Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: Válka o planetu opic skončí podle oklamaného Daliborka pěkně blbě

Vydáno: 12.07.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Krátce po skončení festivalu v Karlových Varech obohatí kina hned několik filmů, které na něm bylo možno vidět. Jasnou premiérou týdne je ovšem sci-fi Válka o planetu opic, zájem určitě vzbudí i kontroverzní tuzemský dokument.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Válka o planetu opic (War for the Planet of the Apes) (CinemArt)

Český plakát filmu Válka o planetu opic / War for the Planet of the ApesJeden z nejočekávanějších letních filmů je zároveň jedním z mála, který nevychází z komiksové předlohy a měl by nabídnout něco víc než jen povrchní zábavu. Očekávání jsou o to větší, že k režii a částečně i scénáři se vrátil Matt Reeves, který se bude spoléhat na epický a osudový příběh, prvotřídní a zajisté dokonalé efekty a asi i na určitý přesah, který k této sérii patří. Zámořské ohlasy jsou navíc hodně nadšené, takže by diváci měli být po všech stránkách spokojeni. K úplnosti je třeba dodat, že hlavní lidskou roli tentokráte ztvárňuje Woody Harrelson, titulní opici pochopitelně "předehrál" Andy Serkis. Jednoznačná premiéra týdne.

Synopse: Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic a navíc je mu vnucena i úloha válečného generála. Situace jeho opičího klanu je totiž katastrofální, protože skupina ustoupila do lesů, kde se často utkává s lidskou armádou, kterou vede nelítostný plukovník McCullough (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se se svou temnější stránkou a nastupuje na cestu pomsty, na níž se střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem.

Zajímavost: Ačkoli film měl být zakončením propojené trilogie, už bylo oznámeno, že se začíná připravovat i čtvrté pokračování.

Oficiální český trailer filmu Válka o planetu opic / War for the Planet of the Apes
Oklamaný (The Beguiled) (CinemArt)

Český plakát filmu Oklamaný / The BeguiledMálokterý remake klasického hollywoodského díla vzbuzuje takovou pozornost jako letošní verze dramatu o vojákovi, jenž se z válečných zranění léčí v dívčím internátu (ačkoliv prý nejde o remake, ale nové zpracování románové předlohy). Za očekávání rozhodně můžou ti, kteří za filmem stojí - zejména režisérka a scenáristka Sofia Coppola, které zvolila hodně zajímavé obsazení. V hlavní mužské roli se objeví Colin Farrell, který se sejde s třemi ženskými hereckými generacemi - mládí zastupuje Elle Fanning, střední generaci pak Kirsten Dunst a zralost a zkušenost reprezentuje Nicole Kidman. I když snímek, který byl k vidění už na letošním karlovarském festivalu, nemá tak nadšené reakce, jak by se asi očekávalo, za vidění by měl určitě stát, protože hodnocení se pořád pohybuje někde okolo sedmi bodů z deseti. Ne úplně marná alternativa opičímu blockbusteru.

Synopse: V průběhu americké občanské války zaklepe na dveře izolované dívčí školy těžce zraněný nepřátelský důstojník John McBurney (Colin Farrell). Zdejší obyvatelky se ho v aktu křesťanského milosrdenství ujmou, aby ho hned, jak se uzdraví, vydaly "svým" vojákům jakožto válečného zajatce. Jenže muž si postupně kolem prstu omotá nejen mladičké studentky v čele s krásnou Aliciou (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku (Kirsten Dunst), a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky němu probouzejí emoce, které ještě, nebo už dlouho nezažily, což je strašlivě nebezpečné a pro všechny ničivé.

Zajímavost: Film byl natočen 35mm kamerou.

Oficiální český trailer filmu Oklamaný / The Beguiled
Pěkně blbě (The Big Sick) (Aerofilms)

Český plakát filmu Pěkně blbě / The Big SickPár dní po skončení letošního festivalu v Karlových Varech se do širší distribuce dostává jeho zahajovací snímek. Tím byla možná překvapivě odlehčená romantická komedie z produkční dílny Judda Apatowa. Komu toto jméno něco říká, ví zhruba, co očekávat a podle ohlasů to také dostane. Těšit se tedy můžete na nenáročnou, ale ne úplně hloupou podívanou, která spíš než na prvoplánové vtipy spoléhá na břitké dialogy, ironii a relativně zajímavý, i když neoriginální námět. O režii se postaral méně známý Michael Showalter, jenž do hlavních rolí obsadil spoluscenáristu Kumaila Nanjianiho a Zoe Kazan, hvězdnější jména pak zastupuje Holly Hunter. Podle ohlasů to navíc vypadá na ideální film pro jakékoli rande a takových moc není.

Synopse: Kumail (Kumail Nanjiani) je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily (Zoe Kazan) studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a nechce se vázat. Jenže pak vyrazí na večer stand-up komiků, kde jí do oka padne právě Kumail. A ačkoli se oba snaží všechny přesvědčit o opaku, je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Rozvíjející se vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Až v nemocnici pozná Kumail dívčiny rodiče, kteří se s ním postupně sbližují, nevyhnou se ale při tom ani hodně bizarním situacím.

Zajímavost: Snímek otevíral taktéž festival v Seattlu.

Český trailer filmu Pěkně blbě / The Big Sick
Milovník po přechodu (How to Be a Latin Lover) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Milovník po přechodu / How to Be a Latin LoverPřekvapivě výdělečná americká komedie se dostává do našich kin se sice nesmyslným, ale relativně nápaditým titulem, který by mohl do kin docela lákat. A je to vlastně jedna z mála věcí, na které lákat lze, protože synopse vypadá dost tuctově a předvídatelně a spíše se dá očekávat, že úroveň humoru nebude extra valná, o čemž svědčí i zahraniční hodnocení, která se pohybují okolo slabšího průměru. Filmem de facto celovečerně debutuje herec Ken Marino, který hlavní roli svěřil méně známému Eugeniu Derbezovi, vedle kterého už ale nejspíš poznáte třeba Kristen BellSalmu HayekRaquel Welch nebo Michaela Ceru. Premiéra spíše pro opravdové milovníky žánru.

Synopse: Maximo (Eugenio Derbez) měl v životě jediný cíl - "klofnout" bohatou starší dámu, nechat se vyživovat a vést sladký život. To se mu povedlo dokonale, jenže každá zlatá žíla jednou vyschne. Jemu se to stalo právě teď, protože jeho stará manželka se spustila s mladým prodejcem aut a Maxima vykopla na ulici. Ze zlaté klece se stěhuje k sestře do obyčejného domu a ocitá se ve světě lidí, kteří chodí do práce, nakupují, sami vaří a provádějí naprosto šílené a nepředstavitelné věci. Ještěže existují děti a ty mají spolužačky, které mají bohatou babičku. Dokáže Maximo oprášit své svůdnické umění a vrátit se k pohodlnému životu?

Zajímavost: Jde o vůbec první americký film, který byl zároveň uváděn v originálním znění a také dabovaný do španělštiny.

Český trailer filmu Milovník po přechodu / How to Be a Latin Lover
Dvojitý milenec (L'amant double) (Aerofilms)

Český plakát filmu Dvojitý milenec / L'amant doubleV rámci ozvěn nedávno skončeného MFF v Karlových Varech můžete ve svých oblíbených klubových kinech vidět francouzsko-belgický thriller, jehož autorem je nestor francouzské kinematografie François Ozon, který jistě i u nás má věrnou skupinku diváků. Jinak lze už asi lákat jen na poměrně zajímavě vypadající mysteriózní příběh, který ale stejně tak může skončit hodně neuspokojivě. Jako u správného festivalového snímku se i u tohoto ohlasy rozchází a někteří mluví o zklamání, jiní zase o tom nejlepším, co ve Varech viděli, takže nepřipravený divák z toho asi moc moudrý nebude. Faktem zůstává, že hlavní role ztvárnili Marine Vacth, Jérémie Renier a Jacqueline Bisset. Premiéra pro náročnější diváky.

Synopse: Mladá a křehká Chloé (Marine Vacth), která má sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula (Jérémie Renier). Poté, co spolu oba milenci začnou žít, zjišťuje Chloé, že v jeho minulosti něco nehraje a brzy objeví existenci jeho jednovaječného dvojčete. Proč Paul před světem skrývá, že má bratra? A nejde vlastně jen o promyšlenou lež, kterou zakrývá své temnější já?

Český trailer filmu Dvojitý milenec / L'amant double
Axolotl Overkill (Axolotl Overkill) (Aerofilms)

Český plakát filmu Axolotl Overkill / Axolotl OverkillTaké německé drama jste mohli vidět na MFF KV, na rozdíl od výše zmíněného ale v něm není vůbec nač lákat a divák se musí řídit preferovaným vkusem a momentálním rozpoložením. Snímek je celovečerním debutem herečky Helene Hegemann, která v něm zadaptovala svůj vlastní román, takže opravdu ryze autorský počin. Zápletka vypadá zajímavě a atraktivně, ale i v tomto případě platí, že hodnocení jsou dost rozdílná, takže snímek nelze ani jednoznačně doporučit, nebo od něj odrazovat. Vzhledem k tomu, že ani v obsazení se neobjevují žádné známé tváře, je jasné, že jde opravdu o film pro hodně specifické publikum.

Synopse: Šestnáctiletá Mifti (Jasna Fritzi Bauer) žije v Berlíně, kde vymetá večírky, experimentuje s drogami a sexem a kašle na školu. Dospělí, které potkává, jí přijdou zoufalí, ona jim zase drzá, často zbytečně smutná a bezhlavě zamilovaná. Dospělí se totiž nechtějí zabývat podstatou věci. Ona naopak ví, že je na všechno na světě sama.

Český trailer filmu Axolotl Overkill / Axolotl Overkill
Svět podle Daliborka (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Svět podle DaliborkaI tuzemský dokument proběhl festivalem ve Varech, kde se stal jedním z nejočekávanějších domácích počinů a nejinak tomu bude i v distribuci. Režisér a scenárista Vít Klusák v něm znovu prokázal cit pro výběr tématu a tentokrát představuje divákům obyčejného moravského neonacistu, čímž vzbuzuje obří kontroverze. Je tedy jasné, že film nebude přijímán jednoznačně a zároveň může rozpoutat velkou a důležitou společenskou debatu. Rojí se také otázky, nakolik je snímek inscenovaný a nakolik jde ještě o dokument, ani to ale asi nikdo jasně nezodpoví. Nikoho ale určitě nenechá chladným, což je to nejpodstatnější. Třeba vám v rozhodování, zda jít do kina, pomůže i naše nadšená recenze.

Synopse: Dalibor K. pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je radikální neonacista. Blíží se mu čtyřicítka, doposud neprožil plnohodnotný vztah se ženou a bydlí se svou matkou. Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nesnáší svůj život, jenže neví, co má změnit.

Zajímavost: Klusák poznal Dalibora na youtube, kde narazil na jeho video "Daliborův obušek".

Originální trailer filmu Svět podle Daliborka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Priscilla (22.06.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 10: deset nejlepších filmů Harveyho Keitela (13.05.2023 11:25 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu