Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Preview: dnes začíná jubilejní 20. ročník Festivalu Fantazie

Preview: dnes začíná jubilejní 20. ročník Festivalu Fantazie

Vydáno: 01.07.2015 13:00 v sekci Radar | Preview - Jakub Šnapka

Loni jsme vás upozornili na největší český festival popkultury Festival Fantazie, dnes začíná jeho jubilejní 20. ročník, který přinese nabitý program nejen pro fanoušky sci-fi a fantasy. Co letos pořadatelé pro návštěvníky připravili?

SDÍLET:    
Festival Fantazie 2015Největší svátek popkultury, který začíná již dnes 1. července a bude trvat až do 12. července, opět nabídne velké množství programu s tématikou sci-fi, fantasy, ale třeba i orientu. Od prvotního festivalu pořádaného v roce 1996 se toho hodně změnilo – a to zejména z hlediska počtu účastníků, kteří se navýšili z pouhých stovek až k 3500 předpokládaným fanouškům, kteří jsou letos na festivalu očekáváni. Ten v průběhu let postupně rostl, přidával počet pořadů, nové a nové linie jako Star Wars, Hvězdná brána, Harry Potter, Hra o trůny, a třeba v posledních letech velmi kontroverzní, ale zároveň populární PoniCon nebo MineCon a spousty dalších. Tento rok návštěvníky čeká dosud nejvyšší číslo, a to až 1500 pořadů.

Velkým lákadlem ale nejsou jen programové linie známých, ať už filmových, seriálových nebo knižních sérií, ale spousty deskových a jiných společenských her ve volně přístupné velké herně, počítačové a konzolové hry (pro odvážnější pak turnaje v populárních hrách jako Guitar Hero, Starcraft a další) nebo promítání až padesáti filmů z letošní kinodistribuce v místním Digitálním kině Chotěboř. Hlavním lákadlem je letos premiéra očekávaného pátého dílu sci-fi ságy Terminátor Genisys a předpremiéra restaurované verze Vynálezu zkázy Karla Zemana. Kapitolou samou o sobě je také výroční FF Cosplay, v němž účastníci předvedou nejnovější ručně dělané kostýmy a rekvizity z oblasti sci-fi, fantastiky, anime, ale i dalších žánrů a odvětví.

Festival Fantazie 2015Festivalu se samozřejmě zúčastní také zahraniční hosté, kteří jsou letos ještě hvězdnější než loni. Zdaleka největším lákadlem je Sylvester McCoy, skotský herec a představitel čaroděje Radagasta z filmové trilogie Hobit nebo v pořadí sedmého doktora z populárního seriálu Doctor Who. Fanoušci Hvězdné brány si zase užijí Paula McGilliona, kanadského herce, jehož nejznámější rolí je Dr. Carson Beckett ze Stargate: Atlantis, nebo David Nykla. Kanadský herec českého původu, známý ze seriálu Stargate: Atlantis, ale třeba i ze seriálů Heuréka - město divů, Arrow nebo Hranice nemožného, už festival několikrát navštívil.

Pokud rádi chodíte na filmy, díváte se na seriály, hrajete hry nebo se chcete na pár dnů pobavit, jeví se Festival Fantazie jako příjemná alternativa hudebním a jiným (hektickým) festivalům. Kde jinde lze na ulici narazit na chodícího poníka nebo třeba stormtroopera, který by s vámi chtěl probrat poslední díl Hry o trůny?

Podrobnosti o přesné náplni programu najdete na oficiálních stránkách festivalu.


WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box Office: 49. víkend
Box Office: Další triumf pro animovanou pixarovku Coco Právě uplynulý víkend znamenal další první místo pro pixarovku Coco, kterou nemohla z trůnu setřást jediná novinka, nevýrazná akční komedie Just Getting Started. Výborně si ale vede Francův The Disaster Artist. čtěte zde
Vydáno: 11.12.2017 07:00 v sekci Komentáře | Box office
0
Přání k mání 6/10
Recenze: Český vánoční film Přání k mání překvapuje nápaditou stylizací S vánočně laděným rodinným filmem Přání k mání režisér Vít Karas výrazně překonává svůj předchozí film, pohádku Micimutr. Největším vítězstvím je jeho audiovizuální stylizace. čtěte zde
Vydáno: 10.12.2017 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Nádech pro lásku 8/10
Recenze: režijní debut Andyho Serkise Nádech pro lásku je oslavou života Romance je sice v režijním debutu Andyho Serkise přítomna také, především jde ale o drama podle skutečných událostí ze života muže, který prodělal ve 28 letech obrnu a od té doby byl odkázán na dýchací přístroje. čtěte zde
Vydáno: 09.12.2017 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 8. 12. 2017 - 14. 12. 2017
TV tipy: Křídla Vánoc probouzejí Sílu Před blížícími se svátky přicházejí televize s jedinou, zato ale vynikající premiérou, kterou je sedmá epizoda oblíbených Star Wars. Vedle ní pak dostávají prostor převážně solidní, ale nevýrazné vánoční žánrovky. čtěte zde
Vydáno: 08.12.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 49. týden
Kinopremiéry: Matky jsou o Vánocích na tahu a nabízí přání k mání Aktuální sedmička premiér patří k tomu slabšímu, co letošní rok nabídl a dává šanci spíše dohánět resty z předchozích týdnů. Vždyť tím nejatraktivnějším, co vstupuje do kin, je pochybná sváteční komedie Matky na tahu o... čtěte zde
Vydáno: 06.12.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tom Hanks si zahraje ve sci-fi BIOS (30.10.2017 11:14 v Novinky | Zprávy)
- Gareth Evans a padouch Deathstroke (26.10.2017 14:15 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Blade Runner 2049 – „ostré komando“ pro nové tisíciletí (05.10.2017 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Linda Hamilton se vrací do nového Terminátora (20.09.2017 10:58 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: Hra o trůny S07E07 – Drak a Vlk (29.08.2017 08:45 v Články | Televize)
- Chystá se spin-off s Obi-Wanem Kenobim (19.08.2017 11:38 v Novinky | Zprávy)
- TV recenze: Hra o trůny S07E05 – Východní hlídka (16.08.2017 14:00 v Články | Televize)
- TV recenze: Hra o trůny S07E03 – Spravedlnost pro královnu (01.08.2017 10:50 v Články | Televize)
- Hvězdá brána se dočká nového seriálového pokračování (23.07.2017 10:20 v Novinky | Trailery)
- Doctor Who: novým doktorem je žena, Jodie Whittaker (18.07.2017 11:56 v Novinky | Zprávy)
- Hra o trůny: sedmá série trhá divácké rekordy (18.07.2017 09:20 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Gerard Butler zachraňuje svět v Geostorm: Globální nebezpečí (07.07.2017 12:11 v Novinky | Trailery)
- Blu-ray recenze: Rogue One: Star Wars Story (27.06.2017 17:00 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Terminátor má skrytou vadu a dělá interview s kráskou, zvířetem a tučňáky z Madagaskaru (23.06.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Hra o trůny: sedmá série má nový trailer (22.06.2017 10:57 v Novinky | Trailery)
- Hra o trůny: sedmá série má plnohodnotný trailer (25.05.2017 19:34 v Novinky | Trailery)
- The Legend of Conan se nekoná (07.05.2017 17:24 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Strážci Galaxie Vol. 2 – podruhé a ještě ujetěji (03.05.2017 09:43 v Recenze | Premiéry)
- Hra o trůny: sedmá série v prvních teaserech (31.03.2017 15:35 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder aneb nejtemnější díl série (26.03.2017 11:00 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   48/2017

120 BPM
7/10

Francouzský film 120 BPM je intimním vztahovým gay dramatem, portrétem aktivistického hnutí ACT UP v Paříži 90. let i sugestivní připomínkou, že na AIDS se umírá i dnes.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Star Wars: Poslední z Jediů (1x)
Cizinec ve vlaku (1x)
Out (1x)
Obávaný (1x)
Manželka a manžel (1x)
Thelma (1x)
Ready Player One: Hra začíná (1x)
The Disaster Artist (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver