Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Comic-Con nabídl ukázky z Hobita či Tarantinova Djanga

Comic-Con nabídl ukázky z Hobita či Tarantinova Djanga

Vydáno: 16.07.2012 08:47 v sekci Novinky | Zprávy - Lukáš Havlíček | foto: 2012 Warner Bros. Entertainment Inc.

Comic-Con má své vyvrcholení za sebou – tvůrci pouštěli nové ukázky svých filmů. Těšte se tedy na první ohlasy na nadcházející hity jako Hobit, Nespoutaný Django, Total Recall, Pacific Rim, Man Of Steel, Looper, Elysium a End Of Watch.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Z Hobita bylo ukázáno více než dvanáct minut záběrů. Naprostá většina z nich byla z první části s podtitulem Neočekávaná cesta, ale dostalo se i na pokračování Hobit: Tam a zase zpátky. Ukázka začíná podle očekávání přibráním Bilba do skupiny odvážných, kteři se vydají na dobrodružství. Tyto scény sázely spíše na humor. Objevilo se i několik připomínek na Společenstvo prstenů. Mihlo se i klasické prostředí Středozemě, představily se trollové a další všemožné nestvůry.
Pochopitelně nesměly chybět ani hrané postavy – jako například Tauriel (v podání Evangeline Lilly), elfka s červenými vlasy, které to nejen slušelo, ale extrémně si rozuměla s mečem a většinu času trávila srážením goblinů na zem. Další byli čaroděj Radagast, kterému z vlasů "rostly" ptáci, a staří známí jako Legolas, Saruman, Galadriel, Glum... Peter Jackson po projekci odletěl na Nový Zéland, kde se dotočí jeho cameo do filmů, tentokrát ho prý nikdo nepozná. Video se setkalo s velkým úspěchem, diváckými výkřiky až hysterií, jako kdyby kolem šel Justin Bieber. Očividně velký triumf režiséra.
Událostí sobotního dopoledne byl Tarantinův Nespoutaný Django. Při promítání nechyběli ani režisérovi parťáci Jamie Foxx s kloboukem a Christoph Waltz. Quentin Tarantino mimo jiné zmínil, že western chtěl natočit odjakživa a konkrétní námět měl v hlavě už třináct let.
Jamie Foxx připomněl, že má k filmu speciální, osobní vztah – malý Jamie totiž vyrůstal v Texasu a nejednou se dočkal nevhodného označení kvůli barvě pleti. Django tedy nebude jen o otroctví, ale dotýká se i rasismu. Waltz popsal svou postavu přirovnáním ke Star Wars, to, co znamenal Yoda pro Luka, znamená postava Waltze pro Djanga. Ale už k ukázce – Tarantino přinesl osm minut. Nejsem si jistý, jestli má cenu ukázku přibližovat. Je to Tarantino, což je zavedená značka. Násilí a humor. A potlesk vestoje.
Z Total Recall přivezl minulý rok Len Wiseman do San Diega jednu (navíc nedokončenou) scénu, letos už přinesl materiálů více. Potěšil fanoušky? Potěšil je určitě tím, že přivezl všechny své hvězdy, jak Colina Farrella, Jessicu Biel, tak i svou druhou (tu hezčí) polovičku, Kate Beckinsale.
Panel Total Recall se stal podle účastníků tím nejvtipnějším – Farrel se musel vypořádat s otázkami typu "jak se vejde do bot Arnolda Schwarzeneggera", a Bryan Cranston diváky upozornil, jak to skutečně chodí ve filmovém byznysu – všichni se museli vyspat s režisérem Wisemanem, aby dostali roli. A ten nakonec obsadí svou manželku, aby hrála ve filmu manželku, která chce zabít svého manžela.
A ukázka? Prakticky nic nového oproti traileru; Farell běhal, skákal, střílel a okolo jezdila magnetická auta. Tvůrci si fanoušky získali spíše svým chováním, ale proti ukázce nikdo nic nenamítal. Nicméně, srovnání s Paulem Verhoevenem jen tak neopadne. To největší srovnávání začne za měsíc, kdy film dorazí do kin.
Guillermo del Toro má oblibu zajištěnou, je extrémně vtipný. A taky mluví hodně sprostě. A třetí triumf je, že natočil první film po čtyřech letech od Hellboye 2: Zlaté armády – fanoušci se prostě těšili. Ještě k tomu nutno přičíst, že přijel s filmem, ve kterém bojují obrovští roboti (Jaegers) s monstry (Kaiju). Téma na Comic-Con jako ušité. Přivítání bylo divoké, následně šest a půl tisíc lidí vidělo ukázku Pacific Rim a hodnotilo slovem "epic" a stejně jednoznačně hodnotí i další internetová zpravodajství.
Del Toro nic neskrýval a rovnou ukázal jednoho Jaegera, následně jeho "řidiče" Charlieho Hunnama a Riko Kikuchi. Oproti tomu monstra Kaiju režisér skryl a šetřil si je až do kina. Video neukazovalo nějaké dialogy, ale soustředilo se hlavně na vytvořený svět – všechny mechanické hračičky, kostýmy, uniformy. Každopádně další masivní úspěch a natěšení fanoušci.
Neúspěch minulého Supermana znamená v Hollywoodu reboot – další pokus vydělat se slovy "teď už se to snad povede". Režíroval Zack Snyder, který se v San Diegu vyjadřoval pouze prostřednictvím slov "awesome" a "cool". První šanci vidět teaser budou mít fanoušci při premiéře filmu Temný rytíř povstal. Ukázka na Comic-Conu ukázala klasického superhrdinu, který zápasí s tím, jestli se ho svět nebude bát. Zkrátka příběh spíše o tom, jak by se Superman vypořádal se skutečným světem a skutečný svět s ním.
V ukázce chyběla akce a v jedné scéně se Clark Kent mihl s bradkou, jak se motá v horách – přesně jako Bruce Wayne v Batman začíná. Ale to je jen jeden názor. Druhý říká (názor fanouška Supermana obecně), že se mu Man Of Steel líbí, hlavní hrdina bude jako Superman přesvědčivý a těší se do kina. Stačí si jen vybrat.
Looper, sci-fi o cestování v čase s Brucem Willisem, Josephem Gordon-Levittem a Emily Blunt. Pokud jste neviděli trailer - film se odehrává v budoucnosti, kdy je možné cestovat časem, ale využívá se toho pouze pro tržní účely – posíláni jsou lidé pouze za účelem zabití. Zabíjí Levitt, problém však nastane, když je mu na porážku posláno jeho vlastní budoucí já. Pět minut videa ukázalo skvělou vizuální stránku, senzační akci. Co víc si přát? Film zatím hodnocen jako originální, "svěží vánek mezi všemi rebooty, sequely a remaky".
Elysium bylo jedním z nejočekávanějších filmů. Částečně i proto, že teprve nedávno se objevily informace, o čem film vlastně bude. A díky District 9 je laťka hodně vysoko. Prezentace údajně nezklamala. Sedm minut ukázalo další charakteristiky Blomkampova světa – například lidé na Elysiu nikdy neonemocní (rakovina se léčí jen tím, že tělo přejede jakýsi scan).
Zničená Země byla natáčena v Mexiko City, druhý "svět" Elysium nebyl na ukázce zatím vidět. Film bude upozorňovat na sociální nerovnost nebo například znečištění životního prostředí. Pravděpodobě se potvrdí, že Blomkamp umí čarovat s penězi a jeho filmy vypadají dražší, než ve skutečnosti jsou. Navíc skrývají i hlubší podtext. Hodnocení "jako District, ale větší" je jednoduché a naplňuje ty nejoptimističtější představy. Uvidíme, jestli i výstižné.
Na závěr pro některé diváky v San Diegu osvěžující pauza od všech těch Supermanů a dalších hrdinů - End Of Watch. Dva policisté a jejich obyčejný den. Připletou se však do práce kartelu. Street Kings, Drsný časy, oba filmy režiséra Davida Ayera, byly filmy o korupci mezi členy LAPD, tentokrát jsou Michael Peña a Jake Gyllenhaal těmi dobrými. Film má údajně být založen na reálné zkušenosti.
Reálnému pocitu ulice by měl přispět i POV shot (point of view - hlediskový záběr) – herci měli na sobě připevněné malé kamery (které režisér vyrobil doma) a natáčeli všechno kolem sebe. Pena si postěžoval, že chtěl točit policejní film, ale místo toho běhal po ulici a vypadal jako španělský robocop. Hodnoceno jako "impozantní".
Vypadá to, že fanoušci Quentina Tarantina, Petera Jacksona a Guillerma del Tora ani nebudou moci být zklamáni. Looper, Elysium a End Of Watch slibují skvělou a originální podívanou s myšlenkou. Total Recall bude o své fanoušky bojovat a nikdy se nevyhne srovnání s originálem.
Ve fotogalerii článku naleznete spoustu fotografií přímo z akce.
Zdroj: Empire, Collider

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Téma: Kdo je kdo v Gotham City
Téma: Kdo je kdo v Gotham City Gotham City - temné město, v němž zločin jen bují a těžko se zastavuje. Naštěstí je tu Batman, který zdejší obyvatele inspiruje ke šlechetným činům a nějaké aktivitě. Náš další tematický článek souvisí právě s jeho... čtěte zde
Vydáno: 11.07.2012 22:49 v sekci Články | Publicistika
0
Podívejte se na megaplakát Hobita
Podívejte se na megaplakát Hobita Comic-Con je v plném proudu, tak nesmí být opomenuto promo na nadcházející velké hity. Po várce nových plakátů se nám také představuje nový megabanner Hobita, který dohromady spojuje deset nových scén. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2012 12:35 v sekci Novinky | Plakáty
0
Peter Jackson hlásí: Hobit je hotov!
Peter Jackson hlásí: Hobit je hotov! Trvalo to. A mohlo to i bolet. Ale nyní fanoušci Pána prstenů, Tolkiena či fantasy obecně mohou konečně slavit - padla poslední klapka a Hobit je definitivně dotočen. Další odložení už nehrozí, na Vánoce se máme na co těšit!... čtěte zde
Vydáno: 07.07.2012 12:45 v sekci Novinky | Zprávy
0
Sci-fi Looper baví také v novém traileru
Sci-fi Looper baví také v novém traileru Bude toto překvapení letošního roku? Nenápadný sci-fi snímek Looper si u nás s přibývajícími materiály získává stále větší sympatie, a to nejen kvůli divácky vděčnému tématu cestování v čase. čtěte zde
Vydáno: 29.06.2012 09:13 v sekci Novinky | Trailery
0
Total Recall servíruje velkolepý trailer
Total Recall servíruje velkolepý trailer Říká se, že remaky jsou zlo, ale novinka režiséra Lena Wisemana nás stále nepřestává překvapovat. Nový trailer dopiloval triky, slibuje akční nářez nevídaných rozměrů a dojde i na známou tříprsou mimozemšťanku. čtěte zde
Vydáno: 28.06.2012 19:39 v sekci Novinky | Trailery
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tarantino ruší svůj poslední film (18.04.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu