Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 4. 8. 2017 - 10. 8. 2017

TV tipy: Strážci Galaxie a šéfové na zabití se ocitají na křižovatce smrti, kde na ně čeká fanatický Kobra

Vydáno: 04.08.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nebýt premiéry prvních Strážců Galaxie a možná ještě druhých Šéfů na zabití, byla by televizní nabídka startující druhou polovinu prázdnin hodně tristní. Její zbytek tak vyplňují snímky, které by se do ní v průběhu roku nedostaly.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži (Rush Hour 3) (pátek 4. 8., Nova, 22.25 - 00.05 / sobota 5. 8., Nova Cinema, 18.20 - 20.00)

Plakát filmu Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži / Rush Hour 3Akční krimikomedie je završením humorné trilogie, které ale nedopadlo úplně nejlépe. Režírující Brett Ratner sice udržuje svižné tempo a odlehčenou atmosféru, nabízí ale pouze rutinní akci, pár hlášek a povedených vtipů, také ovšem dost humoru, který míří vedle a vysloveně trapných okamžiků. Nepříjemným překvapením může být také unylý a stárnoucí Jackie Chan, který se spíše trápí, než že by pobavil, akce v jeho podání ale pořád stojí za to, jen je jí málo. Nad vodou tak snímek mimo střídmé stopáže drží velmi dobrý a hláškující Chris Tucker, kterého ve vedlejších rolích doplňují třeba Max von Sydow nebo Roman Polanski. Na páteční večer asi naprosto neškodná oddechovka, kterou ale ocení především fanoušci celé série.

Zajímavost: Polanski je fanouškem prvních dvou dílů, proto v tom třetím požádal o cameo a bylo mu vyhověno.

Oficiální trailer filmu Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži / Rush Hour 3
Náhodný milionář (Mr. Deeds) (sobota 5. 8., Nova, 13.10 - 15.00 / úterý 8. 8., Nova Cinema, 16.45 - 18.35 / středa 9. 8., 05.25 - 07.15)

Plakát filmu Náhodný milionář / Mr. DeedsRomantická komedie má v našich končinách o trochu lepší hodnocení než na zahraničních databázích. Dáno je to samozřejmě hodně specifickým humorem, za nímž stojí představitel hlavní role Adam Sandler, takže kdo ho má rád, zklamán nebude a naopak. Režírující Steven Brill zásadní nadstavbu nepřidává a spoléhá se právě a jen na hlavní hvězdu, svižné tempo, pohodovou atmosféru a již zmíněný humor, v němž se najde pár velmi zdařilých vtípků, nechybí ale několik vyloženě slabých. Dost toho zachraňuje další obsazení, v němž se objeví mimo jiné Winona Ryder, John Turturro nebo Jared Harris. Škoda jen zbytečně dojemného konce. Trošku slabší kousek, který se ale k odpolednímu víkendovému relaxu docela hodí.

Zajímavost: Jako jeden z violistů se v cameo roli objevil i sám režisér.

Originální trailer filmu Náhodný milionář / Mr. Deeds
Strážci Galaxie (Guardians of the Galaxy) (sobota 5. 8., Nova, 20.20 - 22.35 / neděle 6. 8., Nova Cinema, 17.45 - 20.00 / středa 9. 8., 01.30 - 04.30)

Český plakát filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyDobrodružné sci-fi se od ostatních komiksovek dost odlišuje, čímž také vyniká. Režisér a spoluscenárista James Gunn se v ní spoléhal jednak na brilantní chemii mezi postavami a vykreslení vztahů mezi nimi a druhak na odlehčenou a pohodovu atmosféru, což zase evokuje klasické buddy movies. Podařilo se mu také perfektně načasovat veškerý humor a hlášky, které jsou sice někdy infantilní, naštěstí to ale tolik nevadí. Vše korunuje naprosto fantastické obsazení, v němž hrají prim Chris Pratt, Zoe Saldana a Dave Bautista, Vina Diesela a Bradleyho Coopera bohužel kvůli dabingu neuslyšíte. Jediné, co možná trochu mrzí, je absence větší osobitosti a charismatičtějšího záporáka, jemuž chybí i výraznější motivace. Více se o jasném tipu týdne dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Pratt měl při natáčení po většinu času svůj kožený kabát nasáklý vodou, proto vážil kolem dvaceti kil.

Český trailer filmu Strážci Galaxie / Guardians of the Galaxy
Láska z pasáže (neděle 6. 8., Nova, 17.45 - 19.30 / úterý 8. 8., Nova Cinema, 18.35 - 20.00)

Plakát filmu  / Láska z pasážeČeskoslovenské kriminální drama z poloviny osmdesátých let je dnes už dost zastaralé, nicméně pořád jde o solidní, i když ničím výjimečnou podívanou. Režírující Jaroslav Soukup, který byl v této době na svém tvůrčím vrcholu, znovu ohromí dobovou atmosférou normalizační šedi, relativně zajímavým příběhem a také absencí jakéhokoli humoru, který je u něj vždy spíše na škodu. Potěší i tím, že své hrdiny nijak nešetří a rozhodně nenabízí žádnou zářivou vizi budoucnosti. V hlavní roli exceluje Lukáš Vaculík, kterému výborně sekundují Vladimír Dlouhý, Marek Vašut nebo Ondřej Vetchý. Nedílnou součástí snímku je i hudba Michala Davida, jejíž ladění se tedy k některým scénám příliš nehodí, na druhou stranu tu jsou i některé z nejlepších písní jeho kariéry. Vzhledem k opravdu krátké stopáži se dají nedokonalosti v podobě pomalejšího tempa a možná i lehké naivity zdatně překlenout.

Zajímavost: Menší úlohy ve filmu ztvárnili i skuteční pankáči, kvůli kterým se o něj začala zajímat Státní bezpečnost.

Ukázka z filmu Láska z pasáže
Měla žlutou stužku (She Wore a Yellow Ribbon) (neděle 6. 8., ČT2, 20.00 - 21.45 / pondělí 7. 8., 23.25 - 01.05)

Plakát filmu Měla žlutou stužku / She Wore a Yellow RibbonU nás prakticky neznámý western je druhým dílem volné tzv. kavalerijní trilogie. Režírující John Ford v něm oslavuje americkou kavalerii, která bránila divoká území a z dnešního pohledu ohromí nádherně barevnou a po právu Oscarem oceněnou kamerou, která si dává záležet na famózních záběrech nekonečných planin a krásných monumentů, které by mohly sloužit jako obraz na stěnu. Potěší i atmosférou a solidními přestřelkami, nechybí tu ani velmi decentní humor. Titulní roli si vystřihl charismatický John Wayne, jemuž dělají společnost mimo jiné Joanne Dru, John Agar, Ben Johnson nebo Victor McLaglen. Na hodnocení bohužel dost ubírá zdlouhavý až nudný začátek, ve kterém se skoro nic neděje a také černobílé pojetí postav, v němž jsou indiáni za ty špatné a běloši za ty dobré. V tuzemsku hodně opomíjená záležitost.

Zajímavost: V době natáčení bylo Wayneovi 41 a ztvárňoval postavu, které bylo šedesát a měla těsně před důchodem.

Oficiální trailer filmu Měla žlutou stužku / She Wore a Yellow Ribbon
Kobra (Cobra) (neděle 6. 8., Nova Cinema, 21.50 - 23.25 / čtvrtek 10. 8., 01.40 - 03.00)

Plakát filmu Kobra / CobraDnes už legendární béčkový krimithriller nejvíc potěší ty trochu dříve narozené a milovníky oldschoolové akce a zlaté éry videokazet. Režírující George Pan Cosmatos v něm dostal k dispozici vskutku hloupý a naivní scénář z pera představitele hlavní role Sylvestera Stalloneho, v němž postavy pochopitelně nemají žádnou hloubku a dialogy jsou pořádně tupé. Snímek tak vyniká solidní akcí, některými vesměs bizarními hláškami ("Kde končí zákon, začínám já") a celkovou typicky osmdesátkovou atmosférou. Devízou je samozřejmě hlavní hvězda, která si titulní úlohu nesmírně užila, vedle ní se pak objeví toporná Brigitte Nielsen, Reni Santoni nebo Andrew Robinson. Trochu škoda je to, že celý snímek se bere hodně vážně a chybí v něm humor, který by výsledku jednoznačně prospěl a potřebně ho odlehčil. Guilty pleasure na nedělní večer, o němž více prozradí naše Blu-ray recenze.

Zajímavost: Stallone si vypomáhal vyšší obuví, aby vyrovnal výškový rozdíl s Nielsen.

Originální trailer filmu Kobra / Cobra
Bláznivá komedie (Le comiche) (čtvrtek 10. 8., Nova Cinema, 10.05 - 11.55)

Plakát filmu Bláznivá komedie / Le comicheItalská komedie z počátku devadesátých let se v našich končinách těší velké popularitě a solidnímu hodnocení, což je dáno obecnou tuzemskou oblibou italského humoru. Režírující Neri Parenti v ní toho mnoho neřeší a absolutně rezignuje na jakýkoli celistvý příběh, místo něhož se spoléhá na sled více, či méně vtipných epizod, které jsou vskutku bizarní, notně bláznivé a v dobrém slova smyslu připomínají klasickou grotesku, v níž je dovoleno úplně vše. Spolehl se pak i na rozumně střídmou stopáž, pohodovou atmosféru, svižné tempo a spolehlivé obsazení, v němž hrají prim Renato Pozzetto a Paolo Villaggio. Mrzet může jen to, že tvůrce překvapivě ty nejlepší vtipy "vystřílí" už na začátku a s přibývajícím časem je pouze recykluje, takže závěr se malinko táhne, ale to už je spíše detail. Příjemná podívaná na čtvrteční dopoledne.

Zajímavost: Na filmu se podílelo celkem pět scenáristů.

Originální trailer filmu Bláznivá komedie / Le comiche
Babička Ultima (Bless Me, Ultima) (čtvrtek 10. 8., Nova Cinema, 14.10 - 16.10)

Plakát filmu Babička Ultima / Bless Me, Ultima Šest let staré válečné drama je u nás absolutně neznámé, zatímco v zahraničí se těší vesměs solidnímu hodnocení. Ačkoli je vedeno jako americké, nezapře se v něm španělská mentalita, neboť příběh se odehrává v Novém Mexiku. Režisér a scenárista Carl Franklin v něm doplácí především na velkou nevyrovnanost. Na jednu stranu nabídne několik citlivých a dojemných scén, atraktivní zápletku, perfektní dobovou atmosféru a slušné tempo, na tu druhou ale také několik momentů, které nechají diváka chladným, ač by neměly, příliš klišé a trochu předvídatelný příběh. V hlavních rolích neohromí nikdo extra známý, hodně slušné výkony ale odvádí třeba Miriam Colon, Benito Martinez, Dolores Heredia nebo Luke Ganalon. Patříte-li k těm, kteří rádi objevují zajímavé žánrovky, je tenhle tip přesně pro vás.

Zajímavost: Film vychází z románu Rudolfa Anayi.

Oficiální trailer filmu Babička Ultima / Bless Me, Ultima
Šéfové na zabití 2 (Horrible Bosses 2) (čtvrtek 10. 8., Nova, 21.30 - 23.40)

Český plakát filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2Pokračování úspěšné komedie vůbec ničím nepřekvapí a je více než čím jiným sázkou na jistotu. Režírující Sean Anders si je dobře vědom toho, že točí potenciální divácký hit, takže se drží při zemi, a ačkoli předvede pár nápaditých momentů, nenabízí nic extra originálního. V plné nahotě se tu projevuje i to, že trojice hlavních postav není až tak zajímavá a zaniká ve stínu těch vedlejších. Příliš zábavní tak nejsou ani titulní představitelé Jason Bateman, Jason Sudeikis a Charlie Day, kteří sice potvrzují sehranost a schopnost improvizace, sami o sobě ale nepředvedou jediný vtip. Mnohem víc tak v hlavě uvíznou maniakální Chris Pine, výteční Kevin Spacey a Jennifer Aniston, Jamie Foxx nebo překvapivě upozaděný Christoph Waltz. Je jasné, že logika tu zcela absentuje a rozebírat chování jednotlivých charakterů nemá smysl, protože vše je podřízeno hlavně humoru. Solidní sequel, který ale postrádá lepší tempo a větší tvůrčí odvahu. Více se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Do role, kterou nakonec ztvárnil Waltz, byli dlouho zvažováni Jack Nicholson a Tommy Lee Jones.

Český trailer filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2
Fanatik (The Fan) (čtvrtek 10. 8., Nova Cinema, 21.55 - 00.15)

Plakát filmu Fanatik / The FanDnes trochu zapomenutý thriller z poloviny devadesátých let zaniká ve společnosti podobných žánrovek, jeho zhlédnutí ale určitě neurazí. Režírující Tony Scott sice neopomenul své trademarky jako různé kamerové fígle, rychlejší střih a svižné tempo, jinak je ale trochu upozaděný. Tím pádem bohužel vyniká zcela nesmyslný příběh, který už je ke konci hodně absurdní a postrádá elementární logiku, což dojem ze slušně rozehrané první poloviny trochu kazí. Film tak drží nad vodou a někde na hranici lehčího nadprůměru mimo režie hudba Hanse Zimmera a herecké výkony, které obstarávají především standardní Wesley Snipes a charismatický Robert De Niro, který tu ale jede jen na půl plynu, ty pak dále doplňují třeba Ellen Barkin, John Leguizamo nebo Benicio del Toro. Na čtvrteční večer asi ideální zábava, která ale zdaleka nevyužila nastolený potenciál.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Petera Abrahamse, v němž je ústřední baseballová hvězda Bobby Rayburn běloch.

Originální trailer filmu Fanatik / The Fan

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu