Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Králíček Jojo prožívá extázi daleko od Reykjavíku

Vydáno: 22.01.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Satirická dramedie Taiky Waititiho Králíček Jojo je jasnou jedničkou mezi aktuálními novinkami, které vstupují do tuzemských kin. Jejím největším konkurentem bude zřejmě dost pochybná romantická komedie Příliš osobní známost.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Králíček Jojo (Jojo Rabbit) (CinemArt)

Český plakát filmu Králíček Jojo / Jojo RabbitPro někoho překapivě na šest Oscarů nominovaná dramedie se vrací do období druhé světové války a už podle synopse bude docela svérázná a netradiční. O tom ostatně svědčí i jméno režiséra a scenáristy Taiky Waititiho, který za ní stojí a dokonce si v ní zahrál i samotného Adolfa Hitlera! I zbytek obsazení stojí za to, neboť Scarlett Johansson si vysloužila nominaci na Oscara, dále pak hrají třeba Sam RockwellThomasin McKenzie nebo Rebel Wilson, hlavní roli ztvárnil debutující Roman Griffin Davis. Ohlasy jsou vesměs hodně nadšené, i když poukazují na to, že kombinace satiry, brutálního humoru a zcela seriózních scén někdy drhne. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Desetiletý Jojo (Roman Griffin Davis) se chce stát plnohodnotným a řádným nacistou. Pomoci mu v tom má jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi), který mu radí v různých životních situacích a podporuje jeho snahu o správné náckovství. Zlom v Jojově životě ale přichází v okamžiku, kdy zjistí, že jeho matka (Scarlett Johansson) ukrývá v podkroví židovskou dívku (Thomasin McKenzie). Od té chvíle musí malý Jojo čelit vlastnímu zaslepenému nacismu a s tím už mu vymyšlený Hitler moc neporadí. Ačkoli se docela snaží.

Zajímavost: Část filmu byla natáčena v České republice, konkrétně v Žatci a Úštěku.

Oficiální český trailer filmu Králíček Jojo / Jojo Rabbit
Velké přání (Dia de Muertos) (Fénix Distribution)

Český plakát filmu Velké přání / Dia de MuertosAnimované snímky jsou momentálně asi na absolutním vrcholu popularity, proto není divu, že do kin míří i ty, které bychom tam normálně nehledali. Zářným příkladem je mexický animák, o němž toho není moc známo. Nejdůležitější je pochopitelně synopse, která není nikterak originální, dětem ale nejspíše bude stačit. Ty ostatní možná zaujme informace, že režisérem je debutant Carlos Gutiérrez Medrano a to, že hodnocení zatím neexistují. Vzhledem k lacině vypadajícímu plakátu a traileru ale nelze mít vysoká očekávání. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: V mexickém městečku Santa Clara žije šestnáctiletá Salma, která nikdy nepoznala své biologické rodiče. Vždycky jen ode všech slyšela, že ji opustili. Celý svůj život se snaží najít jakékoli informace ohledně identity svých rodičů, stále se jí to ale nedaří. To se ovšem změní v momentě, kdy najde zvláštní knihu plnou příběhů z historie města Santa Clara. Díky knize se tak děvče vydává za dobrodružstvím, kde jí doprovázejí její věrní přátelé Jorge a Pedro. Podaří se jí tak najít své rodiče a splnit si tím pádem velké přání?

Oficiální český trailer filmu Velké přání / Dia de Muertos
Daleko od Reykjavíku (Héraðið) (Aerofilms)

Český plakát filmu Daleko od Reykjavíku / HéraðiðKoprodukční, převážně však islandská dramedie je už podle synopse typicky severská a dá se od ní očekávat notně černý humor a zajímavý příběh se sociálním přesahem. Jejím režisérem a spoluscenáristou je navíc dost osobitý Grímur Hakonarson, takže je pravděpodobné, že půjde o trochu nekonvenční a možná i bizarní příběh. Nikoho pak nepřekvapí, že v obsazení se neobjeví žádná velká hvězda, takže by se mohl dostavit potřebný pocit autenticity. Hodnocení ani ohlasů zatím není mnoho, takže nemá smysl se jimi nějak hlouběji zabývat.

Synopse: Mlčenlivá Inge (Arndís Hrönn Egilsdóttir) vlastní malé hospodářství v odlehlé vesničce na severu Islandu. Vlivem nečekaných událostí přijde během pár dnů o většinu životních jistot a ocitá se až po uši v dluzích. Její neštěstí z velké části způsobilo chamtivé farmářské družstvo, jehož vedení kvůli zisku šikanuje místní chovatele. Když ale do kouta zažene nenápadnou ženu, narazí na tvrdý odpor. Inge už nemá co ztratit a vydává se do boje, k němuž využívá úplně všechny prostředky.

Český trailer filmu Daleko od Reykjavíku / Héraðið
Pěkně tučná sebeláska (Fat Front) (Film Europe)

Český plakát filmu Pěkně tučná sebeláska / Fat FrontPro (nejen) filmové labužníky je určen dánsko-švédsko-norský dokument o ženách, které chodí oblečení nakupovat do nadměrných velikostí a nestydí se za to. Režijní a scenáristická dvojice Louise Detlefsen a Louise Kjeldsen ovšem není příliš zkušená, takže se jen těžko odhaduje, co vlastně ve výsledku čekat. Každopádně by v současných trendech krásy, štíhlosti a dokonalosti mohlo jít o zajímavý počin, který mnoha ženám dodá sebevědomí a dokáže jim, že ne všechny jsou modelky, a že vše má svoje kouzlo. Ohlasů a komentářů je naprosté minimum, takže nestojí za to je nějak zmiňovat.

Synopse: Provokativní dokument sleduje aktivistky "tlustého" hnutí ve skandinávských zemích. Film o ženách, které se o sobě nebojí říct, že jsou tlusté, přináší revoluci do konvenčního pohledu na krásu, zpochybňuje kosmetické standarty a podporuje pozitivní přístup k lidskému tělu, ať je jakékoli.

Český trailer filmu Pěkně tučná sebeláska / Fat Front
Extase (NFA)

Plakát filmu  / ExtaseČeskoslovensko-rakouské drama z počátku třicátých let se dočkalo restaurované verze, která je aktuálně v omezené distribuci ve vybraných kinech. Převážně němý snímek způsobil ve své době obří skandál, protože je v něm několik záběrů na nahé ženské tělo, z dnešního pohledu je ovšem zcela neškodný. Jeho sledování ale vyžaduje značnou porci tolerance, protože působí archaicky, mnohé postupy jsou překonané a tempo je dost pomalé. Na druhou stranu stojí za povšimnutí zajímavá kamera a spousta obrazových metafor. Pro někoho asi bude zklamáním ústřední příběh, který by byl rád provokativní, ve výsledku je ale kýčovitý a tuctový. Jeho režisérem a spoluscenáristou je Gustav Machatý, který do hlavní ženské role obsadil Hedy Lamarr. Zájemci o historii kinematografie tak mají unikátní možnost vidět na velkém plátně snímek, který v době vzniku pobuřoval a provokoval.

Synopse: Mladá Eva (Hedy Lamarr) není příliš šťastná v manželství se starším mužem, protože zjistila, že spíš než vášeň ho zajímá pořádek v životě. Rozhodne se vrátit na statek svého otce, kde se zamiluje do mladého inženýra Adama (Aribert Mog). Její manžel spáchá sebevraždu a to oba milence rozdělí.

Synopse: Lamarr byla vůbec první herečkou, která se před kamerou svlékla donaha.

Trailer restaurované verze filmu Extase
Příliš osobní známost (Bisocop)

Český plakát filmu  / Příliš osobní známostČesko-slovenská romantická komedie je další z poměrně dlouhé řady těch, které se v kinech objevily v posledních měsících. To tedy znamená, že i v ní se řeší osudy hned několika postav a několika generací a skládá se různá příběhová mozaika. Ani v tomto případě se ale nedá očekávat nějaká velká kvalita jako spíš absolutní nenáročná oddechovka a decentní peklo pro jen trochu příčetného diváka. O tom ostatně svědčí jméno režisérky Marty Ferencové a její spoluscenáristky Evy Urbaníkové, které jsou na podobné žánrovky specialistky. Publikum ale stejně do kin nejvíc naláká hvězdné obsazení, v němž se objeví Petra HřebíčkováEliška BalzerováTatiana Dyková nebo Ľuboš Kostelný. Ohlasů a komentářů je zatím málo, už ale leccos naznačují. Potenciální útočník na čelní příčky žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Natálie (Petra Hřebíčková) je šťastná svobodná třicátnice se skvělou kariérou. Její nejlepší kamarádce Simoně (Tatiana Dyková) se obrátil život vzhůru nohama, protože se rozvedla a její jedenáctiletý syn odchází žít k otci (Ľuboš Kostelný). Tohle zklamání by měla zahnat seznámením s výstředním umělcem Viktorem (Janko Popovic Volaric), pro nějž se stává múzou. I Natáliin život nabírá jiný směr, neboť potkala okouzlujícího podnikatele Marka (Branislav Trifunović) a jeho dcerku a láska na sebe nenechala dlouho čekat. Jejich idylické soužití ale kazí Markova tchyně Eva (Eliška Balzerová), která byla zvyklá s výchovou vnučky pomáhat. Teď zjišťuje, že musí najít nový smysl života.

Originální trailer filmu Příliš osobní známost

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Bratři (14.09.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu