Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 8. 12. 2017 - 14. 12. 2017

TV tipy: Křídla Vánoc probouzejí Sílu

Vydáno: 08.12.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Před blížícími se svátky přicházejí televize s jedinou, zato ale vynikající premiérou, kterou je sedmá epizoda oblíbených Star Wars. Vedle ní pak dostávají prostor převážně solidní, ale nevýrazné vánoční žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Od zítřka nečaruji (sobota 9. 12., Nova Cinema, 16.30 - 18.10 / neděle 10. 12, 09.00 - 10.35)

Plakát filmu  / Od zítřka nečarujiČeskoslovenské rodinné dobrodružné fantasy asi nikoho moc nepřekvapí, protože je vlastně sestřihem tří krátkých epizod ze seriálu Pan Tau. To tedy znamená, že režírující Jindřich Polák v něm nešetří příjemným a nenáročným humorem, svižným tempem a kouzelnou atmosférou. Spoléhá se při tom na sympatickou hlavní postavu, zajímavou zápletku a pochopitelně i na excelentní herecké výkony, které podávají zejména Otto Šimánek a Vlastimil Brodský, které doplňují třeba Zdena Hadrbolcová, Marie Rosůlková, Josef Kemr nebo Václav Lohniský. Potěší i to, jak se tvůrcům podařilo ony epizody citlivě propojit tak, že působí jako jednolitý a přirozený celek. I když je snímek nevýrazný a chybí mu nějaká zapamatovatelnější scéna, jakožto zábava pro celou rodinu na sobotní podvečer funguje víceméně dobře.

Zajímavost: Snímek je vytvořen z epizod Pan Tau na pionýrském táboře, Pan Tau a která je ta pravá? a Pan Tau - Od zířka nečaruji. 

Ukázka z filmu není dostupná.

Vánoce v Conway (Christmas in Conway) (sobota 9. 12., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / úterý 12. 12., 06.45 - 08.30)

Plakát filmu Vánoce v Conway / Christmas in ConwayU nás jen minimálně známé televizní romantické drama byste v programu mohli snadno přehlédnout, což by byla svým způsobem škoda. Zápletka sice nevypadá nijak originálně a taky je dost tuctová, režírující John Kent Harrison to ale dobře věděl a diváka překvapí naprostým omezením typicky amerického vánočního patosu, kýče a prvoplánové líbivosti. Místo toho se soustředí na posmutnělou a melancholickou atmosféru a v rámci možností uvěřitelný a citlivý příběh, který by se vlastně mohl přihodit komukoli. Potěší i celkovou komorností a skromností. V hodně slušném obsazení se navíc objeví Mary-Louise Parker, Andy García, Mandy Moore nebo Cheri Oteri. Nenápadná a relativně zdařilá žánrovka na sobotní podvečer.

Zajímavost: Film pochází z dílny televizní stanice Hallmark.

Oficiální trailer filmu Vánoce v Conway / Christmas in Conway
Star Wars: Síla se probouzí (Star Wars: Episode VII - The Force Awakens) (sobota 9. 12., Prima, 20.15 - 23.15 / neděle 10. 12., Prima Cool, 15.05 - 17.55)

Český plakát filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Episode VII - The Force AwakensDva roky staré dobrodružné sci-fi odstartovalo novou Star Wars trilogii a fandové k němu vlastně mnoho výtek mít nemohou. Režisér a spoluscenárista J.J. Abrams do něj narouboval vše, co fungovalo v minulých dílech, to tedy znamená, že tu nechybí typická atmosféra vzdálených světů, legendární hudba Johna Williamse, zajímavá zápletka s několika nečekanými zvraty, především se ale podařilo citlivě a přirozeně propojit novou generaci hrdinů s tou legendární. Naprosto zbytečné je pak psát o technické úrovni a vizuální stránce, které jsou zcela dokonalé a bezchybné. V titulních rolích se objeví John Boyega, Oscar Isaac a Daisy Ridley, kterým dělají společnost Mark Hamill, Harrison Ford nebo Carrie Fisher. Jediné, co bývá filmu vytýkáno, je to, že se drží zbytečně při zemi a až příliš spoléhá na jistotu. Více se o jednoznačném tipu týdne dočtete v naší recenzi, kterou psal ten nejpovolanější.

Zajímavost: Uniforma generála Huxe je údajně inspirována nacistickými stejnokroji.

Český trailer filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Cargo (Cargo) (neděle 10. 12., Kino Barrandov, 22.10 - 00.25)

Plakát filmu Cargo / CargoMysteriózní švýcarské sci-fi potěší hlavně fandy žánru jako takového a spíše jeho komornější podoby. Režisérské a scenáristické duo debutantů Ivan Engler a Ralph Etter totiž nemělo k dispozici nijak štědrý rozpočet, proto se muselo zákonitě soustředit na hutnou atmosféru, minimalistickou výpravu a extrémně pomalé tempo. Potěší ale, že si dalo záležet na ústředním příběhu, který disponuje i promyšlenou pointou a pokouší se i o jakési náznaky filozofie, to se ale daří se střídavou úspěšností. Vzhledem k tomu, že obsazení je tvořeno mimo své domoviny málo známými tvářemi, dostavuje se i pocit autenticity. Někdy by tedy výsledku prospělo svižnější tempo a méně filozofování, na evropskou žánrovku jde ale o vyzrálou záležitost, která rozhodně neurazí. 

Zajímavost: Jedná se o historicky první celovečerní švýcarské sci-fi.

Originální trailer filmu Cargo / Cargo
Rodičovský manuál (Parental Guidance) (středa 13. 12., Prima Max, 15.45 - 18.05)

Plakát filmu Rodičovský manuál / Parental GuidanceNa zahraničních databázích o něco lépe hodnocená komedie není ničím výjimečná a je strašlivě zaměnitelná. Režírující Andy Fickman v ní nepřináší vůbec nic nového, ale jen a pouze spoléhá na osvědčená schémata a víceméně bez nápadu vyplňuje jednotlivé žánrové kolonky. Je tak jasné, že příběh je zoufale předvídatelný, humor funguje jen částečně, protože povětšinou není dobře vypointován a děj je přehlídkou očekávaných klišé. Na úrovni snesitelného a velmi lehkého nadprůměru tak snímek udržují svižné tempo a obsazení, v němž excelují především Bette Midler a Billy Crystal, neztratí se ale ani Marisa Tomei, Bailee Madison nebo Tom Everett Scott. Oddechová a nenáročná žánrovka na středeční odpoledne.

Zajímavost: Crystal si v tomto filmu zahrál roli po dlouhých deseti letech.

Originální trailer filmu Rodičovský manuál / Parental Guidance
Bláznivé líbánky (Camille) (středa 13. 12., Prima Max, 18.05 - 20.00 / čtvrtek 14. 12., 13.20 - 15.20)

Plakát filmu Bláznivé líbánky / CamilleU nás jen málo známá americko-britská romantická dobrodružná komedie s prvky fantasy a road movie sice není úplně dokonalá, je ale příjemně jiná. Debutující režisér Gregory Mackenzie v ní spoléhal zejména na docela šílenou až bláznivou atmosféru, poměrně originální a na žánr hodně nečekaný příběh a svižné tempo, v němž se pořád něco děje. Radost udělá i fungující slovní i situační humor a vizuální stránka plná barev. Překvapivě hvězdné je i obsazení, v němž hrají prim výborní Sienna Miller, James Franco, David Carradine a Scott Glenn. Dojem ale kazí samotný závěr, který trochu popírá vše před ním, neboť se zbytečně mění v přehlídků klišé a těch nejhorších kýčů. Příjemná žánrovka.

Zajímavost: V průběhu natáčení u Niagarských vodopádů se režisér oženil se svou přítelkyní.

Originální trailer filmu Bláznivé líbánky / Camille
Noci v Rodanthe (Nights In Rodanthe) (středa 13. 12., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / čtvrtek 14. 12., 10.55 - 12.45)

Plakát filmu Noci v Rodanthe / Nights in RodantheU nás jen velmi průměrně hodnocené, na zahraničních databázích ale solidně přijaté australsko-americké romantické drama se bude líbit zejména starším divačkám. Režírující George C. Wolfe totiž adaptoval román populárního Nicholase Sparkse, takže je víceméně jasné, co očekávat. Spoléhá se tedy na melancholickou atmosféru, posmutnělý příběh a pochopitelně množství žánrových klišé. Nevyhýbá se ani několika strašlivě kýčovitým záběrům, které chvílemi vypadají nechtěně parodicky. Cílové divácké skupině odpovídá i obsazení, v němž titulní role ztvárnili Richard Gere a Diane Lane, objeví se tu ale i Viola Davis a Scott Glenn. K dobru budiž přičteno relativně svižné tempo a to, že film ve výsledku není tak hloupý, jak by se mohlo zdát. Tip pro dámy v nejlepších letech.

Zajímavost: Sparks uvedl, že příběh knihy vychází ze skutečných postav.

Originální trailer filmu Noci v Rodanthe / Nights in Rodanthe
Malé ženy (Little Women) (středa 13. 12., Prima Max, 20.00 - 22.30 / čtvrtek 14. 12., 15.20 - 17.50)

Plakát filmu Malé ženy / Little WomenAčkoli se romantické drama z roku 1994 tváří jako typicky červená knihovna, opak je pravdou. Režírující Gillian Armstrong, pro níž šlo o nejvýraznější počin kariéry, v něm velmi citlivě zadaptovala román Louisy May Alcott, který trochu připomíná díla mnohem slavnější Jane Austen. Oproti ní jde ale o něco více do hloubky a pracuje s větším realismem a zajímavějšími postavami. Snímek vyniká taktéž zdařilou atmosférou, výtečnou výpravou, na Oscara nominovanými kostýmy a hudbou Thomase Newmana, která si ji vysloužila též. Potěší i ústřední příběh, který je jako “ze života“ a ukrývá několik univerzálních životních pravd, které nepodává nikterak násilně. Třešničkou na dortu budiž obsazení, jemuž vévodí na Oscara nominovaná Winona Ryder, vedle které se ale neztratí ani Claire Danes, Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Christian Bale nebo Gabriel Byrne. Žánrovka, k níž nelze mít moc výhrad.

Zajímavost: Při natáčení došlo k nehodě, během níž začaly hořet vlasy Claire Danes, když nesla do schodů svíčku.

Originální trailer filmu Malé ženy / Little Women
Křídla Vánoc (středa 13. 12., ČT1, 21.30 - 23.19)

Plakát filmu  / Křídla VánocČtyři roky staré tuzemské komediální drama je solidním pokusem o něco trochu jiného, doplácí ale na značnou nevyrovnanost. Režisérka a scenáristka Karin Babinská dost rychle střídá atmosféru jednotlivých scén, přičemž snímek je nejsilnější v momentech, kdy má být sentimentální, nostalgický a lehce depresivní. O to víc zamrzí, že příběh je vlastně standardní a pracuje s mnoha motivy, které nikam nedovede a jen naznačuje některé věci, které ale nerozvede. V zajímavém obsazení nejvíc utkví v paměti na Českého lva nominovaný David Novotný, jemuž zdařile sekundují mimo jiné Richard Krajčo, Vica Kerekes, Jakub Prachař nebo Vanda Hybnerová. Ve výsledku tedy film ničím nepřekvapí, a i když má slušně našlápnuto, svůj potenciál zcela nevyužije. Více se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Autorka původně počítala s tím, že film bude muzikál, postupem času ale změnila názor a udělala z něj romanci.

Originální trailer filmu Křídla Vánoc
Šampióni 2 (D2: The Mighty Ducks) (čtvrtek 14. 12., Nova Cinema, 14.55 - 16.50)

Plakát filmu Šampióni 2 / D2: The Mighty DucksPokračování rodinné komedie z produkce studia Disney do značné míry spoléhalo na úspěch předchozího dílu a pokračovalo v nastoleném směru. V kinech tehdy debutující režisér Sam Weisman toho tedy moc neřešil a znovu se opřel o slušně nasnímané a zrealizované hokejové zápasy, příjemnou odlehčenou atmosféru, místy fungující humor a hlášky a trefný hudební doprovod. V hlavní roli se vrátil velmi dobrý Emilio Estevez, jehož znovu doplňuje plno dětských herců, mezi nimiž opět vyniká Joshua Jackson. Samozřejmě, že by asi potěšila větší nápaditost a odvaha a snaha o něco trošku jiného, s tím ale v tomto případě nelze počítat. Lehce nadprůměrný snímek, který je předvídatelný od začátku do konce.

Zajímavost: Ve filmu se objeví i několik slavných sportovců, například Kareem Abdul-Jabbar, Chris Chelios nebo legendární Wayne Gretzky.

Originální trailer filmu Šampióni 2 / D2: The Mighty Ducks

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Zemřela Zdena Hadrbolcová (20.11.2023 16:02 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu