Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Tenkrát v Hollywoodu

Speciální Preview: 9. film Quentina Tarantina - Tenkrát v Hollywoodu

Vydáno: 26.05.2019 10:00 v sekci Radar | Preview - Václav Limberk | foto: Sony Pictures

Napjatě očekávaná novinka, kterou je devátý film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, měla světovou premiéru 21. května na filmovém festivalu v Cannes. Zde je jeho speciální Preview.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
21. května měl na filmovém festivalu v Cannes světovou premiéru film Tenkrát v Hollywoodu amerického scenáristy a režiséra a v pravém smyslu slova autorského tvůrce Quentina Tarantina. Jde o jeho teprve devátý celovečerní film od jeho debutu Gauneři. Devět filmů za 27 let není mnoho, nicméně každý Tarantinův film je pro skutečné filmové fanoušky opravdový svátek.

Damon Herriman ve filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in HollywoodTarantino v minulosti uvedl v Cannes svůj přelomový snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí, který zde měl světovou premiéru 21. května 1994, přesně 25 let před premiérou Tenkrát v Hollywoodu. Před deseti lety pak, 20. května 2009, zde měl premiéru jeho v pořadí šestý snímek: Hanebný pancharti. Tenkrát v Hollywoodu je tedy teprve jeho třetím, který zde uvedl. Všechny byly uvedeny v hlavní soutěži a hned s tím prvním - Pulp Fiction - zde také získal hlavní cenu: Zlatou palmu.

Děj snímku Tenkrát v Hollywoodu, jehož název je poctou italskému filmaři Sergiu Leonemu, jehož dva filmy nesou název Tenkrát na Západě a Tenkrát v Americe, je zasazen do roku 1969. Jeho první dvě třetiny (dvě hodiny filmu) se odehrávají v únoru 69, zatímco poslední třetina (zbývajících 39 minut) se odehrává v noci z 8. na 9. srpna, kdy proběhly ony nechvalně známé vraždy provedené šesti členy Mansonovy rodiny.

Mike Moh ve filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in HollywoodHlavními postavami jsou Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), který hrál v černobílém westernovém seriálu "Bounty Law" na přelomu 50. a 60. let. Druhou hlavní postavu je Cliff Booth (Brad Pitt), kaskadér, který dělal Daltonovi dubla a nyní mu dělá šoféra. Oba dva muži jsou také nejlepší přátelé. A oba herci se už s Tarantinem dříve pracovně setkali, DiCaprio hrál ve westernu Nespoutaný Django, zatímco Pitt hrál v Hanebných panchartech. Nyní se oba setkávají v Tarantinově filmu poprvé spolu.

Rick dostane roli padoucha v novém seriálu s názvem Lancer, na jehož place se octne vedle postav, které hrajou herci Timothy OlyphantScoot McNairy a Luke Perry. Jeho agent Marvin Schwarzs (Al Pacino) mu nabídne roli ve spaghetti westernu natáčeném v Římě. Rick sice spaghetti western vnímá jako umělecké dno, ale přesto s Cliffem odjíždí do Evropy na půl roku. Po půl roce se Rick vrací i se svou novou manželkou do států a je právě 8. srpen 69.

Margot Robbie ve filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in HollywoodRickovou sousedkou na Cielo Drive je vycházející hvězda Sharon Tate (Margot Robbie), která čeká dítě se svým manželem, filmovým režisérem Romanem Polanským (Rafal Zawierucha), který ale odlétá natáčet film Rosemary má děťátko do Anglie. Tate tak tráví čas ve společnosti svého přítele, kadeřníka Jaye Sebringa (Emile Hirsch), který je do ní zamilován. Sharon se vydá do kina na premiéru vlastního filmu The Wrecking Crew. Na playboy večírku, kde tancuje s Mama Cass a Michelle Philips, se zastaví herec Steve McQueen (Damian Lewis).

Cliff se vydá na natáčení seriálu The Green Hornet, kde se potká s hercem a mistrem bojových umění Bruce Leem (Mike Moh) a oba muži se zde střetnou. Nakonec ho z placu vyhodí koordinátor kaskadérů v podání Kurta Russella. Je to ten kaskadér Mike z Tarantinova staršího kousku Grindhouse: Auto zabiják?

Leonardo DiCaprio ve filmu Tenkrát v Hollywoodu / Once Upon a Time in HollywoodPak jsou zde postavy Mansonovy rodiny, většinou ženské, které Rick označí jako zkrachovalé hipíky. Cliffa ale zaujme flirtující dívka jménem Pussycat (Margaret Qualley), kterou zaveze na Spahnův filmový ranč, kde sám kdysi natáčel westerny a který nyní obývají členové Mansonovy rodiny. (Samotný Manson (Damon Herriman) se v celém filmu mihne jen na půl minuty). Cliff chce pozdravit svého starého kámoše a majitele ranče George Spahna (Bruce Dern). Zde se potká s otevřeným nepřátelstvím jejích členů, zvláště se Squeaky Fromme (Dakota Fanning), která s majitelem ranče spí za to, že jim ranč pronajímá.

To je zhruba nastínění děje filmu z dostupných zdrojů. Jak bylo napsáno v úvodu, měl film premiéru před pár dny a většina ohlasů byla pozitivních. Chváleny jsou oba hlavní mužské herecké výkony, věrná výprava a kostýmy vystihující atmosféru dobové uvolněnosti před onou osudnou nocí. Ta má právě tvořit finále filmu, které má být Tarantinovou verzí toho, co se té noci skutečně událo a má překypovat násilím.

U nás si musíme na premiéru Tenkrát v Hollywoodu počkat až do 8. srpna.

Český trailer filmu Tenkrát v Hollywoodu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Strážci (23.04.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Tarantino ruší svůj poslední film (18.04.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nepřivolávej nic zlého (11.04.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu