Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Ve stínu nejslavnější role: Rupert Grint (Ron Weasley, série Harry Potter filmů)

Téma: Ve stínu nejslavnější role: Rupert Grint (Ron Weasley, série Harry Potter filmů)

Vydáno: 24.07.2021 10:30 v sekci Články | Publicistika - Lukáš Frank | foto: facebook tvůrce

Je spousta herců, které známe jen díky jejich nejslavnější roli a často se stane, že z jejího stínu nikdy nevystoupí. V našem novém seriálu se takovým hercům budeme věnovat. V prvním dílu se podíváme na hereckou kariéru Ruperta Grinta.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rupert Grint
© Deadline
Pro Ruperta Grinta byl Harry Potter a Kámen mudrců první hereckou zkušeností před kamerou. Před tím hrál pouze v různých školních představeních a i přesto se často v recenzích objevoval názor, že právě tento sympatický zrzek je na tom herecky z celé trojice nejlépe. Rupert se narodil v Harrlow, v Essexu, jako nejstarší z pěti sourozenců, takže početnou rodinu má společnou se svou nejslavnější rolí. Série o brýlatém čaroději mu vynesla nominaci britského The Critics' Circle na cenu Best Newcomer. Během desetiletého natáčení v letech 2001–2011 se objevil v několika filmech, které si níže představíme. Po skončení veleúspěšné série hraje dál, většího ohlasu se ale jeho tvorba nedočkala. Rupert je nyní čerstvým otcem roční Wednesday, jejíž příchod na svět oznámil založením instagramového profilu, který během čtyř hodin své existence nasbíral milion sledujících.

Prďoši (2002)

Rupert Grint ve filmu Prďoši / Thunderpants
© IMDb.com
Tohle asi nebyl zrovna dobrý výběr, ale kdo z nás si uměl ve čtrnácti dobře vybrat, že? Hlavním hrdinou Prďochů je Patrik, který má hodně zvláštní diagnózu, a to chronické prdění. Jeho nejlepší kamarád, vědec Adam (Rupert Grint), nemá čich a pomáhá mu jeho problém dělat snesitelnější. Ve chvíli, kdy se o chlapci a jeho větrech dozví NASA, okamžitě ho chtějí přijmout do vesmírného programu. Že je to vtip? Bohužel není! Divíme se, že po tomhle průseru (doslova) natočil režisér Peter Hewitt ještě něco dalšího. I když Sám doma 5: Vánoční loupež nebo Garfield taky nejsou žádná sláva…

Originální trailer filmu Prďoši
Lekce řízení (2006)

Rupert Grint, Julie Walters ve filmu Lekce řízení / Driving Lessons
© IMDb.com
Do jediného režisérského počinu Jeremyho Brocka s názvem Lekce řízení byl obsazen Rupert Grint ve chvíli, kdy ještě nemohl řídit, a tak se většina scén natáčela na soukromých cestách. A kdyby náhodou měl z obsazení Harryho Pottera ponorku, neodpočinul si od něj ani tady. Společně si s ním ve filmu, který je jakousi variací na Harolda a Maude, zahrála Julie Walters – paní Weasleyová. I přes to, že oba herci byli v tu dobu vidět všude, nesetkal se snímek s nějakým výrazným komerčním úspěchem, a i podle ohlasů se jednalo spíše o film, který neurazí ani nenadchne. Ale posuďte sami!

Originální trailer filmu Lekce řízení
Cherrybomb (2009)

Rupert Grint ve filmu  / Cherrybomb
© IMDb.com
Ač to tak podle názvu vypadá, nejde o film věnovaný skupině Runaways, která má na kontě megahit se stejným názvem jako film s Rupertem Grintem. Ostatně životopisný film RunawaysKristen StewartDakotou Fanning taky není k zahození. Zpět k Cherrybomb. Film z roku 2009 sleduje dva nejlepší přátelé, které rozdělí jak jinak než dívka. Michelle se nastěhuje do jejich města a baví se tím, jak oba dva soutěží o její srdce. Divoká jízda plná alkoholu, drog, sexu a možná i smrti je na spadnutí.

Originální trailer filmu Cherrybomb
Neřízená střela (2010)

Rupert Grint ve filmu Neřízená střela / Wild Target
© IMDb.com
Za mě asi nejvýraznější z filmů Grintovy kariéry mimo Harryho Pottera, a to jak kvůli hvězdnému obsazení, kterému vévodí Bill Nighy a Emily Blunt, tak také díky tomu, že se jednalo o docela povedenou akční komedii. Victor (Bill Nighy) je nejobávanější, nejdražší, ale také nejstarší nájemný vrah, který ve své profesi pokračuje také kvůli rodinné tradici založené jeho dědečkem. Práce mu tak moc šancí najít si dlouhodobý vztah nedala. Naproti tomu Rose (Emily Blunt) je zákeřnou zlodějkou, která se stane jednou z Victorových zakázek. Její šarm ho ale natolik odzbrojí, že není schopen ji zabít. V tu chvíli se z něj stává ochránce, který se se svou kořistí vydává na divokou jízdu, kde mu cestu komplikuje jak Victorova matka, sok nebo jeho případný nástupce (Rupert Grint). Akční komedie v anglickém stylu by neměla uniknout žádnému z fanoušků tohoto žánru. A všimněte si toho, že Bill Nighy drží zbraň ve filmu poněkud osobitým způsobem. Je to tím, že herec trpí Depuytrenovou kontrakturou.

Originální trailer filmu Neřízená střela
Kříž cti (2012)

Fotografie z filmu Kříž cti / Into the White
© Film Europe
Severské historické válečné drama Kříž cti z roku 2012 pojednává o prudkém vzdušném leteckém útoku, ve kterém se vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Ti jsou během chvíle izolovaní od okolního světa v horách uprostřed norské divočiny. A všude vládne zima. I když jsou váleční nepřátelé, touha přežít je silnější, a tak se začnou rodit nová přátelství, která odhalí, že v takové situaci je absurdní řešit něco takového, jako je válka. Film je založen na skutečných událostech z 27. dubna 1940.

Originální trailer filmu Kříž cti
Charlie musí zemřít (2013)

Fotografie z filmu Charlie musí zemřít / The Necessary Death of Charlie Countryman
© Facebook tvůrce
Jednu z vedlejších rolí si Rupert zahrál v jediném filmu režiséra Fredrika Bonda Charlie musí zemřít. Film jsem do výběru zařadil proto, že byl nominován na hlavní cenu festivalu Berlinale, a také proto, že v něm hraje nejeden herec zvučného jména – Shia LaBeouf nebo Mads Mikkelsen. Těšit se můžete na tak trochu pošahanou, bláznivou, ale zcela jistě stylovou jízdu.


Originální trailer filmu Charlie musí zemřít
CBGB: Kolébka punku (2013)

Rupert Grint ve filmu CBGB: Kolébka punku / CBGB
© www.rupertgrintpress.com
Tohle hudební drama svedlo po docela krátké době od poslední klapky Harryho Pottera dohromady Ruperta s Alanem Rickmanem. Film je určitou poctou rockové hudbě a hudbě obecně. V uznávaném klubu CBGB mohly hrát kapely jen vlastní hudbu, žádné covery. Majitel Hilly Kristal (Alan Rickman) tak chtěl podporovat kapely a jejich tvorbu. Své začátky si v CBGB zažily kapely jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police. V roce 2006 klub ukončil svoji činnost a rok poté zemřel i Kristal, který byl považován za kmotra newyorské punkové vlny konce 70. let.
Originální trailer filmu CBGB: Kolébka punku
Moonwalkers (2015)

Rupert Grint ve filmu  / tt2718440
© IMDb.com
Zatím poslední celovečerní film s Rupertem Grintem je z roku 2015. Jde o bláznivou komedii, ve které se řeší otázka týkající se mise Apollo 11. Co když byla celá mise fikcí natočenou Stanleym Kubrickem? Londýn, 60. léta. Agent CIA Kidman (Ron Perlman) hledá zmíněného slavného režiséra, aby mu pomohl odpovědět právě na tuhle otázku. Pomáhat mu v tom bude manažer rockové skupiny Jonny (Rupert Grint). Podle ohlasů jde o totální úlet, který by se časem měl stát kultem. Ale kdo ví. Zkuste a uvidíte!

Originální trailer filmu Moonwalkers
Servant – seriál (2019 – současnost)

Servant
© Facebook tvůrce
Kdo nehraje v nějakém seriálu na nějaké streamovací službě, jako by nebyl. Apple TV+ servíruje divákům od roku 2019 seriál Servant, ve kterém hraje Rupert jednu z hlavních rolí. Prozatím má Servant dvě řady a jedním z režisérů je třeba M. Night Shyamalan, který je známý pro svou osobitou atmosféru ve svých filmech. O co jde? Manželé Sean a Dorothy nečekaně přijdou o svého malého syna. Každý se s traumatem vyrovnává po svém. Sean zahání smutek prací, Dorothy si pořídí panenku, která jí má syna nahradit. S panenkou je ale zřejmě hodně práce, protože si pár najme na hlídání mladou chůvu, která ale také není úplně normální. Seriál připomínající námětem horor The Boy nabízí v každé řadě deset epizod.

Originální trailer seriálu Servant
Verdikt:

Rupert Grint, Emma Watson, Daniel Radcliffe ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
© Jaap Buitendijk / Warner Bros. Pictures
Ač je Rupert Grint zřejmě nejtalentovanějším hercem z trojice čarodějných kamarádů, nejméně se mu daří vystoupit ze stínu své nejslavnější role. Jeho filmy nemají velký ohlas a nedostávají se k masám, i když by si to často zasloužily. Rupertův talent je ale z každého filmu znát a je důležité, že herectví nepověsil na hřebík a snaží se dál, i když by asi díky honorářům z osmidílné série nemusel. A my mu držíme palce!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Retirement Plan (13.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu