Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 1. 2018 - 11. 1. 2018

TV tipy: Daliborek nafotil zvětšeninu imigranta Samby a má z toho pocit viny

Vydáno: 05.01.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Povánoční televizní program už nenabízí tak výrazné snímky a spoléhá se spíše na méně známé žánrovky, které zůstávají trošku pod radarem zájmu. Premiéry zastupují komediální drama Samba a tuzemský dokument Svět podle Daliborka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Já a moje příšera (The Water Horse) (sobota 6. 1., Nova, 08.30 - 10.25 / pondělí 8. 1., Nova Cinema, 06.15 - 08.00 / úterý 9. 1., 05.00 - 06.35)

Plakát filmu Já a moje příšera / The Water HorseNenápadné britsko-americko-australské dobrodružné fantasy byste mohli snadno přehlédnout, svým způsobem by to ale byla škoda. Režírující Jay Russell v něm příjemně variuje legendu o lochnesské příšeře, kterou sice přizpůsobuje americkému pojetí, nicméně se nebojí ani několika realistických scén, hutnější atmosféry a trošku temnějšího ladění. Vše ale cílí na mladší publikum, takže je jasné, že se pohybuje v určitém rámci a těch rodinných momentů je mnohem více. Celé to pak dotváří nádhernou kamerou a nevtíravým humorem. V ústředních rolích pak poznáte minimálně Bena Chaplina a Briana Coxe, objeví se tu ale i Emily Watson. Škoda jen, že snímek není výraznější a trochu dotaženější. Tip na příjemné sobotní rodinné ráno.

Zajímavost: Po tomto filmu si produkující Revolution Studios vzalo desetiletou pauzu.

Originální trailer filmu Já a moje příšera / The Water Horse
Železný šéf (Il prefetto di ferro) (sobota 6. 1., ČT2, 22.10 - 00.05)

Plakát filmu Železný šéf / Il prefetto di ferroV našich končinách skoro neznámé italské kriminální drama vychází ze skutečných událostí a je poctivou evropskou gangsterkou. Režisér a spoluscenárista Pasquale Squitieri v něm sice nepostihl razantnost a drsnost, s níž se hlavní hrdina vrhl do boje s mafií, přesto se ale opírá o realističnost, naprosto autentickou atmosféru italské vesnice a precizně vystavěný příběh s hlubokou psychologií postav. K tomu všemu pak přidává velmi dobré akční scény, kterých ovšem není tolik a jako tradičně výraznou a bezchybnou hudbu Ennia Morriconeho. V obsazení, které z drtivé části sestává z neherců, hraje prim fantastický Giuliano Gemma, v menší roli se objeví i tehdejší režisérova manželka Claudia Cardinale. Opomíjená klasika tedy není ničím výjimečná, působivost jí ale nechybí.

Zajímavost: Film se odehrává v letech 1925 - 1929, která vstoupila v Itálii do dějin jako doba vlády "Železného šéfa".

Originální trailer filmu Železný šéf / Il prefetto di ferro
Balto 2: Na vlčí stezce (Balto: Wolf Quest) (neděle 7. 1., Nova Cinema, 07.30 - 08.45)

Plakát filmu Balto 2: Na vlčí stezce / Balto: Wolf QuestPokračování animované dobrodružné podívané na úroveň předchůdce sice nedosahuje, zároveň ale nepatří k těm zbytečným a nudným sequelům. Tehdy debutující Phil Weinstein v ní tedy nikterak neexperimentoval a spolehl se na jistotu, což znamená, že se opíral o poctivou ruční animaci, jednoduchý, nicméně působivý příběh o přátelství psa a vlka a melancholickou atmosféru. Z dnešního pohledu pak zaujme i velmi citlivé podání závažných "dospěláckých" problémů, jemný humor a celá romantická linie, která je tedy v závěru už lehce přeslazená. Vzhledem ke krátké stopáži to ovšem není tak zásadní a divák si to uvědomí až zpětně. Neoriginální, ale poměrně zdařilý počin k nedělnímu probouzení.

Zajímavost: Originální scénář byl nepatrně delší, některé scény se tedy nakonec zkrátily.

DVD trailer filmu Balto 2: Na vlčí stezce / Balto: Wolf Quest
Asterix: Sídliště bohů (Astérix: Le domaine des dieux) (neděle 7. 1., ČT :D, 09.20 - 10.45)

Český plakát filmu Asterix: Sídliště bohů / Astérix: Le domaine des dieuxPo dlouhých letech ryze animované dobrodružství legendárních francouzských komiksových postaviček v mnohém navazuje na oblíbené starší kousky. Režisér a scenárista Alexandre Astier, jemuž s režií pomáhal debutant Louis Clichy, takřka naplno využil možností animovaného média a divákům servíruje naprosto bláznivé gagy, vizuální i slovní humor, množství popkulturních odkazů, svižné tempo a na evropské poměry hodně zdařilou animaci. Potěší, že neopomněl ani příběh, který je na žánr dost propracovaný a pobaví se u něj děti i dospělí, přidal trochu satirického podtónu a celé to oživil zajímavě využitým písničkovým soundtrackem. Fanoušci se navíc nemusí bát nějakých inovací, protože autoři zcela zachovávají ducha předlohy, přitom ale reagují na mnohé problémy jedenadvacátého století. Ideální rodinná záležitost na nedělní dopoledne.

Zajímavost: Stejnojmenný komiks, na jehož základě snímek vznikl, vyšel v roce 1971.

Český trailer filmu Asterix: Sídliště bohů / Astérix: Le domaine des dieux
Zvětšenina (Blow-Up) (neděle 7. 1., ČT2, 22.10 - 00.00)

Plakát filmu Zvětšenina / BlowupBritsko-italsko-americké drama je vrcholným a asi nejslavnějším počinem legendárního Michelangela Antonioniho, který si za jeho režii a podíl na scénáři připsal oscarové nominace. Plně v něm ovšem vyžaduje diváckou spolupráci, neboť hodně promlouvá v symbolech a metaforách, a ačkoli je jeho děj zdánlivě prostý, interpretace je silně individuální a neexistuje jediný správný výklad. Důraz pak klade na vizuální stránku a dlouhé působivé záběry krajin i modelek a precizně zachycuje pomíjivou a zároveň fascinující atmosféru svobodomyslných šedesátých let. V hlavní roli exceluje David Hemmings, jehož doplňují především Vanessa Redgrave a Sarah Miles. Možná, že toto klasické a svým způsobem zásadní dílo trochu zastaralo a je až příliš symbolické, vidět by ho měl ale každý zájemce o historii kinematografie. Jeden z tipů týdne.

Zajímavost: Jde o vůbec první britský film, který ukázal nahou ženu z čelního pohledu.

Oficiální trailer filmu Zvětšenina / Blow-Up
Pocit viny (The Life Before Her Eyes) (pondělí 8. 1., Prima Max, 22.05 - 23.55 / středa 10. 1., 00.00 - 08.45)

Plakát filmu Pocit viny / The Life Before Her EyesJedenáct let staré drama s dost zavádějícím tuzemským titulem nepatří u nás k těm nejznámějším a ani jeho přijetí není úplně jednoznačné. Záleží totiž na tom, zda divák prohlédne závěrečnou pointu dlouho dopředu, nebo ne. Pokud ano, pak mu přijde, že režírující Vadim Perelman vlastně nemá co nabídnout a rádoby zamotaný příběh zabaluje do atraktivního vizuálního hávu a vypráví ho v zoufale pomalém tempu. Když ale vyústění neodhalí, bude si užívat až meditativní atmosféru, krásnou kameru, hudbu Jamese Hornera a zvolna plynoucí zajímavý příběh. Ústřední roli ztvárnila trochu unylá Uma Thurman, kterou mírně zastínila Evan Rachel Wood, dále se objeví i Oscar Isaac. Pro někoho i přes krátkou stopáž táhnoucí se nuda, pro jiného ale nápaditý a originální počin.

Zajímavost: Ačkoli místo, kde se film odehrává, není jasně řečeno, auta mají connecticutské poznávací značky.

Oficiální trailer filmu Pocit viny / The Life Before Her Eyes
Naši a já (As Cool as I Am) (úterý 9. 1., Prima Max, 18.05 - 20.00 / středa 10. 1., 13.45 - 15.45 / čtvrtek 11. 1., 16.05 - 18.05)

Plakát filmu Naši a já / As Cool as I AmV tuzemsku jen minimálně známé komediální drama patří k těm neoriginálním a horším "indie" filmům, s nimiž každý rok přichází diváci do styku. Režírující Max Mayer v něm vůbec poprvé ve své dosud krátké kariéře adaptoval scénář někoho jiného a na výsledku je to dost znát. Ačkoli vizuálně jde o nápaditou podívanou a některé komediální scény docela fungují, snímek zcela selhává po příběhové stránce, která pouze variuje podobné žánrovky a vyhýbá se jakékoli invenci, takže je strašlivě předvídatelná a nezajímavá. Na lepším průměru tak výsledek udržuje dobře vybrané obsazení, v němž hrají prim James Marsden a Claire Danes, největší pozornost na sebe ovšem strhává mladá Sarah Bolger, která nejde přehlédnout jednak kvůli extrémnímu temperamentu hraničícímu s protivností a jednak kvůli velkým ženským přednostem. Nevýrazná, ale neškodná žánrovka.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Petea Fromma.

Oficiální trailer filmu Naši a já / As Cool as I Am
Svět podle Daliborka (úterý 9. 1., ČT2, 20.50 - 22.45)

Plakát filmu  / Svět podle DaliborkaV loňském roce asi nejpropíranější a nejmedializovanější tuzemský dokument zaujme především atraktivním tématem. Režisér a spoluscenárista Vít Klusák ovšem vyvolal kontroverze tím, že snímek částečně stylizoval a některé pasáže jsou evidentně připravené a hrané. To ale nic nemění na tom, že hlavní hrdina je natolik bizarní a o české povaze a malosti toho vypovídá tolik, že je k smíchu i pláči zároveň. Filmařsky nejde o nic originálního, protože stěžejní je právě tematika a jakási výpověď o nás jakožto národu. Hodně rozporuplně je přijímán samotný závěr filmu, v němž dochází ke zvláštní a trochu "nucené" konfrontaci, která asi nevyzněla úplně tak, jak měla. Více se o snímku, který rozhodně donutí k zamyšlení a nenechá nikho chladným, dozvíte v naší recenzi.

Zajímavost: Kvůli obsahu a natáčení filmu absolvovali výslech na policii sám režisér, hlavní hrdina a jeho přítelkyně.

Originální trailer filmu Svět podle Daliborka
Samba (Samba) (úterý 9. 1., ČT art, 21.40 - 23.35)

Plakát filmu Samba / SambaČtyři roky staré francouzské komediální drama je svým tématem migrace stále aktuální, i když není úplně vážné. Režírující a scenáristická dvojice Eric Toledano a Olivier Nakache se v něm znovu pokouší o vtipné sociální drama s přesahem, tentokrát se jí to ale tak úplně nedaří. Oné odlehčenosti je tu až příliš a příběh je sice vyprávěn s příjemným nadhledem, ale není moc kompaktní a mění se ve sled jednotlivých více, či méně vtipných epizod. Jinak ale vše funguje, jak má, tudíž čekejte pohodovou atmosféru, svěží tempo, krásné záběry pařížských pamětihodností a několik zábavných scén a hlášek. V hlavních rolích se objeví spolehliví Omar SyCharlotte Gainsbourg, takže i z tohoto hlediska je nač se těšit. Když nebudete čekat další Nedotknutelné, příjemně se pobavíte.

Zajímavost: Na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu byl snímek nominován na nejlepší film.

Český trailer filmu Samba / Samba
Neděle u Tiffanyho (Sundays at Tiffany’s) (středa 10. 1., Nova Cinema, 20.00 - 21.45 / čtvrtek 11. 1., 16.30 - 18.10)

Plakát filmu Neděle u Tiffanyho / Sundays at Tiffany'sTelevizní romantické komediální drama je sice dost nenápadné a působí hodně zaměnitelně, fanoušky žánru ale překvapivě potěší a k doznívající atmosféře skončených Vánoc se perfektně hodí. Ostřílený televizní režisér Mark Piznarski si v něm totiž na nic nehraje, a i když má k dispozici předvídatelný a tuctový příběh, okouzlí podmanivou atmosférou a celkovým laděním, které i když je kýčovité, naivní a svým způsobem prvoplánové, má své neopakovatelné kouzlo. K dobru mu budiž přičteno i to, že nechce lacině dojímat, ale na city působí citlivě a emoce dávkuje postupně, takže samotný závěr má takový dopad, jaký byl zamýšlen. Hodně příjemné jsou i výkony méně známých herců, jimž dominují Alyssa Milano a Eric Winter. Vzhledem ke krátké stopáži navíc není moc prostoru na výraznou nudu. Nenáročná jednohubka na středeční večer.

Zajímavost: Film je adaptací románu jinak detektivního autora Jamese Pattersona, který ho napsal s debutující Gabrielle Charbonnet.

Originální trailer filmu Neděle u Tiffanyho / Sundays at Tiffany’s

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu