Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Police Story

Téma: série Police Story seřazená od nejhorší po nejlepší

Vydáno: 12.12.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: Film 89

Jackie Chan patří mezi hongkongské legendy světového filmu. Jednou z jeho nejznámějších filmových sérií je Police Story, jejíž díly seřadíme od nejhoršího po nejlepší.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
6. New Police Story (2004)
Daniel Wu, Jackie Chan ve filmu New Police Story / Xin jing cha gu shi
© Universal Pictures
Reboot původní série, v níž Jackie Chan ztvárňoval policistu jménem Chan Ka Kui. Zde se jeho postava jmenuje Chan Kwok-wing a je inspektorem hongkongské policie. Poté, co v televizi svým prohlášením zesměšní bankovní lupiče vedené Joem (Daniel Wu), se mu ti rozhodnou pomstít a nastraží na něj past. Když celý jeho tým zemře, Chan hledá útěchu v alkoholu a trápí se výčitkami. Situace se zlepší až s příchodem nového kolegy Franka (Nicholas Tse). Na New Police Story režírované Bennym Chanem je znát přílišná snaha podbízet se nové generaci diváků, stejně jako přehnaná sentimentalita a absence humoru. Jackie Chan tu znovu sám předvádí své kaskadérské kousky, kterými se stal legendárním. 

Celkové hodnocení: 40 %
 
Originální trailer filmu New Police Story

5. Police Story 2013 (2013)

Tian Jing, Jackie Chan ve filmu Police Story 2013 / Jing cha gu shi 2013
© LoveHKFilm.com
Dalším rebootem série je 6. díl známý také pod názvem Police Story Lockdown. Jde o "počínštělou" verzi původní hongkongské série, takže tu Jackie neztvárňuje už hongkongského, ale čínského policistu jménem Zhong Wen. Wen se snaží sblížit se svou dcerou Miaou (Tian Jing), která je přítelkyní majitele klubu Jiangem (Ye Liu), z něhož se vyklube gangster držící ve svém klubu hosty jako rukojmí. Tento film nabízí standardní akční chanovku, která nemá s originální sérií mnoho společného a vznikla zřejmě jen jako její čínská alternativa. Na druhé straně se režisérovi Sheng Dingovi povedlo dobře vykreslit temně thrillerovou atmosféru.

Celkové hodnocení: 50 %

Originální trailer filmu Police Story 2013


4. První rána (1996)
Jackie Chan ve filmu První rána / Ging chaat goo si 4: Ji gaan daan yam mo
© New Line Cinema
Film neoficiálně známý pod názvem Police Story 4 byl natočen v době Jackieho expanze do amerického filmu a jako jediný film série je proto namluvený v angličtině. Více než Police Story připomíná křížence bondovek a Mission: Impossible. Jackie tu hraje policistu z Hongkongu, jenž je pověřen úkolem sledovat Rusku Natašu (Nonna Grishaeva). Jackie zjistí, že je milenkou obchodníka se zbraněmi Tsuie (Jackson Liu) a že do obchodu je zapletena ruská mafie, s níž bude mít Jackie plné ruce práce. Podobně jako bondovky obsahuje tento film režírovaný Stanleym Tongem mnoho zběsilých honiček a bitek, v nichž Jackie Chan znovu předvádí svou extrémní akrobatickou mrštnost. První rána je zábavnou akční podívanou ušitou na míru pro americké publikum.

Celkové hodnocení: 60 %

Originální trailer filmu První rána

3. Police Story (1985)

Jackie Chan ve filmu Police Story / Ging chat goo si
© Image Entertainment
První díl ze série je poctivou nefalšovanou hongkongskou chanovkou, v níž Jackie, který se chopil i režie, vytáhne některé ze svých nejlepších kaskadérských kousků. Za zmínku stojí už úvodní sekvence demolice slumu a vrcholem je pak bitka v obchodním centru, kterou odnesl Jackie těžkým zraněním páteře. Hraje tu inspektora pověřeného chytit místního šéfa podsvětí (Yuen Chor). Dalším jeho úkolem je chránit jeho sekretářku, svědkyni Salinu (Brigitte Lin). Chanova policejní práce ohrožuje život jeho i přítelkyně May (Maggie Cheung). Obrovský komerční úspěch Police Story v Hongkongu vynahradil Jackiemu neúspěch filmu Ochránce - jeho prvního pokusu prorazit v Hollywoodu.

Celkové hodnocení: 70 %

Originální trailer filmu Police Story

2. Police Story 3 (1992)
Jackie Chan, Michelle Yeoh ve filmu Police Story 3 / Ging chat goo si 3: Chiu kup ging chat
© Miramax
Ve třetím díle se inspektor Chen Ka Kui infiltruje mezi gangstery obchodující s drogami. Aby získal jejich důvěru, osvobodí z čínského zajateckého tábora Panthera (Yuen Wah) - bratra šéfa hlavy drogového kartelu (Kenneth Tsang). Z čínské strany mu pomáhá policistka Jessica (Michelle Yeoh). Když se prozradí Chenova identita, unesou zločinci jeho přítelkyni May. Trojce Police Story výrazně pomohlo Jackieho partnerství s Michelle Yeoh. Oba herci tu podávají špičkové kaskadérské výkony ve spektakulárních akčních scénách. Postava hraná Michelle Yeoh se o rok později dočkala vlastního spin-offu Superpolda, kde měl Jackie Chan jen drobné cameo. Police Story 3 je v USA známé i pod názvem Supercop, zatímco spin-off Superpolda tam je označován jako Supercop 2 nebo Project S. Oba snímky - Police Story 3 i Superpolda - režíroval Stanley Tong.

Celkové hodnocení:80 %

Originální trailer filmu Police Story 3

1. Police Story 2 (1988)

Jackie Chan, Maggie Cheung ve filmu Police Story 2 / Ging chaat goo si juk jaap
© Golden Way Films
Dvojka režírovaná opět Jackiem Chanem navazuje bezprostředně na konec jedničky. Po zběsilé akci na konci prvního dílu, v níž je zdemolován obchodní dům, je inspektor Chen Ka Kui suspendován a chystá se s May odletět na dovolenou. Když se ale objeví neznámá skupina hrozící bombovými atentáty, je znovu povolán do služby. Kromě toho se Chenovi hodlá pomstít i drogový šéf Chu z prvního dílu, jehož propustili z vězení. Život Jackieho a May je znovu v ohrožení. Většina herců z prvního dílu (kromě Jackieho Chana) - Chor Yuen, Maggie Cheung, Bill Tung jako Jackieho strýček Bill a Kwok-Hung Lam jako Chenův nadřízený - tu opakují své role. Ve druhém dílu Police Story Jackie dokonce ještě překonal první díl v množství a intenzitě akčních scén a nabídl ještě výbušnější finále než v jedničce.
 
Celkové hodnocení: 90 %

Originální trailer filmu Police Story 2

Poznámka: hodnocení jednotlivých dílů je dle autora článku.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Bratři Sunovi (08.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Přízraky v Benátkách (21.07.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Transformers probudili kostlivce (07.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Hidden Strike (01.06.2023 19:35 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Nový trailer: Transformers: Probuzení monster (28.04.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- První teaser: Přízraky v Benátkách (27.04.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Richard Ng (10.04.2023 13:08 v Novinky | Zprávy)
- Jackie Chan bude v New Police Story 2 (15.03.2023 11:59 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2023: filmem roku je Všechno, všude, najednou (13.03.2023 04:40 v Novinky | Zprávy)
- Zlatý glóbus 2023: Vítězné jsou snímky Fabelmanovi a Víly z Inisherinu (11.01.2023 05:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu