Maggie Smith opět prožije „A German Life“

Vydáno: 02.12.2020 08:00 - Lukáš Frank | foto: ITV

Melodramatická hra "A German Life" byla uveden na jaře 2019 v londýnském divadle. Hlavní roli si zahrála Maggie Smith, která kývla i na roli ve filmové adaptaci, která se právě připravuje.
Maggie Smith
© The List
Scenárista a dramatik Christopher Hampton, který získal Oscara za film Nebezpečné známosti a nominaci za Pokání, napsal před nedávnem divadelní hru určenou pouze pro jednu herečku. Hra byla na jaře minulého roku slavnostně uvedena v Londýně. Tou jedinou herečkou se stala dnes pětaosmdesátiletá Maggie Smith. Hampton hru přepracoval na filmový scénář a roli nabídl opět představitelce Minervy McGonagallové ze série potterovských filmů. Ta se díky probíhající pandemii koronaviru bála vrátit na divadelní prkna, tak kývla právě na tuto filmovou verzi. Režie se ujme hereččin dlouholetý kamarád Jonathan Kent.

Příběh vznikl na základě skutečného životního osudu Brunhildy Pomselové, která byla osobní sekretářkou říšského ministra propagandy a nacisty Josepha Goebbelse. Brunhilda vzpomíná na své mládí, osobní úspěchy, na kolegy z pronacistické rozhlasové stanice, na židovskou kamarádku Evu a na svůj kariérní postup až na ministerstvo propagandy. Celý příběh je založen na sérii rozhovorů s opravdovou Pomselovou. Ta je poskytla krátce před svou smrtí ve svých 103 letech v roce 2016.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY