Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 4. 12. 2020 - 10. 12. 2020

TV tipy: Debbie a její parťačky se brání útoku z hlubin od nacistických zombies

Vydáno: 04.12.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Televizní začátek prosince pokračuje v trendu z minulého týdne, kdy byly na pořadu trochu nenápadné premiéry. Aktuálně se tedy dostalo třeba na řezničinu Overlord, krimikomedii Debbie a její parťačky nebo béčko Útok z hlubin.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Stará láska nerezaví (That Old Feeling) (pátek 4. 12., Nova Cinema, 14.15 - 16.15 / neděle 6. 12., 05.45 - 07.40 / úterý 8. 12., 05.40 - 07.20)

Plakát filmu Stará láska nerezaví / That Old Feeling
© IMDb
Romantická komedie z druhé poloviny devadesátých let u nás není příliš známá, i když svého času prosvištěla i zdejšími kiny. Režírující Carl Reiner v ní tedy nepředvádí nic originálního a spoléhá jen a pouze na osvědčenou žánrovou šablonu. To tedy znamená, že děj je předvídatelný a stojí především na svižném tempu, poměrně pohodové atmosféře a docela solidním humoru, který baví po celou dobu a není prvoplánový. Ruku v ruce s tím jde naštěstí i střídmá stopáž, v níž prakticky není čas na nudu a vešlo se do ní jen to podstatné. Klíčové bylo nicméně obsazení, v němž hlavní role excelentně zahráli Bette Midler a Dennis Farina, mezi kterými funguje perfektní chemie, a kteří drží snímek nad vodou i v těch nejslabších chvílích. Těm pak sekundují třeba Paula MarshallGail O'Grady nebo David Rasche. Škoda jen, že tvůrce se někdy pokouší o zbytečně vážné scény, které mu vůbec nevychází a pouze rozptylují diváckou pozornost a zpomalují děj. Solidní žánrovka na páteční odpoledne.

Zajímavost: Jelikož jedna z důležitých postav pracuje jako paparazzi, byl snímek po smrti princezny Diany okamžitě stažen z britských kin.

Oficiální trailer filmu Stará láska nerezaví / That Old Feeling
Overlord: Nacistické zombie (Overlord) (pátek 4. 12., Prima Cool, 22.00 - 00.20 / neděle 6. 12., Prima, 23.55 - 02.15)

Plakát filmu Overlord: Nacistické zombie / Overlord
© Facebook tvůrce
Dva roky starý snímek je záležitostí spíše pro fajnšmekry, kteří ocení záměrnou béčkovitost a jeho celkovou nesmyslnost. Režírující Julius Avery v něm doplatil především na nižší rozpočet, kvůli kterému se zpočátku musí držet při zemi a tím pádem je první polovina hodně utahaná a nepříliš zajímavá. Ta druhá už je na tom o dost lépe, protože najednou dostávají prostor extrémně brutální a záměrně přepálená akce, hodně slušné masky a efekty a svižné tempo, které rozšiřují solidní a hutnou válečnou atmosféru, která vydrží po celou stopáž. Dojem určité autenticity pak dopřává i obsazení, v němž se objevují méně známé tváře, mezi nimiž jsou třeba Pilou AsbækJovan Adepo nebo Wyatt Russell. Jen je potřeba neřešit to, že příběh postrádá elementární logiku a někdy je to celé neučesané a připomíná to starou počítačovou hru. Totální výplach na páteční večer. 

Zajímavost: Ačkoli se snímek odehrává během druhé světové války a objevují se v něm nacisté, není v něm vidět jediná svastika.

Oficiální trailer filmu Overlord: Nacistické zombie / Overlord
Setina sekundy (Un centesimo di secondo) (sobota 5. 12., ČT2, 13.20 - 15.10)

Plakát filmu Setina sekundy / Un centesimo di secondo
© Prime Video
Italské sportovní drama z počátku osmdesátých let je nejen v našich končinách absolutně neznámé a příliš se nepřipomíná. A není se co divit, protože hodně zastaralo a dnes může působit archaicky a nechtěně směšně. Režírující Duccio Tessari v něm diváky přivádí do světa sjezdového lyžování a body získává hlavně nádhernou kamerou, která zabírá překrásné lokace a přenáší na publikum kouzelnou zimní atmosféru. Ke kladům patří též záběry ze závodů, které jsou zvládnuty více než dobře a oproti zbytku filmu mají svižné tempo. To může být zapříčiněno i tím, že hlavní roli si zahrál skutečný závodník Gustavo Thoeni, jemuž z profesionálů sekunduje především Antonella Interlenghi. Je ale nutné připravit se na to, že příběh tu prakticky neexistuje a jeho vyvrcholení je nezáměrně komické. Dost raritní záležitost, která vyžaduje tolerantního diváka. 

Zajímavost: Snímek je částečně inspirován prohrou Thoeniho s Klammerem v roce 1975 v Kitzbühelu.

Ukázka z filmu Setina sekundy / Un centesimo di secondo
Útok z hlubin (Hunter Killer) (sobota 5. 12., Prima Cool, 20.15 - 22.45 / neděle 6. 12., 14.50 - 17.15)

Český plakát filmu Útok z hlubin / Hunter Killer
© Facebook tvůrce
Pod trochu upraveným alternativním tuzemským názvem Hrozba z hlubin najdete v programu dva roky starý počin, který diváky vrací hluboko na přelom osmdesátých a devadesátých let. Tehdy totiž podobná béčka byla na vrcholu popularity a dominovala návštěvnostem v kinech, dnes však působí zpátečnicky a většinou jde o vyloženě fanouškovské záležitosti. Režírující Donovan Marsh v něm toho moc neřešil a byl si dobře vědom, že pracuje se zoufale neoriginální a nenápaditou látkou. To tedy znamená, že se spoléhal na hutnou a klaustrofobní atmosféru jedné ponorky, solidní akci, které ale bohužel není tolik a svižné tempo. V titulní roli se objeví spolehlivý Gerard Butler, jenž se v podobných úlohách už zabydlel, tomu pak ze známějších tváří sekundují například Gary OldmanCommonToby Stephens nebo Michael Nyqvist. Jen škoda, že tomu všemu autor vyměřil přehnanou stopáž a neprojevil žádnou tvůrčí invenci. Nenáročná a svým způsobem zábavná podívaná na víkendový večer.

Zajímavost: Kvůli roli strávili Butler s režisérem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky.

Český trailer filmu Útok z hlubin / Hunter Killer
Debbie a její parťačky (Ocean’s Eight) (sobota 5. 12., Nova, 20.20 - 22.30 / neděle 6. 12., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / úterý 8. 12., 16.40 - 18.35)

Český plakát filmu Debbie a její parťačky / Ocean’s Eight
© Facebook tvůrce
Jak už název napovídá, snaží se dva roky stará kriminální komedie vést na vlně populární trilogie Dannyho parťáci, což je také její největší problém. Režisér a spoluscenárista Gary Ross v ní sice uchvátí výborným vizuálem, svižným tempem a poměrně solidní amosférou a nadhledem, nedokáže ale zakrýt, že se nemůže opřít o lepší scénář, v němž chybí nápaditější zlodějský plán, zajímavé zvraty a také více humorných momentů, které navíc nepůsobí moc přirozeně. Celkově absentuje především filmařská lehkost, která čišela z předobrazu. Výsledek nicméně zachraňuje hvězdné obsazení, v němž se sešly Sandra BullockDeidre GoodwinCate BlanchettAnne HathawayHelena Bonham CarterRihannaAwkwafina nebo Dakota Fanning, muže zastupují třeba Richard Armitage nebo Griffin Dunne. Naprosto ideální víkendová záležitost, o níž více prozradí naše recenze.  

Zajímavost: Olivia Munn tvůrcům dokonce zaplatila, aby si mohla ve filmu zahrát.

Oficiální český trailer filmu Debbie a její parťačky / Ocean’s Eight
Poklad (Comoara) (sobota 5. 12., ČT art, 22.45 - 00.15)

Český plakát filmu Poklad / Comoara
© Facebook tvůrce
Rumunsko-francouzský film, který před čtyřmi lety obohatil i tuzemská komorní kina, je sice veden jako komedie, to ale v tomto případě úplně neplatí. Režisér a scenárista Corneliu Porumboiu totiž na půdorysu velmi banální a jednoduché historky předvedl společenskou satiru, která je velmi chytrá, mrazivě vtipná a nápaditá. A vůbec nevadí, že snímek po většinu stopáže sestává pouze z dialogů, protože ty jsou břitké, inteligentní a dost brutálně poukazují na současný život, který do značné míry stojí na neověřených pravdách. K výborným dojmům přispívají i zcela přesné výkony u nás neznámých herců, mezi nimiž vyniká titulní Toma Cuzin. Pozitivem je rozhodně i střídmá délka, v níž je čas jen na to nejdůležitější. Nepřipravené diváky nicméně můžou odradit odlišná očekávání, která po žánrovém zařazení získají, a určitá náročnost, protože autor nešetří dlouhými záběry a pomalejším tempem. Něco pro víkendové zamyšlení.   

Zajímavost: Snímek získal ocenění za scénář mimo jiné na festivalu v Káhiře.

Český trailer filmu Poklad / Comoara
Lední medvídek (Der kleine Eisbär) (neděle 6. 12., ČT :D, 09.30 - 10.45)

Plakát filmu Lední medvídek / Der kleine Eisbär
© Kino.de
Německé animované dobrodružství z počátku milénia je nejen u nás takřka neznámé a určené přímo na video. Režírující duo Piet De Rycker a Thilo Rothkirch v něm vycházelo z poměrně populárních knih Hanse de Beera a nejvíc byly znát jeho omezené finanční možnosti. Ty tvůrci nahradili jednoznačným zaměřením na ty nejmenší, kterým tolik nevadí průměrný a jednoduchý vizuál, primitivní příběh se zcela jasným poselstvím a naprosto nenáročný a infantilní humor. Dospělí se při troše tolerance zase tolik nudit nebudou a ocení především sympatické zvířecí postavičky, svižné tempo a střídmou stopáž, která je bez problémů snesitelná. Jen škoda, že se tvůrci neodvážili být víc originální, protože té sázky na jistotu je někdy až příliš. Příjemné nedělní probouzení pro celou rodinu. 

Zajímavost: U nás se snímek promítal na zlínském filmovém festivalu v roce 2002.

Originální trailer filmu Lední medvídek / Der kleine Eisbär
Na střeše (neděle 6. 12., ČT1, 20.10 - 21.50)

Plakát filmu  / Na střeše
© Facebook tvůrce
Loňské komediální drama je druhým režijním a scenáristickým počinem Jiřího Mádla a dokazuje, že v něm dřímá velký filmařský talent a po zásluze si vysloužil nominace na České lvy. Uchvátí totiž zejména po technické stránce, protože celková atmosféra, realizace většiny scén a cit pro působivé záběry jsou výtečné a dosahují přesně toho efektu, jakého mají. Potěší i velmi dobrá kamera a příjemná hudba. Problém nastává v příběhu, který by asi chtěl být chytřejší, než ve výsledku je, nicméně není tak úderný a některé věci postrádají logiku a lepší pointu. Zejména v první polovině se pak vše děje poněkud překotně, a i když se to posléze zlepší, motivace některých postav zůstávají nejasné a některé dějové linie nedořešené. Dojem nicméně výrazně vylepšuje obsazení, jemuž kralují na České lvy nominovaní Alois Švehlík a Duy Anh Tran. Přes veškeré výtky sympatický počin, který ale plně svůj potenciál nevyužil, o čemž se píše i v naší recenzi.

Zajímavost: Dohromady se natáčelo na sedmatřiceti lokacích.

Originální trailer filmu Na střeše
The Program: Pád legendy (The Program) (úterý 8. 12., ČT2, 00.25 - 02.05)

Český plakát filmu The Program: Pád legendy / The Program
© Facebook tvůrce
Sportovní drama podle skutečných událostí se snaží zachytit celý skandál kolem cyklistické legendy Lance Armstronga. Režírující Stephen Frears v něm vycházl z knižní předlohy Davida Walshe, což se ukázalo být velkým problémem. Cyklista je v ní totiž popisován hodně jednostranně jako velký padouch, a jelikož film toto převzal, zoufale v něm chybí objektivnější pohled a ona monotónnost je někdy až neúnosná. Neznalému divákovi sledování neulehčuje ani zkratkovitost, protože krom krátké epizody z mládí už tvůrci sledují jen šampiona, což ubírá i na emocionálním propojení s publikem. S tím také souvisí i překvapivě krátká stopáž, v níž zkrátka tak komplikovaný příběh nejde zcela odvyprávět a vše je tak trochu chaotické a nedořečené. Tempo je jinak solidní, atmosféra je velmi dobrá a samotné cyklistické scény mají spád a potřebný adrenalin. Titulní roli velmi dobře ztvárnil potřebně chladný Ben Foster, kterého doplňují Chris O'DowdGuillaume CanetJesse Plemons a dokonce i Dustin Hoffman. Asi až moc ambiciózní počin, který ale naše recenze chválí.  

Zajímavost: Původní předlohou filmu měla být kniha Tylera Hamiltona, který s Armstrongem jezdil a také dopoval, ten ale nechtěl prodat práva.

Oficiální český teaser filmu The Program: Pád legendy / The Program
John a Yoko: Nad námi jen nebe (John & Yoko: Above Us Only Sky) (středa 9. 12., ČT art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu John a Yoko: Nad námi jen nebe / John & Yoko: Above Us Only Sky
© IMDb
V našich končinách neznámý britský dokument se soustředí jen a pouze na období, v němž slavný hudebník natáčel legendární album Imagine. Režírující Michael Epstein v něm dostal k dispozici několik nevydaných dobových rozhovorů a nahrávek, z nichž je znát, jak velkou inspirací Lennonovi byla Yoko Ono a neznalému divákovi také představí tuto kontroverzní umělkyni trochu více a v tomto případě je dobře, že se omezuje jen na jedno období. Plusem budiž i rozhovory s lidmi, kteří měli s nahráváním co do činění a mohli po mnoha letech podat svědectví. I vzhledem k dobovému kontextu odhaluje tvůrce světonázory obou manželů a mnohým objasní tehdejší složitou situaci. Někomu bude určitě chybět objektivnost, která tu chybí a nepadne tu takřka jediná kritika, zásadní problém by to ale být neměl. Pohled na soužití a tvůrčí spolupráci legendárního páru.

Zajímavost: Ve snímku je k slyšení i vůbec první demoverze slavné titulní skladby celého alba.

Originální trailer filmu John a Yoko: Nad námi jen nebe / John & Yoko: Above Us Only Sky

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu