Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla

Vydáno: 24.01.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Searchlight

Oscarová sezóna v kinech pomalu začíná, protože v tomto týdnu si odbude premiéru jeden z favoritů slavnostního večera, svérázné drama Chudáčci. Zajít ale můžete třeba i na dokument o nejslavnějším českém zápasníkovi MMA.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Chudáčci (Poor Things) (Falcon)

Český plakát filmu Chudáčci / Poor Things
© CSFD
Oceňované romantické sci-fi drama, které mimo jiné získalo dva Zlaté glóby a nejspíš promluví i do blížícího se předávání Oscarů, bude hodně svéráznou, ale zatím vesměs výborně hodnocenou podívanou, která ovšem bude vyžadovat připraveného a zkušeného diváka. Jeho režisérem je totiž nejslavnější představitel řecké divné vlny Yorgos Lanthimos, který má svůj osobitý styl a nedělá příliš kompromisů. Podařilo se mu nicméně získat hodně slušné obsazení, jemuž dominují Emma StoneMark Ruffalo a Willem Dafoe. Jak si ale podobný počin povede v tuzemsku, je otázka. Výrazná premiéra týdne.

Synopse: Mladou ženu Bellu Baxter (Emma Stone) vrátí k životu geniální a nekonvenční vědec Godwin Baxter (Willem Dafoe), pod jehož ochranou dívka touží po vzdělání. Jenomže je tak hladová po zkušenostech, které jí chybí, že uteče s mazaným a zhýralým právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo) a napříč kontinenty se vrhá do různých dobrodružství. Navíc nepodléhá předsudkům své doby a zasazuje se za rovnoprávnost a svobodu.

Oficiální český trailer filmu Chudáčci / Poor Things

Tání (Het smelt) (Artcam Films)

Český plakát filmu Tání / Het smelt
© Artcam Films
Belgicko-nizozemské drama vypadá dle synopse dost psychologicky a částečně tuctově, což ale vůbec nevadí. Dostupná hodnocení jsou povětšinou nadšená, takže se zdá, že náročnější divák by měl být více než spokojen. A je to asi dobře, protože jinak se není moc čeho chytit, neboť režijně a scenáristicky snímkem debutuje doma slavná herečka Veerle Baetens, která spolehla na prý výborné, leč tuzemskému publiku neznámé obsazení. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Eva (Charlotte De Bruyne) je už nějakou dobu uzavřená a má velký problém s navázáním citových vazeb. Když se dozví o pietní akci v její rodné vesnici, která upomíná jejího dávno zesnulého kamaráda z dětství, její úzkost ještě zesílí. Právě tam, ve sluncem zalitém dětství na venkově, zůstávají bolavé vzpomínky, v nichž se nevinné dětské hry přetavily do výbušných hormonů a předznamenaly konec nevinného dospívání. Eva se přesto rozhodne nasednout do auta a čelit spalujícímu létu, které změnilo její život.

Zajímavost: Nejprve byly obsazeny dětské role a na základě nich se pak hledali dospělí herci, kteří by byli nejvíce podobni svým dětským předobrazům.

Český trailer filmu Tání / Het smelt

Březen '68
 (Marzec ’68) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Březen '68 / Marzec '68
© CSFD
Polské drama by mohlo být našinci hodně blízké, neboť se odehrává ve zlomovém roce a navíc jsou dějiny našich sousedů dost podobné těm našim. A právě tematika je to jediné, co může na potenciální diváky působit, neboť tvůrčí tým není mimo domovinu příliš známý. Režii obstaral veterán Krzystof Lang, který do hlavních rolí obsadil Vanessu Aleksander a Ignacyho Lisse. Hodnocení ani komentářů moc neexistuje, takže nemá smysl se jimi relevantně zabývat, věřme ale, že takto závažné téma bylo zvládnuto alespoň důstojně.

Synopse: Divadelní studentka Hania (Vanessa Aleksander) se na premiéře hry Dziady seznámí se studentem techniky Jankem (Ignacy Liss) a propukne velká láska. Ani jeden není nikterak politicky aktivní, jenomže je rok 1968 a politické změny začínají jejich vztah těžce ovlivňovat. Politické protesty nabírají na síle, hra Dziady je zakázána a značná je i perzekuce židů. Obě rodiny navíc stojí na opačných stranách barikády, takže zatímco Haniini rodiče ztratí kvůli židovskému původu práci, Jankův otec je vysoce postavený stranický úředník. Dochází k zatčením a nekonečným výslechům. Ustojí tohle jejich vztah?

Český trailer filmu Březen ’68 / Marzec ’68

Malíř jejího těla (Bonnard, Pierre et Marthe) (CinemArt)

Český plakát filmu Malíř jejího těla / Bonnard: Pierre et Marthe
© CSFD
Francouzské životopisné drama je určeno především milovníkům umění, protože sleduje úsek ze života malíře Pierra Bonnarda. I v tomto případě platí, že tematika je tím jediným, co může diváky do kin dostat, protože tvůrčí tým opět nepatří k nejznámějším. O režii a scénář se postaral Martin Provost, který hlavní role svěřil Vincentu Macaigneovi a Cécile de France. Ohlasů není mnoho, což nikoho nepřekvapí a nedá se čekat, že by se to po uvedení do kin zásadně měnilo. Další premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Když se francouzský malíř Pierre Bonnard (Vincent Macaigne) setkal s Marthou de Méligny (Cécile de France), netušil, že tato samozvaná aristokratka se stane inspirací a smyslem jeho života a díla. V roce 1912 se společně usadili v domě v Normandii, kde byl jejich sousedem slavný impresionistický malíř Claude Monet (André Marcon). Okolní krajina a její atmosféra inspirovaly Bonnarda k namalování jeho nejlepších obrazů včetně mnoha aktů s Marthou.

Oficiální český trailer filmu Malíř jejího těla / Bonnard, Pierre et Marthe

Karlos (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Karlos
© CSFD
Zápasy MMA patří v poslední době u nás k velmi oblíbeným sportům. Jedním z těch, kteří patří k jeho největším domácím průkopníkům a asi jediným, který dokázal vystoupit z oné "bubliny"" a dostat se do povědomí i těch, kteří jinak tyto události absolutně nesledují, je Karlos Vémola. A právě jemu je věnován celovečerní dokument, o jehož režii a scénář se podělili Šimon Šafránek a Michal Samir. Ti budou diváky lákat hlavně na unikátní a archivní záběry přímo ze sportovcových sbírek a budou se snažit ho představit i jako člověka. Hodnocení nicméně budou silně ovlivněna tím, co si o hlavním hrdinovi divák myslí, takže pravděpodobně o filmařské kvality úplně nepůjde. Uvidíme, jak vysoko tenhle portrét vyšplhá v žebříčcích návštěvnosti.

Synopse: Zápasy MMA se pohybují na hraně sportu a zábavy, v posledních letech fascinují davy lidí, přitahují pozornost a plní stránky novin. Tím, kdo u nás pomáhal slávu těchto novodobých gladiátorských zápasů utvářet, byl Karlos Vémola. Kdo ale ve skutečnosti je a odkud se vlastně vzal?

Zajímavost: Film vznikal dlouhých patnáct let.

Originální trailer filmu Karlos

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Argylle znovu první (12.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu