Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 21. 1. 2022 - 27. 1. 2021

TV tipy: Dáma na kolejích je krvavá nevěsta, která utíká na panství Downton

Vydáno: 21.01.2022 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V závěru ledna jsou v televizních programech nejzajímavější premiéry dvou hororů, které se v žánru trochu vymykají. Tím prvním je černohumorná Krvavá nevěsta, druhým pak temné Tajemství smrti slečny Neznámé.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pravá blondýnka (Legally Blonde) (sobota 22. 1., Prima, 16.55 - 18.52 / neděle 23. 1., Prima Max, 11.55 - 13.40 / středa 26. 1., 11.45 - 13.45)

Plakát filmu Pravá blondýnka / Legally Blonde
© IMDb
Více než dvě dekády stará romantická komedie je i přes svou tematiku poměrně příjemnou záležitostí a hodnocena je velmi smířlivě. Tehdy debutující režisér Robert Luketic velmi dobře pochopil, že snaha o sofistikovanost a serióznost by byla cesta do pekel, proto se od úvodních minut nebere vůbec vážně, nastoluje svěží a velice lehké tempo a pohodovou atmosféru, z níž je znát obrovská nadsázka. Potěší i to, že záměrná kýčovitost a přepálená barevnost kostýmů je poměrně vtipná a nepůsobí trapně, jednoduchý a klišovitý příběh si navíc tak trochu dělá legraci z různých vtipů o blondýnách. Stopáž je také hodně střídmá, takže ani v tomto směru není nač si stěžovat. V titulní roli exceluje okouzlující Reese Witherspoon, které dělají společnost třeba Luke WilsonSelma BlairJennifer Coolidge nebo Matthew Davis. Samozřejmě to celé mohlo být originálnější, invenčnější a možná o něco střídmější, to ale zase tolik nevadí. Nenáročná zábava na víkendový podvečer.  

Zajímavost: Podle filmu vznikl muzikál, který se dočkal pěti set sedmdesáti devíti repríz.

Oficiální trailer filmu Pravá blondýnka / Legally Blonde
Pixely (Pixels) (sobota 22. 1., Nova, 17.25 - 19.30 / pondělí 24. 1., Nova Cinema, 18.00 - 20.00 / úterý 25. 1., 14.05 - 16.05)

Český plakát filmu Pixely / Pixels
© Facebook tvůrce
I v našich kinech se před sedmi lety objevila komedie, která je v tuzemsku hodnocena o něco lépe než v zámoří. Dáno to může být celkovou nostalgií a oblíbeností videoher z osmdesátých let, k nimž se snímek vrací. Režírující Chris Columbus v něm de facto nespoléhal na nic jiného, protože od počátku upoutá odlehčenou atmosférou, svižným tempem a vizuální stránkou, v níž připomíná již zmíněné videohry. Jinak ale nemá moc co nabídnout, protože příběh nedává moc smysl a je jen sledem jednotlivých epizod, humor je dost očekávaný, nenápaditý a prostinký, většina odkazů moc nefunguje a chvílemi je to zbytečně dlouhé. Výsledek pak zachraňuje obsazení, v němž hrají prim Adam SandlerPeter DinklageJosh GadKevin James a Michelle Monaghan. Tip spíše pro dětského diváka, o němž se více dozvíte z naší recenze

Zajímavost: V závěrečných titulcích je možné film vidět v osmibitové grafice.

Český trailer filmu Pixely / Pixels
Panství Downton (Downton Abbey) (sobota 22. 1., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / neděle 23. 1., 13.00 - 15.20 / úterý 25. 1., Nova Lady, 20.30 - 22.30)

Český plakát filmu Panství Downton / Downton Abbey
© Facebook tvůrce
Britské drama navazuje na velmi populární seriál, který vesměs uzavírá a je třešínkou na dortu pro jeho fanoušky. Režírující Michael Engler měl výhodu v tom, že žádná z linií nezůstala v celé sérii otevřená a mohl tedy pracovat s trochu jiným příběhem a nemusel klást důraz na jednotlivé postavy. To je na jednu stranu dobře, protože tím pádem do značné míry uspokojí i ty, kteří předlohu vůbec neznají, na druhou ale trochu zklame příznivce, protože logicky pak děj působí zkratkovitě, moc útržkovitě a trochu povrchně. Všichni se nicméně shodují na tom, že výprava a dobová atmosféra jsou naprosto špičkové, kamera krásná, pomalejší tempo prospívá a taktéž dialogy jsou výborně napsané. Spolehlivé je i obsazení, v němž se objeví Stephen Campbell MooreMichelle DockeryMaggie SmithElizabeth McGovernHugh Bonneville nebo Laura Carmichael. Jen to možná nemuselo být tak dlouhé a té vyšší společnosti mohlo být o něco méně. Pro někoho možná tip týdne.

Zajímavost: Služebnictvo se schází v jednom ze sklepů plném železných mříží, který v seriálu nikdy nebyl vidět.

Oficiální český trailer filmu Panství Downton / Downton Abbey
Made in America (Made in America) (neděle 23. 1., Nova, 13.20 - 15.20 / pondělí 24. 1., 00.40 - 02.20 / středa 26. 1., Nova Cinema, 15.20 - 17.20)

Plakát filmu Made in America / Made in America
© Walmart
Komedie z první poloviny devadesátých let v našich končinách není příliš známá a je i o něco lépe přijímána než na zahraničních databázích, kde je ale zase mnohem více hodnocení. Režírující Richard Benjamin se v ní zřejmě o moc nesnažil, protože spoléhal jen a pouze na absolutní rutinu sestávající z relativně slušně sestříhaných vtipů, které jsou někdy i dobře vypointované a naprosto klišovitý a předvídatelný příběh, který stojí na nadčasové tematice multirasového soužití, která tu ale bohužel není zcela využitá. Ústřední pár si zahráli Whoopi Goldberg a Ted Danson, kteří jsou samostatně výborní, společně mezi nimi ale moc nefunguje chemie a jejich vzájemné špičkování působí zvláštně. Vedle nich se pak objeví ještě třeba Will SmithNia LongPaul Rodríguez nebo Shawn Levy. O pár minut kratší stopáž by rozhodně nevadila, nejvíc ale snímku škodí absolutní nenápaditost, neoriginalita a zoufalá nevýraznost. Oddechovka po nedělním obědě.

Zajímavost: Oba hlavní představitelé spolu po natáčení začali chodit, jejich vztah ale vydržel jen něco přes rok.

Originální trailer filmu Made in America / Made in America
Orange County (Orange County) (pondělí 24. 1., Paramount Network, 18.00 - 20.00)

Plakát filmu Orange County / Orange County
© CSFD
Přesně dvě desetiletí stará dramedie je dnes tak trochu zapomenutá a moc se nepřipomíná. Režírující Jake Kasdan v ní natočil typickou žánrovku své doby, v níž řeší dospívání, první lásky a různé teenagerské starosti. Jelikož se snímek odehrává na univerzitě, je plný svébytných figurek a postaviček, které jsou o něco výraznější a zapamatovatelnější než samotný příběh, který nedrží u sebe, je jen sledem různých epizod a snaží se být především vtipný, což se mu po většinu střídmé stopáže víceméně daří. Pozitivy budiž i to, že humor nikdy nesklouzne k vysloveným trapnostem a vulgárnostem a také to, že výsledek funguje i v několika málo vážných momentech, které by měly přinášet nějaké poselství. Hlavním lákadlem nicméně zůstává obsazení, v němž titulní role sehráli trochu málo výrazný Colin Hanks a naprosto výborný Jack Black, vedle nichž se v menších, nebo dokonce i cameo rolích objeví Chevy ChaseHarold RamisKevin KlineJohn Lithgow nebo Lily Tomlin. Příjemný, avšak snadno přehlédnutelný počin.

Zajímavost: Navzdory svému názvu se snímek ve skutečném Orange County nenatáčel.

Oficiální trailer filmu Orange County / Orange County
Statočný zlodej (pondělí 24. 1., ČT art, 23.25 - 00.40)

Plakát filmu  / Statočný zlodej
© CSFD
Československá komedie z druhé poloviny padesátých let je zcela neznámá a vysílá se jen velmi výjimečně. Režírující Ján Lacko v ní vychází z divadelní hry Ivana Stodoly a velmi překvapivě rezignuje na jakékoli politické zabarvení, ba naopak se pokouší o jakousi velmi decentní společenskou satiru, což se mu chvílemi i daří. Stěžejní jsou samozřejmě dialogy, které jsou dobře napsané, vypointované, nápadité a nechybí v nich onen jemný slovní a situační humor, který nikoho neuráží a je poměrně chytrý. Za zmínku stojí i nádherně nasnímané bratislavské exteriéry, výborná a odlehčená atmosféra, poměrně svižné tempo a vskutku vstřícná a střídmá stopáž, v níž je naštěstí prostor jen na to nejpodstatnější. V hlavní roli exceluje fenomenální Jozef Kroner, který zcela zastiňuje všechny ostatní, mezi kterými jsou kupříkladu Martin GregorEva KrížikováOndrej Jariabek nebo Tibor Bogdan. První polovina možná mohla být ještě o něco méně roztahaná, to ale nijak zásadně nevadí. Raritní tip.

Zajímavost: Divadelní hra, která se stala předlohou filmu, se jmenuje Jožko Púčik a jeho kariéra.

Televizní spot filmu Statočný zlodej
Dáma na kolejích (úterý 25. 1., Televize Seznam, 20.00 - 21.55 / čtvrtek 27. 1., 21.30 - 23.30)

Plakát filmu  / Dáma na kolejích
© s-antikvariat.cz
Muzikálová komedie ze druhé poloviny šedesátých let je možná lehce podhodnocená, pravda ale je, že se zase tolik nepřipomíná. Z dnešního pohledu upoutá jednoznačně nejvíc to, že režírující Ladislav Rychman v ní kladl velký důraz na feministickou linii, která byla ve své době hodně odvážná a dodnes funguje, ačkoli někdy může být nechtěně směšná. Někdo si může najít i určitou sžíravou satiru na tehdejší režim, té tu ale tolik není. Tvůrci se jinak opírali o velmi dobrou výpravu a kostýmy, výbornou atmosféru pražských ulic a tramvají a pochopitelně i o hudbu a písně, na nichž jsou nejzajímavější nápadité a někdy i lehce sarkastické texty. V kombinaci s opravdu krátkou stopáží naštěstí není prostor pro dějovou vatu a nudu. V hlavní roli se objeví standardně spolehlivá Jiřina Bohdalová, které tedy zpěv moc nejde, nicméně vše je jí uzpůsobeno na míru, ve vedlejších úlohách pak upoutají hlavně Radoslav BrzobohatýFrantišek Peterka a Libuše Geprtová. Ne úplně výrazná záležitost. 

Zajímavost: Na snímku se podílela i Olga Knoblochová, která se spolupodílela na vzniku slavné kosmetické značky Dermacol.

Originální trailer filmu Dáma na kolejích
Krvavá nevěsta (Ready or Not) (úterý 25. 1., Prima Max, 22.05 - 00.15 / čtvrtek 27. 1., 00.30 - 02.35)

Český plakát filmu Krvavá nevěsta / Ready or Not
© Facebook tvůrce
Tři roky starý snímek se poměrně vymyká, protože dokázal vybalancovat horor a komedii, aniž by jeden žánr převažoval, a stejně většinu fanoušků uspokojil. Režírující duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se od úvodních minut nebere moc vážně a vytváří na jednu stranu velmi hutnou a potemnělou atmosféru viktoriánského sídla, do které ale pravidelně zakomponovává dost černý a místy hodně cynický humor. Díky této kombinaci pak funguje i značně klišovitý a nepřekvapivý děj, který je poměrně napínavý, opět si ale z typicky žánrových postupů dělá tak trochu legraci. I když je ale vše do značné míry odlehčené, nebojí se tvůrci přitvrdit a některé scény jsou ryze brutální, krvavé a jako vystřižené z goreové čítanky. Hlavní roli si zahrála výborná Samara Weaving, které sekundují třeba Adam BrodyAndie MacDowellMark O'Brien nebo Henry Czerny. Jen škoda, že se autoři trochu zalekli přílišné nekompromisnosti a v určitých momentech nepřitvrdili jak v brutalitě, tak v drsném humoru. Jeden z tipů týdne, o němž se více dozvíte z naší recenze

Zajímavost: Weaving vystřídá v průběhu filmu sedmnáct verzí svatebních šatů.

Oficiální český trailer filmu Krvavá nevěsta / Ready or Not
Základ rodiny (The Family Stone) (středa 26. 1., Prima Max, 09.40 - 11.45)

Plakát filmu Základ rodiny / The Family Stone
© FilmAffinity
Romantické komediální drama z první poloviny nového milénia s trochu zaměnitelným českým názvem doplácí na nevyrovnanost a velkou žánrovou rozkročenost. Režisér a scenárista Thomas Bezucha se v něm nedokáže rozhodnout, co vlastně točí a výsledek je tím pádem polovičatý. Od počátku láká na klasické vztahové rodinné drama a opírá se o nostalgii a ryze vánoční atmosféru, postupem času ale zvolňuje a jako by si vzpomněl, že má být i vtipný, v závěru překlopí vše do komediální roviny a končí až groteskními scénami, které ale v kontextu předchozího děje tolik nefungují. Navíc v dost překombinovaném příběhu řeší spousty témat, z nichž některá jsou opravdu závažná, jenže klouže po povrchu, nenabídne žádné východisko a většina jich vyšumí. Výsledek ale krom svižného tempa, střídmé stopáže a příjemné hudby Michaela Giacchina zachraňuje výborné obsazení, v němž se sešli Claire DanesDiane KeatonRachel McAdamsDermot MulroneyLuke Wilson nebo Sarah Jessica Parker. Lehce nedotažená záležitost.   

Zajímavost: Wilson si během natáčení zlomil zub a požádal Keaton o kontakt na nějakého zubaře. Když zavolal na číslo, které mu dala, dovolal se psychologovi.

Originální trailer filmu Základ rodiny / The Family Stone
Tajemství smrti slečny Neznámé (The Autopsy of Jane Doe) (středa 26. 1., Prima Max, 22.50 - 00.30 / pátek 28. 1., 00.55 - 02.35)

Plakát filmu Tajemství smrti slečny Neznámé / The Autopsy of Jane Doe
© Amazon
Šest let starý britský horor tuzemská kina zcela minul, což je obrovská škoda, protože se ve změti jemu podobných dost vymyká. Režírující André Øvredal zaujme atraktivním, ale hodně depresivním komorním prostředím pitevny, v němž se vše odehrává, které využívá na maximum. Opírá se tak o hodně hutnou a nepříjemnou atmosféru, která postupem času ještě houstne a v kombinaci s nečekanými a fungujícími lekačkami jsou minimálně první dvě třetiny nápadité a neotřelé. Vše pak dotváří vynikající práce s ruchy a zvuky a některými zcela realistickými výjevy, které právě vychází z morbidního prostředí. Hlavní role skvěle zahráli Brian Cox a Emile Hirsch, jejichž přerod z cyniků v absolutní trosky je radost sledovat. O to víc mrzí samotný závěr, který je až moc banální a spoléhá na příliš klišé, tím pádem není tak úderný, jak by měl být. Ideální a strašidelná noční podívaná.

Zajímavost: Olwen Catherine Kelly, která hraje mrtvou dívku, trávila pět týdnů natáčení výhradně v nehybné ležící poloze.

Oficiální trailer filmu Tajemství smrti slečny Neznámé / The Autopsy of Jane Doe

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu