Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 18. 9. 2020 - 24. 9. 2020

TV tipy: Mike i Dave sháněj holku, s níž prožijí konec světa a líbánky v Las Vegas

Vydáno: 18.09.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Amazon.com

Slabá televizní nabídka pokračuje i tento týden, takže i nadále se do našeho výběru dostávají snímky poněkud hůře hodnocené a ne tak výrazné. Tím nejlákavějším budiž premiéra dramatu Je to jen konec světa Xaviera Dolana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zásnuby na dobu neurčitou (The Five-Year Engagement) (pátek 18. 9., Nova Cinema, 21.45 - 00.10 / neděle 20. 9., 01.20 - 05.00)

Plakát filmu Zásnuby na dobu neurčitou / The Five-Year Engagement
© Weddings in Houston
Osm let stará romantická komedie pochází z produkční dílny Judda Apatowa a je jejím typickým zástupcem. Režisér a spoluscenárista Nicholas Stoller v ní tedy nepředvádí nic světoborného a spoléhá se spíše na osvědčené postupy, které nijak nepřekvapí. To tedy znamená, že příběh je předvídatelný, šablonovitý a lehce kýčovitý, tempo relativně svižné a atmosféra poměrně pohodová. Humor je sice trochu obhroublý a lehce buranský, nijak to ale nevadí, protože docela funguje a uráží snad jen opravdové puritány. Dojem výrazně vylepšuje spolehlivé obsazení, v němž ústřední duo ztvárnili Jason Segel, který se podílel i na scenáři, a Emily Blunt, mezi nimiž funguje solidní chemie. Těm pak velmi dobře sekundují třeba Chris PrattAlison BrieRhys IfansDakota Johnson nebo Jackie Weaver. Zásadním problémem ovšem zůstává notně přepálená stopáž, která bohužel obsahuje hodně vaty a totálně nudných a nezajímavých scén. Oddechovka na páteční večer. 

Zajímavost: Segel kvůli roli zhubl skoro šestnáct kilogramů.

Oficiální trailer filmu Zásnuby na dobu neurčitou / The Five-Year Engagement
Mickovy modré oči (Mickey Blue Eyes) (pátek 18. 9., ČT2, 23.45 - 01.25)

Plakát filmu Mickovy modré oči / Mickey Blue Eyes
© IMDb
Romantická komedie z konce devadestých let je dnes skoro zapomenutá, což je dáno jednoznačně tím, že není úplně výrazná. Režírující Kelly Makin se v ní sice snaží předvídatelnou zápletku oživit tím, že ji situuje do mafiánského prostředí, to ale moc nevyužívá, takže stejně zůstává u tradičních žánrových berliček. Humor je ale naštěstí poměrně příjemný a vkusný a převažuje v něm britský přístup, stejně tak tempo je docela svižné a celková atmosféra je vesměs odlehčená a naprosto pohodová. K tomu přispívá i vydařený soundtrack a střídmá stopáž, v níž je naštěstí čas jen na to nejpodstatnější. Největším lákadlem je obsazení, v němž titulní roli ztvárnil Hugh Grant, jehož doplňují třeba James CaanJeanne TripplehornBurt Young nebo James Fox. Sympatický počin, který by ale potřeboval nějaký zapamatovatelnější moment.

Zajímavost: Snímek produkovala tehdejší přítelkyně Granta Elizabeth Hurley.

Originální trailer filmu Mickovy modré oči / Micky Blue Eyes
Srpnová neděle (sobota 19. 9., ČT1, 14.50 - 16.10 / neděle 20. 9., 06.55 - 08.15)

Plakát filmu  / Srpnová neděle
© Terryhoponozky
Československé drama z raných šedesátých let není tolik známé a moc se nepřipomíná. Režisér a spoluscenárista Otakar Vávra v něm na plátno převedl divadelní předlohu Františka Hrubína, který se taktéž podílel na scénáři, ale nepovedlo se mu zachytit její podstatu, což ale může být dáno i tím, že se předobrazu tak úplně nedržel. Jde totiž o hru poetickou a spíše dojmovou, což režírující bard sice akcentuje, na diváka to ale přenést zcela nedokáže. Ústřední konflikt mezi mladou a starou generací ovšem funguje velmi dobře a v kombinaci s hodně specifickou atmosférou, pomalým tempem, krásnou kamerou, sytě barevným vizuálem a příjemnou hudbou dokonce donutí k zamyšlení. Potěší i to, že doznívající padesátá léta jsou tu znát jen minimálně a autoři se skoro oprostili od nezbytných budovatelských apelů. Excelentní je herecká sestava, v níž hrají prim Karel HögerMiloš NedbalVlasta FabianováBohuš Záhorský a Jiřina Šejbalová. Zapomenutá záležitost, která ale trochu promrhala svůj potenciál.

Zajímavost: Před restaurací, kde se natáčelo, nechala produkce zřídit autobusovou zastávku, která tam nikdy nebyla.

Ukázka z filmu Srpnová neděle
Honey (Honey) (sobota 19. 9., Nova Cinema, 18.15 - 20.00 / neděle 20. 9., 09.15 - 11.10)

Plakát filmu Honey / Honey
© codeprojects.org
Romantické drama z první poloviny nového milénia je v našich končinách hodnoceno o něco lépe než v zahraničí, i když nutno dodat, že těch hodnocení je o dost méně. Režírující Bille Woodruff v něm každopádně nepředvádí nic originálního a spoléhá se na zoufale předvídatelný, naivní a tak trochu pohádkový příběh. Diváka tak nejvíc ohromí velmi dobrá choreografie tanečních scén, poměrně snesitelná hiphopová muzika, svižné tempo a celková atmosféra, která je energická, zároveň ale neopomíjí ani určitou křehkost hlavní hrdinky. Tu si zahrála Jessica Alba, která herecké nedostatky kompenzuje pohybovými schopnostmi a půvabem a je vlastně jedinou povědomější tváří, která se tu objeví. I vzhledem ke krátké stopáži je vše snesitelné a nikdy se nedostaví vyslovená nuda, jen je škoda, že šablonovitost, rutina a nenápaditost je z výsledku znát až moc.   

Zajímavost: Aby vypadala dobře, cvičila Alba pět hodin denně.

Oficiální trailer filmu Honey / Honey
Super prohnilí (Ripoux 3) (sobota 19. 9., ČT1, 21.20 - 23.04)

Plakát filmu Super prohnilí / Ripoux 3
© FilmAffinity
Vyvrcholení francouzské komediální trilogie přišlo před sedmnácti lety a pravdou je, že dnes už se tolik nepřipomíná. Režisér a spoluscenárista Claude Zidi v něm tedy za předchozími dvěma díly v lecčems zaostává, pořád ale servíruje poměrně solidní zábavu. Vytratila se mu tedy určitá lehkost, která celou sérii vždy zdobila a snímek se mnohdy snaží být spíš na efekt, na druhou stranu ale nedělá předchůdcům žádnou ostudu a je z něho cítit úcta k celé látce a všem hrdinům. Lehkým problémem je možná to, že neznalým divákům moc nemá co nabídnout a určitý závan osmdesátkové nostalgie na ně určitě fungovat nebude, takže může působit trošku do sebe uzavřeně. Příběh tedy nepřekvapí ani ty největší fanoušky, protože jde o variaci na totéž, příjemný humor a několik hlášek ale vše kompenzují a poměrně slušné akční scény to jen korunují. Titulní role si zopakovali Philippe Noiret a Thierry Lhermitte, k nimž se přidal Lorànt Deutsch, které ještě doplnili například Jean-Luc BideauBernadette Lafont nebo Jean-François Balmer. Trochu nostalgický tip. 

Zajímavost: Pro Zidiho jde o dosud poslední počin.

Originální trailer filmu Super prohnilí / Ripoux 3
Je to jen konec světa (Juste la fin du monde) (sobota 19. 9., ČT art, 22.55 - 00.30)

Český plakát filmu Je to jen konec světa / Juste la fin du monde
© Facebook tvůrce
Čtyři roky staré kanadsko-francouzské drama, které získalo Velkou cenu poroty na festivalu v Cannes, napsal a natočil mladý tvůrce Xavier Dolan, podle čehož také vypadají dost nejednoznačné reakce. Jedni mu vytýkají přílišné manýry, ukřičenost, dějovou vyprázdněnost a určitou pózu, druzí ale tohle všechno chválí a přidávají i to, že autor dokáže zachytit kouzlo přítomného okamžiku. Je nicméně třeba počítat s tím, že snímek vychází z divadelní hry, tudíž je plný dialogů, které je třeba neustále sledovat, a že postavy zcela záměrně nejsou příliš vykresleny a jejich motivaci a historii si lze jen domýšlet. K tomu, že to nepůsobí úplně kýčovitě, přispívá i výtečné obsazení, v němž se sešli mimo jiné Vincent CasselMarion CotillardLéa SeydouxGaspard Ulliel nebo Nathalie Baye. Kontroverzní je i samotný závěr, který je videoklipově přímočarý a výborně pracuje s emocemi, což ale ocení jen někdo. Nejoriginálnější tip týdne, na jehož sledování je třeba být trochu připraven, což potvrdí i naše recenze

Zajímavost: Natáčelo se dvacet dní, herci byli na place pouhých šest.

Český trailer filmu Je to jen konec světa / Juste la fin du monde 
Líbánky v Las Vegas (Honeymoon in Vegas) (neděle 20. 9., Prima Max, 18.05 - 20.00 / pondělí 21. 9., 13.30 - 15.25)

Plakát filmu Líbánky v Las Vegas / Honeymoon in Vegas
© IMP Awards
Romantická komedie z počátku devadesátých let je na zahraničních databázích hodnocena lépe než na těch našich, výše než k lehkému nadprůměru se ale nedostane. Režisér a scenárista Andrew Bergman v ní totiž spolehl na všemožná žánrová klišé, několik kýčovitých scén a naštěstí i časté střídání lokací a svižné tempo. Předvídatelný příběh se pokusil oživit až silně nepravděpodobnou a možná i překombinovanou záletkou, kterou nemá smysl řešit. Z vod průměru tak snímek vytrhávají několik legendárních hitů Elvise Presleyho, na nějž je navíc po celou stopáž několikrát odkazováno, naprosto pohodová atmosféra, nenáročný a jednoduchý humor a obsazení. V něm hlavní role ztvárnili obstojní, ale ne tak výrazní Nicolas Cage a Sarah Jessica Parker, k nimž se v menších úlohách přidávají spolehliví James CaanPat MoritaAnne BancroftSeymour Cassel a Tony Shalhoub. Zapomenutelná, ale neškodná záležitost. 

Zajímavost: Postava náčelníka Ormana byla inspirována Marlonem Brandem.

Oficiální trailer filmu Líbánky v Las Vegas / Honeymoon in Vegas
Linka č. 657 (Heist) (neděle 20. 9., Prima, 21.50 - 23.45 / pondělí 21. 9., Prima Max, 00.20 - 02.15)

Plakát filmu Linka č. 657 / Heist
© Umair Quareshi
Nejslabším článkem pět let starého akčního thrilleru je režisér Scott Mann, který si sice byl vědom toho, že točí neoriginální béčko, bohužel se ho ale snažil oživit tehdy moderní roztřesenou kamerou, což se mu úplně nedařilo. I proto akční scény nejsou tak adrenalinové, jak by měly být, moc neodsýpají, nemají potřebný náboj a zachraňuje je jen to, že jsou příjemně brutální a krvavé. Příběhem nemá cenu se moc zabývat, protože jde o kompilát z mnoha hollywoodských žánrovek, který vůbec nepřekvapí a odehrává se přesně podle dané šablony. Tempo je naštěstí natolik svižné a stopáž natolik střídmá, že se divák nestihne moc nudit a svým způsobem si snímek užije. K tomu ale nejvíc přispívá obsazení, v němž dostali důvěru Robert De NiroJeffrey Dean MorganDave BautistaKate BosworthGina Carano nebo Morris Chestnut. Ideální zábava na konec týdne.  

Zajímavost: Natáčení probíhalo v městě Mobile ve státě Alabama.

Oficiální trailer filmu Linka č. 657 / Heist
Mike i Dave sháněj holku (Mike and Dave Need Wedding Dates) (čtvrtek 24. 9., Prima Max, 22.00 - 00.00)

Český plakát filmu Mike i Dave sháněj holku / Mike and Dave Need Wedding Dates
© Facebook tvůrce
Čtyři roky stará romantická komedie sice podle synopse vypadá naprosto standardně, výsledek je ale hodně překvapivý. Režírující Jake Szymanski si byl nejspíš vědom toho, že příběh by byl předvídatelný, tudíž nepřipraveného diváka šokuje přiznanou tupostí, nechutným humorem a extrémním množstvím vulgarit, které si neberou servítky a je jich tolik, až to začíná být zvrhlé a trochu úchylné, vše je ale naprosto záměrné. Podobné je to i s hlavními hrdiny, kteří jsou schválně prostomyslní, nesympatičtí a nedospělí, svým způsobem to ale na někoho bude fungovat. O celistvém příběhu tedy nemůže být ani řeč, protože děj je spíše sledem epizod, které jsou záminkou pro zmíněné vtipy, gagy a hlášky, které jsou někdy vskutku nápadité. Titulní role si zahráli Zac Efron a Adam DeVine, kterým zdatně sekundovali Anna KendrickAubrey Plaza nebo Stephen Root. Oddechovka pro tolerantní publikum.

Zajímavost: DeVine dostal během natáčení otravu z jídla.

Český trailer filmu Mike i Dave sháněj holku / Mike and Dave Need Wedding Dates
Generál Eliáš (čtvrtek 24. 9., ČT2, 22.00 - 23.20)

Plakát filmu  / Generál Eliáš
© Mat
České historické drama z poloviny devadesátých let je skromnou televizní záležitostí, která divákům představí ne tak úplně známou historickou postavu generála Eliáše, který byl ministerským předsedou vlády Protektorátu Čechy a Morava. Režírující Pavel Háša dokázal komorních podmínek a minimálního rozpočtu využít naplno, protože kladl důraz na tísnivou atmosféru dějin, která je znát i v uzavřeném prostředí a logicky se spolehl především na dialogy, které jsou napsány výtečně. Určitý přesah pak nabízí morální dilema, které hlavní postava řešila a sympatické je i to že tvůrci se nikterak nevyjadřují, ale nechávají diváka udělat si svůj názor. U podobných kousků je pochopitelně stěžejní obsazení, které bylo naprosto fantastické, neboť titulní úlohu ztvárnil skvělý Luděk Munzar, za nímž příliš nezaostali ani Jana HlaváčováVáclav PostráneckýFrantišek NěmecVladimír Brabec nebo Jaroslav Satoranský. Zapomenutý televizní klenot.  

Zajímavost: Hlaváčová, která hrála manželku generále Eliáše, byla Munzarovou manželkou i ve skutečnosti.

Trailer k filmu není dostupný.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Jana Hlaváčová (14.01.2024 12:46 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu