Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 7. 7. 2017 - 13. 7. 2017

TV tipy: Amazing Spider-Man se vrací z blázince, ztrácí se v moři a přináší nejasnou zprávu o konci světa

Vydáno: 07.07.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Columbia Pictures

Hned několik zajímavých snímků, které ale zůstaly pod radarem diváckého zájmu, nabídnou v tomto týdnu tuzemské televize. Největším lákadlem je ovšem premiéra druhého Amazing Spider-Mana, který před třemi lety úplně nenadchl.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Blázinec (Funny Farm) (pátek 7. 7., Nova Cinema, 18.00 - 20.00 / neděle 9. 7., 04.50 - 06.25)

Plakát filmu Blázinec / Funny FarmV našich končinách nepříliš známá komedie z konce osmdesátých let je posledním počinem režiséra George Roye Hilla. Ten toho v ní na rozdíl od svých slavnějších děl příliš neřeší a spoléhá se čistě na otřepanou, ale fungující zápletku, svižné tempo a velké množství humorných situací, které se mu navíc většinou podařilo výborně a mnohdy nečekaně vypointovat. Opřít se mohl i o celkovou pohodovou atmosféru, nadhled a také velmi jistou kameru, kterou držel Miroslav Ondříček. V hlavní roli se představil spolehlivý Chevy Chase, který "jede" svůj komediální standard, dále ho pak doplnili třeba Madolyn Smith Osborne, Kevin O'Morrison nebo Joseph Maher. Škoda, že film postrádá výrazněji zapamatovatelný moment a je jen slušnou žánrovkou, protože po přečtení jmen tvůrců by divák přece jen očekával trochu víc.

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenného románu Jaye Cronleyho.

Originální trailer filmu Blázinec / Funny Farm
Noc a zmatek (Le désordre et la nuit) (pátek 7. 7., Prima Max, 20.00 - 22.00 / sobota 8. 7., 16.05 - 18.05)

Plakát filmu Noc a zmatek / Le désordre et la nuitNejen v tuzemsku naprosto minimálně známý francouzský krimithriller je zástupcem subžánru noir a rozhodně mu nedělá žádnou ostudu. Režírující Gilles Grangier v něm totálně rezignoval na akci, ale spoléhal se především na opravdu hutnou atmosféru, která postupem času ještě houstne, výtečnou práci s napětím, propracované postavy, výborné dialogy, které jsou skvěle vypointované a břitké a také všudypřítomný jazzový doprovod, jenž všemu dodává zvláštní kouzlo. K tomu navíc zvolil trochu pomalejší tempo, které dá divákovi velkou možnost vše tzv. prožít a vnímat každý detail. V hlavní roli naprosto exceluje Jean Gabin, vedle kterého se ale neztratili ani Danielle Darrieux, Nadja Tiller nebo Paul Frankeur. Škoda, že tento klenot se nevysílá častěji.

Zajímavost: Film je adaptací románu Jacquese Roberta.

Originální trailer filmu Noc a zmatek / Le désordre et la nuit
Ztraceni v moři (The Deep End of the Ocean) (sobota 8. 7., Nova, 15.30 - 17.40 / úterý 11. 7., Nova Cinema, 15.50 - 17.55)

Plakát filmu Ztraceni v moři / The Deep End of the OceanDrama z konce devadesátých let z dlouhé řady sobě podobných nikterak nevyčnívá a patří spíš k těm zapomenutelnějším, jeho zhlédnutí ale určitě neurazí. Režírující Ulu Grosbard nejvíce doplácí na to, že vlastně po celou dobu neví, jak film koncipovat - na jedné straně se snaží o posmutnělou atmosféru a dost tíživé téma podává hodně zajímavě a přichází i s jeho netradičním vyústěním, na straně druhé se ovšem opírá o ta největší klišé a nevyhýbá se ani lacinému tahání diváckých emocí a v samotném závěru pak spoléhá víceméně už jen na nostalgii a sentimentalitu. Chyby ale částečně kompenzuje vynikající hudbou z dílny Elmera Bernsteina a také obsazením, v jehož hlavní roli dostala důvěru velmi dobrá Michelle Pfeiffer, které dělají společnost třeba Treat Williams nebo Whoopi Goldberg. Neškodná, i když ne tak úplně oddechová jednohubka.

Zajímavost: Pro méně známého Grosbarda šlo o poslední režijní počin.

Originální trailer filmu Ztraceni v moři / The Deep End of the Ocean
Amazing Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2) (sobota 8. 7., Prima Max, 20.00 - 23.00 / neděle 9. 7., 15.05 - 18.10)

Český plakát filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Tři roky staré pokračování druhé moderní verze Spider-Mana doplácí především na velké množství postav, které se v průběhu notně přepálené stopáže stávají pouze figurkami a vše završuje zcela zbytečný epilog. Režírující Marc Webb sice stále váhá nad cílovou skupinou filmu a opět se snaží uspokojit jak teenagery, tak i dospělejší diváky, což se mu ale úplně nedaří a některé hlášky jsou hodně křečovité, zlepšil se ale v akčních scénách, které oživuje efektními a vhodně použitými zpomalovačkami. Zafungovala mu i vztahová linie, která působí hodně přirozeně, nekýčovitě a v rámci možností i citlivě. Titulní roli ztvárnil velmi dobrý Andrew Garfield, jemuž výborně sekunduje roztomilá Emma Stone, jako záporáci se pak představí výborný Jamie Foxx, unylý Dane DeHaan a upozaděný Paul Giamatti. Detaily hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Absolventskou řeč Gwen Stacy napsala sama její představitelka Emma Stone.

Český trailer filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2
Rolling Stones: Crossfire Hurricane (Crossfire Hurricane) (sobota 8. 7., ČT art, 20.20 - 22.15 / pátek 14. 7., 00.30 - 01.30)

Plakát filmu Rolling Stones: Crossfire Hurricane / Crossfire HurricaneBritsko-americký dokument vznikl k oslavám padesáti let působení legendární kapely The Rolling Stones a je určen překvapivě i těm, kteří jí nefandí nebo toho o ní moc nevědí. Režisér a scenárista Brett Morgen totiž zachytil krátce a přitom velmi stručně celou historii skupiny, použil i některé archivní záběry a nechal mluvit všechny její členy, kteří mnohdy prozradili i dost neznámých faktů. Podařilo se mu také zachytit uvolněnou atmosféru šedesátých let, která kapelu formovala a spolu s ní i fanouškovské šílenství, které ji posléze zachvátilo. Potěší i to, že se nevyhýbá nepříjemným věcem a otevřeně zmiňuje i některé drogové eskapády a jiné skandály, které kapelu potkaly. Samozřejmě nechybí ani ty největší hity, někdy také v hodně netradičním provedení. Povinnost pro milovníky legend.

Zajímavost: Dokument se natáčel zhruba jeden rok.

Originální trailer filmu Rolling Stones: Crossfire Hurricane / Crossfire Hurricane
Nejasná zpráva o konci světa (sobota 8. 7., ČT art, 22.15 - 00.50)

Plakát filmu  / Nejasná zpráva o konci světaNejednoznačně přijaté slovensko-české podobenství je vlastně typickým dílem režiséra a scenáristy Juraje Jakubiska. Ten, jak je jeho zvykem, si bere velké sousto, když se opravdu opulentním vizuálním stylem a svéráznou poetikou, které jsou zcela unikátní, snaží zachytit velké množství témat. Z toho pak rezultuje to, že se tu objeví příliš mnoho postav, které navíc nemají jasně ukotvený rámec, příběh, který částečně vychází z Nostradamových proroctví, je hodně symbolický a divácky náročný, neboť vedle několika zcela jasně načrtnutých liní vypráví v metaforách, které nejsou vždy jednoznačně rozpoznatelné a také to, že atmosféra je hodně ponurá. Tvůrce ale neselhává v opravdu skvostné kameře, která nabídne několik úchvatných obrazů a záběrů, v důrazu na jednotlivé detaily a také v použití výtečného soundtracku, který je hodně výrazný. V hvězdném obsazení nejvýrazněji zaujme Českým lvem oceněná Klára Issová, dále tu nechybí ani Deana Horváthová, Milan Bahúl, Vladimír Javorský, Lucie Vondráčková nebo Pavel Landovský. Něco uměleckého na sobotní večer.

Zajímavost: Svého času se o filmu hovořilo jako o tom vůbec nejdražším, který vznikl po rozdělení Československa.

Originální trailer filmu Nejasná zpráva o konci světa
Let Fénixe (Flight of the Phoenix) (neděle 9. 7., Prima Cool, 20.00 - 22.35 / pondělí 10. 7., Prima Max, 11.00 - 13.25)

Plakát filmu Let Fénixe / Flight of the PhoenixTřináct let starý remake filmu z poloviny šedesátých let ve výsledku nedopadl tak tragicky, jak by se dalo čekat a jeho sledování fanoušky originálu příliš nepobouří. Režírující John Moore, jehož kariéra po tomto filmu hodně upadla, baví zejména v úvodu, kdy diváka navnadí efektní a výborně zvládnutou havárií letadla, nasazuje strhující tempo a rozehrává zajímavou zápletku. Postupem času ale vše upadá do průměru, snímek se vleče, akce je dost rutinní, příběhu chybí logika a začíná se spoléhat na různá klišé. Na úrovni velmi lehkého nadprůměru tak snímek udržují výborná hudba Marca Beltramiho a spolehlivé obsazení, v němž exceluje Giovanni Ribisi, který trochu zastiňuje mimo jiné Dennise Quaida, Tyrese Gibsona, Mirandu Otto nebo Hugha Laurieho. Neoriginální, ale slušná žánrovka.

Zajímavost: Ve filmu "Fénix" nelétal, jednalo se o dálkově řízený model.

Oficiální trailer filmu Let Fénixe / Flight of the Phoenix
Bezcitní lidé (Ruthless People) (středa 12. 7., Nova Cinema, 21.40 - 23.25 / čtvrtek 13. 7., 23.40 - 01.20 / pátek 14. 7., 02.45 - 05.45)

Plakát filmu Bezcitní lidé / Ruthless PeopleU nás hodně opomíjená jedenatřicet let stará komedie sice za vrcholnými díly svého času slavné režisérské a scenáristické trojice Jim Abrahams, David Zucker a Jerry Zucker trochu zaostává, pořád jde ale o velmi dobrou černohumornou podívanou. Nechybí tu několik brilantně vypointovaných scén a hlášek, svižné tempo a řádně šílený příběh, který nedává moc smysl a funguje jen jako "spouštěč" mnoha vtipných a bizarních situací. Nižší hodnocení tak určitě je způsobeno tím, že v tomto případě nejde o parodii, která tvůrcům sedí přece jen o něco víc, ale pouze o bláznivou komedii, která na nic neodkazuje. V hlavních rolích excelují Danny DeVito a Bette Midler, jejichž dialogy a špičkování je radost poslouchat a právě díky nim se přenesete přes několik slabších chvil a lacinějších fórků. Snímku tak paradoxně nejvíc škodí jména režisérů, protože od těch divák čeká automaticky o něco více. Příjemná oddechovka uprostřed týdne.

Zajímavost: Ve filmu svou debutovou roli ztvárnil Bill Pullman.

Originální trailer filmu Bezcitní lidé / Ruthless People
Manažeři (The Company Men) (středa 12. 7., ČT art, 21.45 - 23.30)

Plakát filmu Manažeři / The Company MenSedm let staré drama se vyjadřuje k nedávné finanční krizi, zůstává ale ve stínu o něco známějších filmů na podobné téma. Může to být dáno tím, že režijně debutující scenárista John Wells jede celou dobu na jistotu a spoléhá se pouze na suché dialogy, jimž chybí humor, který by jinak filmu nepochybně prospěl. Jakožto sebereflexní a upřímný počin ale snímek funguje vesměs výborně a částečně se nebojí kritizovat americký způsob života, který symbolizují touha po majetku a předražené hypotéky. Pozitivem budiž i celková atmosféra a vlastně i přirozenost celého snímku, který opravdu působí reálně a pravděpodobně. Největším lákadlem je ovšem obsazení, v němž se objeví Ben Affleck, Kevin Costner, Maria Bello, Tommy Lee Jones nebo Chris Cooper. Nejzásadnějším problémem tuzemského diváka ale nepochybně bude zcela jiné vnímání sociální situace všech hlavních hrdinů, která je mimo hranice USA těžko pochopitelná. Proto sledování vyžaduje i značnou empatii a toleranci.

Zajímavost: Režisér a scenárista čerpal při psaní filmu z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy.

Oficiální trailer filmu Manažeři / The Company Men
Hitman (Hitman) (středa 12. 7., Prima Max, 22.15 - 00.05 / pátek 14. 7., 00.30 - 08.40)

Plakát filmu Hitman / HitmanU francouzsko-amerického akčního krimidramatu hodně záleží na tom, z jakého úhlu pohledu se na něj divák dívá. Pokud ho bude brát jako ryzí akční žánrovku, pak ocení, jak kompozičně dobře pracuje režírující Xavier Gens, který nabízí solidní, i když nikterak adrenalinovou a extra zábavnou akci, zajímavou atmosféru, svižné tempo a krátkou stopáž, s nesmyslností a nelogičností příběhu se už víceméně počítá. Pokud ho ale bude brát jako adaptaci videohry, kterou samozřejmě je, bude hodnocení mnohem horší, protože za hrou film o dost zaostává, zoufale mu chybí humor a větší brutalita a v neposlední řadě i tvůrčí odvaha a invence, nejvíc ale bude mrzet zásadní zjednodušení titulní zápletky. Ústřední roli ztvárnil ucházející, ale nepříliš charismatický Timothy Olyphant, kterého přehrávají i rozvášněná Olga Kurylenko, především pak ale Robert Knepper. Tip pro (ne)pařany.

Zajímavost: Natáčení trvalo dvanáct týdnů.

Originální trailer filmu Hitman / Hitman

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu