Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 38. týden

Kinopremiéry: Kingsman a LEGO Ninjago prožívají zlaté časy ve zlatém kruhu

Vydáno: 20.09.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou jedničkou mezi aktuálními premiérami je pokračování akční dobrodružné komedie Kingsman s podtitulem Zlatý kruh. Děti určitě ocení i LEGO Ninjago film, zbytek novinek už je určen trochu náročnějšímu divákovi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle) (CinemArt)

Český plakát filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden CirclePo třech letech konečně přichází očekávané pokračování vynikající britsko-americké komiksové akční komedie, která zaznamenala velký úspěch. Nejpodstatnější pro všechny diváky je to, že k režii a scénáři se vrátil Matthew Vaughn, který zatím ve své kariéře nešlápl vedle a dá se počítat s tím, že snímek by měl být promyšlený a mohl by se vyhnout tradičním bolístkám narychlo šitých "dvojek". Hodně lákavé je i obsazení, v němž tedy nechybí stěžejní Taron Egerton, Colin Firth a Mark Strong, vedle nich ale tvůrce získal i Halle Berry, Julianne Moore, Channinga Tatuma nebo Jeffa Bridgese. První ohlasy však hovoří o lehkém zklamání, to ale tolik nevadí, protože fanoušci si do kina cestu najdou tak jako tak. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Všechny členy Kingsman čekají nové úkoly a překážky, kvůli kterým se spojí se spřátelenou americkou organizací Statesman. Obě agentury tak musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit svět.

Zajímavost: Všichni příslušníci organizace Statesman jsou pojmenováni po alkoholických nápojích.

Oficiální český trailer filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden Circle
LEGO® Ninjago® film (The LEGO Ninjago Movie) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu LEGO® Ninjago® film / The LEGO Ninjago MovieLEGO filmy táhnou a vydělávají peníze, takže se není co divit, že letos už se v kinech dočkáme druhého snímku z kostiček populární stavebnice. Jak už název napovídá, tentokrát se v hlavní roli ocitají Ninjago, což je zejména pro nejmenší diváky ta nejdůležitější informace. A pro dospělé vlastně taky, protože režírující trio Charlie BeanPaul FisherBob Logan nikdo nezná a vzhledem k tomu, že první dva jsou celovečerními debutanty, se ani není co divit. Nejzajímavější tak bude sledovat, zda ve snímku budou popkulturní odkazy jako v jiných LEGO počinech, nebo bude určen čistě pro děti. Ohlasy zatím neexistují, takže se to dozvíme opravdu až těsně před premiérou. Litovat lze i nutného dabingu, protože hlavní roli v originále mluví Jackie Chan. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Mladý Lloyd, známý též jako Zelený Ninja, se musí společně se svými přáteli, tajnými bojovníky a držiteli titulu LEGO Master Builder zapojit do bitvy o Ninjago City. Pod vedením vtipného učitele kung fu Mistra Wu tak musí porazit zlého válečníka Garmadona, který je shodou okolností Llyodovým otcem.

Oficiální český trailer filmu LEGO® Ninjago® Film / The LEGO Ninjago Movie
Dobrý časy (Good Time) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Dobrý časy / Good TimeKriminální drama je vůbec prvním režijním příspěvkem vychvalovaných mladých bratrů Bennyho a Joshe Safdieových, který se u nás dostává do širší distribuce. Tuzemský divák má tak šanci poznat tvorbu uctívaných nezávislých filmařů, kteří jsou vyzdvihováni pro zajímavé a silné příběhy a atraktivní vizuální stránku. Vše je dle dostupných ohlasů přítomno i v tomto díle, které už bylo k vidění na letošním karlovarském festivalu. V hlavních rolích se objeví prý výborný a skoro nepoznatelný Robert Pattinson a právě Benny Safdie (jeho bratr se pro změnu podílel na scénáři), které pak doplňují ze známějších jmen ještě Jennifer Jason Leigh a Barkhad Abdi. Komentáře jsou zatím dost spokojené, takže to vypadá, že náročnější divák si přijde na své. Příjemná alternativa dvěma mainstreamovým kouskům.

Synopse: Nick Nikas (Benny Safdie) se po zpackané bankovní loupeži ocitá vězení. Jeho bratr Constantine (Robert Pattinson) se kvůli jeho osvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím a během jedné noci závodí s časem, aby získal dost peněz na jeho kauci a zachránil tím svého bratra i sám sebe, protože si uvědomuje, že životy jich obou jsou totálně špatné a směřují k absolutnímu dnu.

Zajímavost: Na canneském festivalu zažili tvůrci šestiminutový potlesk vestoje.

Český trailer filmu Dobrý časy / Good Time
O těle a duši (Teströl és lélekröl) (Film Europe)

Český plakát filmu O těle a duši / Teströl és lélekrölMaďarské drama se kvůli ději označuje jako "jateční romance", což zní všelijak, každopádně by mělo jít o hodně zajímavou podívanou, která tuzemskému divákovi představí tak trochu exotickou kinematografii. Jméno režisérky a scenáristky Ildikó Enyedi řekne něco jen opravdovým fajnšmekrům, kteří v kině určitě chybět nebudou. Ti ostatní se tak musí řídit momentálním rozpoložením a synopsí, která sice vypadá tuctově, což ale v tomto žánru nemusí nic znamenat. Komentáře jsou poměrně nadšené a upozorňují na překvapivě fyzický zážitek, v němž nechybí dost krve a také na to, že celé je to správně bizarní. Trochu netradiční evropská žánrovka.

Synopse: Stárnoucí finanční ředitel jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladá kvalitářka masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fóbií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí v sobě najdou zalíbení, protože jsou ohromeni tím, že sdílí stejné sny, v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa. Společně se tyto sny pokouší naplnit a zjišťují, že své strachy možná dokáží překonat.

Zajímavost: Na letošním Berlinale získal snímek Velkou cenu poroty.

Český trailer filmu O těle a duši / Teströl és lélekröl
Nerodič (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / NerodičTuzemský dokument se zabývá hodně zajímavým a stále aktuálním tématem rodiny a jejích různých podob. Zkušená režisérka a scenáristka Jana Počtová v něm navíc točí prakticky o své generaci, takže má k mnoha účinkujícím blíže, což může být pozitivním jevem. Snímek, jenž zatím nemá žádné hodnocení ani komentáře, což se asi hned tak nezmění a později jich nebude moc, by mohl trošku rozvířit celospolečenskou diskuzi o současné podobě rodiny a jejím významu. Zajímavá tuzemská premiéra.

Synopse: Šest různých příběhů, šest názorů na rodičovství a šest různých forem rodiny. Někdo se pro své pojetí rodiny rozhodl, někdo k ní postupně došel, pro někoho nebyla jiná volba a někomu to prostě nevyšlo. Někdo by to možná dnes udělal jinak, někdo si stojí za svým, někdo je šťastný, jiný frustrovaný. Všichni ale zastupují řadu jiných příběhů a rodin, které jsou těm jejich podobné.

Originální trailer filmu Nerodič
Sama (Media Offline)

Plakát filmu  / SamaTuzemské dokumentární drama přichází do kin bez větší reklamy a je jednou velkou neznámou. Bezmála hodinový snímek nabídl poslední roli herecké legendě Lubě Skořepové, která tu zřejmě tak trochu hraje sama a příběh nejspíš částečně vychází i z jejího osudu. Režisérem, scenáristou a kameramanem filmu je debutant Otakar Faifr, takže ani z tohoto hlediska není znalejší divák o moc moudřejší. Zájemci by tedy měli podrobně prohledat program svých oblíbených klubových kin, aby jim tato nenápadná záležitost neunikla.

Synopse: Stará žena (Luba Skořepová) zůstala na všechno sama. Dvaadevadesátiletá herečka se rozhodne, že její jedinou šancí vrátit se na jeviště, je zprodukovat si představení sama. Pomocí mobilního telefonu zařizuje pronájem sálu a shání režiséra a také kolegyni, která by s ní ve hře vystupovala. Její snaha je ale někdy dost zoufalá.

Originální trailer filmu Sama
Zkrátka kraťas (Falcon)

Plakát filmu  / Zkrátka kraťasChvályhodnou práci odvedla distribuční společnost Falcon, která zájemcům představí v jediném bloku hned jedenáct krátkých animovaných filmů z celé Evropy. Českou republiku zastupují Jan Saska a Marek Náprstek, uvidíte ale i filmy ze Slovenska, Slovinska, Maďarska, Polska a Chorvatska. Těžko k filmu cokoli rozsáhle dodávat, neboť je jasné, že každý z příspěvků bude jiný a na každého celek zapůsobí jinak. Je nicméně dobře, že se tak opomíjený žánr, jakými jsou krátké filmy, dostává do širší distribuce, byť si pochopitelně zájemci musí tuto přehlídku najít, protože ji asi nebudou hrát úplně všude.

Synopse: Pásmo tvoří jedenáct krátkých filmů ze šesti zemí. Uvidíte v něm snímky Happy End, Čím víc vím, Země kovbojů, Ploty, Kompozice, Řeky, Za hranicí, Mozaika, valčík splínu, Vlčí hrátky, Divné zvuky a Pohádka.

Originální trailer filmu Zkrátka kraťas

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Tiché znamení (24.04.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hidden Strike (01.06.2023 19:35 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu