Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Vyšinutý děda je postrach rodiny a skrývá se v krajině ve stínu

Vydáno: 09.09.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Ačkoli pandemie nepolevuje a hollywoodské blockbustery jsou uloženy k ledu, čeká tento týden na diváka v kinech hned devatero premiér. K těm nejzajímavějším určitě patří thriller Vyšinutý a drama Bohdana Slámy Krajina ve stínu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vyšinutý (Unhinged) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Vyšinutý / Unhinged
© Kino Pilotů
Na první pohled vypadá psychologický thriller přesně jako typ filmu, v němž charakterní a oceňovaný herec po padesátce hraje akčního hrdinu. V tomto případě jím je dokonce dvojnásobně oscarový Russell Crowe, ten tu ale ztvárnil ne úplně kladnou roli, takže by mohlo jít o trochu netradiční žánrovku. A právě titulní představitel je největším diváckým lákadlem, protože režírující Derrick Borte je méně známý a ani zbytek osazenstva netvoří extra slavné tváře. Ohlasy jsou zatím spíše spokojené a hovoří o nevýrazné, ale velmi slušné záležitosti. Tak uvidíme. Premiéra týdne.

Synopse: Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s mužem (Russell Crowe), který má ze svého života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Žena a všichni její blízcí se tak později stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá poslední stopu tím, že Rachel udělí několik vražedných lekcí.

Zajímavost: Jde o první film, který po koronavirové pandemii vstoupil do otevřených kin v USA.

Oficiální český trailer filmu Vyšinutý / Unhinged
Děda, postrach rodiny (The War with Grandpa) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Děda, postrach rodiny / War with Grandpa
© CSFD
Podle synopse vypadá rodinná komedie dost děsivě, protože souboj o pokojíček mezi dědou a vnukem opravdu neslibuje nějak extra vkusný humor. Ani jméno režírujícího Tima Hilla nevzbuzuje úplně důvěru, o to víc pak zarazí obsazení, které je na podobný žánr dost hvězdné. V hlavní roli se totiž objeví Robert De Niro a malý Oakes Fegley, v těch vedlejších pak Jane SeymourChristopher WalkenUma ThurmanRob Riggle nebo Cheech Marin. Hodnocení jsou ale podle očekávání průměrná a zdá se, že opravdu jen zkušená herecká jména drží film nad vodou. Premiéra na vlastní nebezpečí.

Synopse: Peter (Oakes Fegley) toho se svým dědou (Robert De Niro) prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko, proto byli oba nadšeni z toho, že se má dědeček nastěhovat k němu domů. Jenže to ještě oba netušili, že má bydlet právě u Petera v pokoji a on se tak bude muset přesunout. Stará přátelství jsou rázem dávno zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii naplánovaných naschválů a karambolů. Jenže tenhle děda je z tvrdého těsta, jen tak se nedá, válečný stav přijímá a pouští se do boje. A to je teprve začátek.

Zajímavost: Film byl natočen za šest týdnů.

Český trailer filmu Děda, postrach rodiny / The War with Grandpa
Kdo si myslíš, že jsem (Celle que vous croyez) (Film Europe)

Český plakát filmu Kdo si myslíš, že jsem / Celle que vous croyez
© Film Europe
Francouzské drama se zdá být hodně zajímavé, protože se zabývá tématem sociálních sítí a falešných identit těch, kteří se na nich vyskytují. Zkušený režisér a spoluscenárista Safy Nebbou ho využil ke vztahovce, které bude určitě rozumět každý. V hlavní roli ženy, které se malý experiment vymkne z rukou, se objeví Juliette Binoche, kterou doplňují především François CivilGuillaume Gouix a Nicole Garcia. Pozitivem je též to, že hodnocení jsou poměrně spokojená a pohybují se někde kolem solidního nadprůměru. O ztrátu času by tak jít rozhodně nemělo.

Synopse: Padesátiletá Claire (Juliette Binoche) si na sociálních sítích vytvoří falešný profil čtyřiadvacetileté krásky jménem Clara, aby zjistila, zda ji její přítel Ludo (Guillaume Gouix) nepodvádí. Ten má mladšího kamaráde Alexe (François Civil), kterému stačí velmi málo, aby pro dívku ztratil hlavu. A Claire, okouzlena svou falešnou identitou, se jí nechá pohltit a city mu opětuje. A i když se vše odehrává ve virtuálním světě, bující city jsou ukrutně reálné.

Český trailer filmu Kdo si myslíš, že jsem / Celle que vous croyez
Break the Silence: The Movie (Break the Silence: The Movie) (Aerofilms)

Český plakát filmu Break the Silence: The Movie / Break the Silence: The Movie
© Edison Filmhub
Jihokorejská hudební skupina BTS je aktuálním fenoménem a po celém světě má miliony fanoušků. Není tedy divu, že i do našich kin se dostává dokument o jejím celosvětovém turné, které neminulo ty největší stadiony na světě. Režisér Jun-Soo Park v něm navíc nenatočil jen pouhý záznam koncertů, ale nechal prostor i členům kapely, kteří vypráví něco ze svých životních příběhů a o tom, co je přivedlo k hudbě. Jasná fanouškovská premiéra, o níž se více informací dočtete zde.

Synopse: Globální turné Love Yourself: Speak Yourself korejského fenoménu BTS dospělo ke konci. Největší stadiony v Chicagu, New Yorku, Sao Paulu, Londýně, Paříži, ale i Rijádu nebo Ósace hostily velkolepou show jedné z nejpopulárnějších kapel současnosti. Není divu, že společně s ní cestoval i štáb, který vše dokumentoval a nechal všech sedm členů odvyprávět své osobní příběhy, které nikdy předtím nevyjádřili.

Český teaser filmu Break the Silence: The Movie / Break the Silence: The Movie
Krajina ve stínu (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Krajina ve stínu
© Kino Pohoda
Tuzemské historické drama otevírá nevyřešenou a poměrně bolestivou otázku poválečných hrůz, které byly spáchány nejen na německém obyvatelstvu v tehdejším Československu. Režisér Bohdan Sláma v něm vůbec poprvé ve své kariéře pracoval s cizím scénářem, celý film natočil černobíle a ve zvláštním širokoúhlém formátu, navíc příběh nemá jednoho hrdinu, ale sleduje spíš osudy obyvatel celé vsi v pohraničí. Obsazení je hodně slibné, neb se v něm objeví Stanislav MajerMagdaléna BorováCsongor KassaiBarbora PolákováPavel NovýPetra Špalková nebo Zuzana Kronerová. Ohlasy jsou dosud dost rozdílné a oscilují na obou pólech, takže je jasné, že nepůjde o jednoznačnou záležitost. Tuzemská premiéra týdne.

Synopse: Život v jedné malé vsi v pohraničí probíhal vždy v pospolitosti a pro všechny bylo v těžkých podmínkách důležité zasadit, sklidit, přežít zimu a vychovat děti. Pak ale přichází doba, kdy je nutné si vybrat, kdo je Rakušan, Němec a kdo Čech. Najednou je nutné zvolit, kdo ze sousedů je spojenec a kdo naopak nepřítel. Do každodenního života lidí tak zasáhne historie a s ní také bezpráví, lidské slabosti a násilí.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela v obci Bořice u Mirotic.

Originální trailer filmu Krajina ve stínu
Ženská pomsta (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Ženská pomsta
© kfilmu
Česká komedie je absolutně bez ambicí a vysloveně cílí na diváckou první signální. Už jen po zhlédnutí traileru a plakátu a přečtení synopse je každému příčetnému divákovi jasné, co se bude dít. Naprosto pekelný je pak tvůrčí tým, neboť režisérem a spoluscenáristou je Dušan Rapoš a v obsazení se objevují Jana PaulováMahulena BočanováEva VejmelkováPetr RychlýRobert JaskówMiroslav EtzlerJakub Kohák nebo Dana Morávková. Další tuzemské peklíčko, které bude útočit na přední místa žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Na skupinové terapii se setkají tři ženy různého věku, které se sice liší povahově i profesně, mají ale stejný problém - nevěru manželů, kterým obětovaly mnohdy desítky let života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta bude pomsta. S tou si vzájemně vypomůžou a pro své nevěrné manžely nachystají peklo na zemi.

Originální trailer filmu Ženská pomsta
Kiruna – překrásný nový svět (Pilot Film)

Plakát filmu  / Kiruna – překrásný nový svět
© Česká televize
Tuzemský dokument sice vypráví o dalekém severošvédském městě, které je pohlcováno těžbou železné rudy, v jejímž důsledku se propadá, tematika přesidlování a tradic je ale natolik univerzální, že určitě bude promlouvat i k místnímu diváctvu. Jako celovečerní debut ho natočila režisérka a scenáristka Greta Stocklassa, která láká právě na téma a záběry unikátní švédské krajiny. Ohlasů je pochopitelně naprosté minimum a nedá se očekávat, že by se to moc změnilo. Premiéra pro velmi úzké publikum.

Synopse: Severošvédské město Kiruna se propadá kvůli těžbě v nedalekém dole na železnou rudu. Vedení důlní společnosti se rozhodlo nezastavit výnosnou těžbu a obyvatele okolních čtvrtí přestěhovat. Tři protagonisté dokumentu se tak ocitli ve zvláštním mezičase a nabízejí určitý pohled na přesidlování, tradice a vztah k určitému místu.

Originální trailer filmu Kiruna - překrásný nový svět
Mlsné medvědí příběhy (Aerofilms)

Plakát filmu  / Mlsné medvědí příběhy
© Aerofilms
Animovaný snímek je určen vysloveně pro ty nejmenší diváky, protože jeho stopáž nedosahuje ani hodiny a jde o pásmo krátkých epizod ze života dvou medvědích kamarádů. Režisérky a spoluscenáristky Alexandra Májová a Kateřina Karhánková v něm lákají především na jednoduchost, gagy a sympatické hrdiny. Hodnocení pochopitelně neexistuje, to ale nebude tím nejdůležitějším, protože děti se pravděpodobně rozhodně pobaví. Premiéra pro předškolní mládež.

Synopse: Velký medvěd Nedvěd a jeho malá kamarádka Miška se snaží naplnit svá věčně hladová bříška. V krátkém pásmu se dozvíte, jak se ti dva seznámili, jak spolu vaří, jak ochutnávají lanýže, jak slaví Vánoce v létě, i to, jak se usmiřuje medvědí hádka. Čeká je i obrovská hostina, na kterou dorazí medvědi z celého světa.

Originální trailer filmu Mlsné medvědí příběhy
Divadlo Na zábradlí: Tajný agent (CinemArt)

Český plakát filmu  / Divadlo Na zábradlí: Tajný agent
© OstravaInfo
Projekt Film Naživo s koncem léta neskončil a nabízí další lahůdku. V sobotu 12. září bude k vidění jevištní adaptace předlohy Josepha Conrada, která je tematicky hodně aktuální, ačkoli se odehrává na přelomu předminulého a minulého století. Režisérem a scenáristou inscenace i "filmové" podoby je David Jařab a v obsazení nechybí Jiří VyorálekAnna FialováPetr Čtvrtníček nebo Jakub Žáček. Představení je pro potřeby filmového záznamu realizováno v industriální cihlové architektuře brněnského historického vodojemu z konce 19. století. Premiéra pro milovníky divadla.

Synopse: Pan Verloc provozuje v Londýně na přelomu devatenáctého a dvacátého století anarchistickou živnost, zároveň je ale ruským agentem. Východní mocnost však už nechce jen neškodná udání na radikální soudruhy, ale za své peníze požaduje také nějaké činy. Pro představení bylo v rámci projektu Film Naživo zvoleno unikátní prostředí industriální cihlové architektury brněnského historického vodojemu z konce devatenáctého století.

Originální trailer filmu Divadlo Na zábradlí: Tajný agent

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu