Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 31. 3. 2017 - 6. 4. 2017

TV tipy: Katy Perry při své noci na Zemi zažívá dovolenou za trest a bojuje s teorií tygra

Vydáno: 31.03.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Začátek dubna na televizních obrazovkách ničím zásadním neuchvátí a na řadu tak přicházejí jen minimálně známé a zařazované žánrovky. Milovníci tuzemských filmů pak určitě ocení premiéru loňské chválené dramedie Teorie tygra.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dovolená za trest (Blended) (pátek 31. 3., Nova, 20.20 - 22.30 / sobota 1. 4., Nova Cinema, 18.00 - 20.00 / pondělí 03. 04., 16.05 - 18.15)

Plakát filmu Dovolená za trest / BlendedTři roky stará romantická komedie, která se našim kinům vyhnula, nemůže nikoho překvapit a po pár minutách je jasné, jakým směrem se bude ubírat. Sympatické je, že režírující Frank Coraci si na nic nehrál a po celou dobu cílí na tzv. první signální, kdy za sebe řadí víceméně vtipné situační fórky, odlehčené vztahové dialogy a otřepanou zápletku. Až na samotný úvod navíc neopomněl svižné tempo, takže k nudě prakticky nedojde. V hlavní roli se objeví umírněný a naštěstí ne trapný Adam Sandler, jehož protějšek si vychutnala Drew Barrymore, která dokáže veškerý humor beze zbytku prodat. Z dalších tváří pak našinec pozná už nejspíš jen Terryho Crewse. Naprosto ideální oddechovka na konec pracovního týdne.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela v Jihoafrické republice a hodně miniroliček tu tak má spousta tamních hvězd.

Oficiální trailer filmu Dovolená za trest / Blended
Zde jsou lvi (pátek 31. 3., ČT art, 21.50 - 23.20)

Plakát filmu  / Zde jsou lviTrezorové československé psychologické drama je dalším důkazem toho, že v temných padesátých letech se u nás netočila jen povrchní budovatelská dramata. Režírující Václav Krška v něm překvapí velmi silnou kritikou tehdejší společnosti a politického zřízení, hutnou atmosférou a dost intimním příběhem se sociálním přesahem. Důraz kladl na pomalejší tempo, celkový realismus, sugestivní kameru a vykreslení dost autentického a nehostinného prostředí. Spolehnout se mohl i na vynikající obsazení, jemuž dominuje uhrančivý Karel Höger, jehož doplňují třeba Dana Medřická, Jarmila Smejkalová nebo Svatopluk Matyáš. Škoda jen, že polovinu filmu trvá, než se hlavnímu hrdinovi divák trochu přiblíží a je odhalena jeho motivace. I přes několik dnes už zastaralých postupů jde o velmi dobrou záležitost.

Zajímavost: Film měl být slavnostně uveden na I. festivalu československého filmu v Banské Bystrici, krátce předtím byl ale společně s několika dalšími zakázán.

Ukázka z filmu Zde jsou lvi
Cesta na jihozápad (sobota 1. 4., Nova Cinema, 16.25 - 18.00 / neděle 2. 4., 08.10 - 09.50)

Plakát filmu  / Cesta na jihozápadNepříliš známý krátce předrevoluční československý pokus o western pro mládež nedopadl vůbec špatně a z určité nostalgie stojí za pozornost. Režírující Zdenek Sirový v něm adaptoval některé povídky Jacka Londona, kterých se držel poměrně věrně, takže jeho zaryté čtenáře nezklame. Ústřední příběh sice trochu vázne a nedrží moc u sebe a ani atmosféra není taková, jako by měla být, to ale tvůrce kompenzuje vhodně vybranými natáčecími lokacemi, které v rámci možností výborně suplují knižní Aljašku a dodávají filmu zvláštní kouzlo. Nechybí ani krásná kamera a svižné tempo, v němž tedy absentuje nějaká větší akce. V ústředních rolích se představí Jiří Strach a Jiří Schmitzer, jimž sekundují třeba Zdeněk Podhůrský, Ivan Palúch nebo Petr Čepek. Jen minimálně vysílaná tuzemská žánrovka.

Zajímavost: Snímek se mimo jiné natáčel v lomu Velká Amerika v Českém Krasu.

Televizní spot filmu Cesta na jihozápad
MI-5: Vyšší dobro (Spooks: The Greater Good) (sobota 1. 4., Prima, 21.50 - 23.55 / neděle 2. 4., Prima Max, 22.25 - 00.35)

Plakát filmu MI-5: Vyšší dobro / Spooks: The Greater GoodBritský thriller částečně navazuje na stejnojmenný seriál, jeho detailní znalost ale ke zhlédnutí není důležitá. Režírující Bharat Nalluri toho v něm moc neřeší a od začátku se diváka snaží zaujmout spletitým a atraktivním příběhem o špionech a tajných službách, což se mu daří tak nějak napůl, protože některé zvraty nejsou úplně uvěřitelné a postrádají logiku a ani tempo není nikterak strhující. Ztracené body částečně sbírá realistickou atmosférou, varovným přesahem a sympatickým obsazením, v němž na sebe nejvíce upozorňují Kit Harington, Peter Firth a Tuppence Middleton. Je pravda, že z námětu se dal vytěžit lepší a především výraznější kousek, i tak je ale výsledek hodně slušnou, i když zapomenutelnou jednohubkou.

Zajímavost: V rámci přípravy na roli dostal Harington cvičení od bývalého příslušníka SAS (speciální jednotky britské armády).

Oficiální trailer filmu MI-5: Vyšší dobro / Spooks: The Greater Good
Noc na Zemi (Night on Earth) (sobota 1. 4., ČT art, 22.45 - 00.50)

Plakát filmu Noc na Zemi / Night on EarthKoprodukční povídkový film je na první pohled silně antidivácký. Každá povídka se totiž odehrává v jiném světovém městě, příběh de facto neexistuje a vše je jen o dialozích, navíc se kamera prakticky nehne z uzavřeného a jedoucího taxíku a celé to má přes dvě hodiny. Jenže režisérem a scenáristou snímku je legendární Jim Jarmusch, který ho posunul na úplně jinou úroveň a dokázal na diváka přenést velice specifickou atmosféru každé metropole a nočního života v ní, dialogy jsou natolik vtipné a ze života, že nenudí ani chvilku a také tempo je překvapivě velmi strhující, ačkoli nikterak rychlé. Vše ještě dokreslují hypnotická kamera a nádherná hudba Toma Waitse. Velmi zdařilé je též obsazení, v němž dostali důvěru Winona Ryder, Armin Mueller-Stahl, Gena Rowlands nebo Roberto Benigni. Hluboce lidský a výstižný film.

Zajímavost: Scénář vznikl za osm dní.

Originální trailer filmu Noc na Zemi / Night on Earth
Teorie tygra (neděle 2. 4., ČT1, 20.15 - 22.00)

Plakát filmu  / Teorie tygraPouhý rok po premiéře v kinech se na televizních obrazovkách objevuje divácky úspěšné i kriticky velmi dobře přijaté tuzemské komediální drama. Celovečerně debutující režisér a scenárista Radek Bajgar se v něm spolehl na vlídný a nikterak vulgární humor, který vychází z reálného života a zejména mnoho mužů se v něm najde. Potěší i dobře napsané dialogy a postavy, které jsou životné a nepostrádají motivaci, ačkoli některé jejich proměny nejsou úplně důvěryhodné a naopak jsou moc překotné. Tempo je relativně svižné, a i když se nekoná žádný řemeslný zázrak, vše funguje, jak má, moc se nepodbízí a výsledek nepůsobí lacině. Své ale dělá i obsazení, jemuž jednoznačně dominuje charismatický a na Českého lva nominovaný Jiří Bartoška, kterého doplňuje neméně výborná Eliška Balzerová a dále pak Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka nebo Jakub Kohák. Jeden z těch lepších loňských tuzemských filmů.

Zajímavost: Rasa psa, který doprovází hlavního hrdinu, je francouzský ovčák beauceron.

Oficiální trailer filmu Teorie tygra
Čajovna U srpnového měsíce (The Teahouse of the August Moon) (neděle 2. 4., ČT2, 21.25 - 23.25 / pondělí 3. 4., 23.45 - 01.45)

Plakát filmu Čajovna U srpnového měsíce / The Teahouse of the August MoonV našich končinách zcela opomíjená komedie vznikla pouhých jedenáct let po válce a velmi odvážně se věnuje tématu amerického nastavování demokracie v Japonsku. Režírující Daniel Mann v ní vychází z divadelní hry Johna Patricka, takže je jasné, že důraz je kladen na dialogy a precizní situační komiku. A ty se vydařily naprosto bravurně, neboť jsou skvěle vypointované a přes vážnost tématu neuvěřitelně vtipné. Tvůrci pak stačilo nasadit svižné tempo, pohodovou atmosféru a značný nadhled a o moc víc toho řešit nemusel. Absolutním vrcholem pak jsou herecké výkony, které obstarávají zejména geniální a trochu "zešikmený" Marlon Brando a Glenn Ford. Švejk na americký způsob.

Zajímavost: Původní divadelní hra získala v roce 1954 Pulitzerovu cenu.

Originální trailer filmu Čajovna U srpnového měsíce / The Teahouse of the August Moon
Katy Perry: Skutečná tvář (Katy Perry: Part of Me) (středa 5. 4., Nova Cinema, 15.55 - 17.40 / čtvrtek 6. 4., 09.05 - 10.45)

Plakát filmu Katy Perry: Skutečná tvář / Katy Perry: Part of MeV tuzemsku hodně dobře hodnocený hudební dokument o slavné zpěvačce Katy Perry se v zahraničí těší trošku chladnějšímu přijetí. Debutující režijní dvojka Dan Cutforth a Jane Lipsitz v něm těží z excentričnosti a živelnosti ústřední aktérky, neboť ta se je nebojí pustit hodně blízko a velká část stopáže sestává z příprav a pohledů na její koncertní turné, které je plné vizuálních efektů, barev a tanečních vystoupení. Nechybí tu ale ani pohled do soukromí, a i když jsou nejspíš některé události vyfabulované, jsou natočeny tak svižně a roztomile, že to vlastně ani nevadí. Navíc by snímek měl zaujmout i ty, kteří samotnou hudebnici ani její styl hudby vůbec nevyhledávají. Jediné, co tak zásadně vadí, jsou některé viditelně inscenované situace, které se do kontextu filmu moc nehodí. Slušný dokument.

Zajímavost: Píseň Wide Awake byla napsána přímo pro tento dokument.

Originální trailer filmu Katy Perry: Skutečná tvář / Katy Perry: Part of Me
Příliš mnoho tajemství (Wreckers) (středa 5. 4., Prima Max, 20.15 - 22.05 / čtvrtek 6. 4., 15.55 - 17.40)

Plakát filmu Příliš mnoho tajemství / WreckersV tuzemsku neznámé šest let staré britské drama zcela nevyužívá svůj potenciál a dojem z něj je trochu rozpačitý. Dáno to může být tím, že jde o režijní a scenáristický debut Dictynny Hood, která rozehrává hodně zajímavý a atraktivní příběh o rodinných tajemstvích a křivdách, jenže ho nedokáže úplně prodat. Po celou dobu pracuje pouze s náznaky, které nikdy nedořekne a divák si tak vlastně musí celý děj poskládat dohromady, což v tomto případě není úplně šťastné a vzhledem k hodně pomalému tempu to pro někoho může být až nesnesitelné. Na druhou stranu umí dávkovat napětí a atmosféru a zkombinovat to s nádhernými a zároveň syrovými záběry anglického venkova. Dost toho zachraňují i herci, mezi nimiž hrají prim Claire Foy, Benedict Cumberbatch a Shaun Evans. Nedotažená žánrovka.

Zajímavost: Britskou premiéru si snímek odbyl 16. prosince 2011.

Originální trailer filmu Příliš mnoho tajemství / Wreckers
Co si ušít do výbavy (How to Make an American Quilt) (čtvrtek 6. 4., Nova Cinema, 12.55 - 15.10)

Plakát filmu Co si ušít do výbavy / How to Make an American QuiltNijak výrazné, ale pořád slušné romantické drama, nepatří u nás k těm nejvysílanějším a asi se tomu nelze moc divit. Vzhledem k tomu, že jde o televizní snímek, je totiž vše trochu komornější a na vzhledu je to znát. Režírující Jocelyn Moorhouse možná až příliš času věnuje množství příběhů, které jsou zde odvyprávěny, což rezultuje v nevyrovnané tempo, dost kusý ústřední děj a absenci jakékoli silnější a zapamatovatelnější scény. Daří se jí ale tvořit nostalgickou a posmutnělou atmosféru a všechny hrdinky jsou vesměs sympatické, takže by si měly získat srdce především divaček. Za zmínku rozhodně stojí místy v rámci možností nádherná kamera Janusze Kamińského a neoriginální, leč potřebně působivá hudba Thomase Newmana. V hlavní roli se objeví velmi dobrá Winona Ryder, které přihrávají mimo jiné Anne Bancroft, Ellen Burstyn, Kate Capshaw nebo Adam Baldwin. Nenáročná oddechovka.

Zajímavost: V menší roli ve filmu debutoval Jared Leto.

Originální trailer filmu Co si ušít do výbavy / How to Make an American Quilt

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu