Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 20. 7. 2018 - 26. 7. 2018

TV tipy: Petr Pan, človíček Tate a špinavej Joe sjíždějí divokou řeku

Vydáno: 20.07.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Druhá polovina července bývá z pohledu televizní nabídky každoročně chudá a nejinak je tomu i letos. Do našeho výběru se tak dostávají filmy, které by jinak nárok moc neměly, najdete v něm ale i ty hodně vzácně vysílané.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Přeber si to znovu (Analyze That) (pátek 20. 7., Nova Cinema, 21.50 - 23.40 / neděle 22. 7., 00.25 - 02.05 / pondělí 23. 7., 02.35 - 04.45)

Plakát filmu Přeber si to znovu / Analyze ThatPokračování úspěšné kriminální komedie se hodnocením těsně blíží k lehkému nadprůměru a jen se snaží něco vykřesat ze slávy původního filmu. Režisér a částečně i scenárista Harold Ramis tedy ještě v úvodu baví dost příjemně a láká na vtipnou podívanou, postupem času mu ale dochází dech a jeden vtip několikrát recykluje a místo břitkých dialogů se spoléhá na pitvoření a předvídatelné pointy. Je to rozhodně škoda, protože tempo je pořád svižné, příběh má solidní potenciál a stopáž je velmi přiměřená. Jediné, co tak drží film nad vodou, je obsazení, v němž excelují Robert De Niro a Billy Crystal, které doplňuje třeba ještě Lisa Kudrow. Ne úplně vydařený sequel, který ale jako oddechovka na páteční večer funguje naprosto ideálně.

Zajímavost: Svou poslední roli ve filmu ztvárnil Joe Viterelli.

Originální trailer filmu Přeber si to znovu / Analyze That
Petr Pan (Peter Pan) (sobota 21. 7., Nova, 08.45 - 10.55 / pondělí 23. 7., Nova Cinema, 07.10 - 09.00 / úterý 24. 7., 05.00 - 06.35)

Plakát filmu Petr Pan / Peter PanPatnáct let stará hraná adaptace slavné divadelní hry J. M. Barrieho rozhodně nikoho neurazí, bojuje ale s tím, že se chce zalíbit všem. Dospělému publiku totiž režisér a spoluscenárista P. J. Hogan nabízí uvědomělé vyprávění, které je plné odkazů na jiné slavné pohádkové příběhy a přesně dodržuje jejich žánrovou šablonu, dětskému divákovi jsou pak určeny kýčovitá výprava a lehce infantilní humor, který má velmi blízko ke groteskám. Tento přístup ale dohromady moc nefunguje, z čehož rezultuje několik hluchých míst a zdánlivě přetažená stopáž, která ale nedosahuje nijak závratné délky. Nepříjemně pak překvapí i triková stránka, která je hodně podprůměrná a absolutně neodpovídá viditelně velkému rozpočtu. Na výbornou se nicméně povedlo obsazení, jemuž dominuje démonický Jason Isaacs, kterému dělají společnost mimo jiné Jeremy SumpterRachel Hurd-WoodLynn Redgrave nebo Olivia Williams. Nenáročný tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Při výrobě mraků se používala vata a pěna na holení.

Originální trailer filmu Petr Pan / Peter Pan
Nadechni se (Breathe In) (sobota 21. 7., ČT art, 22.40 - 00.15)

Plakát filmu Nadechni se / Breathe InU nás nepříliš známé pět let staré romantické drama dějově nikterak nepřekvapí, originální je spíše tvůrčím přístupem. Režisér a spoluscenárista Drake Doremus se totiž rozhodl obyčejný příběh o zakázané lásce vyprávět téměř beze slov. To tedy znamená, že důraz kladl na velice specifickou atmosféru, velké množství emocí, které jsou znát z každého záběru, výtečnou hudbu Dustina O'Hallorana, trochu pomalejší tempo a střídmou stopáž, během níž naštěstí není moc času na nudu. Velkou část úspěchu pak představovalo i obsazení, které se vydařilo naprosto dokonale, neboť ústřední pár ztvárnili civilní Guy PearceFelicity Jones, mezi nimiž funguje báječná chemie, ty pak dále doplnili kupříkladu Amy RyanMackenzie Davis nebo Matthew Daddario. Celkový dojem pak kazí minimální režijní odvaha, značná předvídatelnost a nepropracované postavy, které neprojdou žádným zásadním vývojem. Minimalistické a působivé drama.

Zajímavost: Ačkoli Jones hraje studentku, v době natáčení jí bylo už osmadvacet let.

Oficiální trailer filmu Nadechni se / Breathe In
Človíček Tate (Little Man Tate) (neděle 22. 7., Prima Max, 17.50 - 20.00 / pondělí 23. 7., 13.40 - 15.45 / čtvrtek 26. 7., 11.45 - 13.45)

Plakát filmu Človíček Tate / Little Man TateDrama z počátku devadesátých let u nás nepatří k těm nejznámějším, což je do jisté míry škoda. Tehdy režijně debutující Jodie Foster, jenž si zahrála také hlavní roli zoufalé a starostlivé matky, natočila hodně zajímavou a citlivou podívanou, na níž je ovšem dost znát, že jde o prvotinu. Pozitivem budiž to, že autorka šetří emocemi, které dávkuje postupně a nikdy nepřitlačí na pilu, tudíž se snímek nepromění v prvoplánový slzopudný počin. Na druhou stranu se stále pohybuje v melodramatických mantinelech a nějaké vysloveně silné momenty tu zcela chybí a vše je až příliš líbivé, na čemž nic nezmění ani samotný závěr, který je zbytečně banální. Ústřední dětskou roli ztvárnil Adam Hann-Byrd, jenž se ukázal být výbornou volbou, protože s mnohem slavnější "maminkou" drží krok a nikdy není otravný a protivný, třetí významnou úlohu pak dostala na starost podobně výborná Dianne Wiest. Příjemný a působivý tip na nedělní podvečer. 

Zajímavost: Původně měl film natáčet Joe Dante, ten ale kvůli tvůrčím neshodám odstoupil.

Oficiální trailer filmu Človíček Tate / Little Man Tate
Divoká řeka (The River Wild) (neděle 22. 7., Prima Max, 20.00 - 22.20 / pondělí 22. 7., 23.50 - 06.20)

Plakát filmu Divoká řeka / The River WildAkční thriller z první poloviny devadesátých let je typickým zástupcem tehdejší podoby žánru, i dnes jde ale o hodně solidní podívanou. To je dáno především osobou režírujícího Curtise Hansona, který byl v té době před vrcholným obdobím a věděl, že obyčejný a předvídatelný příběh jsou pro větší úspěch trochu málo, tak se soustředil i na brilantní atmosféru, s níž mu do značné míry pomohl i skladatel Jerry Goldsmith svým těkavým soundtrackem, výbornou práci s napětím, svižné tempo a naplno využil i atraktivního vodáckého prostředí. Trefou do černého pak bylo i obsazení, v němž hlavní role připadla jako vždy výborné Meryl Streep, skvělého záporáka ztvárnil ovšem též Kevin Bacon, z dnešního pohledu pak je mimo Davida Strathairna nejzajímavější účast tehdy začínajících Johna C. ReillyhoBenjamina Bratta. Slušná žánrová jednohubka.

Zajímavost: Streep zvládla většinu scén bez účasti kaskadérů.

Oficiální trailer filmu Divoká řeka / The River Wild
Madigan (Madigan) (neděle 22. 7., ČT2, 22.15 - 23.50)

Plakát filmu Madigan / MadiganTaktéž kriminální drama z konce šedesátých let je v našich končinách skoro neznámé. Částečně se tomu nelze divit, protože režírující Don Siegel tehdy teprve chytal druhý dech a na další vrchol kariéry se teprve chystal. Diváka tady zaujme výbornou dobovou atmosférou New Yorku, zdařilou výpravou, na svou dobu odvážnými erotickými scénami a zajímavou snahou o realističnost, neboť se snaží ukázat policejní práci v celé její obyčejnosti a ubíjející rutině. To se mu z větší části daří, ačkoli z toho plyne několik hluchých míst, pomalejší tempo a ne až tak strhující příběh, kterému se dlouho nedaří diváka pohltit a převládá v něm mnoho banálních dialogů. Ústřední role ztvárnili spolehliví Richard Widmark a Henry Fonda, jimž výborně přihrávají například Harry Guardino, James Whitmore, Inger Stevens nebo Susan Clark. Zapomenutá žánrová klasika.

Zajímavost: V letech 1972 - 1973 vznikl šestidílný seriál o osudech hlavního hrdiny filmu.

Originální trailer filmu Madigan / Madigan
Utrpení svatého Šebestiána (Das Martyrium des heiligen Sebastian) (pondělí 23. 7., ČT art, 00.15 - 01.35 / čtvrtek 26. 7., 02.05 - 03.25)

Plakát filmu Utrpení svatého Šebestiána / Das Martyrium des heiligen SebastianHodně osobité, svérázné a velmi náročné západoněmecké televizní drama z první poloviny sedmdesátých let se vysílá jen minimálně a vůbec se není čemu divit. Minulý týden zesnulý režisér Petr Weigl v něm po svém zpracoval knihu italského spisovatele Gabriele D'Annunzia a kladl při tom důraz na doprovodnou a naprosto famózní hudbu Claudea Debussyho a dekadentní atmosféru, kterou román vyniká. Mohl tak popustit uzdu své fantazii a přiznat svou homosexuální orientaci, neboť ta je z mnoha scén evidentní a místy film působí jako velice decentní gay soft porno, což v kombinaci s náboženským tématem působí hodně zvláštně. Vyniká též parádní výpravou a nádhernou kamerou. Nejvíce asi zarazí účast Michaela Biehna, který dělá společnost velkému množství neherců, ale třeba i českým tvářím, z nichž nejznámější patří Janě HlaváčovéJanu Přeučilovi. Tip, který vyžaduje extrémní diváckou toleranci.

Zajímavost: Ačkoli se film zabývá biblickým tématem, nejde o křesťanskou výpověď.

Ukázka z filmu není dostupná.

Žbluňk! (Splash) (středa 25. 7., Nova Cinema, 16.15 - 18.25 / čtvrtek 26. 7., 12.15 - 14.20)

Plakát filmu Žbluňk! / SplashRomantická komedie z osmdesátých let má v zahraničí o něco lepší hodnocení než u nás a po jejím zhlédnutí musí být všem jasné, čím to může být. Režírující Ron Howard toho v ní totiž moc neřešil a spolehl se na pohodovou atmosféru a pohádkový koncept převedený do reálných kulis. To tedy znamená, že příběh je dost předvídatelný a zoufale neoriginální a postavy jsou zcela černobílé, o to víc pak překvapí, že scénář k filmu se dočkal dokonce oscarové nominace. Ani humor tu úplně nefunguje a některé vtipy zcela vyšumí, jiné jsou zase nedotažené. V hlavních rolích se objevili roztomilá Daryl Hannah a tehdy začínající Tom Hanks, mezi nimiž funguje potřebná chemie, která je ale také hodně zvláštní. Mimo nich si své uhrají třeba i Eugene LevyJohn Candy nebo Dody Goodman. Zábava spíš pro děti školou povinné.

Zajímavost: Sám Hanks přiznává, že byl až jedenáctou volbou do hlavní role.

Originální trailer filmu Žbluňk! / Splash
Špinavej Joe (Joe Dirt) (středa 25. 7., Nova Cinema, 21.55 - 23.35 / čtvrtek 26. 7., 23.40 - 01.15)

Plakát filmu Špinavej Joe / Joe DirtKomedie z počátku milénia se na zahraničních databázích těší mnohem lepšímu hodnocení než na těch našich a vzhledem k žánrovému zařazení je asi každému jasné, proč tomu tak je. Debutující režisérka Dennie Gordon, pro níž jde dodnes zřejmě o stále nejslavnější počin, si v ní nebrala žádné servítky a vsadila na naprosto a přiznaně dementní děj, který je plný někdy humorných, většinou ale maximálně šílených a záměrně trapných a přehnaných gagů, které rozhodně nesednou každému. Vše navíc točila s pořádným nadhledem a spoléhala na absolutně pohodovou atmosféru. V ústřední roli naprosto exceluje David Spade, jenž snímek mění ve svou one man show a zastiňuje třeba i Brittany Daniel nebo Christophera Walkena. V tomto případě tak víc než kde jinde platí, že co se jednomu zdá bezmála geniální a vtipné, se druhému může zdát laciné a prvoplánové. Tip na vlastní nebezpečí.

Zajímavost: Hlavní postava byla částečně založena na Spadeově příteli z dětství Ryanu Taylorovi.

Originální trailer filmu Špinavej Joe / Joe Dirt
Blesk (Pik lik foh) (čtvrtek 26. 7., Prima Cool, 22.20 - 00.45)

Plakát filmu Blesk / Pik lik fohHongkongský akční film z poloviny devadesátých let má kvalitativně sestupnou tendenci, což je jeho největší potíž. Režírující Gordon Chan v úvodu baví takřka geniální autmobilovou honičkou a následnou přestřelkou, které mají nápad, tempo a jsou zabírány perfektní dynamickou kamerou. Postupem času se ale utápí v nevhodně použitých a protahovaných zpomalovačkách, které působí nechtěně komicky a parodicky. Samotný příběh pak pochopitelně moc nefunguje a je dost hloupý, navíc se bere až moc vážně a snaží se být seriózním dramatem, což ale vůbec nevychází, protože mu chybí napětí, spád, logika a lepší pointa. Nad vodou tak většinu času snímek drží Jackie Chan v titulní roli, který tu předvádí opět neuvěřitelné kreace. Škoda jen, že i on se pokouší hrát seriózně. Tip pro milovníky klasické asijské kinematografie.

Zajímavost: Jde o jeden z mála filmů, kde musel Chan po většinu času používat dubléry, protože byl zraněn z natáčení filmu předchozího.

Mezinárodní trailer filmu Blesk / Pik lik foh

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nepřivolávej nic zlého (11.04.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřela Jana Hlaváčová (14.01.2024 12:46 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Temný případ - Night Country (05.12.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu