Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Nejočekávanější filmy roku III. - Žánrovky

Téma: Nejočekávanější filmy roku 2015, část III. - žánrovky

Vydáno: 18.01.2015 17:30 v sekci Články | Publicistika - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nejen oscarovkami a blockbustery živ je filmový divák. Jako každý rok se i letos můžete těšit na několik žánrovek, které většinou patřívají k těm největším překvapením a také zklamáním sezóny. Jaké filmy to tedy budou v roce 2015?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ve třetí části našeho speciálu se zaměříme na filmy, které nejsou úplně velkolepé a třeba se o nich tolik nemluví, každopádně by se jim měla věnovat pozornost, protože třeba půjde o nijak originálního, ale příjemného zástupce žánru, který všem fanouškům udělá radost. Ještě před samotným výčtem, který je řazen dle žánrů, bych rád upozornil na dvě důležité věci - jelikož je filmů opravdu hodně, leden, v němž by podobnou funkci mohly plnit minimálně 96 hodin: Zúčtování a E.A. Poe: Podivný experiment, jsem ze seznamu vynechal a platí také to, že čím vzdálenější měsíc, tím nejistější a ryze orientační je datum české premiéry. Určitě se stane, že některý ze zmíněných snímků se do kin nakonec nedostane a diváci ho budou dohánět jinými cestami.

AKČNÍ

Kingsman: Tajná služba (Matthew Vaughn)

Fotografie z filmu Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret ServiceAkční komedie má našlápnuto k obrovské události, protože ji točí jeden z nejoriginálnějších režisérů současnosti, trailery jsou dost působivé a první Kick-Ass byl prostě parádní. V hlavní roli se navíc objeví Colin Firth, kterému budou dělat společnost Samuel L. Jackson, Mark Strong nebo Michael Caine. Tady asi nebude co řešit.

Česká premiéra: 19. února 2015

Necenzurovaný trailer filmu Kingsman: Tajná služba

Pistolnice Jane (Gavin O'Connor)

Natalie Portman ve filmu  / Jane Got a GunPod pravděpodobným tuzemským názvem Pistolnice Jane bychom se měli dočkat dlouho odkládaného snímku s westernovými prvky, jehož vznik provázely značné komplikace. I přes ty vypadá dost slibně, protože za kamerou stojí ne až tak známý, ale fantastický režisér Hokejového zázraku nebo vzývaného Válečníka, něco s westernovým nádechem jsme tu neměli už dost dlouho, natožpak aby hlavní hrdinkou byla žena. V hlavní roli se představí Natalie Portman, takže se je opravdu nač těšit.

Česká premiéra: 10. září 2015

The Gunman (Pierre Morel)

Fotografie z filmu  / The GunmanHodně nenápadně působící záležitost by mohla být sice neinvenční, ale povedenou záležitostí, která žánru neudělá ostudu. Film o špionovi, který musí očistit své jméno a zachránit se před organizací, pro níž pracoval, totiž natočil režisér prvních 96 hodin a do hlavní role obsadil Seana Penna, který je jedním z posledních "starších" herců, jimž v portfoliu nějaká ta ryze akční úloha chybí.

Česká premiéra: 26. února 2015

Originální trailer filmu The Gunman

Noční běžec (Jaume Collet-Serra)

Liam Neeson ve filmu  / Run All NightPříběh vysloužilého nájemného zabijáka, který nemá daleko ke sklence whisky, jehož odcizeného syna se rozhodne zlikvidovat mafie, určitě neposbírá body za originalitu a nápaditost, z vod šedého a nevýrazného průměru ho ovšem mají šanci vytáhnout španělský tvůrce a představitel hlavní role Liam Neeson, kteří spolu pracovali už na podobných kouscích Neznámý a NON-STOP. Tohle by mohla být jistota.

Česká premiéra: 16. dubna 2015

Originální trailer filmu Noční běžec

The Man from U.N.C.L.E. (Guy Ritchie)

Fotografie z filmu  / The Man from U.N.C.L.E.Vypadá to, že po dvou moderních převyprávěních Sherlocka Holmese se britský autor, jehož kariéru výrazně poznamenalo manželství s Madonnou, vrací k tomu, co mu jde nejvíc, tj. odlehčené a černohumorné gangsterce, která oplývá drsnou akcí. V tomto případě bude navíc lehký retro nádech, protože příběh dvou agentů ze znepřátelených organizací CIA a KGB se odehrává na vrcholu studené války, což opravdu slibuje mnohé. V klíčových rolích uvidíte Supermana Henryho Cavilla a Osamělého jezdce Armieho Hammera.

Česká premiéra: 20. srpna 2015

DRAMA

Kobry a Užovky (Jan Prušinovský)

Fotografie z filmu  / Kobry a UžovkyUznávám, že lákat na české filmy, je ošemetné a tzv. o hubu, v tomto případě by to ale tak být nemuselo. Režisér úpsěšného seriálu Okresní přebor a následného filmového prequelu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka má zatím velmi dobrou pověst a jeho humor je stravitelný pro většinu diváků a přitom není laciný. Je pravda, že tentokrát se pouští do seriózního žánru, to by ale nemusel být velký problém a možná opravdu budeme moci být na nějaký tuzemský snímek hrdí. V klíčových rolích dvou bratrů - ztroskotanců se objeví skuteční bratři Kryštof Hádek a Matěj Hádek, což je nepochybně zajímavé.

Premiéra: 19. února 2015

Americký sniper (Clint Eastwood)

Bradley Cooper ve filmu Americký sniper / American SniperPravda, trochu podvod na čtenáře. Jenže kolega v první části našeho speciálu na zatím skvěle vypadající drama žijící hollywoodské legendy zapomněl a do těch ostatních už se nehodí, zmíněno by ale být mělo. Skutečný příběh odstřelovače jednotek SEAL amerického námořnictva, který se stal legendou, má nepochybně vyšší ambice, i kdyby ale v něčem selhal, u dvojnásobného držitele Oscara máme jistotu, že půjde minimálně o hodně slušnou žánrovku. Tady to ale opravdu vypadá spíš na něco mnohem lepšího, navíc když je v hlavní roli charismatický Bradley Cooper.

Česká premiéra: 5. března 2015

Originální trailer filmu Americký sniper

Divočina (Jean-Marc Vallée)

Fotografie z filmu Divočina / WildŽivotopisné drama bude nejspíš přesně splňovat parametry indie filmu, který se dočká i nějakého toho ocenění. Něčím podobným byl i loňský Klub poslední naděje, od jehož režiséra je i film o ženě, která se po dlouholeté závislosti na heroinu a zničeném manželství vydá na túru po hřebenech hor na západním pobřeží USA. O přízeň diváků a pravděpodobně i o Oscara se bude ucházet Reese Witherspoon v titulní roli. 

Česká premiéra: 5. března 2015

Originální trailer filmu Divočina

Icon (Stephen Frears)

Fotografie z filmu  / IconDrama oceňovaného britského režiséra by mohlo být hodně zajímavé hned z několika úhlů pohledu. Ačkoli v centru dění se ocitá dříve zbožňovaný, dnes prakticky zatracovaný cyklista Lance Armstrong, nejde o ryzí biopic, protože hlavním hrdinou je irský novinář, který je přesvědčen o tom, že několikanásobný vítěz Tour de France si pomáhá nepovolenými látkami a snaží se o tom získat důkazy. Slušná očekávání ještě zvyšuje obsazení, v němž se v roli závodníka představí Ben Foster, dále pak nebudou chybět Chris O'Dowd, Dustin Hoffman, Lee Pace a Guillaume Canet.

Česká premiéra: 9. dubna 2015

The Water Diviner (Russell Crowe)

Fotografie z filmu  / The Water DivinerRežijní debut novozélandského herce a držitele Oscara za film Gladiátor už si ve své domovině premiéru odbyl a hodnocení má dosud velmi vysoká. Je to jen dobře, protože téma bitvy u Gallipoli je pro Australany vděčné a důležité a podle synopse to navíc vypadá, že tvůrce do ní zamíchal ještě intimní příběh jedné rodiny. Mimo samotného režiséra se v obsazení objeví třeba Olga Kurylenko, Jai Courtney nebo Isabel Lucas. Vypadá to tedy, že je opravdu nač se těšit.

Česká premiéra: 7. května 2015

Originální trailer filmu The Water Diviner

Everest (Baltasar Kormákur)

Fotografie z filmu  / EverestSkutečnými událostmi inspirované drama slibuje minimálně zajímavou podívanou, protože pokusy o zdolání nejvyšší hory světa vždy vzbuzují pozornost, tyto se navíc neobešly bez problémů a velkých přírodních obtíží. Že by nemuselo jít o tuctovou podívanou, naznačuje jméno režírujícího Islanďana a také obsazení čítající mimo jiné Robin Wright, Keiru Knightley, Jakea Gyllenhaala, Joshe Brolina, Sama Worthingtona nebo Emily Watson.

Předpokládaná česká premiéra: 24. září 2015

Victor Frankenstein (Paul McGuigan)

Fotografie z filmu  / Victor FrankensteinKlasický hororový příběh bude v moderním pojetí spíše drama, protože o onu známou proměnu Frankensteina ve známé monstrum půjde až v poslední řadě. Režisér seriálu Sherlock nebo solidní žánrovky Nabít a zabít se totiž rozhodl slavnou legendu vyprávět z pohledu Frankensteinova přítele Igora, což by ji mohlo nepochybně osvěžit a pokud se zadaří režijně, tak i nabídnout neotřelý a atraktivní pohled. Diváky určitě nejvíc přitáhne casting, v němž dvě stěžejní úlohy připadnou Danielu RadcliffeoviJamesi McAvoyovi.

Česká premiéra: 1. října 2015

Paní Bovaryová (Sophie Barthes)

Fotografie z filmu Paní Bovaryová / Madame BovaryLetos se nové adaptace dočká i románová klasika (a snad stále ještě povinná četba) Gustava Flauberta o tragickém osudu mladičké dívky, která ne a ne najít lásku a splnit si ideální představu o romantickém vztahu. Jak to ale může dopadnout, lze jen těžko soudit, neboť režie se chopila nepříliš zkušená autorka velmi bizarního komediálního dramatu Duše Paula Giamattiho, která bude navíc debutovat i jako scenáristka. Určitou naději na atraktivnost a ne tak suchou adaptaci dává i rating, který dosáhl na označení R, který varuje před určitou otevřenou sexualitou, tak uvidíme. V hlavních rolích Mia Wasikowska, Ezra Miller, Rhys Ifans a Paul Giamatti.

Předpokládaná česká premiéra: 19. listopadu 2015

THRILLER / HOROR / SCI-FI / FANTASY

Žena v černém 2: Anděl smrti (Tom Harper)

Fotografie z filmu Žena v černém 2: Anděl smrti / The Woman in Black 2 Angel of DeathHlavně kvůli překvapivě dobrému a vydařenému prvnímu dílu budí toto pokračování pozornost. Nelze ale čekat, že se kvalitativní úspěch zopakuje, protože se změnilo jak obsazení, jehož nejznámější tváří je Jeremy Irvine, tak režie, kterou obstaral prakticky neznámý Tom Harper. Pokud ale bude dobrá konstelace, mohli bychom mít alespoň co dělat s poctivým thrillerem s hororovým nádechem.

Česká premiéra: 12. února 2015

Originální trailer filmu Žena v černém 2: Anděl smrti

Sedmero krkavců (Alice Nellis)

Fotografie z filmu  / Sedmero krkavcůOd revoluce u nás nevzniklo příliš mnoho vydařených pohádek, proto musíme být ke každé další trošku obezřetní. Alice Nellis by ale mohla z této šedi vystoupit, protože má k dispozici slavnou předlohu Boženy Němcové, řemeslně si je vesměs velmi jistá a ani obsazení, jemuž vévodí Martha Issová, nevypadá nejhůř. Navíc by měla použít i některé prvky fantasy, což by mohlo na publikum docela fungovat a standardní tuzemský přístup k podobným žánrovkám trošku oživit. 

Premiéra: 9. dubna 2015

Ex Machina (Alex Garland)

Fotografie z filmu  / Ex MachinaJediná sci-fi v tomto výčtu je velkou neznámou, těžko říct, jak může dopadnout. Režijně s ní bude debutovat relativně ostřílený scenárista Alex Garland, zápletka o programátorovi, který se účastní experimentu, na němž bude spolupracovat s první umělou inteligencí na světě, také nevypadá úplně marně, takže bychom mohli být zatím mírně optimističtí. Pro pořádek ještě uvedu, že v hlavních rolích se objeví Domhnall Gleeson a Oscar Isaac.

Česká premiéra: 30. dubna 2015

Originální trailer filmu Ex Machina

Talisman vlků (Jean-Jacques Annaud)

Fotografie z filmu Talisman vlků / Wolf TotemJeden z nejoriginálnějších francouzských režisérů posledních třiceti let sice momentálně dost stagnuje, jeho nejnovější počin vzniklý v čínské koprodukci by to ale mohl změnit. Když se tvůrce Jména růže, Sedmi let v Tibetu nebo Milence vydá do historie a exotického prostředí, většinou to končí úspěchem a vizuálně minimálně zajímavým dílem. Snímek, v němž budou hrát čínští herci, se vrací do roku 1967, kdy je mladý čínský student vyslán, aby žil mezi mongolskými pastevci, by přesně takový mohl být.

Předpokládaná česká premiéra: 30. dubna 2015

Child 44 (Daniel Espinosa)

Fotografie z filmu  / Child 44Thriller natáčený v Česku má vše, co by správná žánrovka měla mít - vychází z vynikající románové předlohy, odehrává se v atraktivním prostředí (Sovětský svaz) v atraktivní době (padesátá léta minulého století), disponuje atraktivní zápletkou, režie se chopil talentovaný Evropan, který už má s Hollywoodem první zkušenost a jedním z producentů je veleslavný Ridley Scott. Třešínkou na dortu budiž obsazení, v němž se mimo jiné objeví Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Dev Patel, Joel Kinnaman nebo Vincent Cassel. Tohle by se mělo povést.

Plánovaná česká premiéra: 28. května 2015

Insidious: Chapter 3 (Leigh Whannell)

Fotografie z filmu Insidious 2 / Insidious: Chapter 2Třetí díl slušně rozjeté hororové série je prequelem předchozích dvou a je evidentní, že se bude snažit vydělat co nejvíc, což pro něj bude primární. Útěchou fanouškům by ale mohl být fakt, že režijně s ním bude debutovat scenárista, který napsal i díly předcházející. Naděje, že půjde o solidní žánrovku, tak pořád existuje.

Předpokládaná česká premiéra: 4. června 2015

Pan (Joe Wright)

Hugh Jackman ve filmu  / PanDalšího převyprávění známé legendy se chopil talentovaný a v určitých kruzích vyhledáváný režisér poslední Anny Kareniny nebo geniálního Pokání a zatím se zdá, že z něj udělal odlehčenou rodinnou fantasy, která bude plná triků a nejspíš i velkolepých scén. Otázkou zůstává, jak to bude se stylizací, která už ve zmíněné adaptaci Tolstého románu nesedla úplně každému. Obsazení je každopádně hodně zajímavé, posuďte sami - Hugh JackmanRooney Mara, Amanda Seyfried nebo Garrett Hedlund.

Předpokládaná česká premiéra: 23. července 2015

Originální trailer filmu Pan

Poltergeist (Gil Kenan)

Fotografie z filmu  / PoltergeistRemaku slavného hororu z počátku osmdesátých let se chopil režisér solidního Města Ember a jedním ze scenáristů by snad měl být Scott Derrickson, to je ale nepotvrzená informace. Hlavní roli si sice zahraje Sam Rockwell, ale tahle žánrovka vzbuzuje víc obav než radosti, protože víme, jak to s podobnými pokusy o oživování klasiky chodí. Minimální šance, že by se zrovna tohle mohlo podařit, tu ale pořád je.

Předpokládaná česká premiéra: 23. července 2015

Crimson Peak (Guillermo del Toro)

Fotografie z filmu  / Crimson PeakHorory ze starých anglických panství, v nichž se děly nehezké věci, nebývají zrovna originální a většinou se přecházejí mávnutím ruky. Jenže tohoto se chopil mezi fanoušky oblíbený Guillermo del Toro, který už v Princi bez království a Faunově labyrintu dokázal, že podobné žánrovky umí povýšit na výborné záležitosti a rázem se je na co těšit. O filmu samotném toho zatím známo mnoho není, což jen prohlubuje natěšenost a tajemnost celého projektu. Obsazení je ovšem vskutku excelentní - Mia WasikowskaJessica Chastain, Tom Hiddleston nebo Charlie Hunnam.

Předpokládaná česká premiéra: 15. října 2015

Zapomněli jsme na nějakou žánrovku, na kterou se letos těšíte? Dejte nám to vědět do komentářů. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu