Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 38. týden

Kinopremiéry: Rambo letí ke hvězdám, kde vyvádí psí kusy a píše román pro pokročilé

Vydáno: 18.09.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z pětice novinek, která v tomto týdnu obohatí programy kin, vyčnívají dvě. Tou první je meditativní sci-fi s Bradem Pittem Ad Astra, druhou pak pátý díl legendárního Ramba. Žebříček návštěvnosti ale nejspíš ovládne jiná premiéra.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ad Astra (Ad Astra) (CinemArt)

Český plakát filmu Ad Astra / Ad AstraUž podle synopse vypadá americko-brazilské sci-fi jako meditativní a filozofičtější žánrovka, které spíše než o komerční úspěch půjde o nějaké sdělení a "umění". O tom ostatně svědčí i jméno režiséra a scenáristy Jamese Graye, který patří k nejméně doceněným filmařům současnosti a většina jeho počinů má bohužel společné to, že v pokladnách kin více, či méně propadne. Ten nejnovější zřejmě nebude výjimkou, i když má velký potenciál, protože skýtá atraktivní téma, ohlasy jsou vesměs dost spokojené a v hlavní roli se objeví Brad Pitt, který v posledních letech hledá nové výzvy a někteří dokonce v jeho souvislosti mluví o Oscarech. V dalších úlohách se představí třeba Tommy Lee JonesLiv Tyler nebo Donald Sutherland. Premiéra týdne a jeden z potenciálních filmů roku.

Synopse: Ve dvaadvacátém století je umělá inteligence integrována do všech průmyslových odvětví a Měsíc a Mars jsou kolonizovány. Na Zemi se staví nová babylónská věž v podobě antény, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a vyhledává inteligentní mimozemský život. Tým budující tuto stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt), který se astronautem stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I on pátral po mimozemském životě, jenže před dvaceti lety zmizel kdesi v hloubi vesmíru. Americké zpravodajské služby se ovšem domnívají, že žije a ohrožení Země v podobě různých nečekaných katastrof má původ v explozích, které souvisí právě s projektem Lima. Roy je tedy vyslán do vesmíru, aby otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující samotnou podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.

Zajímavost: Ad Astra znamená v latině "Ke hvězdám".

Oficiální český trailer filmu Ad Astra / Ad Astra
Rambo: Poslední krev (Rambo: Last Blood) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Rambo: Poslední krev / Rambo: Last BloodPáté dobrodružství legendárního vietnamského veterána konečně míří do kin a pro většinu diváků půjde o těžkou nostalgii. Na tu ostatně tvůrci budou spoléhat asi nejvíce, protože příběh je jasný už ze synopse a nic originálního se nedá čekat. Nejlepší zprávou pro fanoušky je ovšem to, že film nakonec bude mít eRkový rating, takže by se měli dočkat brutální a krvavé podívané. Ikonický Sylvester Stallone se tentokráte spokojil jen s hlavní úlohou, režii přenechal začínajícímu Adrianu Grunbergovi, takže uvidíme, jak se mu povede. Ohlasy zatím nejsou dostupné, to ale asi pravověrné trápit nebude. Druhá premiéra týdne.

Synopse: John Rambo (Sylvester Stallone) se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své zabijácké běsy minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v pravém zapadákově. Najde i pár lidí, na kterých mu záleží a dochází smíření. Jenže právě pocit, že má konečně pro co žít, ho vrací tam, odkud se snaží utéct. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydává se za hranice Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci zločinci v Mexiku provádí celkem běžně, tentokrát ale měli obrovskou smůlu.

Zajímavost: Jde o první díl z celé série, v němž má hlavní hrdina krátké vlasy.

Český trailer filmu Rambo: Poslední krev / Rambo: Last Blood
Psí kusy (Trouble) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Psí kusy / TroubleAnimáků samozřejmě není nikdy dost, protože rodiny s dětmi jsou vděčný a věčný zdroj distributorových peněz. A právě žánr je u tohoto kanadského snímku to jediné, co může publikum přilákat, neboť režírující Kevin Johnson je celovečerní debutant a ze synopse je evidentní, že snímek je cílen primárně na dětského diváka. Ohlasů zatím mnoho není, to ale asi nikoho nepřekvapuje. Tuzemského diváka nemusí mrzet ani povinný dabing, protože v originálním znění se neobjevuje žádná hvězda. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Lumpík je trochu rozmazlený, ale veselý pes, který o skutečném světě plném nástrah neví vůbec nic. Užívá si jen ty nejlepší pochoutky a drbání každý den. Jednoho dne je ale nucen vydat se za plot svého bezpečného domova a prožije dobrodružství, které si nedokázal představit ani ve snu.

Oficiální český trailer filmu Psí kusy / Trouble
Naprostá láska (La quietud) (Film Europe)

Český plakát filmu Naprostá láska / La quietudArgentinsko-francouzské drama s thrillerovými prvky je určeno náročnějšímu a klubovějšímu divákovi. Dle synopse se zdá, že půjde o vztahovou záležitost, která bude mít politický přesah a bude reflektovat bouřlivou argentinskou minulost. Režisérem a scenáristou je poměrně zkušený, na festivalech oceňovaný, leč u nás ne tak známý Pablo Trapero, který do jedné z hlavních rolí obsadil Bérénice Bejo, která bude povědomá i tuzemskému publiku. Ohlasů je zatím velmi málo, takže je zbytečné se jimi jakkoli zabývat, protože zájemci si projekci ve svém oblíbeném klubovém kině stejně najdou.

Synopse: Když její otec utrpí mozkovou příhodu, vrací se Eugenia (Bérénice Bejo) z Paříže na rodný ranč poblíž Buenos Aires. Po letech se tak znovu setkává s matkou a sestrou Miou (Martina Guzmán), k níž měla kdysi blízko. Všechny tři ženy jsou tak nuceny se tváří v tvář postavit emocionálním traumatům a temné rodinné historii, která se odehrávala na pozadí argentinské vojenské diktatury. Ze skříně postupně vylézají další a další kostlivci, navíc se znovu objevuje dlouho pohřbená žárlivost a rivalita obou sester.

Český trailer filmu Naprostá láska / La quietud
Román pro pokročilé (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Román pro pokročiléO nejnovější české komedii asi nemá smysl se sáhodlouze rozepisovat, protože si stačí přečíst její synopsi, tvůrčí tým, obsazení a podívat se na trailer a soudný divák bude mít zcela jasno. Ostatně posuďte sami - režie a scénář Zita Marinovová, hudba Martin Maxa (!), v hlavních rolích Marek VašutMiroslav Etzler a Jitka Čvančarová, v těch vedlejších Dominika Myslivcová, Eva DecasteloBerenika Kohoutová nebo Vincent Navrátil. Ohlasy zatím neexistují, to ale nepřekvapí. Další ukázka tuzemského filmového pekla a pravděpodobný vítěz žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Noblesní světák Rudolf (Marek Vašut) je po rozvodu nucen se přestěhovat do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rudolf je ze všeho dost rozladěn a zmítá se mezi odhodláním usadit se v klasickém monogamním vztahu a svody, které mu denně servíruje jeho bratr. Pánové se navíc musí vypořádat i s protivnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které omylem vyhlásili válku.

Originální trailer filmu Román pro pokročilé

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Sly (02.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu