Kinopremiéry: Rambo letí ke hvězdám, kde vyvádí psí kusy a píše román pro pokročilé

Vydáno: 18.09.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z pětice novinek, která v tomto týdnu obohatí programy kin, vyčnívají dvě. Tou první je meditativní sci-fi s Bradem Pittem Ad Astra, druhou pak pátý díl legendárního Ramba. Žebříček návštěvnosti ale nejspíš ovládne jiná premiéra.
Ad Astra (Ad Astra) (CinemArt)

Český plakát filmu Ad Astra / Ad AstraUž podle synopse vypadá americko-brazilské sci-fi jako meditativní a filozofičtější žánrovka, které spíše než o komerční úspěch půjde o nějaké sdělení a "umění". O tom ostatně svědčí i jméno režiséra a scenáristy Jamese Graye, který patří k nejméně doceněným filmařům současnosti a většina jeho počinů má bohužel společné to, že v pokladnách kin více, či méně propadne. Ten nejnovější zřejmě nebude výjimkou, i když má velký potenciál, protože skýtá atraktivní téma, ohlasy jsou vesměs dost spokojené a v hlavní roli se objeví Brad Pitt, který v posledních letech hledá nové výzvy a někteří dokonce v jeho souvislosti mluví o Oscarech. V dalších úlohách se představí třeba Tommy Lee JonesLiv Tyler nebo Donald Sutherland. Premiéra týdne a jeden z potenciálních filmů roku.

Synopse: Ve dvaadvacátém století je umělá inteligence integrována do všech průmyslových odvětví a Měsíc a Mars jsou kolonizovány. Na Zemi se staví nová babylónská věž v podobě antény, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a vyhledává inteligentní mimozemský život. Tým budující tuto stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt), který se astronautem stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I on pátral po mimozemském životě, jenže před dvaceti lety zmizel kdesi v hloubi vesmíru. Americké zpravodajské služby se ovšem domnívají, že žije a ohrožení Země v podobě různých nečekaných katastrof má původ v explozích, které souvisí právě s projektem Lima. Roy je tedy vyslán do vesmíru, aby otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující samotnou podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.

Zajímavost: Ad Astra znamená v latině "Ke hvězdám".

Oficiální český trailer filmu Ad Astra / Ad Astra
Rambo: Poslední krev (Rambo: Last Blood) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Rambo: Poslední krev / Rambo: Last BloodPáté dobrodružství legendárního vietnamského veterána konečně míří do kin a pro většinu diváků půjde o těžkou nostalgii. Na tu ostatně tvůrci budou spoléhat asi nejvíce, protože příběh je jasný už ze synopse a nic originálního se nedá čekat. Nejlepší zprávou pro fanoušky je ovšem to, že film nakonec bude mít eRkový rating, takže by se měli dočkat brutální a krvavé podívané. Ikonický Sylvester Stallone se tentokráte spokojil jen s hlavní úlohou, režii přenechal začínajícímu Adrianu Grunbergovi, takže uvidíme, jak se mu povede. Ohlasy zatím nejsou dostupné, to ale asi pravověrné trápit nebude. Druhá premiéra týdne.

Synopse: John Rambo (Sylvester Stallone) se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své zabijácké běsy minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v pravém zapadákově. Najde i pár lidí, na kterých mu záleží a dochází smíření. Jenže právě pocit, že má konečně pro co žít, ho vrací tam, odkud se snaží utéct. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydává se za hranice Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci zločinci v Mexiku provádí celkem běžně, tentokrát ale měli obrovskou smůlu.

Zajímavost: Jde o první díl z celé série, v němž má hlavní hrdina krátké vlasy.

Český trailer filmu Rambo: Poslední krev / Rambo: Last Blood
Psí kusy (Trouble) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Psí kusy / TroubleAnimáků samozřejmě není nikdy dost, protože rodiny s dětmi jsou vděčný a věčný zdroj distributorových peněz. A právě žánr je u tohoto kanadského snímku to jediné, co může publikum přilákat, neboť režírující Kevin Johnson je celovečerní debutant a ze synopse je evidentní, že snímek je cílen primárně na dětského diváka. Ohlasů zatím mnoho není, to ale asi nikoho nepřekvapuje. Tuzemského diváka nemusí mrzet ani povinný dabing, protože v originálním znění se neobjevuje žádná hvězda. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Lumpík je trochu rozmazlený, ale veselý pes, který o skutečném světě plném nástrah neví vůbec nic. Užívá si jen ty nejlepší pochoutky a drbání každý den. Jednoho dne je ale nucen vydat se za plot svého bezpečného domova a prožije dobrodružství, které si nedokázal představit ani ve snu.

Oficiální český trailer filmu Psí kusy / Trouble
Naprostá láska (La quietud) (Film Europe)

Český plakát filmu Naprostá láska / La quietudArgentinsko-francouzské drama s thrillerovými prvky je určeno náročnějšímu a klubovějšímu divákovi. Dle synopse se zdá, že půjde o vztahovou záležitost, která bude mít politický přesah a bude reflektovat bouřlivou argentinskou minulost. Režisérem a scenáristou je poměrně zkušený, na festivalech oceňovaný, leč u nás ne tak známý Pablo Trapero, který do jedné z hlavních rolí obsadil Bérénice Bejo, která bude povědomá i tuzemskému publiku. Ohlasů je zatím velmi málo, takže je zbytečné se jimi jakkoli zabývat, protože zájemci si projekci ve svém oblíbeném klubovém kině stejně najdou.

Synopse: Když její otec utrpí mozkovou příhodu, vrací se Eugenia (Bérénice Bejo) z Paříže na rodný ranč poblíž Buenos Aires. Po letech se tak znovu setkává s matkou a sestrou Miou (Martina Guzmán), k níž měla kdysi blízko. Všechny tři ženy jsou tak nuceny se tváří v tvář postavit emocionálním traumatům a temné rodinné historii, která se odehrávala na pozadí argentinské vojenské diktatury. Ze skříně postupně vylézají další a další kostlivci, navíc se znovu objevuje dlouho pohřbená žárlivost a rivalita obou sester.

Český trailer filmu Naprostá láska / La quietud
Román pro pokročilé (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Román pro pokročiléO nejnovější české komedii asi nemá smysl se sáhodlouze rozepisovat, protože si stačí přečíst její synopsi, tvůrčí tým, obsazení a podívat se na trailer a soudný divák bude mít zcela jasno. Ostatně posuďte sami - režie a scénář Zita Marinovová, hudba Martin Maxa (!), v hlavních rolích Marek VašutMiroslav Etzler a Jitka Čvančarová, v těch vedlejších Dominika Myslivcová, Eva DecasteloBerenika Kohoutová nebo Vincent Navrátil. Ohlasy zatím neexistují, to ale nepřekvapí. Další ukázka tuzemského filmového pekla a pravděpodobný vítěz žebříčků návštěvnosti.

Synopse: Noblesní světák Rudolf (Marek Vašut) je po rozvodu nucen se přestěhovat do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rudolf je ze všeho dost rozladěn a zmítá se mezi odhodláním usadit se v klasickém monogamním vztahu a svody, které mu denně servíruje jeho bratr. Pánové se navíc musí vypořádat i s protivnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které omylem vyhlásili válku.

Originální trailer filmu Román pro pokročilé


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY