Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
filmserver.cz doporučuje hosting WEDOS.cz
Preview: dnes začíná jubilejní 20. ročník Festivalu Fantazie

Preview: dnes začíná jubilejní 20. ročník Festivalu Fantazie

Vydáno: 01.07.2015 13:00 v sekci Radar | Preview - Jakub Šnapka

Loni jsme vás upozornili na největší český festival popkultury Festival Fantazie, dnes začíná jeho jubilejní 20. ročník, který přinese nabitý program nejen pro fanoušky sci-fi a fantasy. Co letos pořadatelé pro návštěvníky připravili?

SDÍLET:    
Festival Fantazie 2015Největší svátek popkultury, který začíná již dnes 1. července a bude trvat až do 12. července, opět nabídne velké množství programu s tématikou sci-fi, fantasy, ale třeba i orientu. Od prvotního festivalu pořádaného v roce 1996 se toho hodně změnilo – a to zejména z hlediska počtu účastníků, kteří se navýšili z pouhých stovek až k 3500 předpokládaným fanouškům, kteří jsou letos na festivalu očekáváni. Ten v průběhu let postupně rostl, přidával počet pořadů, nové a nové linie jako Star Wars, Hvězdná brána, Harry Potter, Hra o trůny, a třeba v posledních letech velmi kontroverzní, ale zároveň populární PoniCon nebo MineCon a spousty dalších. Tento rok návštěvníky čeká dosud nejvyšší číslo, a to až 1500 pořadů.

Velkým lákadlem ale nejsou jen programové linie známých, ať už filmových, seriálových nebo knižních sérií, ale spousty deskových a jiných společenských her ve volně přístupné velké herně, počítačové a konzolové hry (pro odvážnější pak turnaje v populárních hrách jako Guitar Hero, Starcraft a další) nebo promítání až padesáti filmů z letošní kinodistribuce v místním Digitálním kině Chotěboř. Hlavním lákadlem je letos premiéra očekávaného pátého dílu sci-fi ságy Terminátor Genisys a předpremiéra restaurované verze Vynálezu zkázy Karla Zemana. Kapitolou samou o sobě je také výroční FF Cosplay, v němž účastníci předvedou nejnovější ručně dělané kostýmy a rekvizity z oblasti sci-fi, fantastiky, anime, ale i dalších žánrů a odvětví.

Festival Fantazie 2015Festivalu se samozřejmě zúčastní také zahraniční hosté, kteří jsou letos ještě hvězdnější než loni. Zdaleka největším lákadlem je Sylvester McCoy, skotský herec a představitel čaroděje Radagasta z filmové trilogie Hobit nebo v pořadí sedmého doktora z populárního seriálu Doctor Who. Fanoušci Hvězdné brány si zase užijí Paula McGilliona, kanadského herce, jehož nejznámější rolí je Dr. Carson Beckett ze Stargate: Atlantis, nebo David Nykla. Kanadský herec českého původu, známý ze seriálu Stargate: Atlantis, ale třeba i ze seriálů Heuréka - město divů, Arrow nebo Hranice nemožného, už festival několikrát navštívil.

Pokud rádi chodíte na filmy, díváte se na seriály, hrajete hry nebo se chcete na pár dnů pobavit, jeví se Festival Fantazie jako příjemná alternativa hudebním a jiným (hektickým) festivalům. Kde jinde lze na ulici narazit na chodícího poníka nebo třeba stormtroopera, který by s vámi chtěl probrat poslední díl Hry o trůny?

Podrobnosti o přesné náplni programu najdete na oficiálních stránkách festivalu.


WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Be2Can 2016
Téma: Jaké filmy nabídne festivalová přehlídka Be2Can 2016? Be2Can, festivalové echo, jenž představuje divákům výběr toho nejlepšího a nejzajímavějšího z filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, se dočká svého třetího ročníku v ČR od 6. do 12. října 2016. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2016 14:08 v sekci Články | Festivaly
0
Čapí dobrodružství 5/10
Recenze: Čapí dobrodružství je animák pro děti o dětech Americký animovaný film Čapí dobrodružství představuje čápy jako profesionální doručovatele, kteří pověsili nošení dětí na hřebík a pracují pro internetový obchod. A také je to film s největším počtem dětí vůbec. čtěte zde
Vydáno: 24.09.2016 18:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Jedna noc 10/10
TV recenze minisérie: Jedna noc Jedna noc je název osmidílné kriminálně laděné minisérie z produkce HBO. Jedna noc byla klíčová v životě pakistánského studenta, který se tak trochu náhodou dostal do zcela neočekávané situace. čtěte zde
Vydáno: 24.09.2016 10:18 v sekci Články | Televize
0
Neon Demon 7/10
Recenze: Neon Demon je experimentálním filmem o kráse Poslední snímek dánského režiséra Nicolase Windinga Refna Neon Demon právě vstupuje do našich kin. Jeho hlavní hrdinka je šestnáctiletá začínající modelka Jesse, která přijíždí do Los Angeles udělat kariéru. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2016 15:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 23. 9. 2016 - 29. 9. 2016
TV tipy: Mongol přichází z temnot a rozpoutává ruskou revoluci Kalendářní podzim už odstartoval, televize na něj ale moc nereagují, protože nepřicházejí s žádnou atraktivní premiérou. Místo toho se spoléhají na několik opravdu raritních kousků a fungujících žánrovek, které přijdou vždy... čtěte zde
Vydáno: 23.09.2016 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Emmy 2016: nejlepším seriálem roku je Hra o trůny (19.09.2016 06:42 v Články | Televize)
- Rozbor traileru: Rogue One: Star Wars Story (13.08.2016 09:00 v Novinky | Trailery)
- Rogue One: A Star Wars Story v novém traileru (12.08.2016 08:04 v Novinky | Trailery)
- Hra o trůny s osmou sérií definitivně skončí (02.08.2016 11:02 v Novinky | Zprávy)
- Hra o trůny: 7. série dorazí až v létě 2017 v sedmi epizodách (19.07.2016 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10 filmových vrcholů a 5 přešlapů Arnolda Schwarzeneggera (16.07.2016 11:00 v Články | Publicistika)
- Emmy 2016: Nominacím védodí HBO a Hra o trůny (15.07.2016 17:14 v Novinky | Zprávy)
- Wonder Woman: Kdo ji napíše? (12.07.2016 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Peter Jackson natočí zatím neznámý film pro Stevena Spielberga (01.07.2016 16:00 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: Hra o trůny S06E10 – Vichry zimy (28.06.2016 11:25 v Články | Televize)
- Roland Emmerich natočí sci-fi Moonfall (26.06.2016 11:00 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: Hra o trůny S06E09 – Bitva bastardů (21.06.2016 18:28 v Články | Televize)
- TV recenze: Hra o trůny S06E05 – Vrata (23.05.2016 19:00 v Články | Televize)
- TV recenze: Hra o trůny S06E04 – Kniha Cizince (16.05.2016 19:00 v Články | Televize)
- Preview: Svět orků a lidí ožívá na plátně ve Warcraft: První střet (12.05.2016 07:00 v Radar | Preview)
- TV recenze: Hra o trůny S06E01 – Rudá žena (25.04.2016 17:00 v Články | Televize)
- Emilia Clarke říká, že se v dalším Terminátorovi neobjeví (23.04.2016 11:37 v Novinky | Zprávy)
- Rozbor prvního teaseru: Rogue One: Star Wars Story (07.04.2016 14:06 v Novinky | Trailery)
- Box Office: Batman v Superman prudce padá (04.04.2016 10:14 v Komentáře | Box office)
- Box Office: Batman se Supermanem pokořili rekordy (28.03.2016 11:06 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   38/2016

Neon Demon
7/10

Poslední snímek dánského režiséra Nicolase Windinga Refna Neon Demon právě vstupuje do našich kin. Jeho hlavní hrdinka je šestnáctiletá začínající modelka Jesse, která přijíždí do Los Angeles udělat kariéru.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

The Eyes of My Mother (2x)
Čapí dobrodružství (4x)
Devátý život Louise Draxe (1x)
Santa je pořád úchyl (2x)
Červená želva (2x)
Kruhy (1x)
Ghost in the Shell (2x)
Zúčtování (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2016 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver