O Útěk z New Yorku se postará Leigh Whannell

Vydáno: 03.02.2019 10:56 - Václav Limberk | foto: MGM

O remake osmdesátkového akčního sci-fi Útěk z New Yorku Johna Carpentera s Kurtem Russellem v hlavní roli se postará scenárista a režisér Leigh Whannell.
Kurt Russell ve filmu Útěk z New Yorku / Escape from New YorkO remake akční sci-fi Útěk z New Yorku se postará Leigh Whannell. Ten dostal od studia Fox úkol napsat scénář. Předchozí plány na remake, který měl režírovat Robert Rodriguez, tímto padají. Whannell má zatím jen napsat scénář, ale je možné, že ho nakonec studio Fox pověří i režií. Pro Whannella, který minulý rok natočil dobře přijaté akční sci-fi Upgrade, tak jde po nedávné zakázce natočit pro Universal remake Neviditelného muže o druhou práci pro velké studio. 

Útěk z New Yorku, který režíroval John Carpenter s Kurtem Russellem v roli Snakea Plisskena, se odehrával ve futuristické budoucnosti roku 1997, kdy byl Manhattan vysoce střeženou věznicí. Plissken měl za úkol z tohoto přísně střeženého území bezpečně eskortovat prezidenta, který tu ztroskotal. Film získal s lety kultovní status, který jsme měli možnost ocenit po revoluci s rozmachem videopůjčoven. Carpenter pak po letech natočil volné pokračování Escape from L.A..


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Snake Plisken (Tony, 03.02.2019 11:14) Reagovat

    film Útěk z New Yorku nepotřebuje předělávky, a stejně to dopadne jako všechny Remaky.. nač ničit výborné filmy z 80 let,něčím co bude prodělečné??

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY