Box office: Americký sniper pokračuje ve spanilé jízdě

Vydáno: 26.01.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Americký sniper Clinta Eastwooda bez problémů obhájil první pozici z minulého týdne. Z novinek si nejlépe vedl thriller The Boy Next Door s Jennifer Lopez, zatímco zbývající dvě propadly.
Minulý týden ohromil famózním nástupem Amerického snipera, jehož 90 milionů za víkend bylo vůbec druhým nejlepším otvírákem všech dob pro film kategorie R. Lépe už si vedl pouze Matrix Reloaded s 91 miliony v roce 2003. Za druhý víkend přidal Americký sniper dalších rekordních 64 milionů. Za dva týdny vydělal již 200 milionů,což ho řadí suverénně na první místo mezi filmy režiséra Clinta Eastwooda a hladce tak překonal i dosavadní jedničku, která je nyní již dvojkou, Gran Torino s necelými 150 miliony.

Jennifer Lopez ve filmu  / The Boy Next DoorNa druhém místě je s hodně velkým rozdílem erotický thriller The Boy Next Door s průměrnými 15 miliony. Není to vyloženě špatné, a je to o něco více než Záložní plán z roku 2010, což byl poslední film, ve kterém se jeho hlavní hvězda Jennifer Lopez objevila v titulní roli. Na druhou stranu je to o něco méně než například thriller Tísňová linka s Halle Berry, který před dvěma lety otevřel za 17 milionů.

Třetí Paddington si udržel tuto pozici z minulého týdne a přidal na tržbách dalších 12 milionů na celkových 40. Dost podobně si vedl i Dokonalý svědek s.r.o., který zaznamenal o něco větší propad než Paddington a za dva týdny se zastavil těsně pod čtyřicetimilionovou hranicí. O jedno místo dolů se posunulo i 96 hodin: Zúčtování, které nasbíralo za tři týdny 76 milionů. Silnou pozici si i po devíti týdnech udržuje Kód Enigmy na šestém místě.

Druhá z novinek, animák Strange Magic "z hlavy George Lucase", zaznamenal jeden z nejhorších víkendových výsledků v historii pro snímek, který debutoval ve více jak 3000 kinosálech po celých Spojených státech. Osmé je pak drama o černošském hnutí za svobodu Selma.

Johnny Depp, Gwyneth Paltrow ve filmu Mortdecai: Grandiózní případ / MortdecaiDruhým obrovským výbuchem je třetí z novinek, komedie s podivným názvem Mortdecai: Grandiózní případ, na kterou Američané zvědaví nebyli. A nepomohlo ani to, že v ní hraje hvězdný Johnny Depp. Pro film s rozpočtem 60 milionů jsou víkendové tržby 4,1 milionů tragické a jedná se o podobný průšvih jako Hacker z minulého týdne. Desítku pak uzavírá pohádkový Čarovný les.

Příští týden by Americkému sniperovi mohly konkurovat drama Black or White, thriller The Loft nebo sci-fi Project Almanac

BOX OFFICE: VÍKEND OD 23.1.2015

 1. Americký sniper 64,3 mil.
 2. The Boy Next Door 15 mil. (novinka)
 3. Paddington 12,3 mil.
 4. Dokonalý svědek s.r.o. 11,6 mil.
 5. 96 hodin: Zúčtování 7,6 mil.
 6. Kód Enigmy 7,1 mil.
 7. Strange Magic 5,53 mil (novinka)
 8. Selma 5,50 mil.
 9. Mortdecai: Grandiózní případ 4,1 mil. (novinka)
10. Čarovný les 3,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY