Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 2. 2021 - 25. 2. 2021

TV tipy: Drsný a drsnější švec obdržel pozdravy od vraha

Vydáno: 19.02.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Wallpaper Cave

Za okny se sice trochu otepluje, televize ale pořád zůstávají pod bodem mrazu, neboť nepřichází s žádnou premiérou a víc než kdy dřív se spoléhají na otřepané reprízy. V našem výběru tak hrají prim spíše snímky méně známé.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Batman vs. Joker (Batman: The Killing Joke) (pátek 19. 2., Nova Cinema, 09.30 - 10.50 / neděle 21. 2., 06.05 - 07.20)

Plakát filmu Batman vs. Joker / Batman: The Killing Joke
© Geek Girl Authority
Pět let starý animák vychází z dle ohlasů jednoho z nejlepších batmanovských komiksů. Režírující Sam Liu v něm spoléhá na potemnělou atmosféru, která připomíná filmy noir, poměrně značné násilí, které je ale odůvodněno a není ztvárněno nijak brutálně, a docela svižné tempo. Potěší i krátká stopáž, která vesměs koresponduje s nikterak rozsáhlou předlohou a nijak ji nerozšiřuje. Jediná škoda je trochu odbyté animace, která není moc výrazná a je velmi jednoduchá. Trochu zamrzí i úvodní půlhodina, která se hodně táhne, nemá potřebné tempo a divák v ní sleduje trochu jiný příběh. Zarytí příznivci komiksu budou zklamaní, protože tvůrce mu vzhledem k dětským divákům obrousil hrany a nepustil se do úplné deprese a brutality. Velmi dobrá záležitost, která by zasloužila mnohem lepší vysílací čas. 

Zajímavost: Původní komiks vyšel poprvé v roce 1988. 

Oficiální trailer filmu Batman vs. Joker / Batman: The Killing Joke
Sviňa (sobota 20. 2., ČT1, 21.10 - 22.49)

Plakát filmu  / Sviňa
© Facebook tvůrce
V den odvysílání přesně před rokem vstoupil do tuzemských kin slovenský thriller, který byl viditelně inspirován skutečnými událostmi, které otřásly celou společností a stály u pádu vlády. Režírující a scenáristická dvojice Mariana Čengel-Solčanská a Rudolf Biermann sice na to jde trochu prvoplánově, protože používá zběsilý videoklipovitý střih, tempo je hodně svižné a celý příběh není nijak náročný a charaktery v něm jsou dost černobílé, na druhou stranu pojmenovává některé věci dost jasně a konkrétně, což je v současnosti asi potřeba. Tvůrci se evidentně inspirují evropskými gangsterkami, protože se soustředí na poměrně zdařilou a drsnou akci, hutnou atmosféru a atraktivní tematiku propojení politiky s mafií. Opřít se mohou o výborné obsazení, jemuž dominují Jozef VajdaMarko Igonda a Dano Heriban. Být to celé o trochu propracovanější, nápaditější a o něco méně bulvární, byl by dojem asi o něco lepší. 

Zajímavost: Snímek vznikl na motivy knihy novináře Arpáda Soltésze.

Oficiální trailer filmu Sviňa
Underworld: Evolution (Underworld: Evolution) (sobota 20. 2., Prima Cool, 22.15 - 00.20 / neděle 21. 2., Prima Max, 00.05 - 02.05)

Plakát filmu Underworld: Evolution / Underworld: Evolution
© IMDb
Druhý díl relativně úspěšné ságy je vesměs stejný jako ten první, což je dáno i tím, že režijně se o něj znovu postaral Len Wiseman. Ten příběh absolutně neřešil a jeho snaha o vytváření jakési upírské mytologie vychází povětšinou směšně, protože nedává moc smysl a scénář je zcela překombinovaný, plný nedůvěryhodných zvratů a nelogičností. Spoléhal se tak především na poctivou a příjemnou béčkovou atmosféru, velmi dobrou, ač viditelně digitální vizuální stránku a adrenalinovou akci, která je mnohem lepší v hromadných scénách a bitkách, protože souboje jeden na jednoho jsou naopak chaotické a nepřehledné. Hlavní roli opět ztvárnila Kate Beckinsale, která nedostatky dohání svým sexappealem a vedle ní se vrátili i Scott SpeedmanTony CurranDerek Jacobi nebo Bill Nighy. Jestli ale něco výsledku zoufale chybí, je to humor, protože tvůrce se bere smrtelně vážně, což paradoxně působí nechtěně směšně. Nenáročný výplach na sobotní večer. 

Zajímavost: Curran si do smlouvy zanesl, že upíří zuby musí nosit i mimo natáčení.

Oficiální trailer filmu Underworld: Evolution / Underworld: Evolution
Švec (The Cobbler) (neděle 21. 2., Prima Max, 20.00 - 22.05 / úterý 23. 2., 00.10 - 02.00 / 18.05 - 20.00)

Plakát filmu Švec / The Cobbler
© Blu-ray.com
Sedm let starý snímek je v zahraničí hodnocen o něco lépe než u nás, přesto se ale jen tak tak drží na lehkém nadprůměru. Režisér a spoluscenárista Tom McCarthy si v něm vybral trochu slabší chvilku, protože po celou dobu se nedokáže rozhodnout, zda točí komedii, nebo drama a vše ještě obohacuje fantasy prvky, takže výsledek působí přinejmenším rozpačitě. Daří se mu nastolit hodně zajímavou atmosféru a udržovat určitou komornost a uvěřitelnost, čímž v sobě nezapře nezávislé kořeny. Samotný příběh pak není úplně špatný, jen se v něm různé komické momenty střídají s těmi vážnějšími a dojemnějšími a úplně to nefunguje, ani samotná pointa není úplně uspokojivá. Hodně toho ale zachraňuje obsazení, v jehož hlavní roli se sice objeví nevýrazný a při snaze o civilní herectví trochu toporný Adam Sandler, vedle něj ale dojem napravují Steve BuscemiDustin HoffmanDan StevensMethod Man nebo Ellen Barkin. Nedotažený, ale místy zábavný tip.  

Zajímavost: Příjmení Sandlera znamená v hebrejštině švec.

Mezinárodní trailer filmu Švec / The Cobbler
Pozdravy od vraha (The Postcard Killings) (neděle 21. 2., Prima, 22.30 - 00.35 / Prima Max, 23.55 - 02.05)

Plakát filmu Pozdravy od vraha / The Postcard Killings
© IMDb
Loňské kriminální drama u nás není moc známé, do tuzemských kin se vůbec nedostalo a oficiální cestou se také sehnat nedá. A důvod je jednoznačný - režírující Danis Tanović sice dostal k ruce atraktivní příběh, který je adaptací knihy Lizy Marklund a Jamese Pattersona, nedokázal se ale oprostit od určité snahy o artovost, což se neukázalo být úplně šťastným. Po celou dobu se mu totiž nedaří vytvořit potřebné napětí a ani atmosféra není tak hutná, jak by v podobném případě měla být. Soustředil se spíše na příběh samotný, který ale pořádně funguje jen v úvodu a s přibývajícím časem pozbývá na zajímavosti, což může být dáno i tím, že divák má záměrně náskok před hlavním hrdinou, který kvůli tomu někdy vypadá a jedná až směšně. Moc tomu neprospívá ani samotný závěr, který je otevřený, stejně tak ale úplně hloupý. Na lehkém nadprůměru tak snímek drží herecké obsazení, v němž hraje prim solidní Jeffrey Dean Morgan, jemuž sekundují mimo jiné Famke JanssenCush JumboSteven Mackintosh nebo Denis O'Hare. Další nenáročný a v tomto případě nedotažený tip s promarněným potenciálem.   

Zajímavost: Marklund se podílela i na scénáři.

Oficiální trailer filmu Pozdravy od vraha / The Postcard Killings
Horem pádem (pondělí 22. 2., ČT1, 21.50 - 23.40)

Plakát filmu  / Horem pádem
© Facebook tvůrce
Tuzemské komediální drama z první poloviny nového milénia reaguje na tehdejší současnost a snaží se pojmenovávat tehdy aktuální společenské problémy. Českým lvem oceněný režisér Jan Hřebejk se v něm může spolehnout na řemeslo jako takové, protože atmosféra je výborná, tempo solidní, výprava, kamera, zvuk a hudba se dočkaly nominace na Českého lva a stopáž je velmi střídmá. Problém nastává v samotném scénáři, který byl oceněn Českým lvem, který řeší až příliš problémů, takže logicky klouže po povrchu, spoustu věcí jen naznačí a objeví se v něm mnoho postav, které nemají prostor k vyniknutí a jejich osobní trable tak zanikají. Epizodičnost celého příběhu bohužel už nikoho nepřekvapí, trochu zarazí ne úplně vydařený humor. Jak už bývá u režiséra zvykem, obsazení je naprosto excelentní a ve slabších chvílích drží snímek nad vodou. Dostali v něm důvěru třeba Českým lvem oceněná Emília Vášáryová, na stejnou cenu nominovaní Jiří MacháčekJan TřískaPetr Forman a Ingrid Timková, objeví se ale též Kristýna BokováJaroslav DušekJan Budař nebo Pavel Liška. Méně výrazný tip.

Zajímavost: Jde o jediný český film, který kdy vyšel ve formátu HD DVD.

Originální trailer filmu Horem pádem
Robinson Crusoe (Robinson Crusoe) (úterý 23. 2., Prima Max, 14.20 - 16.15)

Plakát filmu Robinson Crusoe / Robinson Crusoe
© IMDb
Další adaptace slavného románu Daniela Defoea vznikla ve druhé polovině devadesátých let a u nás je hodnocena o něco hůře než v zahraničí. Režírující dvojice George T. Miller a Rod Hardy se v ní předlohy moc nedrží a ponechala jen základní kostru, na níž navršila v té době dost populární akci. Ta je sice docela zajímavá, nápaditá a někdy i brutální, do snímku se ale moc nehodí. Naštěstí se ale autoři mohli opřít o výbornou výpravu, odpovídající atmosféru opuštěného ostrova, zdařilý hudební doprovod, svižné tempo a naštěstí i o střídmou stopáž, v níž není prostor na moc zbytečností. Hlavní roli ztvárnil tehdejší James Bond Pierce Brosnan, který se sice od bondovských manýr úplně neoprostil, ale je velmi solidní, dále ho pak doplnili třeba William TakakuPolly WalkerIan Hart nebo Damian Lewis. Nevýrazná a možná trochu zbytečná adaptace.

Zajímavost: Den před začátkem natáčení filmu byl Brosnan oficiálně ohlášen jako James Bond.

Originální trailer filmu Robinson Crusoe / Robinson Crusoe
Nebezpečná krása (Dangerous Beauty) (středa 24. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Nebezpečná krása / Dangerous Beauty
© Amazon.com
Romantické drama z druhé poloviny devadesátých let u nás tolik známé není a moc se nepřipomíná, přitom k tomu není úplně důvod. Jen výjimečně režírující herec Marshall Herskovitz v něm vychází z knižní předlohy Margaret Rosenthal a spoléhá se především na atraktivní a velmi dobře pojatý příběh o lásce a jejích důsledcích, který je sice naivní, ale realistický a nepříliš kýčovitý. Opírá se při tom o výtečnou dobovou atmosféru Benátek, skromnější, ale působivou výpravu, svižné tempo a nádhernou kameru. V hlavní roli naprosto okouzlí fenomenální Catherine McCormack, která si film krade pro sebe, neztratí se ale ani Rufus SewellOliver PlattFred WardNaomi WattsJacqueline Bisset nebo Jeroen Krabbé. Škoda jen trochu přetažené stopáže, protože zejména uprostřed se snímek hodně táhne a vkrádá se do něj nepříjemná nuda. Pravděpodobně velmi nenápadný tip týdne.

Zajímavost: Veronica Franco, která je hlavní hrdinkou filmu, skutečně žila mezi lety 1546-1591 a měla šest dětí, z nichž ale tři bohužel zemřely ještě v dětství.

Originální trailer filmu Nebezpečná krása / Dangerous Beauty
Drsný a drsnější (2 Days in the Valley) (čtvrtek 25. 2., Paramount Network, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu Drsný a drsnější / 2 Days in the Valley
© FilmAffinity
Krimithriller z druhé poloviny devadesátých let v našich končinách není tak známý a moc se nepřipomíná. V tuzemsku mu navíc značně uškodil zcela mimózní a nesmyslný český titul, který evokuje něco jiného, než co ve skutečnosti snímek je. Režisér a scenárista John Herzfeld v něm tedy nepředvedl nic originálního a příběh je kompilátem tehdy populárních žánrovek. To tedy znamená, že ničím nepřekvapí a je spíše sledem jednotlivých momentů, které nedrží u sebe a sem tam jsou prokládány černým humorem, který funguje jen napůl. Totéž se dá říci o jednotlivých scénách, které jsou někdy výborně vypointované a vymyšlené, jindy ale nedotažené a ne úplně povedené. Naštěstí autor udrží po celou dobu pohodovou atmosféru, nebere se moc vážně, tempo je potřebně svižné a i stopáž je natolik střídmá, že se divák nestihne začít nudit. Nad vodou výsledek jednoznačně drží obsazení, v němž se objeví Danny AielloJeff DanielsTeri HatcherGlenne HeadlyPaul MazurskyJames SpaderKeith CarradineLouise Fletcher nebo tehdy debutující Charlize Theron, kteří ze sebe dostávají totální maximum. Relativně zábavný tip. 

Zajímavost: Hudbu k filmu původně složil Jerry Goldsmith, ta ale nakonec nebyla použita. 

Originální trailer filmu Drsný a drsnější / 2 Days in the Valley
Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“ (čtvrtek 25. 2., ČT art, 20.15 - 22.00)

Plakát filmu  / Jiří Bělohlávek: „Když já tak rád diriguju…“
© Facebook tvůrce
Tuzemský dokument, který před dvěma lety proběhl i místními kiny, sleduje dva poslední roky života tuzemské dirigentské legendy. Režisér a scenárista Roman Vávra v něm ale divákům nejde moc naproti, protože se zaměřuje opravdu jen na její profesi a působení v České filharmonii a dost často se uchyluje k odborným termínům a podrobnostem z hudební branže, které neznalec nemá šanci pochopit. Navíc rezignoval na nějaké textové popisky, které by přibližovaly, kde se aktuálně zpovídaný nachází, což při častém přeskakování prostředí není úplně dobře. Ti, kteří se tedy v oboru moc neorientují, si tak udělají jen rámcovou představu o dirigentově osobnosti, i z ní jde naštěstí poznat, jak silnou autoritou byla a proč byla celosvětově uznávaná. I vzhledem k výše zmíněnému je škoda, že stopáž je trochu přetažená, protože informací je až moc a zcela je pochopí jen zlomek publika. Zajímavý, ale až moc odborný portrét. 

Zajímavost: Bělohlávek působil také jako šéfdirigent Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK a BBC Symphony Orchestra.  

Originální trailer filmu Jiří Bělohlávek: "Když já tak rád diriguju"

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu