Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Nymfomanka ví, jak si hrát s Legem

BD a DVD tipy: Nymfomanka ví, jak si hrát s Legem

Vydáno: 20.06.2014 12:30 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

BD a DVD tipy tentokrát doporučují pouhé tři filmy (z toho jeden rozdělený pro svou délku vejpůl), které by ale neměly uniknout vaší pozornost. Do obchodů se dostávají především obě části Nymfomanky za příznivou cenu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
LEGO® příběh (The Lego Movie) (Magic Box)
BD obal filmu LEGO® příběh /
LEGO® příběh není jenom jedním z nejlepších animovaných filmů 21. století, ale i jedním z nejlepších snímků uvedených letos v kinech, a to nehledě na jakoukoliv klasifikaci (hraný/animovaný/dokumentární...). Dvojice tvůrců Phil Lord a Chris Miller již svým debutovým celovečerním počinem Zataženo, občas trakaře prokázala, že umí pobavit nejenom dětského diváka přívalem precizně načasovaných a skvěle vypointovaných groteskních gagů, ale že nezapomíná ani na dospělého či kritického diváka. Pro toho je určena velká řada odkazů na jiná umělecká díla, podvracení vývojových vzorců vyprávění, výsměšná nápodoba žánrových konvencí i satirický meta-rozměr (časté brechtovské zcizováky), jímž se dává najevo, že jde o film. V LEGO® příběhu svou poetiku dotáhli k dokonalosti, akorát se jejich pozornost nezaměřila na katastrofické dobrodružné podívané, ale na schematičnost blockbusterů, z nichž si utahují - stejně jako z celého společenského zřízení.

Bonus (BD): Komentář tvůrců a herců; LEGO kraťasy: Batman - opravdový umělec (1:02 min.), Michelangelo a Lincoln: History Cops (1:21 min.), Enter The Ninjago (2:03 min.); Ze zákulisí: Oživování Lega (12:36 min.), Úvod Michaela Fullera (0:49 min.), Stavění dvoupatrového gauče (3:53 min.), Stavění Emmetova auta (2:55 min.), Úvod Adama Ryana (0:41 min.), Digitální dvoupatrový gauč (2:01 min.), Digitální Emmetovo auto (1:51 min.), Příběhy od týmu, který má na starost příběh (4:02 min.); Fanouškovské filmy (3:51 min.), Nepovedené scény (2:33 min.); Promo materiál (3:51 min.); Zkušební záběr (0:55 min.); Vystřižené scény (3:20 min).
Bonus (DVD): Distributor neposkytl informace o bonusové výbavě disku.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, rumunsky, rusky, slovensky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 

Titulky (BD): české, anglické, bulharské, estonské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovenské, slovinské, srbské.
Titulky (DVD): české...

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2D BD), 699 Kč (2D a 3D BD).

V obchodech od 18. června 2014. Koupit na Bontonland.cz

Bonus z BD LEGO® příběh - upoutávka na History Cops.

Nymfomanka, část I. (Nymph()maniac: Volume I) (Aerofilms/Levné knihy)

DVD obal filmu Nymfomanka / NymphomaniacZavršení trilogie Deprese u nás stejně jako předchozí části (Antikrist, Melancholia) vychází pouze na DVD. Přicházíme tím o vysokodefiniční obraz a zvuk, který ale stejně vzhledem k lo-fi estetice Trierových filmů působil nepatřičně, a o bonusové materiály, které ale tentokrát nejsou žádnou výhrou, jelikož na zahraničních edicích sestávají z již dříve dostupných rozhovorů. Na druhou stranu je omezení na síť Levných knih, do kterých jsou oba díly distribuovány, výhodné cenou, která je pro obě části stanovena na necelou sto korunu (dohromady tedy 198,- za dva filmy). Je ale obtížné si oba díly představit jako funkční celek, protože jsou od sebe velmi odlíšné: "jednička" je nespolehlivě odvyprávěná hra, která přebírá postupy a konvence z jiných uměleckých děl a jiných médií, ale není u ní ještě zcela jasné, jestli to blbnutí má nějaký význam.

Bonus (DVD): Film je distribuován bez bonusů.
Obraz (DVD):  16:9 / 2.35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky.
Titulky (DVD): české.
Doporučená cena: 99 Kč (DVD).

V obchodech od 18. června  2014.

Rozhovor s představitelkou nymfomanky Stacy Martin.

Nymfomanka, část II. (Nymph()maniac: Volume II) (Aerofilms/Levné knihy)

DVD obal filmu Nymfomanka / NymphomaniacZato "dvojka" je mnohem přímočarejší dílo, které už nemate diváka nespolehlivými pasážemi a nemá styl založený na střídání dvou různých poetik z předchozích Trierových trilogií, tj. o Zlatosrdečce (pod vlivem Dogma 95) a Americké (stylizovanost a její narušování pod brechtovským vlivem). Namísto toho ale uštědří ránu svou významovou komplexností a záměrnou nejednoznačností patrnou na dvojím epilogu, kdy není jisté, jestli oba snímky zastávají spíše liberální východisko blízké sociálnímu konstruktivismu, nebo jsou naopak obhajobou pudovosti, které by se člověk neměl vzdávat. A vedle společenského přesahu je možné obě části chápat jako metafilm o tvorbě fikčních děl a polemiku autora se sebou, což umožňuje velká řada narážek na jeho předchozí počiny i na rodinnou historii a mediální image. Označení "Edice náročného diváka" je tak na místě, i když jde o "pouhé" kinoverze.

Bonus (DVD): Film je distribuován bez bonusů.
Obraz (DVD):  16:9 / 2.35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky.
Titulky (DVD): české.
Doporučená cena: 99 Kč (DVD).

V obchodech od 18. června  2014.

Rozhovor s představitelkou nymfomanky Charlotte Gainsbourg. 

Památkáři (The Monuments Men) (Bonton)
BD obal filmu Památkáři /

Památkáři měli odloženou premiéru (z konce minulého roku na začátek tohoto), což nikdy nevěstí nic dobrého. Zvlášť když se zprvu zdálo, že půjde o ambiciózní snímek, který bude usilovat o Oscary. Nakonec se ale použila univerzální formule ohledně potřeby více času kvůli náročné postprodukci - a k ní se přidalo překvapivě sebekritické (či spíše vysoká očekávání tlumící) vyjádření režiséra a zároveň jednoho z herců George Clooneyho, že jde o zábavnou, nikoliv náročnou podívanou. Diváci doufající v Dobrou noc a hodně štěstí či Den zrady budou zklamáni, ale komu se zamlouvala pocta klasickým hollywoodským screwballovým komediím Tvrdé palice a přál by si jejich kombinaci s evropskými vzory, bude s Památkáři nadprůměrně spokojen. Nekonvenční válečná týmovka, ve které se tým rozpadá a znovu schází a která nekončí spolu s válkou, má sice pomalejší tempo a dává až příliš na odiv svou oslavu kultury jako součásti národního i historického dědictví, ale patří mezi nadprůměrná díla.

Bonus (BD): Vystřižené scény (2x, cca. 2 min.); Jejich vlastními slovy (12:12 min.); Žena mezi Památkáři (4:24 min.); Složení jednotky (7:54 min.); Mise George Clooneyho (5:10 min.).
Bonus (DVD): Složení jednotky (7:54 min.); Mise George Clooneyho (5:10 min.).

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master anglický; 5. 1 česky, španělsky, kastilsky, japonsky, portugalsky, maďarsky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5. 1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.+ polsky (voice-over). 

Titulky (BD):
 české, anglické, španělské, kastilské, japonské, portugalské, arabské, bulharské, čínské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, indonéské, korejské, malajské, mandarínské, polské, rumunské, srbské, slovinské, thajské, turecké, vietnamské.
Titulky (DVD): české, anglické, ruské, estonské, litevské, lotyšské, polské, ukrajinské.


Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V obchodech od 18. června  2014. Koupit na Bontonland.cz

B-Roll z natáčení filmu Památkáři (2014).
 
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vstupenka do ráje je jen nablýskanější verzí devadesátkových romantických komedií (31.10.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Nejvíce hazardní herci a tvůrci seriálů v Hollywoodu (08.10.2022 10:35 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Krásné bytosti si pořídily vstupenku do ráje (14.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vstupenka do ráje (01.07.2022 11:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Ambulance veze nejhoršího člověka na světě (16.03.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- V prosinci na streamovacích službách: Vánoční dárky v podobě velkých filmů s hollywoodskými hvězdami (04.12.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Jack Strong pro balík prachů podstoupí cestu do středu Země (19.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tohle je svět, v němž Jack staví dům a píše tajný deník (29.10.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bojový anděl Alita se účastní hry peněz a poznává tajemství mumie (22.10.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- George Clooney režíruje drama The Tender Bar (14.10.2021 18:20 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Při očistě ve světě kde se nežebrá, chlapi nepláčou a hledají světlo svého života (08.10.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nedotknutý Tolkien volá rod a zírá na kozy (13.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Thelma našla úkryt v zoo a v něm všechny prachy světa (19.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Elizabeth Banks bude režírovat film Cocaine bear (11.03.2021 17:30 v Novinky | Zprávy)
- Julia Roberts a George Clooney si koupí lístek do ráje (28.02.2021 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Ben Affleck navštíví The Tender Bar (10.12.2020 10:46 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu