Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 21. týden

Kinopremiéry: Vysoká dívka Emma řekla malou lež a ocitla se v Mariině ráji

Vydáno: 20.05.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasným lákadlem následujícího týdne v omezeném režimu kin je nová adaptace románu Jane Austen Emma. Vedle ní pochopitelně startují menší a náročnější filmy, mezi nimiž vyniká komediální drama Malá lež.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Emma. (Emma.) (CinemArt)

Český plakát filmu Emma. / Emma.
© CinemArt
Nejnovější adaptace slavného románu Jane Austen nejde podle synopse originální cestou, ale spoléhá spíše na kvalitu předlohy, dobovou atmosféru a výpravu. Asi se není co divit, protože režijně s ní debutuje Autumn de Wilde, která do hlavní role obsadila Anyu Taylor-Joy. V dalších rolích se pak ze známějších tváří objeví Bill Nighy nebo Rupert Graves. Ohlasy nejsou úplně špatné a mluví o klasickém přepisu knihy, který by ale potřeboval mít lepší obsazení vedlejších rolí a být o něco výraznější. Premiéra týdne.

Synopse: Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá a na svou dobu notně emancipovaná. Poté, co svou vychovatelku provdá za bohatého vdovce, si začne myslet, že disponuje zvláštním talentem svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je před oltář. Jejím dalším projektem se tak stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet (Mia Goth) s místním farářem. Přestože se jí všichni pokoušejí domluvit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka si nedá říct a dívčinu stále do sňatku tlačí. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a potoky prolitých slz, v jejichž epicentru se ocitá právě Emma, jíž neúspěch rozmetá všechny životní jistoty.

Zajímavost: Tečka na konci názvu filmu má podle režisérky symbolizovat, že se jedná o dobový kousek, který je zasazen do své éry.

Oficiální český trailer filmu Emma. / Emma.
Malá lež (The Farewell) (Aerofilms)

Český plakát filmu Malá lež / The Farewell
© Aerofilms
Už v době karantény si u nás online premiéru odbylo americko-čínské komediální drama o střetu dvou kultur. Po částečném rozvolnění opatření ho distributor uvádí na plátna kin a krok to není asi špatný, protože hodnocení jsou vesměs spokojená a hovoří o nepříliš originální, ale velmi příjemné podívané s poměrně inteligentním humorem. A právě ohlasy budou asi tím největším diváckým lákadlem, protože režisérkou a scenáristkou je méně známá Lulu Wang a krom Awkwafiny v titulní roli už se nikdo známý neobjeví. Nenáročná premiéra.

Synopse: Newyorčanka Billi (Awkwafina) má svéráznou čínskou babičku Nai Nai (Shuzhen Zao), jejíž zdravotní stav se rapidně zhoršil. Rodina se jí ale rozhodne zatajit pravdu, proto je potřeba vymyslet lest, aby jí nebylo divné, že ji z ničeho nic chtějí v Číně navštívit příbuzní z celého světa. Řešením se nakonec stává fiktivní svatba a vůbec nevadí, že ženich svou budoucí nevěstu sotva zná. Hosté se brzy sjíždějí. Billi ale svou babičku miluje, americké tradice jsou jí však bližší než ty čínské a přetvářka pro ni není vůbec jednoduchá.

Zajímavost: Awkwafina za snímek vyhrála Zlatý glóbus a stala se vůbec první asijskou herečkou, která ho získala za hlavní roli.

Český trailer filmu Malá lež / The Farewell
V Mariině ráji (Marian paratiisi) (Film Europe)

Český plakát filmu V Mariině ráji / Marian paratiisi
© Film Europe
Finsko-estonské drama je záležitostí pro opravdové fajnšmekry, protože běžného diváka v něm není nač lákat. Synopse tedy nevypadá nijak originálně, což ale nevadí, protože podobná tematika stále táhne a dá se z ní udělat silný příběh. Režisérkou je u nás takřka neznámá Zaida Bergroth, která vsadila na podobně neznámé obsazení. Vzhledem k tomu, že ohlasy ani komentáře zatím neexistují, se opravdu nedá odhadnout, jak to celé mohlo dopadnout, v době, kdy ale na výběr moc není, to asi za zkoušku stojí. Premiéra pro zaryté milovníky severské kinematografie.

Synopse: Charismatická kazatelka Maria Åkerblom (Pihla Viitala) vede v roce 1920 své oddané stoupence do Helsinek. Mezi nimi je i dospívající Salome (Satu Tuuli Karhu), která ji zbožňuje. Když se ale spřátelí s místní dívkou z ulice Malin (Saga Sarkola), její dosavadní pohled na svět dostává trhliny a Salome je najednou rozpolcená mezi příslibem nově objevené svobody a Mariinou nebezpečnou a všepohlcující láskou.

Český trailer filmu V Mariině ráji / Marian paratiisi
Vysoká dívka (Dylda) (Pilot Film)

Český plakát filmu Vysoká dívka / Dylda
© Pilot Film
Ruské drama je suverénně nejtěžší novinkou v tomto týdnu, protože se zaobírá tématem poválečného života v Leningradu. Režisérem a scenáristou je mladý Kantemir Balagov, proto dost potěší ohlasy, které jsou spokojené a chválí především tísnivou a bezvýchodnou atmosféru a obrazovou stránku, která prý působí takřka autenticky. O obsazení nemá smysl se moc bavit, protože ho opět tvoří v tuzemsku neznámé tváře. Jen je třeba se připravit na trochu delší stopáž. Neveselá premiéra.

Synopse: V roce 1945 válka skončila a obléhání sovětského Leningradu trvalo neskutečných devět set dní. Boje zdevastovaly celé město i jeho obyvatele, mezi nimiž dochází k vraždám, rabování a kanibalismu. V tomto pekle hledají dvě mladé ženy cestu k tomu, aby znovu mohly začít žít mezi ruinami zničeného města.

Zajímavost: Hlavním zdrojem inspirace k filmu byla mladému tvůrci kniha Nobelovou cenou oceněné autorky Světlany Alexijevičové Válka nemá ženskou tvář z roku 1983.

Oficiální český trailer filmu Vysoká dívka / Dylda

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Klišovitý Renfield klidně mohl mít vyšší ambice (16.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Renfield vsadil na zlato (12.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nicolas Cage je Drákula v novém traileru (22.03.2023 18:35 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Malá mořská víla (13.03.2023 18:04 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicolas Cage se vrací na plátna kin v traileru Renfield (06.01.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Oscar 2023: jací jsou favorité? (21.11.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Princezna zakletá v čase připravila menu pro Kennedyho (16.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- První trailer: Super Mario Bros. ve filmu (07.10.2022 13:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu