Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: Všichni vědí, jak mít nabito a vycvičit draka

Vydáno: 20.02.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasným tahákem aktuálního týdne v kinech je premiéra třetího dílu oblíbené animované trilogie Jak vycvičit draka. Fanoušci akce si určitě nenechají ujít Mrazivou pomstu s Liamem Neesonem, dočkáme se i další české bizarnosti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jak vycvičit draka 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World) (CinemArt)

Český plakát filmu Jak vycvičit draka 3 / How to Train Your Dragon: The Hidden WorldPo devíti letech se dočkala zakončení úspěšná animovaná trilogie ze světa vikingů, jejíž první dva díly se líbily většině diváků napříč generacemi. Pozitivní zprávou je to, že k režii a scénáři se znovu vrátil Dean DeBlois, který pravděpodobně bude pokračovat v nastoupené cestě a příliš změn se očekávat nedá, což je v tomto případě jedině dobře. Zahraniční ohlasy jsou zatím spokojené, ty tuzemské dosud moc neexistují, takže to skutečně vypadá, že půjde o sázku na jistotu a vlastně se není co divit, protože komerčně se od filmu čekají velké věci. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Mladý náčelník Škyťák stále miluje létání s okřídleným kamarádem Bezzubkou. A stejně tak miluje i svou kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil úplně říct. Nad ostrovem Blp se ale začnou stahovat mračna, neboť rozkošná bílá dračice Bleskoběska zcela omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem mění na nejistého puberťáka. Možná i proto včas neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Do akce tak musí Škyťák a Astrid, kteří se pokusí situaci zachránit.

Oficiální český trailer filmu Jak vycvičit draka 3 / How to Train Your Dragon: The Hidden World
Mrazivá pomsta (Cold Pursuit) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Mrazivá pomsta / Cold PursuitBritské akční drama je jedním z mála případů, kdy režisér natočí remake svého vlastního filmu. V tomto případě je tím autorem Nor Hans Petter Moland, který se postaral o zámořskou verzi thrilleru Boj sněžného pluhu s mafií. Je pravda, že název není tak úderný a připomíná spíše tuctové béčko, na druhé straně se v hlavní roli objevuje Liam Neeson, který je rozhodně diváckým tahákem. Toho pak doplňují třeba Laura Dern, Tom Bateman nebo William Forsythe. Zámořské ohlasy se pohybují někde kolem slušného nadprůměru, takže snad nepůjde o úplně zbytečnou předělávku. Na české recenze si ještě počkáme, snad ale snímek splní, co na první pohled slibuje.

Synopse: Klidný život Nelse (Liam Neeson) a Grace (Laura Dern) Coxmanových je obrácen naruby, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne po příčinách smrti potomka pátrat na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se změní v krutou pomstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své muže a Nels se pomalu mění z příkladného muže v chladnokrevného mstitele, který si nebere servítky.

Zajímavost: Neeson potvrdil, že jde o jeho poslední akční roli kariéry.

Oficiální český trailer filmu Mrazivá pomsta / Cold Pursuit
Všichni to vědí (Todos lo saben) (Aerofilms)

Český plakát filmu Všichni to vědí / Todos lo sabenŠpanělsko-francouzsko-italský psychologický thriller neláká ani tak na téma, které sice vypadá atraktivně, ale zároveň tuctově, jako spíš na tvůrčí tým. Jeho režisérem a scenáristou je totiž Íránec a dvojnásobný držitel Oscara Asghar Farhadi, který poprvé natočil film mimo svou domovinu a poprvé spolupracoval s hvězdami mezinárodního formátu, kterými jsou Javier Bardem a Penélope Cruz. Ohlasy tedy nejsou tak nadšené jako u jeho předchozích počinů a hovoří o "lepší telenovele", nemělo by ale jít o vyslovený průšvih a jako mezistupeň jeho kariéry jde asi o ideální záležitost. Zajímavá premiéra.

Synopse: Krásná Laura (Penélope Cruz) přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji proslulých vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta.

Zajímavost: Film si odbyl premiéru na loňském festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Všichni už to vědí / Todos lo saben
Kafarnaum (Capharnaüm) (Film Europe)

Český plakát filmu Kafarnaum / CapharnaümLibanonsko-francouzsko-americké drama s krkolomným a zvláštním názvem má rozhodně nejoriginálnější námět z celého týdne, protože filmy o dětech, které žalují své rodiče za to, že jim umožnili se narodit, se opravdu nevidí každý týden. Režisérkou a scenáristkou je méně známá Nadine Labaki, která chce zároveň světu ukázat, v jak nuzných podmínkách žijí ti nejchudší obyvatelé Libanonu. V obsazení se logicky objevují neznámí herci, kteří by měli zaručit dojem autenticity. Zahraniční ohlasy jsou nadšené, takže věřme, že náročnější diváci budou spokojeni.

Synopse: Dvanáctiletý chlapec žaluje své rodiče za to, že mu dali život. Zvláštní a dost šokující soudní kauza ukazuje světu, jak žijí ti nejchudší obyvatelé současného Libanonu, pro něž jsou vyčleněny speciální slumy.

Český trailer filmu Kafarnaum / Capharnaüm
Úhoři mají nabito (Falcon)

Plakát filmu  / Úhoři mají nabitoÚnor se zdá být na tuzemské premiéry dost "silný", protože vstupuje do kin další těžká bizarnost, která se může stát letošním guilty pleasure. Černá komedie s prazvláštním názvem a docela originálním námětem se dosud dočkala naprosto zdrcujících ohlasů (třeba naší recenze), které hovoří o tom, že nedává elementární smysl a je opravdu velice bizarní. Smutnější je to o to víc, že se zřejmě potvrdí, že kdysi vzývaný a nadějný režisér a v tomto případě i spoluscenárista Vladimír Michálek zapadl do bahna současné české produkce a místo kvalitních a oceňovaných dramat točí prapodivné a těžce zařaditelné počiny. Obsazení je ovšem hvězdné, neboť se v něm objeví mimo jiné Oldřich Kaiser, Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek nebo Anna Linhartová. Další hřebíček do rakve tuzemské kinematografie.

Synopse: Parta obyčejných chlápků si jako únik ze svých nudných životů zvolila zvláštní zábavu - hrají si na URNU (Útvar rychlého nasazení). Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a představa, že jsou jako Robin Hood. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se ve špatný čas ocitnou na špatném místě.

Zajímavost: Film se točil jedenadvacet dní.

Originální trailer filmu Úhoři mají nabito

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Liama Neesona čeká Jízda smrti (24.07.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu