Podle kultovní hry Tetris se chystá hollywoodský trhák

Vydáno: 01.10.2014 12:29 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Každý hrál Tetris. A teď se na něj bude moci jít podívat i do kina - ikonická kostičková hra se totiž dočká filmové adaptace, která by neměla být ničím menším než epickým sci-fi blockbusterem.
TetrisPřed dvěma lety dorazila do kin Bitevní loď, letos na podzim diváky v kinech postraší desková hra Ouija. Relativně nemyslitelné adaptace koncepčně jednoduchých her pokračují, protože se do kin podívá i Tetris. Adaptaci na základě osmdesátkové herní klasiky včera oficiálně oznámila společnost Threshold Entertainment, která uzavřela s Tetris Company smlouvu ohledně natočení celovečerního hraného filmu. Film sice zatím nemá režiséra, scenáristu nebo herce, ale ředitel produkční společnosti Larry Kasanoff v tom má jasno.

Celovečerní Tetris má totiž podle jeho slov být "velkým, epickým sci-fi filmem", který má v případě úspěchu v kinech šanci na nevídané rozšíření do dalších dílů. Stále však neprozradil, jak chce natočit film o padajících tetrominech (kostky skládající se ze čtyř čtverečků), které hráč rovná do dolní části obrazovky. Jedno je ale jisté: "Nechystáme se těm geometrickým tvarům dát nohy."

Jak se to vše podaří, budeme sledovat v průběhu příštích let. Pokud jste fanoušky Tetrisu, tak se na něj můžete těšit příští rok ve filmu Pixels, v němž postavy známých arkádových her podniknou invazi na Zemi.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY