Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 9. 2015 - 17. 9. 2015

TV tipy: Nic nás nerozdělí a budeme žít NON-Stop

Vydáno: 11.09.2015 08:32 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Velice zajímavá a netradiční je aktuální televizní nabídka, která sestává jak z velkofilmů, tak i z těch méně nápadných, o to ale působivějších žánrovek. Nejvíc pozornosti na sebe nejspíš strhne premiéra akčního hitu NON-Stop.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nic nás nerozdělí (The Impossible) (pátek 11. 9., Nova, 20.20 - 22.30 / sobota 12. 9., Nova Cinema, 16.05 - 18.25)

Český plakát filmu Nic nás nerozdělí / The ImpossibleVelikou zásluhu na kvalitách španělského dramatu má režírující Juan Antonio Bayona. Ten se totiž oprostil od veškerého patosu a emoce dávkoval velmi střídmě a skoro nikdy nepůsobí záměrně slzopudně. Celé to navíc oživil ruční kamerou, která dodává pocit jakési autenticity a zaujme i famózně zvládnutou scénou s tsunami. Třešínkou na dortu pak je vynikající obsazení, jemuž dominuje na Oscara nominovaná Naomi Watts, kterou doplňují neméně výborní Ewan McGregor a malý Tom Holland. Výsledný dojem pak kazí jen lehce přetažená stopáž a pár prvoplánově dojemných scén, což ostatně potvrdí i naše recenze.

Synopse: Manželé Henry (Ewan McGregor) a Maria (Naomi Watts) se společně s dětmi rozhodli trávit Vánoce v Thajsku, kde si chtějí užít klidu a místních pláží. Píše se ale rok 2004, kdy tamní oblast zasáhla ničivá vlna tsunami a ničila vše, co jí přišlo do cesty. Všichni členové rodiny sice přežili, vyhráno ale nemají. Valící se voda je totiž rozdělila a oni se v nastalém chaosu musí najít. A to vypadá skoro nemožně.

Zajímavost: Watts později prozradila, že se při natáčení málem utopila a její panika nebyla hraná.

Český trailer filmu Nic nás nerozdělí / The Impossible
Dva týdny štěstí (sobota 12. 9., ČT1, 15.00 - 16.40 / neděle 13. 9., 07.15 - 08.55)

Plakát filmu  / Dva týdny štěstíPohodová protektorátní komedie je v mnohém nadčasová, proto má velkou šanci zaujmout i současného diváka. Režírující Vladimír Slavínský od začátku nastolil svěží tempo, které prakticky až do závěru nepoleví a spoléhal se na relativně vydařený příběh plný záměn a omylů, z čehož plynou poměrně zdařilé a nenásilné vtípky. V hlavní roli exceluje Jaroslav Marvan, jemuž zdatně sekundují chvílemi přehrávající Adina Mandlová a tradičně skvělí Raoul Schránil nebo Rudolf Deyl st.. Když se přenesete přes značnou naivitu, předvídatelnost a zastaralost některých postupů, můžete se solidně pobavit.

Synopse: Mladá úřednice Marta (Adina Mandlová) vyhraje čtrnáctidenní pobyt v luxusním hotelu. Při hledání písárny se omylem ocitne v apartmá ministra financí (Rudolf Deyl st.), který ji považuje za písařku a začne jí diktovat dopis. Při tom však usne, což se nesmí dostat na veřejnost. Proto ji jeho tajemník (Raoul Schránil) požádá, aby si vše nechala pro sebe. 

Zajímavost: Ve filmu vůbec poprvé padne zmínka o výstavbě metra v Praze.

Ukázka z filmu Dva týdny štěstí
NON-STOP (Non-Stop) (sobota 12. 9., Nova, 20.20 - 22.30 / neděle 13. 9., Nova Cinema, 16.05 - 18.10)

Český plakát filmu NON-STOP / Non-StopAkční thriller sice spoléhá na tzv. první signální, funguje ale více než dobře. Režírující Jaume Collet-Serra vtáhne adrenalinovou a příjemně klaustrofobní atmosférou a vše oživuje zobrazováním displeje mobilního telefonu. Potěší i to, že příběh není úplně hloupý a v rámci možností dává smysl a vlastně v něm není tolik akce. V hlavní roli se objeví jistý Liam Neeson, jemuž stačí občas zahláškovat a zapojit své charisma, ze známějších tváří ho doplňuje jen Julianne Moore. Škoda pouze nevýrazných záporáků a toho, že v poslední třetině filmu se začne zběsile stříhat, vrší se akce na akci a uchyluje se k množství klišé. Celkem slušná žánrovka, o níž se více dočtete v naší recenzi.

Synopse: Bill Marks (Liam Neeson) je vzdušný šerif, to znamená, že je zodpovědný za bezpečnost cestujících. V poslední době ho to ale moc nebaví, protože už mu lezou krkem věčné fronty a navíc nesnáší létání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný pachatel ho začne terorizovat SMS zprávami, v nichž požaduje zaslání sto padesáti milionů dolarů, jinak každých dvacet minut někdo zemře. A brzy ho o tom přesvědčí. Aby toho nebylo málo, dozví se Bill, že účet, na nějž se mají peníze poslat, je veden na jeho jméno. Logicky mu tak nikdo nevěří a jeho úkol je ohromně těžký.

Zajímavost: Neeson absolvoval všechny scény sám bez použití dabléra.

Český trailer filmu NON-STOP / Non-Stop
Poslední mlčení (Das letzte Schweigen) (sobota 12. 9., ČT art, 22.55 - 00.50)

Plakát filmu Poslední mlčení / Das letzte SchweigenU nás jen minimálně známé německé krimidrama stojí na příběhu a profilaci postav. Režisér a scenárista Baran bo Odar zcela záměrně zvolil pomalé tempo, v němž klade důraz na motivaci, silný, ale ne úplně příjemný příběh a v neposlední řadě i temnou a v závěru těžce depresivní atmosféru, z níž není dobře po těle. Pomáhají mu i výtečně zvolení herci, z nichž našinec pozná jen málokoho. Možná, že někdy je to celé až moc doslovné a některé postavy jsou spíše karikaturami, ze silného zážitku to ale ubírá jen málo.

Synopse: Jednoho letního dne zmizí z německého maloměsta školačka, jejíž kolo je později nalezeno na místě, kde před více než dvaceti lety došlo k vraždě jiné dívky ze stejné obce. Na místo činu se tak znovu vrací tehdy vyšetřující policista i jeden z údajných pachatelů.

Zajímavost: Film nemá žádné úvodní titulky.

Originální trailer filmu Poslední mlčení / Das letzte Schweigen
Peníze těch druhých (L'argent des autres) (sobota 12. 9., ČT2, 23.55 - 01.40)

Plakát filmu Peníze těch druhých / L'argent des autresNejen u nás skoro neznámé psychologické drama je nadčasovou sondou do světa finančnictví a velkých společností. Režisér a scenárista Christian de Chalonge spoléhal především na hutnou atmosféru, pomalé tempo, atraktivní téma, propracovanou psychologii postav a velké množství dialogů. V hlavní roli exceluje Jean-Louis Trintignant, kterého doplňují třeba Catherine Deneuve nebo Michel Serrault. Vzhledem k tomu, že se ve filmu nic moc neděje, nebude spokojen úplně každý, ale milovníci oldschoolu by si měli přijít na své. 

Synopse: Henri Rainier (Jean-Louis Trintignant) pracuje již patnáct let v jednom bankovním domě. Ten je ale momentálně zmítán skandálem kvůli významnému klientovi (Claude Brasseur) a množství malých střadatelů tak přichází o své úspory. Ačkoli jako specialista na PR neměl Henri s jeho finančními transakcemi nic společného, je propuštěn. Před svou ženou tuto skutečnost utají a pokouší se v tichosti najít novou práci. Když neuspěje, vloupá se do archivu na svém bývalém pracovišti a začne pátrat po papíru potvrzujícím jeho nevinu.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Nancy Markham.

Ukázka z filmu Peníze těch druhých / L´argent des autres
Neuvěřitelná cesta (Homeward Bound: The Incredible Journey) (neděle 13. 9., Nova, 08.40 - 10.15 / pondělí 14. 9., Nova Cinema, 06.00 - 07.30)

Plakát filmu Neuvěřitelná cesta / Homeward Bound: The Incredible JourneyPřekvapivě zdařilá dobrodružná komedie z dílny studia Disney vyniká tím, že ačkoli jsou hlavními hrdiny mluvící zvířata, nejsou nijak protivná a otravná, ba naopak. Režírující Duwayne Dunham se navíc mohl opřít o vyvedený příběh plný inteligentních vtipů, skvělých hlášek, roztomilých živočichů a nenásilného přesahu. Jelikož ani z diváků netahá laciné emoce, ale vše je velmi přirozené a melancholické, měli by až do konce vydržet i ti největší cynici. Potěší i střídmá stopáž a svižné tempo. Jen škoda, že nebude možnost zvolit originální znění plné zajímavých jmen. Nijak originální, ale příjemná rodinná podívaná.

Synopse: Když majitelé dvou psů a tří koček musí odjet do vzdáleného města, musí se zvířata přestěhovat na venkov k hodné, ale cizí tetě. Jelikož jsou ale neposedná a tak trochu zhýčkaná, rozhodnou se vydat na dobrodružství a své páníčky najít.

Zajímavost: Film je věnován producentu Franklinu R. Levymu, který zemřel v průběhu produkce.

Originální trailer filmu Neuvěřitelná cesta / Homeward Bound: The Incredible Journey
Asterix v Británii (Astérix chez les Bretons) (neděle 13. 9., ČT :D, 09.20 - 10.40)

Plakát filmu Asterix v Británii / Astérix chez les BretonsFrancouzský dobrodružný animák považují za velmi zdařilý až výborný i ortodoxní fandové komiksové předlohy, což je to největší lákadlo. Režírující Pino Van Lamsweerde natočil v podstatě její doslovnou adaptaci, v níž se střídá jeden gag za druhým, je v ní plno odkazů na britské reálie a především je už tak vtipný děj obohacen britským humorem, který mu dodává trochu jiný rozměr. Zdařilá je i animace a radost udělají i nekonvenčnost a rozumná délka, během níž se nestihnete nudit. Ideální k nedělnímu probouzení.

Synopse: Asterix a Obelix se vydávají na pomoc Asterixovu bratranci z Velké Británie, jemuž chtějí doručit sud s kouzelným lektvarem. O všem se ale dozví Caesar, který se pochopitelně celou výpravu pokusí překazit.

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenné předlohy, která vyšla v roce 1959.

Originální trailer filmu Asterix v Británii / Astérix chez les Bretons
Den poté (The Day After Tomorrow) (neděle 13. 9., Prima Cool, 20.00 - 22.35 / pondělí 14. 9., 00.45 - 03.10)

Plakát filmu Den poté / The Day After TomorrowJedenáct let starý katastrofický velkofilm ohromí opulentní vizuální stránkou, která ač je plná digitálních efektů, je stále působivá a svým způsobem věrohodná. Režírující megaloman Roland Emmerich bohužel ničím víc nezaujme, protože příběh je typicky blockbusterově hloupý, nedává smysl a ani zdaleka nevyužívá potenciál atraktivního tématu. Nad vodou tak snímek drží solidní atmosféra, již zmíněný vizuál, rozumná délka a v rámci možností velmi dobré výkony tehdy začínajícího Jakea Gyllenhaala, Dennise Quaida, Emmy Rossum a dalších. Nenáročná a pro někoho překvapivě snesitelná jednohubka.

Synopse: Výzkumy klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid) naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou a katastrofální změnu zemského klimatu. Jeho teze se brzy začnou potvrzovat a on je nucen varovat Bílý dům před klimatickou změnou, jenže je příliš pozdě. Země se ocitá na pokraji nové doby ledové a jeho syn (Jake Gyllenhaal) uvízl v New Yorku. 

Zajímavost: Skoro všechny jevy zachycené ve filmu se mohou stát i ve skutečnosti, zdaleka však ne tak rychle.

Oficiální trailer filmu Den poté / The Day After Tomorrow
Půlnoční míle (Moonlight Mile) (středa 16. 9., Kino Barrandov, 11.15 - 13.40 / čtvrtek 17. 9., 09.15 - 11.50)

Plakát filmu Půlnoční míle / Moonlight MileRomantické drama doplácí zejména na nevyrovnané tempo. Režírující Brad Silberling dlouho nedokáže vtáhnout do děje a volí příliš dlouhé záběry, postupem času ale konečně zrychlí a zaujme. Silný příběh naštěstí neumocňuje lacinými emocemi, ale drží se zpátky a je velmi decentní a prvoplánově dojímá jen minimálně, což je jenom dobře. Klíčový byl ale výběr ústředních rolí, které svěřil skvělým a spolehlivým Susan Sarandon a Dustinu Hoffmanovi, vedle nichž se neztratil ani tenkrát ne tak známý Jake Gyllenhaal. Solidní žánrovka.

Synopse: Mladý Joe Nast (Jake Gyllenhaal) ztrácí to nejcennější, co má - svou snoubenku a společně s ní všechny své plány a sny. Po její smrti se přesto rozhodne stát ideálním zetěm jejím rodičům Benovi (Dustin Hoffman) a Jojo (Susan Sarandon), kteří se na něho až nezdravě upnou. Pak se ale objeví jiná žena. 

Zajímavost: Snímek je částečně inspirován skutečnou událostí ze Silberlingova života.

Originální trailer filmu Půlnoční míle / Moonlight Mile
Útok na věžák (Attack the Block) (čtvrtek 17. 9., Nova Cinema, 21.50 - 23.35 / pátek 18. 9., 02.30 - 04.00)

Plakát filmu Útok na věžák / Attack the BlockCelovečerní autorský debut Joea Cornishe je typickým zástupcem nezávislého filmu pro mladší generaci. Tvůrce v něm míchá vtipy výborné s těmi nepovedenými a trapnými, má problémy s udržením jednolitého tempa a pokouší se zaujmout velkým množstvím odkazů na slavné horory, což je ve výsledku trochu kontraproduktivní. Jinak ale po celou dobu baví bizarností, pohodovou atmosférou, sympatickým obsazením,v  němž se neobjevuje žádná známější tvář a hlavně vyměřuje krátkou stopáž, během níž naštěstí není moc prostoru pro důkladné přemýšlení a nudu. Na to, že se režisér a scenárista pokouší zaujmout jak fanoušky a geeky, tak i běžné diváky a teenagery, to vlastně dopadlo velmi slušně.  

Synopse: V Londýně se pouliční gang mladistvých utkává s invazí brutálních monster z vesmíru. Místní sídliště se mění na bitevní pole a byty pro sociálně slabé se stávají pevností v obležení.

Zajímavost: Film se natáčel chronologicky.

Oficiální trailer filmu Útok na věžák / Attack the Block

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Blue Beetle představuje málo známého komiksového latino hrdinu (22.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu