Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 24. týden

Kinopremiéry: Zvrácená žena na tahu rychle a zběsile pronáší přípitek

Vydáno: 16.06.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Restart kin probíhá v obrovském tempu, neboť i v tomto týdnu startuje dvanáct novinek. Jednoznačně nejatraktivnější je devátý díl automobilové ságy Rychle a zběsile, vybírat ale lze z různých žánrů od animáků po horory.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rychle a zběsile 9 (F9) (CinemArt)

Český plakát filmu Rychle a zběsile 9 / F9
© CinemArt
Už devátý díl překvapivě úspěšně akční ságy se řítí do kin a útočí na první diváckou signální. K režii se po osmi letech vrátil Justin Lin, který se znovu opírá o hvězdné obsazení, v němž dostali důvěru Vin DieselMichelle RodriguezJordana BrewsterTyrese GibsonLudacrisCharlize Theron nebo John Cena, a o opulentní a evidentně přepálenou akci. Tentokráte se ale zdá, že to všichni zúčastnění přehnali a zašli přece jen až moc daleko do světa fantazie a popírání fyzikálních zákonů, protože hodnocení, kterých není úplně málo, jsou sotva průměrná. Sice jasný divácký hit, s kvalitou to ale tentokráte asi nebude úplně nejlepší. Premiéra týdne.

Synopse: Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že konečně bude zažívat klid po boku po boku Letty (Michelle Rodriguez) a syna Briana. Jenže se ozvala minulost, protože v týmu lumpů, kteří chtějí ovládnout svět, figuruje i jeho bratr Jakob (John Cena). S ním se po smrti otce rozešel ve zlém a je jasné, že pokud se ti dva znovu potkají, bude je to oba asi hodně bolet. A jelikož Jakobovi pomáhá s realizací plánů i hackerka Cipher (Charlize Theron), musí Dominic znovu dát dohromady rodinu rychlých a zběsilých řidičů, s nimiž se vydá na další zdánlivě nemožnou misi.

Zajímavost: Jde o nejdelší film celé ságy.

Oficiální český trailer filmu Rychle a zběsile 9 / F9
Zvrácená (The Unholy) (Falcon)

Český plakát filmu Zvrácená / The Unholy
© Falcon
Hororů není nikdy dost, proto i v tomto týdnu jeden startuje. Psát o něm cokoliv víc je v podstatě nemožné, neboť s ním režijně debutuje ostřílený scenárista Evan Spiliotopoulos, příběh vypadá naprosto tuctově a láká na otřepané, ale stále atraktivní náboženské téma. Obsazení je pochopitelně méně známé, někteří fajnšmekři ale určitě poznají minimálně Jeffreyho Deana Morgana a Williama Sadlera. Ohlasy jsou vesměs průměrné, takže se zdá, že půjde o nevýraznou a ne úplně vydařenou žánrovku pro zaryté milovníky filmové hrůzy.

Synopse: Alice (Cricket Brown) je mladá dívka, která trpí ztrátou sluchu. Poté, co jí navštíví Panna Maria, se jí však sluch vrátí, znovu mluví a je schopna léčit nemocné. Zpráva se velmi rychle rozšíří a z okolí i z daleka přicházejí lidé, kteří chtějí být svědky zázraků. Do malého městečka v Nové Anglii přijíždí i zdiskreditovaný novinář Gerry (Jeffrey Dean Morgan), který doufá, že mu tato kauza pomůže obnovit kariéru. Brzy se ale začnou dít podivné události, které jsou možná dílem někoho mnohem zlověstnějšího.

Zajímavost: Film je adaptací románu Jamese Herberta.

Oficiální český trailer filmu Zvrácená / The Unholy
Luca (Luca) (Falcon)

Český plakát filmu Luca / Luca
© Falcon
Trochu pod radarem vstupuje do kin animované dobrodružství, na němž se podílela studia Disney a Pixar. Režijně s ním debutuje Enrico Casarosa, který dle synopse spoléhá i na trochu originální příběh s letní atmosférou, který ale stejně tak může být naprosto tuctový a nezajímavý. Ohlasy zatím neexistují, takže opravdu těžko odhadovat, co může divák očekávat. Řídit se tak musí jen poměrně zajímavými trailery, aktuálním rozpoložením a pochopitelně i přáním svých potomků, pro které je snímek určen především.

Synopse: Luca je dospívající chlapec, který v malebném městečku italské riviéry zažívá nezapomenutelné prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá se svým novým nejlepším kamarádem, jenže jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, protože oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa.

Oficiální český trailer filmu Luca / Luca
Peggy Guggenheim: Posedlost uměním (Peggy Guggenheim: Art Addict) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Peggy Guggenheim: Posedlost uměním / Peggy Guggenheim: Art Addict
© Kino Hvězda
Do klubovějších kin míří i šest let starý celovečerní dokument o milovnici umění, která měla velký vliv v kultuře a vybudovala jednu z nejdůležitějších sbírek moderního umění. A to je de facto to jediné, co se o snímku dá napsat, protože režisérku a scenáristku Lisu Immordino Vreeland zná jen minimum diváků a ohlasů také není nijak moc. Na druhou stranu jsou docela spokojené, takže se zdá, že půjde o důstojný portrét osobnosti, která v tuzemsku určitě není tolik známá.

Synopse: Peggy Guggenheim se díky bohatému dědictví stala ústřední postavou moderního umění. Byla součástí kulturních otřesů dvacátého století a ve své sbírce má ty nejslavnější malíře světa. Přes veškeré životní tragédie se vždy upínala k jedinému cíli - vybudovat jednu z nejdůležitějších sbírek moderního umění. Ta se nyní nachází v muzeu u Canal Grande v Benátkách.

Český trailer filmu Peggy Guggenheim: Posedlost uměním / Peggy Guggenheim: Art Addict
Nightlife: Na tahu (Nightlife) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Nightlife: Na tahu / Nightlife
© centrumpanorama
Německé komedie jsou u nás v poslední době dost populární, proto není divu, že občas nějaká zamíří do kin. Tato ze synopse působí hodně tuctově a nenápaditě, na druhou stranu se i z podobné látky dá vytěžit několik vtipných situací a sem tam i chytrého humoru. Režisérem a scenáristou je Simon Verhoeven, jehož dílo v tuzemsku není moc známé, takže nelze moc odhadovat, jaké by to celé mohlo být. Do kin určitě diváky přitáhne ale Elyas M'Barek v titulní roli. Hodnocení se pohybují na hranici lehkého nadprůměru, takže o úplnou ztrátu času by snad jít nemělo.

Synopse: Život barmana Mila (Elyas M'Barek) je jeden nekonečný mejdan. Žije hlavně v noci a na plný plyn. Když občas náhodou zahlédne život, který žijí ostatní přes den, napadne ho, zda by neměl trochu přibrzdit. A pak potká Sunny (Palina Rojinski), kterou pozve na rande. Při prvním setkání na ni zapůsobil a teď má jediný večer na to, aby se i ona do něj zamilovala a neodjela do Ameriky za prací. Jenže kromě toho, že Milo má konečně šanci změnit svůj život, má také kamaráda Renza (Frederick Lau). A tak ve chvíli, kdy se rande začne ubírat hodně dobrým a nadějným směrem, se objeví Renzo a celý večer se rázem změní v naprosto šílenou jízdu.

Český trailer filmu Nightlife: Na tahu / Nightlife
Přípitek (Le discours) (Aerofilms)

Český plakát filmu Přípitek / Le discours
© Aerofilms
Francouzská komedie bude diváka lákat především na zápletku, která je tzv. ze života a de facto každému bude blízká. Režii a scénář obstaral ostřílený Laurent Tirard, který má s žánrem bohaté zkušenosti. Titulní roli pak ztvárnil Benjamin Lavernhe. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum a asi nemá smysl se jimi příliš řídit. Další z premiér, o nichž toho divák moc neví.

Synopse: Adrien (Benjamin Lavernhe) se ocitl na otravné rodinné večeři. Otcovy (François Morel) historky se neustále opakují, matka (Guilaine Londez) se vyžívá v nudných konverzacích a sestřin snoubenec je jako vždy přechytralý. Adrienova expřítelkyně mu navíc neodpovídá na zprávy a naděje, že by se k němu mohla vrátit, se tak blíží nule. Mladík nabývá dojmu, že o moc horší to už být nemůže. V tom ho ale jeho budoucí švagr požádá, aby pronesl přípitek na jeho svatbě. A Adrien svatby, mluvení na veřejnosti a svého švagra nenávidí, nedokáže ale odmítnout. V hlavě se mu začínají rozjíždět barvité scénáře toho, co by se při jeho přípitku mohlo pokazit.

Český trailer filmu Přípitek / Le discours

Český plakát filmu Moře kouzel / Magic Arch 3D
© Bioscop
Moře kouzel (Magic Arch 3D) (Bioscop)

Už před dvěma týdny měla mít premiéru ruská animovaná komedie, nakonec se na ni dostává až nyní. Napsat se toho dá o ní jen velmi málo. Ohlasy totiž absolutně neexistují, synopse vypadá všelijak a absolutně se z ní nedá domyslet, zda bude příběh jednoduchý a klišovitý, nebo trochu originálnější a ani animace pochopitelně nebude patřit k těm úplně nejdokonalejším. Režii obstaral zcela neznámý Vasiliy Rovenskiy, takže ani v tomto ohledu není nač lákat. Další premiéra hlavně pro ty nejmenší.

Synopse: Bojácný a stydlivý delfín Delphy objeví v moři kouzelnou klenbu. Ta dokáže proměnit každou rybu v to, čím by chtěla sama být.

Český trailer filmu Moře kouzel / Magic Arch 3D
Žena (Woman) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Žena / Woman
© Bohemia Motion Pictures
Francouzský dokument má poměrně velké ambice, protože se snaží ukázat rozdílnou situaci několika žen na této planetě. O režii se podělili zkušený Yann Arthus-Bertrand a debutující Anastasia Mikova, kteří se pokusili nahlédnout do duší více než dvou tisíc žen, což je úkol opravdu nadlidský. Jak se jim to povedlo, je těžké odhadovat, protože i tentokrát je ohlasů naprosté minimum a vzhledem k zaměření se nedá očekávat, že by to po premiéře bylo o moc jinak. Zajímavě vypadající počin, který může dopadnout jakkoli.

Synopse: Jakými fázemi musí žena projít, aby se z malé holčičky stala osmdesátiletá babička? Jaké jsou její touhy a čeho se nejvíc bojí? Co ji nejvíc zraňuje? Co očekává od života, společnosti a mužů? Jak se cítí ve svém těle a vnímá svou sexualitu? Jak se změní její život mateřstvím? Jakou roli v jejím životě hrají krása a vzhled? Odpovědi nabízí dokument, který nahlíží do duše mnoha žen ze všech koutů světa.

Český trailer filmu Žena / Woman
Exorcismus (Egzorcizam) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Exorcismus / Egzorcizam
© CSFD
O tom, že satanské horory se netočí jen v Hollywoodu, diváka přesvědčí tento chorvatský, který vznikl už před čtyřmi lety. Jeho režisérem a scenáristou je Dalibor Matanić, který se evidentně spoléhl na atraktivní téma, protože dle synopse o moc víc nenabízí. Opět ale platí, že v obsazení se nikdo známý neobjeví a ohlasů je naprosté minimum, což se samozřejmě po premiéře příliš nezmění. Satanský horor na balkánský způsob.

Synopse: Maša Artukovic (Nika Ivancic) je mladá dívka, která žije v domě se starší sestrou Verou (Helena Minic). Ta je ale náboženskou fanatičkou a má podezření, že Maša je posedlá Satanem a drží ji zavřenou doma. Je přesvědčená, že spasit ji může jedině exorcismus. S žádostí o pomoc se obrátí na kontroverzního kněze Viktora Supila (Janko Popovic Volaric). O chystaném vymítání se dozví reportérka křesťanské Rodinné televize, která se s kameramanem a psycholožkou vydává k Artukovičovým do sklepa. Při vymítání ale dochází k mnoha překvapivým zvratům, které na celou událost hází úplně nové světlo.

Originální trailer filmu Exorcismus / Egzorcizam
Aleksi (Aleksi) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Aleksi / Aleksi
© Balkanfilm
Chorvatsko-srbské komediální drama je debutem režisérky a scenáristky Barbary Vekaric a to je v podstatě ten jediný fakt, který o něm lze napsat. Synopse sice nevypadá bůhvíjak originálně, i z podobného námětu se ale stále dá vytěžit solidní a příjemný příběh, který má co nabídnout. Evergreenem týdne už je to, že ohlasů a hodnocení je znovu minimum, takže se nemá smysl jimi příliš zabývat. Další balkánská premiéra.

Synopse: Aleksi (Tihana Lazovic) si po absolvování vysoké školy myslela, že jí patří svět. Odjela do Berlína, kde se chtěla živit jako fotografka. Poté, co se ale nedokázala prosadit, se vrací k rodičům na vesnici na malebném poloostrově Pelješac. Rodiče vlastní vinařství a Aleksina matka (Neda Arnerić) doufá, že se dcera do rodinného podniku zapojí. Aleksi se to ale úplně nezamlouvá a svůj návrat domů vnímá jen jako malé prázdniny, které skončí hned, jakmile dostane nabídku z velkého světa umění. Ta ale nepřichází a Aleksi zklamání zahání v náručí hned několika mužů.

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na Filmovém festivalu v Pule.

Český trailer filmu Aleksi / Aleksi
Frem (Doc-Air)

Plakát filmu  / Frem
© Česká televize
Česko-slovenský dokument je už podle synopse dost těžko uchopitelný a vůbec se nedá odhadnout, o čem vlastně je. To ostatně potvrzuje i nemnoho ohlasů, které hovoří o obrazově silném a experimentálním dokumentu, který se po většinu stopáže odehrává na Antarktidě a nechává divákovi prostor pro fantazii, neboť se v něm moc nemluví. Někteří dokonce hovoří o jakési obrazové básni. Nepochybně hodně náročná záležitost.

Synopse: Frem je slovo, které nic neznamená. Je to slovo, které jen cosi připomíná. Jeho nejbližší etymologickou konotací je staroanglické slovo fremd znamenající cizí. Při pokusu vytvořit univerzální umělou inteligenci se nevyhneme antropomorfickému uvažování, protože nemůžeme překročit hranice vlastní mysli.

Zajímavost: Natáčelo se šest týdnů.

Originální trailer filmu Frem / Frem
Nebe (Pilot Film)

Plakát filmu  / Nebe
© Aktuálně
Už od pondělí 14. června je možné ve vybraných kinech vidět dokument, v němž dlouholetý reportér České televize a následně CNN Tomáš Etzler zúročil velké zkušenosti z pobytu v Číně a natočil portrét jedné malé vesničky na severovýchodě Číny. S režií i scénářem mu pomohla Adéla Spaljová a dle ohlasů se zdá, že jde o výborné dílko, které by potřebovalo mít větší propagaci a nebýt tak nenápadné. Zřejmě hodně dobrá záležitost.

Synopse: Tomáš Etzler strávil v Číně sedm let. Každodenní syrová realita, kterou tu na vlastní kůži zažíval, silně kontrastuje s mikrosvětem, který objevil v malé vesnici na severovýchodě země.

 


Originální trailer filmu Nebe

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Hidden Strike (01.06.2023 19:35 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Malá mořská víla na Vina Diesela nestačila (30.05.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu