza se v něm spolehl na otřepaný, ale stále atraktivní příběh o zaučování policejních nováčků, s čímž souvisí i trochu syrová atmosféra nočního velkoměsta, solidní akce, které ale zase není tolik a poměrně svižné tempo. Za zmínku stojí i dobře napsané dialogy, které se pouští i do určitých úvah a filozofování, nechybí v nich ale i několik trefných citátů a hlášek. V titulních rolích upoutají výborný Thomas Jane a velmi dobrý David Krumholtz, které doplňují kupříkladu Bridget MoynahanLuke Kleintank nebo Josh Hopkins. Jen škoda, že se autor nevydal trochu odvážnější cestou, protože uprostřed upadne do stereotypu, vše je trochu předvídatelné a zklame i pointa, která není tak úderná, jak by měla být. Policejní podívaná na víkendovou noc.

Zajímavost: Název snímku je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který v USA používali v letech 1992 - 2011.

Oficiální trailer filmu Crown Vic / Crown Vic
Rande měsíce (Employee of the Month) (pondělí 20. 9., Prima Max, 11.45 - 13.55 / 13.20 - 15.35)

Český plakát filmu Rande měsíce / Employee of the Month
© Facebook tvůrce
Romantická komedie ze druhé poloviny nového milénia je jen velmi lehce nadprůměrnou žánrovkou, která nikoho nepřekvapí. Debutující režisér a jen o chloupek zkušenější scenárista Greg Coolidge v ní zaujme hlavně prostředím hypermarketu, které se mu daří využít takřka na maximum a dokáže z něj vytěžit většinu potenciálu, navíc je většina scén poměrně vtipných. Se samotným příběhem už je to horší, protože ten je plný klišé, předvídatelný, humor v něm moc nefunguje a postavy nejsou moc sympatické a leckdy se chovají vysloveně protivně a hloupě. Dojem pak napravuje pohodová atmosféra, na níž je znát značný nadhled, svižné tempo a velmi slušný soundtrack. Ústřední role si zahráli sympatický Dane Cook a sexy Jessica Simpson, vedle kterých se neztratí ani Dax ShepardAndy Dick nebo Tim Bagley. Jen ta stopáž mohla být o pár minut kratší. Nenáročná záležitost na začátek týdne. 

Zajímavost: Shepard a Cook si byli tak podobní, že se první jmenovaný musel nechat obarvit na blond.

Oficiální trailer filmu Rande měsíce / Employee of the Month
Odvaha (úterý 21. 9., ČT art, 03.45 - 04.55 / pátek 24. 9., 02.50 - 04.00)

Plakát filmu  / Odvaha
© CSFD
Pět let starý tuzemský dokument se objevil jen na pár festivalech, do kin a na videonosiče se ale nedostal. Svým způsobem je to škoda, protože režisér a scenárista Pavel Štingl v něm tři roky sledoval práci sochaře Jaroslava Róny na bronzovém jezdeckém pomníku, který je umístěn na Moravském náměstí v Brně. Neznalé diváky upoutá především tím, jaké množství práce, lidí a surovin za podobným dílem stojí. Nechybí samozřejmě ani někdy hodně svérázné názory samotného umělce, po většinu času ale jde o naprosto seriózní náhled do světa, který je běžnému smrtelníkovi na hony vzdálen a nedokáže si představit úsilí, které může být za něčím, co ho provází každodenní cestou do práce. Autor potěší i tím, že veškerou pozornost nestrhává jen na sochaře samotného, ale nechává promluvit i ty, kteří nejsou tolik vidět, ale jsou podobně důležití. Filmařsky tedy nejde o nic přelomového, ale výpovědní hodnota a kulturně-politicko-společenské zasazení všechno přebíjí. Tip, který by zasloužil mnohem lepší vysílací čas.  

Zajímavost: Pomník byl slavnostně odhalen 28. října 2015.

Originální trailer filmu Odvaha
Policajtka (Angel Eyes) (středa 22. 9., Prima Max, 20.00 - 22.05 / čtvrtek 23. 9., 17.50 - 20.00)

Plakát filmu Policajtka / Angel Eyes
© IMDb
Romantické drama z počátku milénia je u nás hodnoceno o dost hůře než na zahraničních databázích, kde tedy také dosahuje jen na lehký nadprůměr. Jeho největším problémem je, že podobných snímků vzniká v průběhu roku vždy dost a dost a odlišit se je velmi těžké. Režírující Luis Mandoki na druhou stranu asi o nic víc neusiloval, protože od počátku se spoléhal na sentimentální atmosféru, pomalejší tempo a zpočátku i na poměrně dobře rozehraný příběh, který slibuje trochu tajemna a napětí, postupem naštěstí nedlouhé stopáže se ovšem mění v tuctovou, předvídatelnou a kýčovitou romantiku, která v podstatě nemá co nabídnout. Titulní roli ztvárnila unylá a nepřesvědčivá Jennifer Lopez, jejíhož partnera si zahrál solidní James Caviezel, dále pak dostali důvěru i Jeremy SistoTerrence Howard nebo Shirley Knight. Naprosto nevýrazná žánrovka.

Zajímavost: Caviezel se kvůli roli musel naučit hrát na trubku.

Originální trailer filmu Policajtka / Angel Eyes
Příkaz k popravě (Death Warrant) (čtvrtek 23. 9., Prima Cool, 22.15 - 00.10)

Plakát filmu Příkaz k popravě / Death Warrant
© IMDb
Akční drama z raných devadesátých let v sobě má nádech dekády předcházející a radost udělá všem nostalgikům a milovníkům zašlé kultury videokazet. Režírující Deran Sarafian v něm natočil poctivé a na nic si nehrající béčko, které spoléhá na drsnou atmosféru vězení, jednoduchý příběh, kontaktní a velmi dobře zvládnutou, byť trochu chaoticky sestříhanou akci, svižné tempo a krátkou stopáž, v níž naštěstí není prostor pro velké přemýšlení. Hlavní hvězdou je Jean-Claude Van Damme, který byl tehdy na vrcholu, takže tu předvede několik tradičních kopů a otoček, kterými kompenzuje svou topornost a nechtěnou směšnost při pokusech o vážnější hraní v emocionálnějších scénách. Trochu potěší to, že scenárista, kterým byl tehdy neznámý David S. Goyer, si dal trochu záležet na tom, aby se vyslovených logických nesmyslů tolik neobjevovalo. Samozřejmě, že z dnešního pohledu jde o hodně naivní a archaický kousek, jehož nižšímu hodnocení se nejde divit, ti, kteří na něčem podobném vyrůstali, ale na něj nedají dopustit. Tip pro nostalgiky.

Zajímavost: Velmi krátce se uvažovalo o tom, že film by mohl natočit Don Siegel.

Originální trailer filmu Příkaz k popravě / Death Warrant

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jennifer Lopez proti Umělé inteligenci ve filmu Atlas (24.04.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Showdown at the Grand (21.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Dcera divočiny (13.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Zabiják (29.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu